Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : klasični telefon-prikaz ID klicočega


danip
27.01.2012, 10:09
Dober dan.
Nabavili smo nov brezžični telefon z dvema slušalkama Phylips series 3000 na klasičnem tel. priključku. Na telefonu piše, da podpira prikaz tistega, ki kliče. Ker na slušalki izpiše samo: neznana številka, sem po navodilih, priloženih telefonu, kjer piše The caller ID does not display.
The service is not activated. Check with ••your service provider.
The caller’s information is withheld or ••unavailable.", klical na tel. 0801000. Gospa Jasmina mi je pojasnila, da moram to nastaviti po navodilih telefona. No, po navodilih sem kliocal na Telekom, odgovor je bil: poglej navodila.. Kako iz začaranega kroga. Na koga naj se obrnem, da bo namesto besedila neznana številka izpisana številka klicočega. Preveril sem tudi s klicem iz Mobitela..

Vnaprej se lepo zahvaljujem za odgovor.

080 Tehnična pomoč
27.01.2012, 12:38
Dober dan.
Nabavili smo nov brezžični telefon z dvema slušalkama Phylips series 3000 na klasičnem tel. priključku. Na telefonu piše, da podpira prikaz tistega, ki kliče. Ker na slušalki izpiše samo: neznana številka, sem po navodilih, priloženih telefonu, kjer piše The caller ID does not display.
The service is not activated. Check with ••your service provider.
The caller’s information is withheld or ••unavailable.", klical na tel. 0801000. Gospa Jasmina mi je pojasnila, da moram to nastaviti po navodilih telefona. No, po navodilih sem kliocal na Telekom, odgovor je bil: poglej navodila.. Kako iz začaranega kroga. Na koga naj se obrnem, da bo namesto besedila neznana številka izpisana številka klicočega. Preveril sem tudi s klicem iz Mobitela..

Vnaprej se lepo zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni,

iz naše strani je običajno to vklopljeno in se ne spreminja. Vseeno pa nam lahko na ZS posredujete vaše uporabniško ime in kontaktno številko, da preverimo kar lahko.

Lep pozdrav
Sašo

bogrinc1
02.02.2012, 20:52
Na klasični PSTN liniji id klica ne dela razen če storitev naročiš in seveda plačaš to bi morali na tehnični pomoči seveda vedeti ne pa dajati napačnih inf. .

080 Tehnična pomoč
07.02.2012, 07:09
Na klasični PSTN liniji id klica ne dela razen če storitev naročiš in seveda plačaš to bi morali na tehnični pomoči seveda vedeti ne pa dajati napačnih inf. .

Pozdravljeni,

v večini primerov uporabniki o IP telefoniji govorijo kot o klasični, zato se je prejšnji odgovor glasil, da je običajno vklopljenio.

Kljub temu smo pozvali naročnika, naj nas kontaktira, da skupaj preverimo kaj ima, ter tako poizkusimo rešiti težavo. Brez podatkov žal ne gre.

Lep pozdrav
Sašo

davaman
09.09.2012, 08:56
lep pozdrav!

tudi mi smo pred kratkim kupili brezvrvični telefon in pri meni je pa drugačen problem...telefonska številka klicatelja se prikaže, problem je ko s tem telefonom kličem drugam (npr. na mobitel) pa kaže da je neznana telefonska oz. zasebna številka...prej ko smo meli navadi telefon (vrvični) je pa normalno izpisalo telefonsko številko...

prosim za kakšen odgovor in hvala vnaprej

080 Tehnična pomoč
10.09.2012, 15:14
Pozdravljeni,

v nastavitvah aparata preverite, če je vključena skrita številka.

Lp,
Marko

rambo013
17.03.2013, 10:20
Si bom sposodil kar tole temo...

Namreč telefon mi prikazuje ID, a ne vedno. Do nekako prejšnjega tedna ali 14 dni je zadeva delovala normalno, nastavitev nismo spreminjali...
Zaenkrat sem opazil, da mi pravilno prikaže le pri eni osebi, pri večini pa ne prikaže niti ID (shranjeno v imeniku) niti številke klicočega.
Aparat je Siemens gigaset A140...

Kaj bi lahko bilo narobe?

080 Tehnična pomoč
18.03.2013, 19:35
Si bom sposodil kar tole temo...

Namreč telefon mi prikazuje ID, a ne vedno. Do nekako prejšnjega tedna ali 14 dni je zadeva delovala normalno, nastavitev nismo spreminjali...
Zaenkrat sem opazil, da mi pravilno prikaže le pri eni osebi, pri večini pa ne prikaže niti ID (shranjeno v imeniku) niti številke klicočega.
Aparat je Siemens gigaset A140...

Kaj bi lahko bilo narobe?

prosim, da nam posredujete telefonsko številko, kjer storitev ne deluje ter kontaktno telefonsko številko na ZS.

Lp,
Jasmin

rambo013
18.03.2013, 20:12
Danes popoldan ni delovala telefonija, tudi lučka zanjo na modemu ni svetila. Sem resetiral modem in po vklopu storitev sem preizkusil in je prikazalo št.
Nato je bil še en klic in naj bi tudi prikazalo številko, tko da...
V kolikor je imel kdo izmed vas kakšne prste zraven, se mu zahvaljujem.
V kolikor pa se bo problem ponovno pojavil pa vam sporočim kontaktne podatke.
Zaenkrat hvala.

rambo013
06.10.2013, 19:38
Zadnji teden ponovno isti problem, ne prikaže ID klicočega.
Resetiran modem, resetiran telefon ne pomaga. A lahko pošljem ZS, ali ima kdo kakšen drug predlog...