Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zvišanje sinhronizacije...


donaldduck
19.04.2013, 16:06
upss

cveto
19.04.2013, 16:17
Očitno imam mišljenjsko motnjo...

Ali je možno, da dobim kontakt od nekoga, da "backupira" trenutne nastavitve linije, in poveča trenutno sinhronizacijo za par M, jaz pa mu potem povem, ali je ali ni vse OK?
Pa ceno za to seveda;)... Nič ni zastonj:veryevil:

Se ne gre za internet, ampak za TV....
mnheia bo rekel pokliči pomoč, tam ti bodo ustregli.. Sem poizkusil:clown:
Če imaš pa ti kakšno vezo se pa priporočam.

Tudi prek weba me ne razumejo :)
"Hebemti", na reklamacije so me napotili.
Če se malo pošalim... Saj vedno vse plačam kar naročim;)


Koliko pa imaš sedaj sinhronizacijo.
Pri paketu 15/5Mb je ob liniji za 4Tv trenutno max 18Mb sinhronizacija.
Seveda ob dobri liniji.
Trenutno čez to ne gre.So pa baje v pripravi nove hitrosti.

Drugače pa,če je s tvojo linijo vse vredu ali ne,pa na tehnični pomoči dosti bolje vidijo kot boš ti z občutki preko gledanja tv.(margini in podobno)

lp

donaldduck
19.04.2013, 16:56
Ma saj ne da težim... recimo da mi za 3M povečajo sinhrinizacijo...
Ne za internet, ampak za TV in telefon
Spletna pomoč je pa zgodba zase... Brez veze
Nimam facebooka, pa se tako ne znam pogovarjati.

donaldduck
19.04.2013, 16:59
upss

cveto
19.04.2013, 17:33
Zato sem pa napisal,koliko imaš sedaj.
Ker 18Mb sinhronizacije je trenutno največ.

lp

mnheia
19.04.2013, 22:35
Očitno imam mišljenjsko motnjo...

Ali je možno, da dobim kontakt od nekoga, da "backupira" trenutne nastavitve linije, in poveča trenutno sinhronizacijo za par M, jaz pa mu potem povem, ali je ali ni vse OK?
Pa ceno za to seveda;)... Nič ni zastonj:veryevil:

Se ne gre za internet, ampak za TV....
mnheia bo rekel pokliči pomoč, tam ti bodo ustregli.. Sem poizkusil:clown:
Če imaš pa ti kakšno vezo se pa priporočam.

Tudi prek weba me ne razumejo :)
"Hebemti", na reklamacije so me napotili.
Če se malo pošalim... Saj vedno vse plačam kar naročim;)

Ne bi tega rekel ampak bi te vprašal kateri paket imaš. Če je to 15 / 5 in imaš naročene 4 TV kanale potem imaš maksimalno sinhronizacijo 18 / 5 in preko tega ne moremo.

Je pa res, da bi to rekel v primeru tehničnih težav če bi bil bolj skop pri opisu težave ker je to najhitrejša pot, da se najde rešitev oz. dodatne informacije, ki na koncu tudi nam na forumu pomagajo določene stvari razumeti.

Koliko pa imaš sedaj sinhronizacijo.
Pri paketu 15/5Mb je ob liniji za 4Tv trenutno max 18Mb sinhronizacija.
Seveda ob dobri liniji.
Trenutno čez to ne gre.So pa baje v pripravi nove hitrosti.

Drugače pa,če je s tvojo linijo vse vredu ali ne,pa na tehnični pomoči dosti bolje vidijo kot boš ti z občutki preko gledanja tv.(margini in podobno)

lp

Tako kot je napisal Cveto je znano tudi meni. Pripravljajo se paketi, ki bi naj maksimalne sinhronizacije povečali. Kdaj se bo to zgodilo pa bomo videli.

donaldduck
19.04.2013, 22:40
upss

donaldduck
19.04.2013, 23:02
upss

cveto
19.04.2013, 23:08
Ja na recimo na 18M bodo brez problema zvišali, če naročim 15/5 M... ;)...
Sedaj je pa 14;)
Testno da ne bo pomote
Račun za 2€ zvišajo pa brez problema



Čez ene 2-3 leta... Toliko je trajalo, da so prepričali proizvajalca SiolBoxaS, da so ponudili IR daljince...

Sarkazem za mhelo:
Kaj jaz vem na katero plato sem jaz prikljopljen v centrali, da bi klical proizvajalce...

