Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : DNS Packet Loss


gloris
29.09.2012, 13:57
V tem mesecu ugotavljam poslabšano delovanje interneta. Problem je po vsej verjetnosti tukaj (http://freeweb.siol.net/ar22508/forum/faileddns.jpg). Ukrepajte.

Lep pozdrav.

080 Tehnična pomoč
29.09.2012, 14:06
V tem mesecu ugotavljam poslabšano delovanje interneta. Problem je po vsej verjetnosti tukaj (http://freeweb.siol.net/ar22508/forum/faileddns.jpg). Ukrepajte.

Lep pozdrav.

Pozdravljeni,

predlagam, da nam posredujete bolj podrobne informacije. Iz slike niti ni razvidno za kater DNS strežnik gre.

Najbolje, da nam na ZS posredujete vaše uporabniško ime in kontaktno številko.

Ste mogoče delovanje preverili z drugimi DNSi? (arnesovimi ali googlovimi)

Lep pozdrav
Sašo

mnheia
29.09.2012, 14:12
V tem mesecu ugotavljam poslabšano delovanje interneta. Problem je po vsej verjetnosti tukaj (http://freeweb.siol.net/ar22508/forum/faileddns.jpg). Ukrepajte.

Lep pozdrav.

Pozdravljen,

Lahko, da se motim ampak paketkov zaradi DNS-jev ne boš izgubljal. Če že je to zaradi napake na povezavi, neodzivnosti strežnika, ...

Katere DNS strežnike uporabljaš? Če so to 193.189.160.13 in 193.189.160.23 - SiOL potem se prosim obrni na tehnično službo, da lahko zadeve preverijo.

Do katere strani imaš težave z dostopom in ali si v tem času poizkusil tudi s katerimi drugimi DNS strežniki (npr. 208.67.222.222 in 208.67.220.220 - OpenDNS ali 8.8.8.8 in 8.8.4.4 - Google)?

gloris
29.09.2012, 14:34
Merilna naprava (https://www.samknows.eu/index.php/si) je priključena direktno na vaš ADSL modem, kateri ji tudi posreduje DNS strežnike. V internet se povezujem direktno preko vašega ADSL modema-routerja, drugih DNSjev nisem preverjal. Poslabšano delovanje interneta se kaže predvsem v časovno podaljšanem odpiranju spletnih strani, včasih katere tudi ne odpre in moram ponovno poslati zahtevo. Vse ostalo deluje OK.

gloris
29.09.2012, 14:51
Pozdravljen,

Lahko, da se motim ampak paketkov zaradi DNS-jev ne boš izgubljal. Če že je to zaradi napake na povezavi, neodzivnosti strežnika, ...

Katere DNS strežnike uporabljaš? Če so to 193.189.160.13 in 193.189.160.23 - SiOL potem se prosim obrni na tehnično službo, da lahko zadeve preverijo.

Do katere strani imaš težave z dostopom in ali si v tem času poizkusil tudi s katerimi drugimi DNS strežniki (npr. 208.67.222.222 in 208.67.220.220 - OpenDNS ali 8.8.8.8 in 8.8.4.4 - Google)?

Paketov res ne izgubljam veliko, to kaže tudi merilna naprava, se pa vsekakor dogaja nekaj v povezavi z DNS strežniki 193.189.160.23 in 193.189.160.13.
Nimam vpogleda v napravo, da bi točno vedel s katerim strežnikom je težava, imam samo podatke o meritvah.

cveto
29.09.2012, 20:27
Paketov res ne izgubljam veliko, to kaže tudi merilna naprava, se pa vsekakor dogaja nekaj v povezavi z DNS strežniki 193.189.160.23 in 193.189.160.13.
Nimam vpogleda v napravo, da bi točno vedel s katerim strežnikom je težava, imam samo podatke o meritvah.

A si to napravo dobil brezplačno,in za kolikšno obdobje.
Je to legalno.

l.p

kažin
30.09.2012, 09:58
A si to napravo dobil brezplačno,in za kolikšno obdobje.
Je to legalno.

l.p

Je zastonj in legalno, če nočeš več sodelovat jim vrneš napravo (vem, da sem bral da moreš nekaj časa uporabljat, kot zgleda so spremenili)

več info, še vslo: https://www.samknows.eu/index.php/sl/requirements & https://www.samknows.eu/index.php/sl/faq

Sawyer
30.09.2012, 10:10
Probaj brez te naprave same knows da nena ki preobremenjuje modem, ker jaz ne opazam nic. Kvejcemu izbolsanje delovanja interneta v zadnjih 3 mescih or so.

cveto
30.09.2012, 12:44
Jaz sicer ne razumem dobro kaj si napisal ??

A me zanima,katere podatke vse zbira ta modem in ali so ti podatki dostopni tudi meni-uporabniku,ali samo temu raziskovalnemu podjetju .?

Ali pa moogoče kdo ve kako priti do podatkov ,kot so jih včasih dopuščali modemi?
Se pravi max sinhronizacija,line att......
l.p.

kažin
30.09.2012, 12:57
Jaz sicer ne razumem dobro kaj si napisal ??

A me zanima,katere podatke vse zbira ta modem in ali so ti podatki dostopni tudi meni-uporabniku,ali samo temu raziskovalnemu podjetju .?

Ali pa moogoče kdo ve kako priti do podatkov ,kot so jih včasih dopuščali modemi?
Se pravi max sinhronizacija,line att......
l.p.

ja ne vem, maš stran še v slovenščini in si preberi pogosta vprašanja ali jih kontaktiraj če je tako težko.. ti piše vse, da kaj beleži in kje in kaj lahko pogledaš samo odpri zgornja 2 linka..
ali naj pove gloris, če ti je tako težko prebrat in odpret stran ;)

gloris
30.09.2012, 14:05
Jaz sicer ne razumem dobro kaj si napisal ??

