Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Učinkovito oglaševanje


bruny
15.07.2012, 11:59
Pozdravljeni,

vsi ste se že povečini verjetno poslužili takšnega ali drugačnega oglaševanja/promocije.
Trenutno imam StartUp podjetje in me malo zanimajo vaše izkušnje glede učinkovitega oglaševanja, saj bi se tudi sam rad začel promovirati.

Kje ste oglaševali? Katero oglaševanje vam je prineslo dober feedback?

Hvala.

tanya21
29.07.2013, 03:09
Vsako oglaševanje, ki ustvari viralni buzz, je dobro. Priporočam družabna omrežja v kombinaciji z game mechanics sistemi.

morska
29.04.2014, 14:20
Testiraj in izmeri rezultate - vsako aktivnost na spletu lahko izmeriš, razne objave v tiskanih medijih, na radiu, tvju pa težje izmeriš - en način je naprimer objava drugih kontaktnih številk ipd. Katera panoga pa si?

Hypoxx
19.08.2014, 02:15
Se strinjam z @morska. Vsako stvar ki jo spraviš skozi moraš meriti in na podlagi analize se potem odločit kako naprej. Sploh če govorimo o spletu, tu se da 100% izmeriti učinkovitost. Sicer se to zdi nekako logično, ampak je veliko ljudi, ki dejansko ne ve, kaj mu je določena akcija prinesla ali odnesla.

Se pa seveda že v štartu da postavit neke filtre glede na ciljno publiko. Če npr. prodajaš slušne aparate za 70+ je oglaševanje na FBju brezveze. Če ciljaš na strogo poslovne uporabnike, je tudi linkedin boljši od FBja...

iv@nl
02.09.2014, 22:10
Jaz se ukvarjam s tem in ti lahko priporčim par napotkov:
- Naredi si FB profil in povabi čimveč prijateljev (lahko tudi plačaš linke, so poceni)
- Naredi si google profil
- Naredi si spletno stran z optimizacijo


Predvsem pa ne bodi preveč vsiljiv!

Če hočeš še kakšen nasvet, lahko vprašaš. Na spodnjih linkih pa dobiš moj kontakt ;-)

LP Ivan

ann0423
19.11.2014, 13:18
Zagotovo je ena od možnosti, ki jo je vredno izkoristiti oglaševanje prek družbenih omrežij, saj gre za brezplačno obliko oglaševanja. Kljub temu pa je pametno razmisliti tudi o drugih načinih oglaševanja. Za oglaševanje prek družbenih omrežij sigurno velja, da ni dobro biti preveč vsiljiv, vprašanje pa je tudi koliko želijo ljudje prijateljevati s podjetji.

Zelo razširjen način komuniciranja s ciljno publiko je tudi prek elektronske pošte, vendar pa je tu problem kako pridobiti kontakte. Zanimiv način ponujajo spletne strani, kjer potencialni kupci lahko rešijo kratko anketo, v zameno za promocijska darila. Tako podjetje poleg kontaktov (pridobljenih na legalen način), dobi tudi dragocene podatke o svojih uporabnikih, ki jih lahko uporabi za nadaljnje marketinške akcije. Stvar deluje na podoben način kot nagradne igre, le da tu nagrado dobi vsak, kar je dodatna vzpodbuda za uporabnike, ki so po mojem mnenju že ugotovili, da večinoma nič ne zadenejo. Prednost te vrste oglaševanja so tudi nizki stroški, sploh v primerjavi s tradicionalnimi mediji (TV, radio, tiskani mediji). Konec koncev pa so rezultati preprosto merljivi, kar je kot so že drugi uporabniki izpostavili zelo pomembno, sploh če gre za novo podjetje.

anjabe
18.08.2016, 06:24
Morda nekoliko pozno, ampak vseeno: trenutno je kar nekaj načinov, kako lahko določeno storitev ali produkt spromoviramo na internetu (od pridobivanja prometa prek Googlovihi iskanj, Google oglaševanja, oglaševanja na družabnih omrežjih itd.) Če je zadeva še aktualna, z veseljem pomagam.

Knez_
18.10.2016, 09:38
Vsekakor splet. Najprej za google optimizirana spletna predstavitev in potem Adwords.

ANDroIDsam
18.01.2017, 15:22
Oglaševanje je odvisno od narave prodajnega produkta.
V kolikor gre za znane uveljavljene predmete potem oglaševati na ceneje.si in bolha, novosti bi pa jaz oglaševal 90 % na socialnih omrežjih...Naredi se kvaliteten oglas in se ga boosta do onemoglosti! :)

robertinho
19.09.2017, 08:41
Jaz priporočam Google oglaševanje v povezavi s Facebookom, saj so rezultati lahko bistveno boljši, kot samo eno ali drugo.

SVico
03.11.2017, 20:26
Facebook Articles + Google Adwords