Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : samodejno resetiranje modema...


lukadane
18.12.2012, 13:33
Živjo,

poskusim srečo še tukaj, ker sem precej obupal.

V zadnjih dveh mesecih se dogaja, da se mi modem večkrat (5x ...) dnevno samodejno resetira.

Na 0801000 sem že večkrat prijavil napako, danes je tehnik na centrali celo prevezel mpje parice na drug "priključek", vendar vidim, sedaj po dveh urah, da se je modem zopet restiral.

Tehnik je sicer dejal, da je lahko težava velika oddaljenost od centrale (imam ADSL) in hkrati moj visok paket... Vendar to ne more biti težave, če je stvar delovala normalno 3 leta in zadnji dve leti na tem istem paketu (10/1).

Edino, kar se spomnim v zadnjem času je, da sem prestavljal modem v omarico. Vprašanje, ki sem ga že postavil tude tehniku:

*Ali je možno, da se modem pregreva? (ni vročj, je pa zelo topel, ne vem kakšen je bil prej)
*Ali je lahko kriv kabel, ki pride v modem. Tisti zatič je namreč precej majav, ker ja nataknjen na UTP kabel in ne na običajen telefonski, ki je tanjši, zato tudi zatič epo paše nanj....je pa res, da je že od nekdaj tak, lahko pa, da sem ga ob prestavljanju še bolj uničil. Lahko, da zgublja kontakt...

Čemi lahko kdo še kako pomaga, bom zelo vesel.

Hvala.

080 Tehnična pomoč
18.12.2012, 13:47
Čemi lahko kdo še kako pomaga, bom zelo vesel.



Vsekakor bomo še enkrat opravili vse diagnostike naročniške linije in modema. Na ZS mi sporočite vaše uporabniško ime!

Če se modem, torej naprava, ponovno zažene sama od sebe, potem je težavo zagotovo v napravi sami ali njenjen napajalniku (če seveda predpostaviva, da ni kakšne težave z el. vtičnico ali električnimi razdelilniki pred modemom).


Boštjan Dobrovoljc

cveto
18.12.2012, 14:08
Živjo,

poskusim srečo še tukaj, ker sem precej obupal.

V zadnjih dveh mesecih se dogaja, da se mi modem večkrat (5x ...) dnevno samodejno resetira.

Na 0801000 sem že večkrat prijavil napako, danes je tehnik na centrali celo prevezel mpje parice na drug "priključek", vendar vidim, sedaj po dveh urah, da se je modem zopet restiral.

Tehnik je sicer dejal, da je lahko težava velika oddaljenost od centrale (imam ADSL) in hkrati moj visok paket... Vendar to ne more biti težave, če je stvar delovala normalno 3 leta in zadnji dve leti na tem istem paketu (10/1).

Edino, kar se spomnim v zadnjem času je, da sem prestavljal modem v omarico. Vprašanje, ki sem ga že postavil tude tehniku:

*Ali je možno, da se modem pregreva? (ni vročj, je pa zelo topel, ne vem kakšen je bil prej)
*Ali je lahko kriv kabel, ki pride v modem. Tisti zatič je namreč precej majav, ker ja nataknjen na UTP kabel in ne na običajen telefonski, ki je tanjši, zato tudi zatič epo paše nanj....je pa res, da je že od nekdaj tak, lahko pa, da sem ga ob prestavljanju še bolj uničil. Lahko, da zgublja kontakt...

Čemi lahko kdo še kako pomaga, bom zelo vesel.

Hvala.

Tudi če bi imeli UTP kabli slab stik to ravno nebi smelo povzročati samodejnega resetiranja.
Sem pa že videl ,da je imel napajalnik ki je bil vključen v električni podaljšek slab stik.
Poskusi vklopiti v drugo vičnico.Napajalnik malo pomigaj sem ter tja,da vidišče slučajno izgubi stik.
Predpogoj pa je,da tehniki preverijo če je z linijo vse v redu.

lp Cveto

lukadane
18.12.2012, 15:54
Tudi če bi imeli UTP kabli slab stik to ravno nebi smelo povzročati samodejnega resetiranja.
Sem pa že videl ,da je imel napajalnik ki je bil vključen v električni podaljšek slab stik.
Poskusi vklopiti v drugo vičnico.Napajalnik malo pomigaj sem ter tja,da vidišče slučajno izgubi stik.
Predpogoj pa je,da tehniki preverijo če je z linijo vse v redu.

lp Cveto

Ja, linija naj bi bila po njihovih besedah OK... Čeprav je bilo rečeno, da je bila napaka na liniji - prenizka sinh. z modemom, glede na mojo hitrost paketa. Ampak sinh. je v vsem tem času nespremenjena. To sem prepričan, ker večkrat spremljam.

Sem pa sedaj tako, kot si mi svetoval, prestavil modem še v drugo vtičnico, ki je sicer tudi na podaljšku, tako kot prejšnja. Ampak do sedaj še nikoli ni bilo težav s tem in modem sem že premikal med vtičnicami...

Bomo videli.

Hvala za nasvet. Sporočim, če bo pomagalo.

cveto
18.12.2012, 16:19
Za poskusit je.
Možno pa tudi da je sam napajalnik v okvari.
Če boš še naprej imel težave,prijavi napako ,pa ti bodo po potrebi menjali napajalnik.

lp

lukadane
18.12.2012, 19:56
Sem jo, 100 x...