Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Ne odpre določene strani


clovek
17.09.2012, 00:08
Imam zelo čudno težavo:

hočem iti na stran www.instaforex.com, do katere sem še par dni nazaje brez težav dostopal. Vendar pa-na nobenem računalniku, povezanem preko SIOL routerja, te strani ne odpre. Zanimivo je tudi, da če grem na to stran preko mobitela z povezavo GPRS, mi jo normalno odpre. Ko pa se z mobitelom povežem preko wirelessa na SIOL modem in izklopim GPRS povezavo, pa mi te strani na mobitelu noče odpret. Kličem na siol, vendar ne vejo kaj bi bilo narobe. Poskusil sem že z vsemi brskalniki. Iskal sem na internetu glede rešitve, vendar nisem našel pravega odgovora. Edino en namig sem dobil, da lahko stran odprem preko te strani: http://proxify.com/ Ko pa ukaj vnesem naslov instaforex.com, odpre OK. Zanimivo pa je tudi to, da mi recimo strani instaforex.com ne odpre, med tem ko mi stran https://secure.instaforex.com/en/ odpre normalno. Torej-kaj za vraga se dogaja?:mad:

PS: modem sem že resitiral z reset gumbom

mnheia
17.09.2012, 09:21
Imam zelo čudno težavo:

hočem iti na stran www.instaforex.com, do katere sem še par dni nazaje brez težav dostopal. Vendar pa-na nobenem računalniku, povezanem preko SIOL routerja, te strani ne odpre. Zanimivo je tudi, da če grem na to stran preko mobitela z povezavo GPRS, mi jo normalno odpre. Ko pa se z mobitelom povežem preko wirelessa na SIOL modem in izklopim GPRS povezavo, pa mi te strani na mobitelu noče odpret. Kličem na siol, vendar ne vejo kaj bi bilo narobe. Poskusil sem že z vsemi brskalniki. Iskal sem na internetu glede rešitve, vendar nisem našel pravega odgovora. Edino en namig sem dobil, da lahko stran odprem preko te strani: http://proxify.com/ Ko pa ukaj vnesem naslov instaforex.com, odpre OK. Zanimivo pa je tudi to, da mi recimo strani instaforex.com ne odpre, med tem ko mi stran https://secure.instaforex.com/en/ odpre normalno. Torej-kaj za vraga se dogaja?:mad:

PS: modem sem že resitiral z reset gumbom

Pozdravljen,

Meni to stran odpre normalno. Morda je imel izpad samo njihov strežnik ali pa so zafrknili kakšen DNS zapis. Prosim poizkusi če ti sedaj deluje in nam javi.

Imaš med modem-om in svojim računalnikom še kakšen usmerjevalnik? Morda ti ta shranjuje DNS zapise za hitrejše odpiranje strani in ima napačne. Poskrbi, da si priključen direktno na modem, poizkusi in nam javi rezultat.

Če ti strani še vedno ne odpira lahko poizkusiš ročno vnesti DNS zapise na svoj računalnik.

Windows XP > http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/siol_internet/windows_xp/vpis_ali_sprememba_dns_streznikov.aspx
Windows Vista > http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/siol_internet/windows_vista/vpis_dns_streznikov.aspx
Windows 7 > http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/internet/siol_internet/windows_7/vpis_ali_sprememba_dns_streznikov.aspx


Ko narediš spremembe nam javi rezultat. Če ti ne deluje poizkusi zamenjati te zapise s tem:

Primarni DNS-strežnik 193.189.160.13 -> 208.67.222.222
Sekundarni DNS-strežnik 193.189.160.23 -> 208.67.220.220

080 Tehnična pomoč
17.09.2012, 12:32
Imam zelo čudno težavo:

hočem iti na stran www.instaforex.com, do katere sem še par dni nazaje brez težav dostopal. Vendar pa-na nobenem računalniku, povezanem preko SIOL routerja, te strani ne odpre. Zanimivo je tudi, da če grem na to stran preko mobitela z povezavo GPRS, mi jo normalno odpre. Ko pa se z mobitelom povežem preko wirelessa na SIOL modem in izklopim GPRS povezavo, pa mi te strani na mobitelu noče odpret. Kličem na siol, vendar ne vejo kaj bi bilo narobe. Poskusil sem že z vsemi brskalniki. Iskal sem na internetu glede rešitve, vendar nisem našel pravega odgovora. Edino en namig sem dobil, da lahko stran odprem preko te strani: http://proxify.com/ Ko pa ukaj vnesem naslov instaforex.com, odpre OK. Zanimivo pa je tudi to, da mi recimo strani instaforex.com ne odpre, med tem ko mi stran https://secure.instaforex.com/en/ odpre normalno. Torej-kaj za vraga se dogaja?:mad:

PS: modem sem že resitiral z reset gumbom

Kakor je navedel že 'mnheia' težav ne uspemo ponoviti. V primeru, da stran še vedno ne deluje, nam prosim sporočite uporabniško ime na ZS, da preverimo zakaj bi do napake prihajalo.

Boštjan

janezpesec1
17.09.2012, 18:03
Morda pa gre spet za tezavo z routanjem dolocenega nabora IP naslovov, ne bi bilo prvic. Preden se zapise da deluje kot je treba bi bilo vsekakor potrebno preveriti iz vseh moznih naborov IP naslovov.

mnheia
17.09.2012, 18:11
Morda pa gre spet za tezavo z routanjem dolocenega nabora IP naslovov, ne bi bilo prvic. Preden se zapise da deluje kot je treba bi bilo vsekakor potrebno preveriti iz vseh moznih naborov IP naslovov.

Torej lahko sklepamo, da si poizkusil z zgoraj omenjenimi metodami in ti zadeva še vedno ne deluje ali nisi niti poizkusil? Ta naslov (http://174.36.85.83/)ti odpre?

Če ti ne odpre tega naslova potem se obrni na tehnično pomoč - najbolje, da se obrneš direktno na gospoda Boštjana, ki je v tej temi tudi podal komentar in bo zadeve lahko preveril.