Poskusi spremeniti paket v 15/5Mb.
Nisem siguren,če si že kje zapisal ali si na vdsl.Če nisi,moraš prvo preveriti če je to možno.
To da imaš sedaj sinhronizacije 14Mb,niti ne pove vsega,ker je še vedno odvisno za koliko tv imaš odprto linijo.Nekako se mi zdi,da imaš paket do 10Mb.

Če imaš navaden trio paket,pa tako ali tako lahko prvo daš vlogo za zvišanje hitrosti,če ti pa potem ne odgovarja pa lahko zopet znižaš.
Kaj točno si mislil s tistima dvema evroma pa ne razumem.


lp

donaldduck
19.04.2013, 23:22
upss

donaldduck
20.04.2013, 00:26
upss

080 Tehnična pomoč
20.04.2013, 08:18
Ne imam paket do 4 M na bakru

Pozdravljeni,

na ZS mi sporočite uporabniško ime in težave s katerimi se srečujete oziroma kje se nahaja težava.


Lep pozdrav
Miha

mnheia
20.04.2013, 14:16
1. Ne razumem tvojega sarkazma in konec koncev tudi ne več tvojih zahtev oziroma napake s katero se srečuješ ker skupaj mešaš en kup stvari. Kaj hočeš povedati s sledečim:

Kaj jaz vem na katero plato sem jaz prikljopljen v centrali, da bi klical proizvajalce...

* Glede na pogovor če morda sklepam. Ni samo tvoja plošča v centrali tista, ki pomeni kakšno sinhronizacijo lahko dosežeš ampak je to odvisno tudi od stanja paric, hišne inštalacije, itd ... je pa plošča več kot pripravljena za največji trenutno možni paket v ponudbi če ti to dopušča ...

2. SiOL TViN potrebuje za delovanje vsaj 512 Kbps v brskalniku in 300 Kbps na mobilni napravi in ne 2.5 Mbps kot pišeš.

3. Na VDSL2B so ti na voljo različni paketi oziroma hitrosti. Če imaš trenutno osnovno hitrost lahko naročiš drug paket oz. jo lahko enostavno povečaš na 15 / 5 Mbps (če ti linija to dopušča). S štirimi TV kanali boš imel potem sinhronizacijo 18 / 5 kot jo imamo tudi vsi ostali. Seveda boš za to hitrost plačal več kot to počnemo tudi vsi ostali.

4. S televizijskimi kanali je tako, da vsak SiOL Box potrebuje za delovanje dva. Enega izkorišča za gledanje televizije in enega za snemanje (če to uporabljaš). Če imaš naročene 4 TV kanale potem lahko imaš istočasno priključena 2 SiOL Box in istočasno še snemaš drug program.

Če jih želiš priključiti še več jih seveda lahko če ti to dopušča linija oz. sinhronizacija. Imaš pa sinhronizacijo glede na izbrano hitrost precej visoko tako, da ne vem kaj jočeš. Takšno sihronizacijo bi moral imeti pri paketu do 10 Mbps in si že tako ...

cveto
20.04.2013, 19:51
4. S televizijskimi kanali je tako, da vsak SiOL Box potrebuje za delovanje dva. Enega izkorišča za gledanje televizije in enega za snemanje (če to uporabljaš). Če imaš naročene 4 TV kanale potem lahko imaš istočasno priključena 2 SiOL Box in istočasno še snemaš drug program.



Mnheia,preveč se ti sekiraš za izjave določenih uporabnikov.

Pod točko 4 si pozabil še dopisati,da tudi vsak Hd program ob ogledu potrebuje linijo za dva televizorja.Tako da snemanje Hd programov,zna biti marsikje zanimivo.....

lp Cveto

mnheia
20.04.2013, 20:42
Mnheia,preveč se ti sekiraš za izjave določenih uporabnikov.

Pod točko 4 si pozabil še dopisati,da tudi vsak Hd program ob ogledu potrebuje linijo za dva televizorja.Tako da snemanje Hd programov,zna biti marsikje zanimivo.....

lp Cveto

Nisem vedel do zdaj =). Mimogrede če dvakrat (2x) pritisneš rumeno tipko na pilotu, ko spremljaš HD program ti vse deluje v redu?

g33k
20.04.2013, 21:01
Zakaj imam tak občutek cveto da so ti zvišali sinhronizacijo. :d

Pred časom si na polno težil glede sinhronizacije, potem pa naenkrat ne duha ne sluha.

lp

cveto
20.04.2013, 21:35
Nisem vedel do zdaj =). Mimogrede če dvakrat (2x) pritisneš rumeno tipko na pilotu, ko spremljaš HD program ti vse deluje v redu?

