Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol Optika 20/20Mbit je simetrična?


krneki165
17.04.2013, 20:01
Osebno opažam da se hitrost prenosa sešteva med upload in download.

Naj razložim, v kolikor delam samo upload ali download je hitrost linije 20Mbit, vendar če poskusim to počet istočasno se mi hitrost v vsako smer zmanjša za 50%.

Torej, začnem pošiljat in gre 20Mbit, če pa vmes še pobiram podatke je tako upload kot download prenos omejen na 10Mbit, sicer skupno še vedno 20Mbit, vendar vsak omejen na 10Mbit.

Je to normalno za Siol optiko?

P.S: Zadevo sem testiral na kablu, tako iz routerja kot direktno PPPOE povezavo iz PC-ja.

cveto
17.04.2013, 20:31
To imaš verjetno ti kakšno napako.Ker če že na bakru ti dve hitrosti nista odvisni med sabo,sta na optiki sigurno tudi neodvisni.
Imaš kje kakšne omejitve prometa nastavljene,mrežna kartica.....?

lp

krneki165
17.04.2013, 20:33
3 različni PC-ji ista zgodba, interna povezava je 1Gbps. No dejansko je omejitev hitrost diskov. :)

In ni važno kateri PC prenaša podatke, če eden dela upload z 20Mbit in drugi začne download se hitrost takoj zmanjša.

SpiritSLO
17.04.2013, 20:57
Probaj hitrost samo preko modema. (da ti router ne omejuje kaj). (PPPOE na modemu in povezava PC preko kabla na Modem. Pa prosim sporoči rezultat!;)

krneki165
17.04.2013, 21:17
Nima veze, Siol modem če dela kot router (če on naredi PPPOE povezavo) je zanič in ni variante da je lahko hitrejši od mojega routerja.

Ampak če ne dobim nobenega pametnega odgovora bom še to poskusil samo da lahko rečem da sem vse naredil (to me spominja na operaterja ki ti svetuje reset modema ko veš da je nekaj crknilo na povezavi od Siola).

SpiritSLO
17.04.2013, 21:21
Nima veze, Siol modem če dela kot router (če on naredi PPPOE povezavo) je zanič in ni variante da je lahko hitrejši od mojega routerja.

.... Jaz sm 99% da je router problem. In verjetno vsak kateri se z tem mal več "ukvarja/ubada" ti bo isto povedov. In sem tok prepričan da je na routerju problem da dam za "pivo" če ni problem na routerju! :)

cveto
17.04.2013, 21:30
Nisem napisal da je 100% v routerju, a sem mu takoj napisal,da je nekje eno omejevanje in deljenje prometa.


Za prvi test je res najbolje da izključiš router.Nisem dobro prebral,če si hitrost meril brezžično ali žično. ?
Vsekakor poskusi direkt žično na modem.

lp

krneki165
17.04.2013, 21:34
Prebrat originalni post ti je odveč?


P.S: Zadevo sem testiral na kablu, tako iz routerja kot direktno PPPOE povezavo iz PC-ja.

krneki165
17.04.2013, 21:37
.... Jaz sm 99% da je router problem. In verjetno vsak kateri se z tem mal več "ukvarja/ubada" ti bo isto povedov. In sem tok prepričan da je na routerju problem da dam za "pivo" če ni problem na routerju! :)

Dva routerja imam in še mimo njega sem testiral z direktno PPPOE povezavo na PC-ju (kot sem že napisal!).

Prvi: Asus WL-500gp v2 z tomato firmware
Drugi: m0n0wall na namenskem PC-ju (to sem postavil ker se mi je dalo)

P.S: Si mi dolžen pivo! :)

P.S.S: Ima kdo od vas optiko in mi lahko iz prve roke potrdi da je hitrost linije v obe smeri 20Mbit istočasno? Že to bi mi pomenilo ogromno.

SpiritSLO
17.04.2013, 21:46
Dva routerja imam in še mimo njega sem testiral z direktno PPPOE povezavo na PC-ju (kot sem že napisal!).

