Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Podnapisi na Siol Box S


caponne
20.01.2013, 20:09
Pozdravljeni

Na mrežnem disku imam filme v dvix formatu in ustrezne podnapise v srt formatu. Siol box S mi ta disk ki je dan v skupno rabo prepozna, prepozna mi filme, ne prepozna pa mi podnapisov. Tudi ob predvajanju mi ne ponudi možnosti izbire podnapisov, samo možnost izbire slike. Kako naj zadevo zredim, naziv filma in naziv podnapisov sta identična, v eni mapi....
Hvala za pomoč

SandAgony
20.01.2013, 21:52
S programom Media center ki ga verjetno uporabljaš ne bo šlo. Svetujem da uporabiš TVersity. Enostaven za uporabo in dela BP. Vsam meni.

Jest sm samo sledil navodilom od inspirion-a ki jih najdeš na strani:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40158

SandAgony
20.01.2013, 21:59
Drugače sem pa stestiral tudi programček AVI ReComp --> ta ti v sam film zapeče podnapise. Je super samo sem nad njim obupal ker za vsak film rabi cca 2-3 ure. Odvisno kolk hitr maš računalnik sam veliko pa tut ne vpliva.

No pa še link do strani: http://www.avirecomp.com

Je pa lepo ker loh zelo vplivaš na izgled podnapisov. Tudi film lahko preoblikuješ (velikost, barve,...)

080 Tehnična pomoč
21.01.2013, 12:54
Pozdravljeni

Na mrežnem disku imam filme v dvix formatu in ustrezne podnapise v srt formatu. Siol box S mi ta disk ki je dan v skupno rabo prepozna, prepozna mi filme, ne prepozna pa mi podnapisov. Tudi ob predvajanju mi ne ponudi možnosti izbire podnapisov, samo možnost izbire slike. Kako naj zadevo zredim, naziv filma in naziv podnapisov sta identična, v eni mapi....
Hvala za pomoč

O tem je bilo že veliko napisanega; rešitev je, da je disk priključen direktno na BOX ali pa če je na drugi strani "predvajalnik", ki to omogoča oz ponuja.

lp
Jasmin

caponne
21.01.2013, 14:43
O tem je bilo že veliko napisanega; rešitev je, da je disk priključen direktno na BOX ali pa če je na drugi strani "predvajalnik", ki to omogoča oz ponuja.

lp
Jasmin

Hvala za odgovor, ampak kam pa naj instaliram predvajalnik na S-Box - kako? ali na omrežni disk - potem pa se porodi vprašanje kakop vse to zagnati.....

caponne
21.01.2013, 15:29
S programom Media center ki ga verjetno uporabljaš ne bo šlo. Svetujem da uporabiš TVersity. Enostaven za uporabo in dela BP. Vsam meni.

Jest sm samo sledil navodilom od inspirion-a ki jih najdeš na strani:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40158

Ja hvala za nasvet, vendar to pomeni, da moram imeti filme in podnapise na računalniku, jaz jih imam pa na zunanjenm disku, ki je preko routerja dan v mrežo. Tak da s tem nisem naredil nič, če je tak način.
LP

SandAgony
22.01.2013, 01:00
Ja hvala za nasvet, vendar to pomeni, da moram imeti filme in podnapise na računalniku, jaz jih imam pa na zunanjenm disku, ki je preko routerja dan v mrežo. Tak da s tem nisem naredil nič, če je tak način.
LP

Ja to pa bi pol bil problem.

Razen že imaš kakšen računalnik, ki je večino časa prižgan. Če se ne motim bi lahko na ta comp naložil TVersity in prek njega sheral tudi datoteke, ki so na mrežnem disku sam 100% ti pa ne morem rečt. Bi blo treba probat pa še nimam mrežnega diska.

V najslabšem primeru ti ostane moj drugi predlog. Kjer podnapise vpečeš v film. Sej na srečo loh dodaš v programu čakalno vrsto pa se ti filmi en pa po en pretvarjajo loh tut dneve,... Tko sem jest naredu v eni noči za celo sezono ene nanizanke k jo gledam.

caponne
22.01.2013, 10:33
Ja to pa bi pol bil problem.

Razen že imaš kakšen računalnik, ki je večino časa prižgan. Če se ne motim bi lahko na ta comp naložil TVersity in prek njega sheral tudi datoteke, ki so na mrežnem disku sam 100% ti pa ne morem rečt. Bi blo treba probat pa še nimam mrežnega diska.

V najslabšem primeru ti ostane moj drugi predlog. Kjer podnapise vpečeš v film. Sej na srečo loh dodaš v programu čakalno vrsto pa se ti filmi en pa po en pretvarjajo loh tut dneve,... Tko sem jest naredu v eni noči za celo sezono ene nanizanke k jo gledam.

Hvala, bom upošteval nasvet, čeprav tak filmoljubec pa nisem, da bi tri ure ali več vnašal podnapise v filme, zato, da ga bom pol pogledal in čao mici. Sem pač mislil, da se zadeve dajo rešit, ampak vidim, da Siol oz. Telekom nista v času z tehniko in ne ponujata vsega kar bi lahko. V nemčiji in Avstriji imajo takšne zadeve urejene. Ker ne vme zakaj Box ne prepozna podnapisov na mrežnem disku, na PC, USB ključu ali HDD povezanim z USB pa????
Hvala in LP

caponne
23.01.2013, 18:28
S programom Media center ki ga verjetno uporabljaš ne bo šlo. Svetujem da uporabiš TVersity. Enostaven za uporabo in dela BP. Vsam meni.

Jest sm samo sledil navodilom od inspirion-a ki jih najdeš na strani:
http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40158

Nobena verzija ni več zastonj. LP

krepki
23.01.2013, 20:15
A si razmišljal kaj v tej smeri,vse težave bodo v trenutku rešene,jaz ga uporabljam že kar nekaj časa in sem zelo zadovoljen,sem imel TVersity pa wild media server in sem ugotovil,da pač box ni za te zadeve,saj niti DVD filmov ne moreš predvajat.

http://www.mimovrste.com/artikel/2240000311/wd-tv-live-wifi-wdbgxt0000nbk

caponne
23.01.2013, 20:54
A si razmišljal kaj v tej smeri,vse težave bodo v trenutku rešene,jaz ga uporabljam že kar nekaj časa in sem zelo zadovoljen,sem imel TVersity pa wild media server in sem ugotovil,da pač box ni za te zadeve,saj niti DVD filmov ne moreš predvajat.

http://www.mimovrste.com/artikel/2240000311/wd-tv-live-wifi-wdbgxt0000nbk

Ja zadeva izgleda v redu,ampak ali bom lahko predvajal filme, ki jih imam na mrežnem disku ...

telex
24.01.2013, 10:45
Ja zadeva izgleda v redu,ampak ali bom lahko predvajal filme, ki jih imam na mrežnem disku ...
Sam imam mrežni disk in na njem nameščen mediatomb dlna server. Filme imam v ločenih mapah poleg pa srt podnapise poimenovane z enakim imenom. Tako na Box kot na Box-S mi predvaja filme s podnapisi.

Torej- na mrežni disk si namesti Mediatomb. Je popolnoma brezplačen.

caponne
24.01.2013, 13:49
Sam imam mrežni disk in na njem nameščen mediatomb dlna server. Filme imam v ločenih mapah poleg pa srt podnapise poimenovane z enakim imenom. Tako na Box kot na Box-S mi predvaja filme s podnapisi.

Torej- na mrežni disk si namesti Mediatomb. Je popolnoma brezplačen.

Kaj mi lahko malo pomagaš. Na njihovi strani je za prenos neklaj opcij pa ne vem katero sneti, in pa malo na kratko poveš postopek namestitve oz. nastavitev...
Zanima me še kje pa dobim dlna server in ali bo to delalo ker na PC imam win 7...

Hvala

telex
25.01.2013, 11:46
Mediatob je dlna server. Box-S pa je dlna odjemalec (klient). Če boš hotel preko dlna gledati na WIN7 boš to lahko storil preko odjemalca Widows Media Payerja, kateri je sestavni del Win 7 ali pa preko programa VLC kateri je brezplačen.

Kako bi si namestil Mediatomb na svoj Nas disk pa ti žal ne znam pomagati. Za moj NAS disk (eTRAYz) je slovenski programer (Hijacker) izdelal poseben program s katerim nameščam in odstranjujem aplikacije z le nekaj kliki na gumb in mogoče kakšno kasnejšo spremembo v konfiguracijah (npr. ime mape, kje naj Mediatob išče filme).