Jaz nimam naročenega dodatka box,ker to enostavno ne potrebujem.
Upam da si me razumel,kaj sem hotel dopolniti k tvoji razlagi.
Enostavno,če en Sd porabi cca 2,8Mb pasovne,en mini Hd pa cca 5,8Mb je to isto kot da gledaš dva različna Sd hkrati.
In če sedaj želiš snemat en Hd, potrebuješ samo za en program cca12Mb ??

Tako vsaj jaz razumem ,da če želiš snemati,potrebuješ linijo za dva televizorja .
lp

g33k
20.04.2013, 21:45
Spet se je izognil mojemu vprašanju. :)

mnheia
20.04.2013, 22:03
Hhh, razumem in hvala - verjetno imaš prav bom malo preveril, ko bom doma. Sicer meni se pri ogled nazaj na HD programih že dlje časa pojavlja čudna napaka zato sem se temu enostavno odpovedal. Najverjetneje gre za kombinacijo naprav ampak vseeno.

cveto
20.04.2013, 22:05
Spet se je izognil mojemu vprašanju. :)

Nič se ne izogibam.Višje hitrosti so v pripravi v nekem časovnem obdobju.
Podrobnosti bo čas pokazal.

lp Cveto

cveto
20.04.2013, 22:15
Hhh, razumem in hvala - verjetno imaš prav bom malo preveril, ko bom doma. Sicer meni se pri ogled nazaj na HD programih že dlje časa pojavlja čudna napaka zato sem se temu enostavno odpovedal. Najverjetneje gre za kombinacijo naprav ampak vseeno.

Mene ti dodatki kot so snemanje ,časovni zamik in podobno v tej obliki ne zanimajo.
Tisti podatki o potrebnih linijah in pasovni pa skoraj sigurno 100% drži.Zato pa imajo ljudje dosti težav,ker marsikje je že en Hd problem,potem bi pa še snemali.Normalno vse skupaj zakocka in obstane.Pa je v igri en televizor.Bognedaj da je pri hiši več televizij.


lp

donaldduck
21.04.2013, 18:35
Pod točko 4 si pozabil še dopisati,da tudi vsak Hd program ob ogledu potrebuje linijo za dva televizorja.Tako da snemanje Hd programov,zna biti marsikje zanimivo.....

Hvala cveto...
Da ne bom več dolgovezil sem kar ta tvoj citat uporabil.... Imejte se...

Mhela ti jih pa pokliči, da naj mi sinhronizacijo znižajo na 4 M, saj po tvoje samo to plačujem...
Over and out...

Uporabniško ime dobiš na ZS če želiš:)

Lp

mnheia
21.04.2013, 19:10
Tega nisem rekel je pa res, da pri tem paketu bi moral imeti sinhronizacijo nižjo (glede na to kaj imamo ostali). Bodi srečen, da jo imaš tako visoko kot jo imaš in uživaj. Jaz sem pa srečen zate in tudi zate Cveto.

Mimogrede če imaš težave ti lahko priporočim dobrega psihoterapevta.

donaldduck
21.04.2013, 19:11
Edino to bom še dodal...
Na siolu sem zato, ker mi je vedno za svoj denar ponudil največ.

Čeprav sem glup sem marsikomu že svetoval kaj naj si nabavi.

Sedaj so pa, pod pretvezo, gledali boste HD kanale WOHOOOOO;), podražili naročnino.

Tiho bi bil ko miška, če bi bil to dodaten paket.

Tko ti pa nekaj:
- vsilijo,
- plačat moraš zato,
- najhuje je pa to, da še probleme in zmedo dela.

Če tega na Tehničnio pomoči ne razumejo potem pa nič.

"Stvaritelj umotvora megaHD" ima doma sigurno optiko:clown:...

"Jokam" pa zato, ker če bi bili tiho, bi se še sedaj z daljinci od Box-a hebali.;)

mnheia
21.04.2013, 19:23
Bom še jaz dodal, da se več kot strinjam s tvojo željo po večji sinhronizaciji kar sem že večkrat izjavil ampak ti si v tej temi nardil eno mešanico svojega nezadovoljsta s storitvami in z mano.

Sam trenutno ne vem kaj sem ti naredil ampak bi ti vsaj iz trenutnega poleg psihoterapevta priporočil še kaj drugega.