Prvi: Asus WL-500gp v2 z tomato firmware
Drugi: m0n0wall na namenskem PC-ju (to sem postavil ker se mi je dalo)

P.S: Si mi dolžen pivo! :)

Ni problema. Imaš pivo v dobrem!

Ampak moje mnenje je da je nekej problem lokalno(router/PC). (Sam imam tudi optiko(od Siol-a) (a mogoče poveš kater modem imaš?) pa lahko obremenjujem linijo normalno do konca. 50/20)
Mam celo strežnike namenske gor in zadeva normalno deluje.

LP

krneki165
17.04.2013, 21:58
Hvala za info glede hitrosti.

Modem: iskratel innbox v50-u

080 Tehnična pomoč
17.04.2013, 22:18
Pozdravljeni,

hitrost downloada je neodvisna od hitrosti uploada in obratno. Preverite ruter oziroma ostalo mrežno opremo, če prihaja kje do nepravilnosti. Posredujete nam lahko tudi vaše uporabniško ime prek zasebnega sporočila, da preverimo in opravimo diagnostiko.

Lep pozdrav,
Sebastjan

krneki165
18.04.2013, 00:47
poslal uporniško ime na ZS.

Sem poskusil že vse živo, direktno povezavo na PC, ravno kar sem si nabavil HTPC in na njega postavil tudi 1Gbps switch (ima 4 lan porte) in router m0no0wall, tako da sem izločil Asus router ki sem imel do zdaj. Preveril tudi še z dvema prenosnika, rezultat je vedno isti. Čeprav znotraj omrežja imam 1Gbps prenos in ping do siol.net je 3ms in 0 packet drop, tudi pri maksimalni obremenitvi linije in če dam torrente na 1000 istočasnih povezav (router ne gre čez 15% CPU in 30% rama). Bilo kaj poskusim je vedno isto in nimam več kot toliko opreme za se igrat, razen če začnem si sposojat v službi cisco firewall-e. :)

P.S: Hvala za skrb. :)

P.S.S: Sumim da je tako že dlje časa, vendar samo par dni nazaj sem to opazil ko sem zamenjal celo opremo, želel sem naredit stress test na novem routerju in mi ni bilo jasno zakaj ne gre hitrost do konca, potem sem začel brskat in postavljat nazaj vse tako kot sem imel in ugotovil da je isto bilo kaj naredim (tudi pppoe direktno iz modema na Windows 7 mašino z i5 CPU-jem).

Maverick
18.04.2013, 08:53
P.S.S: Ima kdo od vas optiko in mi lahko iz prve roke potrdi da je hitrost linije v obe smeri 20Mbit istočasno? Že to bi mi pomenilo ogromno.
Glej spodaj :) Sva na istem... :(

Imam popolnoma enak problem...
Če uploadam 20 Mbit/s je DL slabši in obratno.
To so mi na TS razložili da je "by design" in tako pač je. (spet šalabajz ampak kaj čmo).

Še slikca kjer se lepo vidi, da siol NE ponuja simetrične linije na FTTH.
Preizkušeno z routerjem in direkt v modem.

http://shrani.si/f/44/OU/4GsN04vD/siol.png

Pa še kako poteka FTP...
Uploadam datoteko na remote server, vse OK, lepo 20Mbit teče... Takoj ko začnem download, mi upload pade skoraj za pol. Takoj ko se DL neha, UL lepo poskoči nazaj...
Evo slikca:
http://shrani.si/f/P/eu/4DReKubq/siol.png

Naredil sem še NDT test in dobim seveda normalne hitrosti, moti me pa tole:
The network based flow control limits the troughput to 36 Mbps. Če se ne motim bi tukaj moralo biti 40 če bi hotel 20/20 simetrijo ali se motim?

Sawyer
18.04.2013, 10:24
Ce zanemarimo vse kvaliteto siol opreme in design pppoe optike bi ti moralo istocasno v obe smeri iti brez problema 2.1-2.2MB/s z upoštevajočim overheadom. Vsej meni je tako vedno delovalo v zacetku optike.
Dandanes je zgodba ze precej drugacna. Upload se redko kje sploh kaj, ker je ponavadi na vsem ze polno seederjev.

