Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Odprl port po navodilih, a ne deluje ( peoteus 932 )


kikus20
04.02.2012, 16:43
Pozdravljeni,

po navodilih sem odprl port 5900 ( proteus 932 ), a še vedno ne morem dostopati do svojega računalnika od zunaj preko omenjenega porta? Firewall imam prav tako sklopljen. V čem je težava? Problemi s softwareom na modemu? Prosim za pomoč, ker nujno rabim oddaljen dostop;)

Na prejšnjemu modemu sinope je zadeva delovala tako kor mora. Poskusil sem že različne porte pa noče delovati z nobenim:PP

Zgleda, da imam defekt modem....

mnheia
04.02.2012, 17:22
Port moraš odpreti tako na modemu in svojem računalniku. Če imaš vmes še kakšen usmerjevalnik tudi tam. Verjetno poizkušaš vzpostaviti VNC?

Morda razmisliš pa raje uporabiš TeamViewer (http://teamviewer.com) ker ne zahteva odpiranja dodatnih portov.

Sicer pa lahko preveriš če je port pravilno odprt ali ne na tej strani:
http://www.canyouseeme.org/

pal
04.02.2012, 17:34
Se strinjam TeamViewer je dosti bolj simpel.

kikus20
04.02.2012, 18:10
Ja saj imam teamviewerja samo bi se rad še kaj naučil:)

Kako pa odprem določen port v win 7? A ni dovolj, če preprosto firewall izklopiš? Na proteusu 932 imam odprtega...
Vmes nimam nobenega usmerjevalnika ( imam pa modem proteus nastavljen kot router ), kar pa najbrž nebi smelo vplivati na porte, razen tega, da mi dhcp sam določi ip naslove odjemalcem v lokalnem omrežju.

mnheia
04.02.2012, 18:21
Če imaš požarni zid izklopljen in pravilno nastavljeno bi moralo delovati. Če je port odprt lahko preveriš tukaj (http://www.canyouseeme.org/). Bodi pozoren če imaš nameščen kak drug požarni zid, da je tudi ta izključen ali da imaš dodano izjemo za TCP port 5900.

Priporočam ti še, da svojemu računalniku dodeliš statični lokalni IP naslov zunaj DHCP ranga. =)

Če ti stvar še vedno ne deluje mi lahko pišeš na PM pa lahko poizkusiva stvar urediti preko oddaljenega namizja.

kikus20
04.02.2012, 18:26
Vse je pravilno nastavljeno samo ne deluje :( Nimam dodatnega požarnega zidu, prav tako nimam dodane izjeme za tcp port 5900. Sem pravkar preveril.

Očitno imajo tej modemi proteus nekakšne težave...

Mi lahko pomaga kdo s tehnične podpore? Je možno, da je kaj z modemom narobe, da ne deluje?

mnheia
04.02.2012, 19:18
Mislil sem, da bi dodal izjemo na požarni zid če bi imel kakšnega dodatnega na računalniku (npr. Zone Alarm).

Poizkusiš lahko z DMZ (Demilitarized Zone) in tako odpreš vse porte na svoj računalnik. Tega ti sicer dolgoročno ne priporočam. Poizkusiš lahko tudi z ponovnim zagonom modema.

Skoraj 100% prepričan sem, da je problem pri tebi v sami konfiguraciji in ne v samem modemu. VNC je precej težko nastaviti in če nisi izkušen ti tega programa ne priporočam. Bolje TeamViewer, LogMeIn ali kaj podobnega.

Po namestitvi VNC je potrebno ponovno zagnati računalnik in program nastaviti. Od tega kako se boš prijavil do mrežnih nastavitev. Potem je potrebno zagnati VNC Server ali nekaj podobnega - kolikor se spomnim.

Če ne dovoliš oddaljenega dostopa kot sem te prosil v enem od zgornjih objav lahko morda tukaj prikažeš screenshot tvojih nastavitev na modemu.

P.S. Pošlji privatno sporočilo agentu 080, da lahko preveri. Sporočilo naj vsebuje uporabniško ime pa morda povezavo do tvoje objave tukaj.

kikus20
04.02.2012, 20:50
Lokalno mi realVNC deluje OK ( najbrž bi mi uspelo tudi od zunaj, če bi le uspel odpreti port ). Objavil sem sliko mojih nastavitev:

http://img6.imageshack.us/img6/4104/nastavitve.jpg


Win firewall imam sklopljen, prav tako nimam dodatnega firewalla ali kakšnega protivirusnega programa s firewallom. Nastavitve na modemu pa mislim, da so tudi OK ( sodeč po sliki ). Povsod mi javlja, da je port 5900 ZAPRT :)

krepki
04.02.2012, 21:43
Poglej Ip mrežne in probaj namesto host name dat Ip address

kikus20
04.02.2012, 21:48
Poglej Ip mrežne in probaj namesto host name dat Ip address

Tudi to sem poskusil, a brez uspeha.

kikus20
04.02.2012, 22:18
Moja napaka:) Pozabil sem zagnati realvnc server:PPP in normalno, da ni melo kaj poslušati na omenjenem portu.

Moja pozabljivost! Sedaj vse deluje super:)

mnheia
04.02.2012, 22:53
Moja napaka:) Pozabil sem zagnati realvnc server:PPP in normalno, da ni melo kaj poslušati na omenjenem portu.

Moja pozabljivost! Sedaj vse deluje super:)

Lepo, da ti sedaj deluje. Čestitam =)