Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Povezovajne dodatnih televizij


urbecar
01.10.2012, 11:46
Trenutno stanje:
iskratelov modem/router
|---(1m kabla)--analogni telefon
|---(1m kabla)--siol box
|---(1m kabla)--router

Željeno stanje v prihodnosti:
iskratelov modem/router
|---(1m kabla)--analogni telefon
|---(1m kabla)--siol box
|---(1m kabla)--router
|---(80m kablovja zunaj)
|--(1m kabla)--router
|--(10m kabla)--siol box ali podobno
|--(10m kabla)--siol box ali podobno
|--(10m kabla)--analogni telefon

Zanima me sledeče:


1) Se pojavljajo kakšni problemi s televizijo ali telefonom na takih razdaljah? Oziroma ali je boljše vzeti cat6 kable za take razdalje utp/ftp...

2) Koliko paric potrebujem in kakšen kabel priporočate. Za kabel bi bilo fino da ima zajlo, ker bi šel po zraku in ga ne-bi zakopaval v zemljo.
a)4 za vsako televizijo +4 za internet +1 za telefon
b)4 za vse televizije (+GB switch) +4 za internet +1 za telefon
c)4 za vse televizije in internet +1 za telefon
d)....

Kolikor sem prebiral forume Siol box(S) deluje OK po varianti B. Kaj pa drugi komunikatorji; Npr. Sagem IAD81B HD, ki je na najpočasnejšem slovenskem spletnemu oglasniku že za cirka 40€?

080 Tehnična pomoč
01.10.2012, 20:23
Vsekakor priporočamo na takih razdaljah kabel, ki je dobro izoliran in boljše kakovosti. V kolikor bi na drugi strani uporabili kvalitetno stikalo mislim, da ne bi smel biti nekih večjih težav, saj bi vam delovalo tudi kot neke vrste ojačevalnik. Kar se samega Sagem TV komunikatorja tiče, pa ima mrežni vmesnik še nekoliko manj občutljiv oziroma na večjih razdaljah kanček bolje deluje kot ta od SiOL BOX-ov.

lp Mitja

urbecar
01.10.2012, 22:43
Če bo dodan switch, ki bo služil tudi kot repeater na koncu zunanjega kablovja, potem predvidevam, da občutljivost mrežnega vmesnika ne bo igrala pretirane vloge na tistih desetih metrih.


Predvsem me zanima koliko paric bi potreboval za 2 televiziji in internet:
Glede na to (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40575&highlight=trunk) temo je dovolj en utp kabel (4 parice) za vse televizije, na koncu pa switch.

Ali je možno na iskratelovem modemu nastaviti port v TRUNK način in preko njega voziti tako video za obe televiziji in internet do računalnika? Predvidevam, da je to mogoče samo z boxi; Ali?

NOD 32
04.10.2012, 17:09
če imaš innbox lahko zvežeš takole:

- PSTN/ 1: analogni telefon 1 - 10 m.
- PSTN/ 2: analogni telefon 2 - 80 + 10 m.

- LAN 1: router - 1 m.
- LAN 4: siol box oz. stb - 1 m.

- GLAN: gigabit switch (LAN1) - 80 m.
-- LAN 2: router - 10 m. -- če gre, če ne prikop na LAN2 80 + 10 m.
-- LAN 3: siol box oz. stb - 10 m.
-- LAN 4: siol box oz. stb - 10 m.

tom777
14.10.2012, 11:41
UTP kabel je tako poceni, da se ti ne splača šparati. Uporabi za vsako napravo svoj kabel. Moraš pa uporabiti kabel, ki je odporen na UV, floro, favno in različne vremenske situacije. Sicer pa tudi izkop ni neka težava...