Najenostavnejsi test ce zanemarimo torent je da gres uploadat en file na nek server kjer ves da deluje in potem startas en drugi download za katerega pravtako ves da dela max.

Je pa res da tudi sam ze dolgo nisem testiral teh zadev. Nazadnje sem imel le hude probleme z siol modemom v router nacinu, da je ze pri 2MB/s downloadu totalno zapingalo linijo. Imam 50/20 drugac.

Maverick
18.04.2013, 10:28
Sawyer poglej sliko 2.
Točno to kar si rekel sem naredil.
In to iz 2 različnih mašin, da bo stvar ziher.
To je svetovni nateg in meni zgleda da šparajo bandwidth takole...

P.S.
Pri samo UL ali DL BP dosegam 2.3-2.4 MB/s...

Sawyer
18.04.2013, 10:36
Hm... bom se jaz probal te.
ampak to vete da ko uploadas pune se ping ne spremeni kaj dosti.
Ko pa downloadas pune pa ga zabije. Pri 1 peer downloadu ponavadi 40ms, torrent cca 90-110. Vcasih sem tudi ze 200+ vido.

Maverick
18.04.2013, 10:39
Ping mene ne zanima.
Mene zanima zakaj ne morem HKRATI downloadat z 2.4MB/s in uploadat 2.4MB/s torej to kar plačujem. Pa ne torrentov ampak ENO datoteko preko FTP ali HTTP.

Zanalašč omenjam 1 fajl in ne torrentov, da se ne bo kdo od vrlih znalcev spustil v to kako torrent zabije linijo pa povezave pa ne vem kaj še...

krneki165
18.04.2013, 10:45
Super prispevek Maverick, če ne drugo bojo nehali sitnarit z napakami na moji mreži. :)

Maverick
18.04.2013, 10:45
Aja ko si že omenil ping...
Prepričevali so me za pop***it, da meni router ping dvigne...
Na optiki naj bi imel okoli 1ms pinga do prvega hopa...
Poglejte tole drastično razliko (na moji strani niti ene spremembe, razen občasen reboot vsega skupaj):

http://shrani.si/f/2E/6U/333Ir4F9/statusrrdgraphimgphp.png

V zadnjem mesecu se je ping znižal iz 8-11ms na 0.896-1.1ms....
(Graf prikazuje povprečje zato ni 1ms notri, se pa super krasno vidi drop pinga...
Torej ping sem rešil, UL/DL hkrati pa še ne. Me prav zanima kaj bodo tokrat povedali :)

Maverick
18.04.2013, 10:49
Super prispevek Maverick, če ne drugo bojo nehali sitnarit z napakami na moji mreži. :)

Nimaš na mreži problema. Pa tud jst ga nimam pa še marsikdo drug ne. Samo ne vedo, da je tokrat na drugi strani uporabnik, ki ve malo več stvari in ni šans da me odpravijo.

Kolega dela na Simobilu, področje omrežja. Ko sem mu omenil tvoj problem pa pokazal tale post je lepo rekel, ftth naj bi bil popolnoma simetričen, router nima blage veze, če UL/DL 1 datoteko, torej eno vlečeš dol eno pošiljaš gor.
Tako da ja, zgleda, da jim bo treba dokazovat na ne vem koliko primerih :S

krneki165
18.04.2013, 10:52
Jaz ga imam na 3ms, pa ni važno kateri router uporabim.

Iz kje si ti? Jaz sumim da imam 3ms ker sem iz Obale.

Maverick
18.04.2013, 10:56
Osrednja Slovenija.
Evo iz routerja siol.net:

PING siol.net (89.143.249.230): 56 data bytes
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=0 ttl=61 time=1.303 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=1 ttl=61 time=1.191 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=2 ttl=61 time=1.180 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=3 ttl=61 time=1.212 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=4 ttl=61 time=1.199 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=5 ttl=61 time=1.055 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=6 ttl=61 time=1.064 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=7 ttl=61 time=1.082 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=8 ttl=61 time=1.016 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=9 ttl=61 time=1.059 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=10 ttl=61 time=1.124 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=11 ttl=61 time=1.333 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=12 ttl=61 time=1.403 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=13 ttl=61 time=1.769 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=14 ttl=61 time=1.276 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=15 ttl=61 time=1.268 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=16 ttl=61 time=1.076 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=17 ttl=61 time=1.090 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=18 ttl=61 time=1.064 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=19 ttl=61 time=1.840 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=20 ttl=61 time=1.067 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=21 ttl=61 time=1.114 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=22 ttl=61 time=1.148 ms
64 bytes from 89.143.249.230: icmp_seq=23 ttl=61 time=1.079 ms

