Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pustite g Urana pri miru!


treznoglav
09.08.2012, 16:56
Moti me pisanje vsakršnih religiji sovražnih piscev, ki točijo krokodilje solze nad usodo odslej tudi za njih priljubljenega škofa Urana. Oglasila se je celo Štrajnov liberalna akademija?! Dokler je bil neizstopajoč, ga militantni ateisti niso prav nič ljubili. Mar ni Cerkev ločena od države? Ko že tako cenite civilno družbo in se nanjo nenehno sklicujete, dopustite, da Cerkev kot del te civilne družbe svoje težave rešuje sama!

yamamoto
11.08.2012, 14:52
Da so za Uranove težave krive spletke znotraj Cerkve, je zdaj verjetno jasno tudi tebi. :)
Zakaj je kardinal Rode spodnesel nadškofa Urana?
Domobranstvo, Rodetovi varovanci in dvorec Goričani. Trije kamni spotike zaradi katerih naj bi upokojeni nadškof Alojzij Uran moral zapustiti Slovenijo.
In veš zakaj se "religiji sovražni pisci", kot jim ti praviš, zanimajo za Urana?
Predvsem zato, ker Uran med tistimi, ki ne pripadamo Cerkvi predstavlja cerkvenega dostojanstvenika, ki bi moral biti za vzor ostalim. To pa gre močno v nos cerkvenim šakalom, na čelu z Rodetom, ki bi se radi obnašali kot tajkuni v gospodarstvu in jih božje zapovedi kaj malo brigajo. :(
Pa še nekaj. Enkrat sem ti že razložil, da nehaj namerno enačiti religijo in Cerkev potem pa ju metati v isti koš, ko govorimo o sovraštvu do Cerkve kot institucije pokvarjenih materialistov in grabežljivcev. :nonono: