Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prekinjanje interneta! :|


kayzedoar
24.01.2013, 09:44
Živjo! Lep dober dan in lepo pozdravljeni!

Kot lahko vidite sem se ravnokar registriral, to pa zato, ker pred tem nisem potreboval nikakršne tehnične pomoči ali kaj podobnega.

Vredu, k bistvu novo ustvarjene teme; da razložim moj/naš problem.

Pred kakšnim mesecem je bilo potrebno ob vklopu ročno zagnati internet, to smo počeli zadnja 3 leta, ker tako je pač bilo. In smo se tudi navadili, da se je točno po 24 urnem ciklu internet 'resetiral' in nato si lahko spet internet uporabljal naprej.

No pred kakšnim mesecem~ pa ste pri Siolu naredili 'sistemsko nadgradnjo' in od takrat se ni treba več obremenjevati s priklapljanjem interneta ročno. Kar je bila ZELO dobrodošla novica, VENDAR! Od takrat naprej internet meče ven nenapovedovano, brez vsekakršnih točno določenih ciklov oz. časovnih razdalj.

Naj omenim samo nekaj primerov. Sem mislil, da zdaj vrže internet ven na 12 ur, od trenutka, ko prižgeš PC, pa temu ni tako. Ponavadi vrže internet okoli 20:18~ ure zvečer, kar se je nazadnje zgodilo včeraj. Ponavadi ga vrže ven tudi ob 23:57~, se je pa že zgodilo, da ga je vrglo ven ob 01:47~, kar se je zgodilo predvčerajšnim. Pa naj še povem, da se to zgodi 1x na dan, ne večkrat, samo 1x na dan ga vrže ven, tako kot pred mesecem dni, ko je bil še star sistem. Ampak zdaj ga vrže ven kar tako ob naključnem času.

Naj še obrazložim kaj se ta čas dogaja z modemom:
1.) Internetna povezava se prekine.
2.) Simbol '@' na modemu ne sveti.
3.) Simbol levo od '@', se pravi nekakšna puščica okoli krogle, začne utripati. (Se opravičujem, ne vem kaj je pravilen izraz za tisti simbol.)
4.) Ko se vzpostavi simbol poleg '@', začne utripati še simbol '@'.
5.) '@' ponovno sveti, tako vemo, da internet ponovno deluje.

Zdaj me pa zanima, ali je to problem na moji strani? Recimo Windows Update, ki se samodejno posodablja in bi mogoče kaj imel s tem? (Posodablja se že zadnji 2 leti, pa ni bilo težav) Ali je to s strani siola, mogoče kakšen varnosten ukrep ali kaj podobnega?

Naj pa še enkrat omenim, da se to dogaja od trenutka, ko ste spremenili sistem in ni treba več ročno vzpostavljati internet ob prižigu osebnega računalnika.

Vem, saj ni tako hudo, ampak nam gre že pošteno na živce, še posebno, če internet vrže ven sredi noči, ko je PC prižgan ravno s tem namenom, da dela nemoteno.

Najlepša hvala za vse odgovore! :)

080 Tehnična pomoč
24.01.2013, 13:36
Pozdravljeni,

prosim posredujte vaše uporabniške podatke na zasebno sporočilo, da preverimo te težave.

lp Mitja

timotej11
29.01.2013, 22:27
Lep pozdrav :)

Pred letom smo v Slovenj Gradcu dobili optiko in takoj ko je bil možen preklop, smo se odločili za vas in vašo ponudbo. V paketu smo vzeli tudi internet 20/20 le ta pa mi/nam sedaj povzroča preglavice. Internet izpade na vsake toliko časa, povsem poljubno oz. ob "obrementvah". To vam lahko razložim z: Vsakič ob prižigu računalnika se internet vzpostavlja vsaj 3min(kaže da je priključen) ga dobimo za 5s in ponovno pade za 2min...potem deluje normalno do neke ure ko odklopi popolnoma brez razloga. Prav tako kadar se v omrežje priključi nekdo drug(telefon,laptop).

Uporabljam direkten izhod iz modema v adapter za prenos podatkov po 220v liniji. Mislim, da tukaj ni težave, saj se pojavi enaka težava z vsakim računalnikom, tudi če je ta osamljen v mreži.

Že pred nekaj časa smo vas klicali, pa smo alhko tako le preverili za morebitne izpade iz omrežja...žal teh ni bilo, sedaj pa to postaja moteče :)
Nam lahko kako pomagate?

HVALA

080 Tehnična pomoč
30.01.2013, 09:16
Lep pozdrav :)

Pred letom smo v Slovenj Gradcu dobili optiko in takoj ko je bil možen preklop, smo se odločili za vas in vašo ponudbo. V paketu smo vzeli tudi internet 20/20 le ta pa mi/nam sedaj povzroča preglavice. Internet izpade na vsake toliko časa, povsem poljubno oz. ob "obrementvah". To vam lahko razložim z: Vsakič ob prižigu računalnika se internet vzpostavlja vsaj 3min(kaže da je priključen) ga dobimo za 5s in ponovno pade za 2min...potem deluje normalno do neke ure ko odklopi popolnoma brez razloga. Prav tako kadar se v omrežje priključi nekdo drug(telefon,laptop).

Uporabljam direkten izhod iz modema v adapter za prenos podatkov po 220v liniji. Mislim, da tukaj ni težave, saj se pojavi enaka težava z vsakim računalnikom, tudi če je ta osamljen v mreži.

Že pred nekaj časa smo vas klicali, pa smo alhko tako le preverili za morebitne izpade iz omrežja...žal teh ni bilo, sedaj pa to postaja moteče :)
Nam lahko kako pomagate?

HVALA

na zasebno sporočilo nam posredujte uporabniško ime in kontaktno telefonsko številko.

lp
Jasmin