In pa prvi hop (kar meri tudi moj gateway):
PING 213.250.19.90 (213.250.19.90): 56 data bytes
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=0 ttl=255 time=1.468 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=1 ttl=255 time=0.959 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=2 ttl=255 time=0.837 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=3 ttl=255 time=0.929 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=4 ttl=255 time=0.887 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=5 ttl=255 time=0.865 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=6 ttl=255 time=0.856 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=7 ttl=255 time=0.955 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=8 ttl=255 time=0.857 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=9 ttl=255 time=0.924 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=10 ttl=255 time=0.916 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=11 ttl=255 time=0.944 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=12 ttl=255 time=0.895 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=13 ttl=255 time=1.101 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=14 ttl=255 time=0.890 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=15 ttl=255 time=0.840 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=16 ttl=255 time=0.852 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=17 ttl=255 time=0.880 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=18 ttl=255 time=1.473 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=19 ttl=255 time=1.413 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=20 ttl=255 time=0.861 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=21 ttl=255 time=1.253 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=22 ttl=255 time=0.866 ms
64 bytes from 213.250.19.90: icmp_seq=23 ttl=255 time=0.829 ms

Mislim, da je to za naše razmere as good as it can get :)

Sawyer
18.04.2013, 10:58
Ok sem probal veckrat. Nimam zaj slikic ampak pac. Na 1.8-1.9 iz 2.3MB/s padne upload ko dam download pune.

krneki165
18.04.2013, 11:08
Ok sem probal veckrat. Nimam zaj slikic ampak pac. Na 1.8-1.9 iz 2.3MB/s padne upload ko dam download pune.

Verjamem da večini to dela kot se spodobi, samo nekateri nimamo to sreče. :(

Zato sem odprl to temo, v upanju da mi uredijo zadevo.

Maverick
18.04.2013, 11:09
torej ni OK :S

Zmanjša se ti za okoli 20% :)

Slaba simetrija tole.

Sawyer
18.04.2013, 11:18
Simetrija ze v osnovi ni ker je 50/20 hehe.
Res je da se zmanjsa kar je slabost siola v prednost drugim, predvidevam.
Je pa tudi res da se podvoji to 2x 50/20 oz 2x 20/20 ker dobis 2 dinamicna IPja oba kompletno neodvisna en od drugega po svojem IPju kakor tudi po kompletni hitrosti. Samo na optiki oz do 100/100 meje na portih modema.

Maverick
18.04.2013, 11:19
No OK, veš kaj sem mislil :)
Če maš 50/20 je vedno 50/20 ne pa pod pogoji ne vem kakšnimi.

080 Tehnična pomoč
18.04.2013, 12:58
Pozdravljeni,

opravili smo preizkus delovanja opisanega v tej temi. Test smo opravili z opremo, ki je pri strankah najbolj pogosta. Računalnik z nameščenimi Windows 7, povezan z omrežnim kablom neposredno na modem Innbox. PPPoE sejo je vzpostavljal računalnik s privzetim PPPoE klientom. Uporabljen je uporabniški profil s hitrostjo 20/20 Mbit na FTTH tehnologiji. Po rezultatih testa ni bilo mogoče opaziti drastične spremembe v hitrosti, ob hkratnem downloadu in uploadu datotek prek FTP protokola. Vzpostavljena je bila ena download in ena upload FTP seja hkrati.


Lep pozdrav,
Borut

http://forumi.siol.net/attachment.php?attachmentid=2168&stc=1&d=1366282264

krneki165
18.04.2013, 13:19
Dober info.

Bom kasneje naredil ta test in poskusil priložit zraven čim več grafov/informacij.

Kateri progam ste uporabili za generirat spodnji graf?

