Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Wifi omreŽje


ervin34
25.11.2012, 17:10
Imam en majhen problem. Doma imam brezžično omrežje. V omrežje imam vključen stacionarni računalnik. Ko se povežem z mobilnim telefonom mi povezava deluje normalno. Ko hočem povezati še prenosni računanik in tablični računalnik mi se ta dva računalnika ne povežejo na internet. Stacionarni računalnik je povezan in deluje brez problemov.

080 Tehnična pomoč
26.11.2012, 16:55
Pozdravljeni,


je brezžično omrežje vklopljeno na vašem modemu ali uporabljate dodatni usmerjevalnik?


LP, Marcel

ervin34
26.11.2012, 17:55
Uporabljam dodatni usmerjevalnik.

080 Tehnična pomoč
27.11.2012, 09:07
Uporabljam dodatni usmerjevalnik.

Pozdravljeni,

če uporabljate dodatni usmerjevalnik nimamo dostopa do naprave, ker ni v našem upravljanju. Glede na težave, ki jih omenjate vam lahko posredujem nekaj napotkov, ki bi mogoče pomagali pri odpravi težave, ki se vam pojavlja.

Pri brezžični povezavi včasih prihaja do nezdružljivosti, zato lahko poskusite s spremembami nastavitev na vašem usmerjevalniku. V wifi nastavitvah, spremenite avtentikacijo iz WPA2 na WPA in obratno, poskusite z različno vrsto enkripcije AES/TKIP in poskusite še zamenjati kanal oddajanja brezžične povezave. Poskusite lahko tudi s posodobitvijo gonilnikov na vašem prenosnem računalniku in posodobitvijo programske opreme na tablici. Za preverbo, bi tudi lahko začasno izključili zaščito na wifi povezavi in preverili, če se vse naprave povežejo, težavo bi lahko povzročal tudi usmerjevalnik.

LP,
Borut