Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : odpiranje portov iskraTel - rfactor


anzex1
27.05.2012, 23:25
Pozdravljeni, imam težavo pri odpiranju portov na iskratelovem modemu, nikakor mi ne uspe pa sem prebral že vse vodiče, zato se obračam na vašo pomoč.

Moj modem:IskraTEL Sinope568+ R3 Home Gateway

Če vam je to kaj v pomoč vam spodaj prilagam dva linka...

http://findports.com/article/rfactor

http://www.rfactor-league.com/rFactor/ConfigPorts.html

Hvala in lep pozdrav, Anže

mnheia
28.05.2012, 10:58
Pozdravljen,

Vrata na modemu odpreš tako, da odpreš brskalnik in vtipkaš 192.168.1.1 ter se prijaviš z uporabniškim imenom in geslom user (privzeto).

Odpre se ti nova stran. Na levi strani vidiš meni kjer izbereš Security in nato zavihek Port Forwarding. Odpre se ti nova stran kjer vidiš obstoječa pravila, ki jih lahko urejaš, izbrišeš ali dodajaš nova.

Izbereš Add, da dodaš novo pravilo. Odpre se ti nova stran kjer vneseš ime pravila (poljubno ime), začetna in končna vrata ter protokol (glej dokumentacijo, ki si jo priložil). Vneseš še IP računalnika, do katerega hočeš odpreti vrata. Shraniš in si končal z nastavitvami na modemu.

Ko si tako daleč moraš vrata odpreti še na računalniku. To lahko narediš po priloženi dokumentaciji (sklepam, da imaš Windows XP). Če ti še vedno ne gre sporoči svoje uporabniško ime in povezavo do te objave enemu izmed 080 agentov, da preveri konfiguracijo na modemu.

Dodatek: Če imaš med svojim računalnikom in modemom še svoj usmerjevalnik. Moraš na modemu vrata odpreti za IP usmerjevalnika. In nato na usmerjevalniku odpreti vrata za računalnik.

anzex1
28.05.2012, 13:13
Hvala za odgovor, ja to sem že vse nastavil tako kot bi moralo biti pa še vedno ne dela... med modemom pa pcjom pa nimam nobenga usmerjevalnika... zanimivo je tudi to da če hostam strežnik še sam ne morem gor..

mnheia
28.05.2012, 15:57
Kako pa greš na strežnik? Veš, da moraš uporabiti lokalni IP svojega strežnika? Če ti aplikacija teče na istem računalniku kot ga uporabljaš uporabi 127.0.0.1 če pa na drugem pa njegov lokalni IP naslov.

Če ti stvar še vedno ne deluje gre najverjetneje za:
a) napačno izvajanje aplikacije
b) požarni zid še vedno blokira povezavo

anzex1
29.05.2012, 23:21
Hm evo, slikco:
http://shrani.si/f/3a/Rn/rxLm6Gw/porti.jpg

tele porte nej bi odpru, zdej nevem a sm prov naredu al nism...
Skratka če upišem ta ip 192.168.1.4 - pridem na server, če pa grem pogledat IP ki ga drugi rabjo za povezamo npr na: www.whatismyip.com, pa če probam s tem ipjom na server nemorm gor mi ne najde serverja, tako tudi drugim ne najde, pa ne glede na to al mam požarni zid vklopljen al ne... tudi če ga izklopim zadeva ne deluje res čudno...
Hvala za pomoč ;)

mnheia
30.05.2012, 09:38
To je zato ker ko ti vpišeš svoj zunanji IP, ki si ga pridobil preko http://whatismyip.com/ se ti nanj dejansko odziva modem. Lahko preveriš z ukazom tracert. V lokalni mreži boš vedno moral vpisati svoj lokalni IP 192.168.1.4 ali 127.0.0.1.

Napaka je torej na tvojem računalniku in sicer moraš v požarni zid dodati izjemo za ta štiri vrata. Postopek se razlikuje glede na operacijski sistem. Če potrebuješ pri tem pomoč mi piši na PM in lahko zadevo rešiva preko oddaljenega namizja.

Če boš poizkušal sam lahko preveriš če so vrata odprta na http://canyouseeme.org/ kjer ti bo zaznalo tvoj zunanji IP naslov ti pa vpišeš vrata, ki jih želiš preveriti (preveri lahko samo TCP).