A me zanima,katere podatke vse zbira ta modem in ali so ti podatki dostopni tudi meni-uporabniku,ali samo temu raziskovalnemu podjetju .?

Ali pa moogoče kdo ve kako priti do podatkov ,kot so jih včasih dopuščali modemi?
Se pravi max sinhronizacija,line att......
l.p.

Naprava meri tole (http://freeweb.siol.net/ar22508/forum/meritev.jpg), do vseh podatkov ima dostop tudi uporabnik. Vsak mesec pa pošljejo na email še kratko poročilo, ki pa je videti takole (https://reporting.samknows.com/reportcard/html/25986/2012080120120831/2ca3e1a4c94c0b3b804afaa569179e93).
Do svojega SiOL modema pa dostopaš tako, da napišeš http://192.168.1.1/

Meritve so za uporabnika brezplačne, ker jih sponzorira EU.

gloris
30.09.2012, 14:19
Probaj brez te naprave same knows da nena ki preobremenjuje modem, ker jaz ne opazam nic. Kvejcemu izbolsanje delovanja interneta v zadnjih 3 mescih or so.

Napravo uporabljam že več mesecev in deluje praktično neopazno.
Bom pa, ko bom imel čas, priklopil svoj router in ga nastavil na arnesove DNSje, bom videl če bo kaj razlike.

cveto
30.09.2012, 14:32
Naprava meri tole (http://freeweb.siol.net/ar22508/forum/meritev.jpg), do vseh podatkov ima dostop tudi uporabnik. Vsak mesec pa pošljejo na email še kratko poročilo, ki pa je videti takole (https://reporting.samknows.com/reportcard/html/25986/2012080120120831/2ca3e1a4c94c0b3b804afaa569179e93).
Do svojega SiOL modema pa dostopaš tako, da napišeš http://192.168.1.1/

Meritve so za uporabnika brezplačne, ker jih sponzorira EU.

Hvala za odgovor ,kaj meri ta naprava.
Kako se dostopa do siol modema,/192.168.1.1 to vem.Samo nekaj časa nazaj si ob vstopu v modem ob ostalih podatkih videl tudi statistiko linije,Vse pomembne podatke o liniji.Z nadgradnjo fw na modemih,nam je siol to informacijo umaknil iz uporabniškega menija.
Da ja nebi uporabnik sam videl kaj mu linija dopušča.
Sicer obstaja geslo,namesto user user,ki ga uporabljajo serviserji in seti podatki zopet pojavijo.
Samo geslo ne vem kdo ve ???

Je pa to bilo podatkov če si jih natisnil za mislim 4 ali 5 a4 strani.
l.p.

gloris
30.09.2012, 14:39
Hvala za odgovor ,kaj meri ta naprava.
Kako se dostopa do siol modema,/192.168.1.1 to vem.Samo nekaj časa nazaj si ob vstopu v modem ob ostalih podatkih videl tudi statistiko linije,Vse pomembne podatke o liniji.Z nadgradnjo fw na modemih,nam je siol to informacijo umaknil iz uporabniškega menija.
Da ja nebi uporabnik sam videl kaj mu linija dopušča.
Sicer obstaja geslo,namesto user user,ki ga uporabljajo serviserji in seti podatki zopet pojavijo.
Samo geslo ne vem kdo ve ???

Je pa to bilo podatkov če si jih natisnil za mislim 4 ali 5 a4 strani.
l.p.
Navadni uporabniki do teh podatkov nimamo dostopa, ker bi potem preveč spraševali in se pritoževali :d.

cveto
30.09.2012, 19:17
Navadni uporabniki do teh podatkov nimamo dostopa, ker bi potem preveč spraševali in se pritoževali :d.

Smo jih pa imeli pred par nadgradnjami modemov.!!

kažin
30.09.2012, 22:21
Smo jih pa imeli pred par nadgradnjami modemov.!!

ja, ker je nekdo nekako dobil geslo in pisal na forumih, če ne ga nebi nikoli, zato so ga pa tudi menjali oz. je nov firmware in s tem novo geslo..

cveto
01.10.2012, 11:15
Če se ne motim,lahko pri Amis-u ševedno vidiš vse podatke.?

A je to mogoče kakšna vojna tajna če vidim karakteristike svoje linije ??
Saj spreminjati nisi mogel nič,samo ogledal in natisnil si lahko.

l.p.

gloris
20.10.2012, 11:14
Se vedno slab rezultat meritev (https://docs.google.com/open?id=0B3BewRRZjd0-ZFd5TDF0YVB4R1U) SiOL DNSjev, zakaj?

080 Tehnična pomoč
22.10.2012, 11:44
Pozdravljeni,

naši DNS strežniki so stalno dosegljivi, do omenjena naprave pa nimamo dostopa.
Ali imate poleg meritev tudi kakšne tehnične težave in neodpiranje strani in podobno? V primeru težav nam sporočite vaše uporabniško ime in težave na zasebno sporočilo.

Lep pozdrav
Miha

Maverick
23.10.2012, 10:17
Moj pfsense mi enako grafira enako zadevo kot tebi.
Pa nimam nikakršnega DNS loss-a. Malo se pozanimaj da ni problem v napravi, ali pa da nimaš kakšne okužene mašine.

gloris
23.10.2012, 13:52
Glede na to, da mi trenutno deluje vse brez večjih težav, bo najbolje povprašati ponudnika meritev (SamKnows), kaj je vzrok za tako veliko spremembo v grafu.