Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Siol modemi - kateri je najhitrejši


povezava
29.05.2013, 14:59
Da še tukaj vprašam:

Pozdravljeni!

Glede teh siol modemov bi imel vprašanje.
Danes smo dobili Gennet Oxygen in imam občutek, da se sinhronizira z nišjo maksimalno hitrostjo downloada. Vmesnik je zelo počasen proti Sinpoe-jevemu. Ping je daljši, sama maksimalna sinhronizacija uploada pa je enaka. Naročeno hitrost imamo 10/1 Mbit/s na ADSL2+ liniji.

VENDAR je še en problem na uploadu: Čeprav v vmesniku sicer res prikazuje hitrost uploada 1024 kbit/s, opažam da pri testiranju na razne serverje deluje upload kar nekaj % slabše. Sinope je vedno dosegel upload med 0,86 Mbit in 0.87 Mbit/s. Tale Oxygen pa le 0,70 (kljub 1216 kbit/s maximalni sinhronizaciji in nastavljeni 1024 kbit/s).
Da ne bo nesporazuma, odključil sem vse naprave, na računalniku ugasnil vse aplikacije, ki bi lahko porabljale povezavo. Testiral sem na različne speedtest strani, vedno pa je isto rezultat.

Moje temeljno vprašanje pa je: Kateri izmed vseh SIOL modemov ima najboljšo maksimalno sinhronizacijo. Oz. je znan po tem, da na isti liniji deluje najhitreje?
Ostale stvari, kot so nastavitve, wireless itd. niso pomembne, ker imamo potem itak router.
Torej, kaka informacija, izkušnje s tem problemom bi bile dobrodošle. Če ne drugače, bi tudi v lastni režiji kupili drug modem.
Na Oxygenu je maksimalna sinhronizacija približno 9700 kbit/s. Zato ne dosegamo naročenih 10 Mbit/s. Drugje ni več rezerve, na centrali so nas že priključili na drugo ploščo, linija je stestirana, interno inštalacijo smo uredili, tako da je direkt od omarice do modema UTP kabel v enem kosu. Modem je še edina možnost, da bi morda le prišli na 10 Mbit/s. Ker ne dosegamo 10 mbit, je naslednji profil 7774 kbit/s, katerega nam na siolu posledično tudi nastavijo.
Naj pa poven, da je prejšnji Sinope deloval na 10 mbit/s stabilno. Vendar več ne vem, katera podverzija je bila in kateri firmware je imel.

Skratka, sinope se zagotovo bolje obnese

Hvala za nasvete

cveto
29.05.2013, 15:14
Da še tukaj vprašam:

Pozdravljeni!

Glede teh siol modemov bi imel vprašanje.
Danes smo dobili Gennet Oxygen in imam občutek, da se sinhronizira z nišjo maksimalno hitrostjo downloada. Vmesnik je zelo počasen proti Sinpoe-jevemu. Ping je daljši, sama maksimalna sinhronizacija uploada pa je enaka. Naročeno hitrost imamo 10/1 Mbit/s na ADSL2+ liniji.

VENDAR je še en problem na uploadu: Čeprav v vmesniku sicer res prikazuje hitrost uploada 1024 kbit/s, opažam da pri testiranju na razne serverje deluje upload kar nekaj % slabše. Sinope je vedno dosegel upload med 0,86 Mbit in 0.87 Mbit/s. Tale Oxygen pa le 0,70 (kljub 1216 kbit/s maximalni sinhronizaciji in nastavljeni 1024 kbit/s).
Da ne bo nesporazuma, odključil sem vse naprave, na računalniku ugasnil vse aplikacije, ki bi lahko porabljale povezavo. Testiral sem na različne speedtest strani, vedno pa je isto rezultat.

Moje temeljno vprašanje pa je: Kateri izmed vseh SIOL modemov ima najboljšo maksimalno sinhronizacijo. Oz. je znan po tem, da na isti liniji deluje najhitreje?
Ostale stvari, kot so nastavitve, wireless itd. niso pomembne, ker imamo potem itak router.
Torej, kaka informacija, izkušnje s tem problemom bi bile dobrodošle. Če ne drugače, bi tudi v lastni režiji kupili drug modem.
Na Oxygenu je maksimalna sinhronizacija približno 9700 kbit/s. Zato ne dosegamo naročenih 10 Mbit/s. Drugje ni več rezerve, na centrali so nas že priključili na drugo ploščo, linija je stestirana, interno inštalacijo smo uredili, tako da je direkt od omarice do modema UTP kabel v enem kosu. Modem je še edina možnost, da bi morda le prišli na 10 Mbit/s. Ker ne dosegamo 10 mbit, je naslednji profil 7774 kbit/s, katerega nam na siolu posledično tudi nastavijo.
Naj pa poven, da je prejšnji Sinope deloval na 10 mbit/s stabilno. Vendar več ne vem, katera podverzija je bila in kateri firmware je imel.

