Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dostop do kamere prek spleta


pal
10.04.2012, 18:38
Pozdravljeni!
Zanima me, kako bi preko brskalnika in domene prišel do moje kamere.
Namreč. Modem je nastavljen kot router, oz se seja vzpostavlja na njem, pol na modem je priklopljen router na katerem so prek Wifi povezani vsi PCji in kamera(192.168.0.107:99).
Zdej me pa zanima, kako bi prišel jaz do te kamere, če vpišem domeno, ki je naštimana na moj ext. IP, ker če vpišem moj IP v url, mi odpre nastavitve od modema (Innbox v50).
Na routerju sem odprl port 99.

p.s.:v bistvu bi tudi za server imel isti problem.

mnheia
11.04.2012, 14:15
O tem se je že kar nekaj govorilo > glej povezavo (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40199). Če si na modemu nastavil port forwarding ti tole najverjetneje že deluje. Najlažje in najhitreje preizkusiš preko mobilnega omrežja tako, da v brskalnik vpišeš svoj IP in dodaš vrata, ki si jih odprl.

Če ti ne deluje potem je nekaj narobe:

Preveri, če si na modemu pravilno odprl vrata. To narediš tako, da se prijaviš na 192.168.1.1 (z uporabniškim imenom user in geslom user). Pod port forwarding nastavi preusmeritev vrat 99 na svoj usmerjevalnik.
Preveri če imaš vrata odprta tudi na usmerjevalniku. Prijavi se na svoj usmerjevlanik in pod port forwarding preusmeri vrata 99 na svojo kamero.
Preveri nastavitve na kameri. Nekatere imajo nastavitev, ki blokira dostop od zunaj.


Enako kot v temi do katere sem ti dal povezavo ti predlagam, da PPPoE povezavo vzpostaviš na usmerjevalniku. Modem pa uporabljaš za VIDEO in VOICE. To pa zato ker se večina usmerjevalnikov na trgu obnaša drugače kot naprave, ki jo dobiš od ponudnika...

En dober predlog za SiOL morda. Glede na to, da uporabnikom ne blokirate vrat 80 vam predlagam, da se vsi modemi nastavijo za odgovor na vrata 8080 in ne vrata 80. To se najverjetneje ne bo zgodilo zaradi uporabniške izkušnje vas pa vseeno pozivam, da o možnosti razmislite. Konec koncev lahko to samo ponudite kot dodatno možnost =).

gloris
11.04.2012, 20:37
Jaz sem vklopil UPnP na modemu in kameri, potem je delovalo.

mnheia
11.04.2012, 21:37
Jaz sem vklopil UPnP na modemu in kameri, potem je delovalo.

Da, pa še na usmerjevalniku, ki ga imaš priključenega vmes imaš to vključeno. Tako, da so dejansko tri naprave, ki so se same zmenile in ti vse nastavile =).

gloris
12.04.2012, 16:33
Da, pa še na usmerjevalniku, ki ga imaš priključenega vmes imaš to vključeno. Tako, da so dejansko tri naprave, ki so se same zmenile in ti vse nastavile =).

Tako nekako, kamero sem nato skonektal kar direktno preko Wi-FI na SiOLov komunikacijski prehod.

slascic
13.04.2012, 08:45
No, imam isti problem. Imam statični IP in porte nastavljene. Klical na tehnično pomoč siol in so mi predlagali, da naj kupim boljši router in sedanji naj bo samo modem. Sedaj imam gennet oxygen.

http://shrani.si/f/F/vm/MucNto8/gennet1.jpg

asterix
13.04.2012, 10:41
No, imam isti problem. Imam statični IP in porte nastavljene. Klical na tehnično pomoč siol in so mi predlagali, da naj kupim boljši router in sedanji naj bo samo modem. Sedaj imam gennet oxygen.

http://shrani.si/f/F/vm/MucNto8/gennet1.jpg

Zdravo.

Poizkusi povsem izklopiti požarni zid za to kamero, to narediš pod Addres Mapping. Pod External (WAN) izbereš TS-data pod internal pa daš IP svoje kamere.
Na takšen način meni deluje kamera ok.

Lp Matevž

pal
13.04.2012, 19:42
Porte sem že prej imel uštimane, uPNP vklopljeno na vseh.
Ja, sem probal prek 3g in nato še na pcju prek VPN in tako pa dela.Zanimivo, da prek domačega neta ne morem priti na domeno kamere oz moj IP.

Ko, sem imel pa server, sem pa komot dostopal do domene/spletne strani in webmin-a, res pa je, da je takrat router vspostavljal sejo. Sej verjetno bi bilo bolje tko nardit, samo BOX-e dam na video, namesto trunk, edino veliko robe bo obešene na router.

slascic
14.04.2012, 21:13
Ma tale siolov modem/router nekaj serje. Sedaj sem ga nastavil samo na modem in vezal en dd-wrt linksys pa zadeva dela v nulo. To so mi svetovali tudi na tehnični podpori.
Bom probal še en tp-link z openwrt.

lp

slascic
19.05.2012, 12:58
Pravilno nastavljane portov na gennet oxygenu! Zakaj ne dela, če bi pa lahko. A je kakšen drug firmware za tale oxygen.

080 Tehnična pomoč
21.05.2012, 07:42
Za Gennet Oxygen zaenkrat še ni na voljo posodobitev programske opreme.

lp Mitja