* Mimogrede tehnična pomoč nima nič s tem kakšne pakete ponujajo. Če že se moreš s tem obrniti na splošne informacije ali pisno na Telekom Slovenije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana.

cveto
21.04.2013, 19:36
Ja za tiste ki imajo slabše linije,kar je zopet na nek način krivda telekoma je bilo prej res bolje.Hd paket je bil na izbiro.
Sedaj je to res malo na silo sestavljeno.Če vzamemo na primer,bi lahko nekdo brez problema gledal History v Sd tehniki,a sedaj mora avtomatsko vzeti Mega Hd paket,kajti obe verziji tako SD kot Hd sta v istem paketu.
Treba je pa vedeti,da so paketi pri vseh ponudnikih sestavljeni tako,da najdražji privabi največ uporabnikov.


lp

donaldduck
22.04.2013, 08:04
Lej mhela jaz nimam čisto nič proti tebi.
Samo na k.... mi gre, ker točno veš o čem se gre,
si pa bolj papeški od papeža...

Mislim, da imaš zelo dobre možnosti, da te na Telekomu zaposlijo.
Pa ti privoščim, v njihov team se boš brez problema vklopil.

Fajn, če si že težil za zvišanje sinhronizacije...
Jaz tudi težim... Še kakšen bo težil, pa bo mogoče kdaj bolje.

Druge ni. Vsaj jaz imam take izkušnje, da pri Telekomu samo masovno teženje pomaga.

Sem težil že vsem, pa je samo en na tehnični pomoči enkrat med vrsticami povedal,
da on sam ne more nič nareditil. Iz enega konca na drugega te preklapljajo,
pa se delajo neumne.

Nič račune plačevat pa tiho biti. Samo hvalit je treba.
Če ti ni pa kaj prav je pa z uporabnikom nekaj narobe...
V tak mood so me pa spravili ravno zaradi tega, ker te pošiljajo sem pa tja.

Psihoterapevt mi pa ne zna pomagati, tablete pa tud ne primejo :clown:;)

Če je pa še kakšna druga pomoč se pa priporočam.:)

mnheia
22.04.2013, 09:10
Seveda vem o čem se gre - zvišanju hitrosti čeprav smo v tej temi že marsikaj povedali tudi o drugih zadevah zaradi izhodišč. Okoli zaposlitve je tako, da sem ti hvaležen za dobro namerne želje. Morda bom čez dve leti ko pridem na trg dela pa res poslal tudi njim kakšen CV.

Masovno teženje ponavadi pomaga samo tistim, ki težijo zato, da se tistega utiša. Mi smo danes že tako daleč, da se je na forumu večkrat mislim, da tudi uradno zapisalo, da so v pripravi nove hitrosti in tukaj jih jaz držim za jezik ter pričakujem odgovore.

Dodal bi še, da se mi zdi napačno mišljenje, da zanemarjaš vse druge storitve kot so SiOL TViN prav zaradi tvojega nezadovoljsta s svojo hitrostjo. Poleg tega imaš še vedno možnost, da svoj paket nadgradiš na 15 / 5 za določeno ceno in boš tam kjer smo vsi ostali - na maksimumu kar ponujajo paketi in daleč od tega kar bi lahko imeli.

Seveda ena oseba, ki dela na tehnični pomoči ne more narediti nič drugega kot pa, da se neuradno strinja s tabo. In verjetno se tudi drugi naročniki in obiskovalci foruma. Ampak samo s pisanjem na forumu in slabo voljo ne bomo nikamor prišli. Če že priporočam, da pošlješ pismo na Telekom Slovenije, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana in utemeljiš kaj želiš ter zakaj (sem enako svetoval še komu drugemu pa so se zadeve kot je za videti uredile.).

Navsezadnje ti res priporočam, da se malo pomiriš na svežem zraku ker takšna jeza ni dobra - te bo še kap zadela. ;)

rock
22.04.2013, 09:26
Da se še v tole temo pofočkam s sicer že nekajkrat povedanimi stališči glede optimuma za bakrene povezave.

Pomoje hitrosti nad 15 MB za net dandanes še niso (nujno) potrebne za privatne namene. Branil se jih seveda nebi nihče.

Drugo je TV. Telekom si je nekako postavil standard 4 TV na priključek. Sedaj s paketom mega HD bi bilo logično, da je sinhronizacija kjer je možno vsaj na 25 MB in kot je zadnjič en dan že zgledalo da bo...

cveto
22.04.2013, 10:19
Da se še v tole temo pofočkam s sicer že nekajkrat povedanimi stališči glede optimuma za bakrene povezave.

Pomoje hitrosti nad 15 MB za net dandanes še niso (nujno) potrebne za privatne namene. Branil se jih seveda nebi nihče.

Drugo je TV. Telekom si je nekako postavil standard 4 TV na priključek. Sedaj s paketom mega HD bi bilo logično, da je sinhronizacija kjer je možno vsaj na 25 MB in kot je zadnjič en dan že zgledalo da bo...

