Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Religija in filozofija


navadn
08.06.2012, 15:59
Vsi lepo pozdravljeni.

Filozofija je "philo" in "sofia" - ljubezen do znanja. Znanja pridobljenega skozi čutila, um, intelekt, lasten trud. To znanje je omejeno, zato te ne izpolni. Veliki filozofi sami to potrjujejo.

Religija je razodeto znanje. Se ga ne dosežt na svojo roko. Npr. sonca ne morš vidt ponoč, pa če zbereš še nevemkolk luči. Navajeni smo, da za vidt en objekt potrebujemo luč. Na podobn način smo navajeni eno stvar dojet skozi čutila, um, intelekt, lasten trud. Sonce lahko vidiš le ko vzide, in to prek njegovih žarkov. Sonce je samo-razodeto. Nihče drug ga ne razodeva, sam se, preko svojih žarkov. Če ga pogledaš ko je na obzorju, ga lahko vidiš. Če si zatisneš oči, ga ne vidiš, niti ga ne morš na silo videt ponoč. Na podobn način, Boga se ne da vidt drgač kokr po Njegovi volji, tj. ko se ti sam razodene. Če ga sprejmeš ga lahko vidiš. Bog se nam razodeva v tem svetu prek svetih spisov in tistih, ki so ga spoznali. Če sledimo njihove napotke, se lahko odrešmo vseh problemov in dosežemo pomiritev srca. Drgač pa si le povečujemo svoje probleme. Bog si želi, da pridemo k njemu, za naše dobro. Nas ma rad. Imejmo ga še mi. V resnic nam je najdražji, ker je tolk lep in prijeten. Zato mu je ime Krišna.

"Jz hočem bit svoboden! Kaj mi bojo omejitve zapovedi in prepovedi svetih spisov in svetnikov!"

Dragi prijatelj, brat. Zapovedi in prepovedi svetih spisov in svetnikov te bojo osvobodile. Osvobodile suženjstva tvojega telesa in uma. Osvobodila smrti, rojstva, bolezni, ostarelosti, trpljenja. Osvobodila sebičnih odnosov in samote. Te povezala s tvojm najdražjim. Ime mu je Krišna.