Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Težave z internetom


Puky
10.04.2013, 20:45
Pozdravljeni,

tokrat še zadnjič opišem mojo težavo na vašem forumu, ker prek številke 080 1000 za tehnično pomoč in prek emaila se delajo prau norce. Ne vem kolikokrat sem že javil težavo z internetom, da mi odzivni časi (pingi) nenormalno skačejo gor in dol, včasih pridejo celo do 800, tudi na speedtestu niha hitrost med 5mb in 10mb in vedno dobim odgovor, izklopite P2P programe, izklopite router in bo zadeva delovala. NOBEN P2P PROGRAM NE DELUJE, ROUTER JE IZKLOPLEN IN JE LINIJA DIREKT IZ MODEMA, tako da prosim ne mi več devat takih odgovorov, ker nisem od včeraj. Vglavnem katastrofa je tale siol zadne čase. Na siolu sem že več kot 10 let in se do zdaj še ni spremenilo nič na bolje, samo na slabše gre vse skupaj. Če zadeve ne morete uredit, povejte in bomo prekinal pogodbo, ker z takšnim netom si nimam kaj pomagat in seveda brez stroškov predčasne prekinitve, ker sem pred enim mesecom prešel na VDSL. Ne mislim več metat denarja vstran za nič !!!!!!!!!!!

LP. Mitja

080 Tehnična pomoč
11.04.2013, 01:42
Da lahko preverim vaš priključek mi na ZS sporočite vaše uporabniško ime.

LP

Sandi

mnheia
11.04.2013, 11:04
Glede na težave, ki jih opisuješ je najpogostejši dejavnik res naprava, ki z veliko hitrostjo prenaša iz spleta.

To so lahko naprave na katerih teče P2P program (uTorrent, BitTorrent in drugi) ampak lahko je tudi kakšna specifična naprava kot je SiOL Box, ki bi v tem trenutku prenašala kakšno vsebino iz videoteke ali podobno.

Jaz bi ti priporočal, da za preizkus res izklopiš modem, nanj priključiš samo en računalnik (z kablom) na katerem gotovo ne bo zagnanega kakšnega zgoraj omenjenega programa. Tako boš videl če se bo težava ponovila ali ne.

Vzrok za težavo je lahko tudi okvarjen modem, ki ti ga bodo če se bo težava še vedno ponavljala, ko izvedeš zgornji postopek gotovo zamenjali. Lahko gre tudi za obremenjenost centrale ali kakšne končne točke ampak sem prepričan, da bi tole že ugotovili, popravili in sporočili.

Vzrok je lahko tudi hišna ali druga inštalacija. Če si se povezoval brezžično je lahko tudi to vzrok. Najbolje, da najprej poizkusiš po zgornjem postopku če se bo težava ponovila in lahko pozneje ugotavljamo kako naprej. =)

mnheia
11.04.2013, 11:12
Če so bo težava ob zgoraj omenjenem postopku ponovila potem izvedi naslednje ukaze v ukazni vrstici (cmd):

ping siol.net

tracert siol.net

Z zgoraj omenjenimi ukazi nam boš pomagal diagnosticirati težavo, da vidimo kje do napake pride.

Puky
11.04.2013, 12:49
ok, hvala, sporočim kako pa kaj.

Puky
26.04.2013, 19:51
screen od testa hitrosti:
http://shrani.si/f/1k/Bx/1myc8oGR/zajeta-slika.png

to je hitrost na 15/2 liniji, včasih še slabše, kljub temu, da je samo en računalnik priklopljen na omrežje! Pa btw noben P2P program ne deluje in podobno !!!

cveto
26.04.2013, 20:01
screen od testa hitrosti:
http://shrani.si/f/1k/Bx/1myc8oGR/zajeta-slika.png

to je hitrost na 15/2 liniji, včasih še slabše, kljub temu, da je samo en računalnik priklopljen na omrežje! Pa btw noben P2P program ne deluje in podobno !!!

Kaj pa kakšen televizor ?
Pa test si opravil samo enkrat ali si poizkusil večkrat ?

Kaj so ti pa odgovorili iz tehnične pomoči ?

lp

Puky
26.04.2013, 20:18
teste delam večkrat na dan in to se borim z temi siolovci že več mesecev pa nič. Prau bedno se mi že zdi, da mormo uporabniki tolk prost pa klicart okol, da bi kaj porihtal. Prau nategujejo nas in samo na slabše gre pri njih!!!

oldmen
26.04.2013, 20:27
kaj pa tile majstri recejo na vse to ?????
;);)


Da lahko preverim vaš priključek mi na ZS sporočite vaše uporabniško ime.

LP

Sandi

Puky
26.04.2013, 20:30
Kaj pa kakšen televizor ?
Pa test si opravil samo enkrat ali si poizkusil večkrat ?

Kaj so ti pa odgovorili iz tehnične pomoči ?

lp

tehnična pomoč je samo za okras in je vedn isto, ko človek kliče zaradi težav. Pa, če človeku na drugi strani linije 100x poveš, da noben P2P program ne deluje, samo en računalnik direktno na linijo in dobiš odgovor, da naj zaprem vse P2P programe in, da je router težava. Človek, kaj na siol ne smeš met routerja prkloplenga al kaj in zakaj je prej skos normalno delovalo, odkar sem šel pa na VDSL pa katastrofa. Pol se pa človk res vpraša, če se še sploh splača poklicat na tehnično pomoč, ker nakonc sem že sam mislu, da sem .......!!!!