Maverick
18.04.2013, 13:41
No prav.
Bom doma odklopil VSE, pustim samo modem in 1 prenosnik, test bom pa naredil v 5 minutah Z in BREZ routerja vmes z istim programom.

Evo kaj mi pokaže zdej:
http://shrani.si/f/1d/d6/4bNMFJGA/capture.png
Če bi bilo vse kul, bi rdeča (UL) in modra (DL) morala biti na enaki ravni... Je pa spet UL precej nižji :S

Predlagam, da do takrat nekdo že malo pogleda linijo, ker me prav zanima kaj bo po testu, ki bo najverjetneje enak z ali brez routerja za naredit še na moji strani...

siko77
18.04.2013, 15:26
Dva routerja imam in še mimo njega sem testiral z direktno PPPOE povezavo na PC-ju (kot sem že napisal!).

Prvi: Asus WL-500gp v2 z tomato firmware
Drugi: m0n0wall na namenskem PC-ju (to sem postavil ker se mi je dalo)

P.S: Si mi dolžen pivo! :)

P.S.S: Ima kdo od vas optiko in mi lahko iz prve roke potrdi da je hitrost linije v obe smeri 20Mbit istočasno? Že to bi mi pomenilo ogromno.

Pri meni je upload celo 30 Mbit/s, saj po speedtestu sodeč.

Maverick
18.04.2013, 17:51
Evo, test narejen.
Iz modema izklopil vse.

Rezultat:
http://shrani.si/f/1t/W0/2FPYyD0o/siolpocasnost.png

Torej, v modemu je bil vtaknjen kabel, katerega sem peljal do pc-ja. Ta PC je vzpostavil PPPoE povezavo. Potem sem začel z prenosom ene datoteke preko FTP-ja gor in ene datoteke preko ftp-ja dol. Rezultat je videm na sliki. Nekje mi zmanjka skoraj cel megabajt, ki ga seveda plačujem.

Test sem začel okoli 17:36 in končal okoli 17:43, preverite PPP loge, da boste videli, da je bila seja prekinjena in potem vzpostavljena iz PC-ja in ne več preko routerja ako mi ne verjamete :)

Še enkrat...
1. Vmes NI routerja.
2. Mrežna kartica deluje BP
3. Oprema JE bila poresetirana
4. Računalnik in njegov disk zmoreta okoli 120 MB/s troughputa
5. Antivirus NI nameščen na testni PC
6. Firewall JE izklopljen
7. Download posamično deluje OK (2.4 MB/s)
8. Upload posamično deluje OK (2.3-2.4 MB/s)

Torej kaj sedaj? Sedaj smo porabili vse izgovore Siola in je čas, da se začne zadevo reševati.

In zato:
na tem mestu tukaj prijavljam napako.

krneki165
18.04.2013, 19:45
Jaz bi se zahvalil Siol podpori, ker zdaj ko sem prišel domov linija šiba tako kot se spodobi.

Hvala.

P.S: Interno mrežo ali router nisem tikal. :)

P.S.S: Maverick, ne obupaj, verjamem da bojo tudi tebi odpravili težavo.

Maverick
18.04.2013, 21:07
Huh močno upam.
Problem je v tem, da sem jaz z njimi že enkrat govoril...
Upam, da je tokrat dovolj dokazov in ne vem česa vsega da se bo to uredilo...

krneki165
19.04.2013, 00:27
Treba sprejet da je zadeva malo smotana in da 95% uporabnikov dejansko ima težave z ruterjem/PC-jem. Tu je zdaj vse lepo jasno, dosti lažje kot to razlagat in dokazat po telefonu. Ni vrag da kdo si ne bo vzel čas in preveril tvoj priključek.

Maverick
19.04.2013, 15:43
Pa so tebi kaj sporočili ali pa SMS da so kaj spremenili?
Meni še vedno deluje enako :nonono:

cveto
19.04.2013, 16:03
Treba sprejet da je zadeva malo smotana in da 95% uporabnikov dejansko ima težave z ruterjem/PC-jem. Tu je zdaj vse lepo jasno, dosti lažje kot to razlagat in dokazat po telefonu. Ni vrag da kdo si ne bo vzel čas in preveril tvoj priključek.