@Rock, tole si verjetno mislil......

http://shrani.si/t/2p/Qi/2UbxUVPo/1/siol.jpg (http://shrani.si/?2p/Qi/2UbxUVPo/1/siol.png)

Pa tudi če bi paketi ostali do 15Mb bi že nekako preživeli.Da bi le sinhronizacijo dvignali na cca 25Mb zaradi televizij.

lp Cveto

mnheia
22.04.2013, 16:33
Jaz ničesar ne prodajam ker mi to še ni potrebno ti pa si v tej temi zmešal že toliko stvari, da več sam ne veš o čem govoriš. Ponovno ti ponavljam, da se strinjam s tem, da si vsi želimo višjo sinhronizacijo in s tem zaključujem komentiranje v katerega sem bil zvlečen.

donaldduck
22.04.2013, 17:47
Toliko časa si se trudil, sedaj ko pa končno razumeš, o čem se gre pa adijo... :)

mnheia
22.04.2013, 18:03
Adijo :rolling:

donaldduck
24.04.2013, 07:41
Geslo na forumu je danes "prijelo", kdo ve zakaj sem prišel nazaj...
Ne mi o recimo coookijih predavati....
Ne tako resno jemati stvari... Mogoče pa sedaj "razpravljajo" o "sranju", ki so ga naredili med uporabniki...
Nisem facebookfan

rock
24.04.2013, 07:53
kaj si pa špičil?
so začeli v banovce pošiljat?

snoč sem ob oddaji posta videl tekst o moderiranju za sekundo/dve, petkrat naprej nazaj, da sem uspel prebrat
dajte vsaj tolko čas nastavt da se da prebrat... to bo zelo nadležno, če tako ostane
zadevo je treba pokazat ob prijavi enkrat in jo uporabnik potrdi!

dokler sem naročnik Siola in bo forum bom trobil tu

čivkač, knjiga fac in podobno me ne zanima

edit:
sedajle je šlo skoz brez dodatnega flash sporočila ?

cveto
24.04.2013, 07:59
Mogoče bo pa možno samo pohvale pisat ??

:veryevil::veryevil::veryevil::veryevil:

lp

rock
24.04.2013, 08:11
saj ponekod je skoraj tako, da ne smeš napisat kar misliš pa še za povsem uradno tablo ne gre

do sedaj kolker vem, imam na tem forumu vključno s starim zbrisanih nekaj sporočil v sklopu ene teme pred leti, ko je šlo za neka osebna obračunavanja (vpleteni tudi zaposleni in en drug medij) in sem se nekaj vštulil vmes pa smo že vsesorte resno in manj resno ter provokativno pisali.

Skratka možnost izražanja je dokaj prosta. Nabijanje pred leti v političnem sklopu pa mi ni bilo všečno. Za to so drugi forumi in ne uradni forum ISP-ja...

donaldduck
25.04.2013, 00:08
Mah to je, mislim da, že tretji ali četrti alter v dolgi zgodovini siol foruma...
Možno da bo ta celo ostal:2thumbs:
Mislim, da sem zadnji alter izgubil ob začetku p.i.z.d.e.n.j.a čez daljinca od BoxS-a:veryevil:...
Malce bolj grob nastop imam, ampak nič več kot to.:)

Rock všeč mi je tvoj podpis:2thumbs:...

g33k
25.04.2013, 00:22
Meni tudi pa še kar ne razumem kaj pomeni (Cu). :dontknow:

Veron
25.04.2013, 09:02
Meni tudi pa še kar ne razumem kaj pomeni (Cu). :dontknow:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Kemi%C4%8Dni_element
Poišči "Cu" pod kolono simbol

cveto
25.04.2013, 13:27
SARKAZEM ON:
Ni treba več klasične pošte uporabljati:clown:
To bo še zanimivo se z "bedakom/neotesancem:veryevil:" ukvarjati:clown:
Sedaj grem pa spat... Nočna je bila še daljša kot sem mislil:shy:
Poročam;)... Če me ne bodo ponovno "zbanali" do konca.;)
SARKAZEM OFF

Pozdravljeni,



potrjujemo prejem vašega sporočila in vas obveščamo, da bomo nanj odgovorili v najkrajšem možnem roku.



Če bomo potrebovali dodatne podatke, vas bomo zanje zaprosili.



Lep pozdrav





Oddelek za obračun, reklamacije in kontrolo računov

Skupina za reklamacije



T: 01 234 1000, f 05 665 5418

Sicer sem mogoče malo mimo,a vseeno .Nad čem si se sploh pritožil ??

lp