Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nov televizor


mglazer
19.03.2012, 21:45
Pozdravljeni!
Malo časa nazaj sem nabavil nov TV, ki omogoča snemanje programa tudi na zunanji disk preko USB povezave. In presenečeno ugotovim, da to pri nas očitno ni možno, ker spremljamo program preko SIOL BOXA-S...Torej...ko grem na TV-ju na iskanje kanalov mi nič ne najde...verjetno zaradi boxa?? Ker pa nas čedalje bolj jezi tudi daljinec (lahko je tudi box-s), ki postaja včasih obupno neodziven,(na razdalji več kot 1.5 težko preklopiš, usmerit ga morš direktno v boxa, včasih dela vredu, včasih pritiskaš kot nor, da ti prestavi program,...-NADLEŽNO in še 1x nadležno) bi bilo enkratno, če bi lahko kanale imel tudi na tv-ju in bi programe prestavljal preko tv daljinca...
V upanju na sodelovanju še na mnoga leta, me prosim razsveselite s kakim uporabnim nasvetom oz. odgovorom na ti dve vprašanji.

Lp

rock
20.03.2012, 06:13
Prek TV lahko snemaš le kanal, ki se predvaja na BOX S. Pa še to, če aparat dopušča snemanje prek vhoda na katerem imaš BOX S priklopljen.

Funkcijo snemanja ima proti dopličilu le BOX. Pa tudi tu moraš pazit, da imaš na razpolago pasovno širino za kanal ki se snema. BOX S nima vgrajenega diska.

pal
20.03.2012, 10:03
ali pa če na TV priklopš anteno in pol lahko snemaš une kanale na zunanji disk prek usb, ki je na TVju.
Prek BOXs pa ne bo šlo.

mglazer
20.03.2012, 15:00
ali pa če na TV priklopš anteno in pol lahko snemaš une kanale na zunanji disk prek usb, ki je na TVju.
Prek BOXs pa ne bo šlo.

Kakšno anteno da bi priklopil na TV ? A misliš navadno? Sam potem pride v poštev samo kaj...POP, A, SLO1 in 2...in pol je to to?
Kaj pa če bi kabel (kabel je tak ko za internet) od Ruckusa ( signal imam brezžičen) vtaknil v TV? Ne vem, nisem stručko, torej kakšna pomoč bi bila zelo dobrodošla okrog tega....

rock
20.03.2012, 17:22
TV ne zna dekodirat IPTV. To naredi STB ali PC. STB TV-ju pošilja le kanal, ki je trenutno izbran. Ta kanal kot sem zjutraj rekel lahko snemaš če TV podpira snemanje iz istega vhoda. Kolikor pa sem pred časom gledal (nisem na tekočem) pa je marsikateri TV znal snemat le iz antenskega vhoda (DVB-T,C,S) kar je nenazadnje tudi logično ker ima le na njemu dekodirnik. Na ostalih vhodih pričakuje le signal - sliko.

Kar se snemanja IPTV tiče Telekom za to nudi BOX. Obstaja varianta s PC (zaenkrat).
Naslednja opcija je kablska TV prek Telekomove optike. Tu bi ta aparat moral znat snemat.

Konkurenca nudi možnost 48 urnega zamika ogleda TV kanalov...
To je pomoje velika večina dejstev na to temo.

080 Tehnična pomoč
20.03.2012, 21:18
Pozdravljeni,

snemanje kanalov omogoča samo Siol Box z vgrajenim trdim diskom. V kolikor se težava z neodzivnostjo daljinca ponavlja, je potrebno opremo odnesti na servis oz. v najbližji Telekomov center.
Servisni postopek je opisan na strani http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/televizija/siol_box_s/pomoc_in_nasveti_siol_box/servis_za_siol_box_s.aspx.

Lep pozdrav,
Sebastjan

mglazer
21.03.2012, 09:50
Najlepša hvala

alex1
21.03.2012, 22:31
Pozdravljeni,

snemanje kanalov omogoča samo Siol Box z vgrajenim trdim diskom. V kolikor se težava z neodzivnostjo daljinca ponavlja, je potrebno opremo odnesti na servis oz. v najbližji Telekomov center.
Servisni postopek je opisan na strani http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/televizija/siol_box_s/pomoc_in_nasveti_siol_box/servis_za_siol_box_s.aspx.

Lep pozdrav,
Sebastjan

Verjamem, da morate vsem svetovati servis in telekomov center. Vendar ker sem to sam izvedel 3 x lahko potrdim, da postopek ni rešitev. Že nadomestni Box - s oz. njegov daljinec je bil še slabši od mojega. RF daljici pač res ne delajo, čudno pa da delujejo na RAM2 servisu. Tko da karavana gre dalje.

planet
30.03.2012, 02:04
Sedaj dobiš na servisu, če je garancija opravičena, IR daljinec. Mislim, da jih še ne prodajajo v Telekomovem Centru. Svetujem ti, da se obrneš na Telekomov Center ali Ram2, in se pozanimaš o IR dalincu :)

http://cdn1.siol.net/sn/doc/2012/3/siol_box_ir_daljinec.png

krepki
30.03.2012, 06:23
In kakšna je cena če ga kupiš in ali ga bo sploh možno kupit,ker verjetno bi ga marsikdo rad zamenjal

planet
30.03.2012, 23:14
In kakšna je cena če ga kupiš in ali ga bo sploh možno kupit,ker verjetno bi ga marsikdo rad zamenjal

V tej temi (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=39989&page=18) se pogovarjajo o težavah z daljinskim upravljalnikom.

Zadnja objava "Sem bil v soboto v City Parku pa novih še ni za kupit."

080 Tehnična pomoč
02.04.2012, 13:19
Bom objavil še tukaj:
"Zaenkrat novih IR daljincev ni možno kupiti v Telekomovih Centrih. Kdaj točno bodo na voljo žal ne vemo. V kolikor imate težave z daljincem še vedno svetujemo, da odnesete SiOL BOX skupaj z daljincem in garancijskim listom v najbližji Telekomov Center, kjer ga bodo posredovali na servis."

lp Mitja

rock
02.04.2012, 15:55
Zrihtajte popolno delovanje s Harmony one, jih nabavite in dajte po dobri ceni uporabnikom BOX (S)-ov.
bo folk vesel res odličnega daljinca
le manjši del bo godrnjal nad ceno; ti naj pa obstoječega rabijo...