In zakaj naj bi po tvojem kar 95% uporabnikov imelo težave z routerjem ali pc-jem ??
Pišeš malo na pamet.

lp

krneki165
19.04.2013, 17:03
Pa so tebi kaj sporočili ali pa SMS da so kaj spremenili?
Meni še vedno deluje enako :nonono:

Ne nič, nekaj smo klepetali po ZS, ampak nič kar bi bilo omembe vredno (dej kabel direktno v PC, itd), potem pridem domov, naredim test na hitro čez router in bingo, povezava leti v obe smeri.

krneki165
19.04.2013, 17:04
In zakaj naj bi po tvojem kar 95% uporabnikov imelo težave z routerjem ali pc-jem ??
Pišeš malo na pamet.

lp

Ker 95% uporabnikov nima tehničnega znanja pri debug-u mrežnih težav. Predvsem ker jih to področje ne zanima.

senca
19.04.2013, 20:02
@Maverick, krneki165 in 080 agent
Kateri program to uporabljate za merjenje uploada in downloada?

krneki165
19.04.2013, 20:06
Jaz sem kar na routerju. Na koncu mi ni bilo potrebno iskat za Windows 7 ker mi je delalo ko sem naslednji dan testiral povezavo.

Žal nisem ti ne znam pomagat. :(

@Maverick
Še slikica iz routerja ko so zadevo uredili.
http://shrani.si/f/i/77/17g1asgq/capture.jpg

Maverick
19.04.2013, 22:28
Ej super, to je to, tako mora bit ja!

@senca: merim na routerju

Sawyer
20.04.2013, 07:18
In kaj se zgodi ko das downloadat 1 dobro zaseedan torrent z maximalno hitrostjo na default utorrent nastavitvah.

Meni se to
Ping statistics for 89.143.249.230:
Packets: Sent = 64, Received = 64, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 43ms, Maximum = 87ms, Average = 69ms

Vcasih je se hujse z timeouti in 200+ pingi bilo zato sem takrat uporabljal Cfosspeed da je prioritiziralo ack paketke.
Danes vec ne downloadam tolko oz ne igram ping intensivnih iger pa itak sta 2 PPPoe povezavi v uporabi nepomembno drzi innbox ali PC, pomembno pa kvalitetni router.

Smesno je tudi to da povezavo omejim za celih 1MB/s 10Mbit v download smeri pri 50/10 in sevedno znatno vpliva na ping. Normalen ping za mojo povezavo je drugace 3ms. Tudi z 10MBit limitom sevedno poskakuje do 30

Maverick
20.04.2013, 09:06
Evo pa so mi poštimali (Tritel in NE Siol ker smo na OŠO).
@sawyer:
meni že firewall lepo prioritizira, glej slikco:
http://shrani.si/f/41/VN/3SniRLEQ/siolok.png
Pingi na polno obremenjeni linijo so tam do 25-30ms tops..

Maverick
20.04.2013, 10:24
@sawyer: mi ni dalo miru :)
Sem dal DL-jat 3 torrente.
Firewall ima okoli 11.000 hkratnih povezav, ping je ok, v bistvu je vse OK...
samo 11k povezav ni malo :)
http://shrani.si/f/3r/sO/3PPHh3eZ/peer.png

krneki165
20.04.2013, 12:07
Sej, vse se vrti okoli routerja. In torrente se ne spušča do konca, tam nekje na 80% linije se jih omeji (pazi ker imaš tudi overhead).

In routerji niso kot navadni domači PC-ji, ko kre cpu nad 30% ga začnejo srat z odzivnostjo.

krneki165
20.04.2013, 12:12
Evo še moja linija ko je obremenjena na 50% z 1000 istočasnih povezav (moja povezava tudi brez aktivnosti ima 3ms latency do prvega noda).

http://shrani.si/f/1c/2g/3wP3bASc/capture.jpg

Maverick
20.04.2013, 13:40
Kaj pa na 90% z 11.000 povezavami :)Probaj še to hehe, da vidiš kje je limit routerja.

krneki165
22.04.2013, 18:46
Vem da bo slabo. :)