Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : (2 študenta) za 7-12 dni v začetku avgusta - Irska/Škotska, Skandinavija, Baltik?


Smurf
03.07.2012, 10:57
Živjo.

S punco načrtujeva potovanje za cca. 10 dni med 5. in 20. avgustom. Ker se bova do takrat morja že naveličala:), iščeva nekaj drugega. Pomembno nama je predvsem, da spoznava nove države, kulture, znamenitosti, naravne lepote. Nočno življenje nama ni zelo pomembno.

Najprej sva razmišljala o Španiji, pa nama vročina ne diši preveč. Prav tako ne želiva drugam v Južno in Srednjo Evropo. Ostale so torej opcije Irska/Škotska, Skandinavija in Baltik. Zanimiva varianta se mi zdi tudi kombinacija, npr. par dni Irska/Škotska, z (nizkocenovnim) letalom v Skandinavijo in par dni še tam.

Problem je predvsem v tem, da sam med recimo Irsko in Škotsko ter vsemi Skandinavskimi državami ne poznam/opazim razlik. V bistvu mi je vse isto, pač, Skandinavija oz. Britanija (pa čeprav vem, da je daleč od tega). Zato me zanima, kaj predlagate, da se v toliko dneh in v tem času leta najbolj splača ogledati.

Bova pa kombinirala nizkocenovne lete, kakšen vlak in kaj podobnega, spala bova po hostlih. Seveda nama je zelo pomembna tudi cena, zato me Skandinavija malo skrbi...

Hvala za pomoč. Lep pozdrav.