Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zunanji IP naslov


madzi
13.01.2012, 20:43
Zdravo,

imam modem Innbox V50U in me zanima zakaj, ko v brskalnik vpišem moj zunanji IP naslov (statičen) dobim spletno stran modema?

Lp, m

mnheia
13.01.2012, 21:25
Lep pozdrav,

Razlog za to je v tem ker na modemu vzpostavljaš PPPoE povezavo. Tudi če boš port 80 preusmeril in se bo modem nato dejansko odzival na port 8080 boš moral v lokalnem omrežju vedno uporabiti lokalen IP naslov strežnika.

Primer:

Imam isti modem in strežnik z lokalnim IP naslovom 192.168.100.10. Na njem imam vklopljenih več storitev in nanj odprtih več portov.

Če nekdo od zunaj vpiše moj IP naslov 193.95.***.*** bo mu vsebino postregel moj strežnik. Če bom to isto vsebino želel doma videti jaz bom moral vpisati lokalni IP naslov strežnika torej 192.168.100.10.

Razumeš?

madzi
13.01.2012, 21:51
Saj to razumem. Vem pa kako naj bi delalo v normalnih okoliščinah. Modem se iz lokalnega omrežja ne bi smel odzvat na zunanji IP. Sicer ne vem kaj točno ima to veze z pppoe... ker v času ko so še bli Callisto modemi je to delovalo brez težav pa se je povezovalo tudi z pppoe.

Maverick
13.01.2012, 22:11
Temu se reče NAT reflection kar bi rad delal.
Če modem ne podpira tega, ne bo šlo.

pppoe nima veze tukaj WAN je WAN, pač pri siolu je pppoe ker ne podpirajo prave statike (DHCP kot T-2 in Amis recimo)...

Maverick
13.01.2012, 22:12
Modem se iz lokalnega omrežja ne bi smel odzvat na zunanji IP.

Sej se ne.
Source paket pride iz LAN omrežja.
(Source IP: 192.168.1.150 Source port: 5685 Destination IP: tvoj zunanji Destination port: 80)
Če hočeš iz mašine 192.168.1.150 dostopat do svojega zunanjega IP-ja na HTTP port 80 recimo.
Bo treba malo networking naštudirat :)

mnheia
13.01.2012, 23:06
Da poenostavimo kar želiš narediti ne boš mogel narediti z to napravo. Kupi kak spodoben usmerjevalnik, ki ga dobiš za okoli 50,00 € pa boš lahko marsikaj nastavil. =)

Seveda sedaj če se ti splača dodatnih 50,00 € zapraviti, plus dodatno elektriko in kable, ...

Žal je tako, da večina novejših naprav, ki jih naši ponudniki ponujajo tega ne omogočajo po njihovih prilagoditvah. Saj res odstranijo vse storitve ki jih nek domači uporabnik naj ne bi uporabljal in ne delajo izjem pri omogočanju le teh.

Prophy
29.01.2012, 22:48
no zanimivo, da imam enak problem in zaradi tega tudi toliko j*******, ko si je potrebno uštimati kakšen blog (wordpress recimo, je katastrofa na takšen način). Ali delaš v "tekstovnem načinu" preko LAN omrežja in v "grafičnem" preko zunanjih IPjev ali pa je obratno. Eno in drugo je nemogoče. Joomla se na to prav lepo obnaša in ji ni mar od kje dostopaš.
Sedaj imam podoben problem z eno aplikacijo katera potrebuje Silverlight dodatek in enostavno, če nastavim v konfiguracijski datoteki LAN IP strežnika jo znotraj LAN lepo vidim, vendar drugim, ki dostopajo z zunanjih IPjev je nevidna oz. se aplikacija ne naloži. Če vpišem ime domene (ki je "forwardana" na moj IP), pa zunanji obiskovalci lepo vidijo aplikacijo, jaz pa na žalost ne (aplikacija zmrzne).

A je sploh kakšna rešitev za to? Router je še najmanjši problem nabavit in ga poštimat, ne vem pa kako bo potem z IP telefonijo in IP TV?

LP

mnheia
30.01.2012, 01:03
no zanimivo, da imam enak problem in zaradi tega tudi toliko j*******, ko si je potrebno uštimati kakšen blog (wordpress recimo, je katastrofa na takšen način). Ali delaš v "tekstovnem načinu" preko LAN omrežja in v "grafičnem" preko zunanjih IPjev ali pa je obratno. Eno in drugo je nemogoče. Joomla se na to prav lepo obnaša in ji ni mar od kje dostopaš.
Sedaj imam podoben problem z eno aplikacijo katera potrebuje Silverlight dodatek in enostavno, če nastavim v konfiguracijski datoteki LAN IP strežnika jo znotraj LAN lepo vidim, vendar drugim, ki dostopajo z zunanjih IPjev je nevidna oz. se aplikacija ne naloži. Če vpišem ime domene (ki je "forwardana" na moj IP), pa zunanji obiskovalci lepo vidijo aplikacijo, jaz pa na žalost ne (aplikacija zmrzne).

A je sploh kakšna rešitev za to? Router je še najmanjši problem nabavit in ga poštimat, ne vem pa kako bo potem z IP telefonijo in IP TV?

LP

Bom raje tiho =).

Maverick
30.01.2012, 08:13
:)

Lej nabavi router.
IPTV in VOIP pa boš imel vštekano LAN (al pa analognega 2 pinskega) kable direkt v modem.
Pa bo mir pri bajti.