Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kabel od modema do omarice


simnovv
19.01.2012, 22:01
Zdaj imam samo 4 mbite in nek majster , ki se spozna na te stvari je rekel , da imam kabel od modema do omarice precej tanek in če bi ga zamenjal bi morda lahko imel več kot samo 4 mbit.

cveto
20.01.2012, 00:35
Zdaj imam samo 4 mbite in nek majster , ki se spozna na te stvari je rekel , da imam kabel od modema do omarice precej tanek in če bi ga zamenjal bi morda lahko imel več kot samo 4 mbit.

Z zadnjimi parimi metri boš težko rešil zadeve.

mnheia
20.01.2012, 08:35
Pred leti je tudi nam pomagalo. Smo imeli en star kabel, ki so ga takrat telekomovi mojstri montirali. Bilo je pred kakšnimi 10 leti ko so prvič naredili povezavo za telefon.

Pred kakšnimi tremi leti smo kabel zamenjali in pot skrajšali za par metrov tako, da smo takrat malo izboljšali sinhronizacijo. Mi smo položili CAT5e UTP, ki si ga jaz želim zamenjati z CAT5e STP kablom, ki je zaščiten ali pa morda še z boljšem SFTP.

Tako da če boš na novo delal ti priporočam, da greš v Bauhaus ali podobno trgovino in kupiš STP/SFTP kabel, da se izogneš motnjam. Sicer ti bodo vsi pravili, da za teh par metrov ne igra vloga ampak verjemi da jo zna =).

tom777
20.01.2012, 12:21
Kupi navaden UTP kabel, razni FTP, STP/SFTP in drugi so samo potrata denarja. Parica, ki pride do omarice tudi ni opletena. Največ problemov je na vtičnicah, "štukanih" kablih, zato je edino pomembno pri tvojem kablu, da poteka relacija omarica-vtič RJ11-modem v tem vrstem redu, s kablom v enem kosu. Brez kakršnih koli vtičnic, razdelilcev, in druge navlake.

mnheia
20.01.2012, 12:29
Kupi navaden UTP kabel, razni FTP, STP/SFTP in drugi so samo potrata denarja. Parica, ki pride do omarice tudi ni opletena. Največ problemov je na vtičnicah, "štukanih" kablih, zato je edino pomembno pri tvojem kablu, da poteka relacija omarica-vtič RJ11-modem v tem vrstem redu, s kablom v enem kosu. Brez kakršnih koli vtičnic, razdelilcev, in druge navlake.

Odvisno. Sicer so STP/SFTP kabli kar dragi ampak vseeno pri motnjah se opazi razlika sploh če imaš kje blizu še kakšno elektriko ...

Vsekakor je pa navaden UTP kabel kar dobra izbira in če imaš možnost namesto da greš okoli hiše z njim poizkušaj pot čim manj skrajšati. Jaz sem tako pred leti odpravil veliko težav.

Maverick
20.01.2012, 12:41
Imam zidne doze za UTP kable. Ločeno gre zraven še elektrika. Notri je CAT 5e kabel nikakršnih motenj...
Enako imam v omarici spodaj vse 5e pa je notri podaljšek itd...

Ne zapravljaj za SFTP...

LP,

alex1
20.01.2012, 17:25
Dober FTP od modema dalje, sploh če gre poleg elektrika. Drugače pa do omarice je pa že 10 x "štukano" na vse mogoče načine.

tom777
20.01.2012, 19:20
Ne komplicirajte no! UTP zadostuje za vse, drugi kabli so za "laboratorije", kjer res potrebujejo čist signal.