Puky
26.04.2013, 20:31
kaj pa tile majstri recejo na vse to ?????
;);)

lahko par postov višje pogledaš njihov odgovor. P2P programi, router in itd... :veryevil::veryevil::veryevil:

cveto
26.04.2013, 20:56
tehnična pomoč je samo za okras in je vedn isto, ko človek kliče zaradi težav. Pa, če človeku na drugi strani linije 100x poveš, da noben P2P program ne deluje, samo en računalnik direktno na linijo in dobiš odgovor, da naj zaprem vse P2P programe in, da je router težava. Človek, kaj na siol ne smeš met routerja prkloplenga al kaj in zakaj je prej skos normalno delovalo, odkar sem šel pa na VDSL pa katastrofa. Pol se pa človk res vpraša, če se še sploh splača poklicat na tehnično pomoč, ker nakonc sem že sam mislu, da sem .......!!!!

Paket imaš verjetno 15/5,sedaj pa ali zaradi oddaljenosti ali slabe linije pišeš da imaš 15/2.
Sklepam tudi da imaš kakšen trio paket,in v tem primeru so hitrosti DO.
Koliko pa imaš sinhronizacijo na modemu ? Možno celo da se ti modem sinhronizira z nižjo hitrostjo.
Sigurno so ti na tehnični pomoči preverili linijo in ti tudi okvirno povedali kje je težava.

Da bi bilo sedaj na vdsl2b slabše kot na adsl pa je tudi praktično nemogoče.
Kaj pa mrežna kartica,kakšne omejitve prometa.....

lp

Puky
26.04.2013, 21:07
paket je 15/2 in kadar deluje normalno mi tudi speedtest lepo pokaže 15/2. ob težavah je pa hitrost tudi do komaj 8/300 in pingi nenormalno skačejo. Pa ljudje božji, jaz sem nesel računalnik že na servis, ker so me na siolu tolk prepričevali, da je z compom težava. Na servisu pa zadeva deluje 100%, nikakršnih težav. In verjem, odkar sem šel iz ADSL na VDSL se to dogaja. Na tehnični pomoči ne slišim nič druga, kot to, da je iz njihove strani vse o.k. Vse skup bom pustu, ker, da se mora človek tolk pogajat, da uredijo neko linijo za katero jim plačuješ je totalna bedarija. V prvi priliki grem proč, dost je bilo trplenja 12 let na siolu !!!

cveto
26.04.2013, 21:28
paket je 15/2 in kadar deluje normalno mi tudi speedtest lepo pokaže 15/2. ob težavah je pa hitrost tudi do komaj 8/300 in pingi nenormalno skačejo. Pa ljudje božji, jaz sem nesel računalnik že na servis, ker so me na siolu tolk prepričevali, da je z compom težava. Na servisu pa zadeva deluje 100%, nikakršnih težav. In verjem, odkar sem šel iz ADSL na VDSL se to dogaja. Na tehnični pomoči ne slišim nič druga, kot to, da je iz njihove strani vse o.k. Vse skup bom pustu, ker, da se mora človek tolk pogajat, da uredijo neko linijo za katero jim plačuješ je totalna bedarija. V prvi priliki grem proč, dost je bilo trplenja 12 let na siolu !!!

Prijatelj dragi,ne se razburjat.Želimo ti podati mogoče kakšen pameten nasvet in nihče od nas tu na forumu ne ve točno kakšne težave imaš.Tudi tvoj opis ni bogve kaj.

Da prihaja do manjših nihanj v hitrosti je tudi normalno.Res pa ni normalno da pade tudi na 8Mb.Da niso na siolu iz logov čisto nič videli kje je težava,je tudi malo čudno. ?

Še vedno nisi povedal zakaj hitrost 15/2 ? Ali imaš trio paket ? Komunikator mora biti med meritvijo izklopljen.
????

lp

080 Tehnična pomoč
29.04.2013, 12:56
paket je 15/2 in kadar deluje normalno mi tudi speedtest lepo pokaže 15/2. ob težavah je pa hitrost tudi do komaj 8/300 in pingi nenormalno skačejo. Pa ljudje božji, jaz sem nesel računalnik že na servis, ker so me na siolu tolk prepričevali, da je z compom težava. Na servisu pa zadeva deluje 100%, nikakršnih težav. In verjem, odkar sem šel iz ADSL na VDSL se to dogaja. Na tehnični pomoči ne slišim nič druga, kot to, da je iz njihove strani vse o.k. Vse skup bom pustu, ker, da se mora človek tolk pogajat, da uredijo neko linijo za katero jim plačuješ je totalna bedarija. V prvi priliki grem proč, dost je bilo trplenja 12 let na siolu !!!

Pozdravljeni,

prosim, če mi pošljete uporabniško ime prek zasebnega sporočila, da opravim diagnostiko in preverim delovanje naročenega paketa.

Lep pozdrav,
Sebastjan

Puky
01.06.2013, 10:26
Po dolgih neuspešnih prepričevanjih siolovih tehnikov in prošenj, da bi vsaj probal modem zamenjat, ker je katastrofa od interneta, sem se priklopil na kabelski internet in končno mi net šiba 100 na uro. Niče več težav z lagom pri igranju online iger, pingi ne skačejo, tako, da, ko se isteče siolova pogodba se 100% odklopim, do takrat bo pa osnovni kabelski paket zadostoval.