Skratka, sinope se zagotovo bolje obnese

Hvala za nasvete
Če je linija bolj na limitih,ne vem če lahko katerikoli modem naredi potem čudež.
Skoraj ne verjamem da bi bila med modemi takšna razlika ?

Če je max sinhronizacija 9.7Mb,potem je tudi logično da ti kot stabilno nastavijo nižjo sinhronizacijo v tvojem primeru 7.7Mb.
Ker drugače bi ti nonstop prekinjalo povezavo.
Glede na podatke imaš tudi veliko verjetno veliko dolžino kabla od centrale do tebe.


In nenazadnje zakaj je prišlo do menjave modema,če je sinope resnično bolje deloval.
Kaj pa če na bolhi kupiš sinopeja .?

lp

povezava
29.05.2013, 15:38
Hvala za odgovor. Res je velika dolžina. Vem tudi, zakaj malce nižjo hitrost - da je nekaj rezerve in s tem stabilnejše delovanje, ter manj CRC napak. Ampak kot pravim, Sinope je deloval na 10 Mega. Nato smo dobili Oxygen, ki se je okvaril in smo potem želeli nazaj Sinope.
Smo ga sicer dobili, vendar je bil rabljen, kar nas v osnovi ne bi motilo, ampak je bil tudi okvarjen. Ko sem pogledal ploščo, so bili kondenzatorji napihnjeni.
Tako smo sedaj ponovno na Oxygen-u. Dejstvo pa je, da je bil ping na Sinope-ju krajši, vendar ni bistvene razlike. Je pa bistvena razlika na upload-u (0,70 vs 0,87 Mbit/s).
Očitno bo res treba dobit na bolhi.
Ravno zato tukaj sprašujem, če se kaj ve, kateri modem je glede max sinhronizacije najboljši. Če je to Sinope, je verjetno pomembna tudi verzija Sinope-ja. Torej Sinope 568+ R2, ali je boljši 568+ R3...

Hvala za nasvet

cveto
29.05.2013, 15:57
Hvala za odgovor. Res je velika dolžina. Vem tudi, zakaj malce nižjo hitrost - da je nekaj rezerve in s tem stabilnejše delovanje, ter manj CRC napak. Ampak kot pravim, Sinope je deloval na 10 Mega. Nato smo dobili Oxygen, ki se je okvaril in smo potem želeli nazaj Sinope.
Smo ga sicer dobili, vendar je bil rabljen, kar nas v osnovi ne bi motilo, ampak je bil tudi okvarjen. Ko sem pogledal ploščo, so bili kondenzatorji napihnjeni.
Tako smo sedaj ponovno na Oxygen-u. Dejstvo pa je, da je bil ping na Sinope-ju krajši, vendar ni bistvene razlike. Je pa bistvena razlika na upload-u (0,70 vs 0,87 Mbit/s).
Očitno bo res treba dobit na bolhi.
Ravno zato tukaj sprašujem, če se kaj ve, kateri modem je glede max sinhronizacije najboljši. Če je to Sinope, je verjetno pomembna tudi verzija Sinope-ja. Torej Sinope 568+ R2, ali je boljši 568+ R3...

Hvala za nasvet

Pred nadgradnjo na vdsl2b sem imel 568+r3 in je deloval brez problema.

Bil sem priključen na adsl2+ in imam cirka 1800 metrov kabla.Pa sem imel sinhronizacijo na modemu 16,6Mb in maximalna je bila cca 21Mb.
Tako dapomoje je najbolje da iščeš najnovejšega 568+r3.

Samo malo se prej pozanimaj na siolu,da ti ne bodo potem kaj komplicirali.Ker če imaš še telefon pa televizijo se stvari registrirajo verjetno preko mac naslova.

lp

povezava
29.05.2013, 16:07
To sem se že pozanimal. Menda naj bi vse delovalo, če pa ne bi, lahko to na daljavo uredijo.

Torej sem v iskanju R3. Našel sem ga v Iskra trgovini, vendar je na Annex b, kar pomeni, da je za ISDN.
http://data.iskratel.com/maloprodaja/katalog.pdf

Celih 12 EUR za novega. Morda kdo ve, če se da to enostavno rešiti z menjavo firmware-ja? Nekako sklepam, da je Annex A ali Annex B pač software-ska zadeva.
Seveda se mi spet pojavi vprašanje, kje dobiti pravi software, nadgraditi bi pa morda celo znal.

@cveto, te morda lahko še vprašam, koliko si imel maksimum na Uploadu?
LP

cveto
29.05.2013, 16:56
Jaz bi vseeno skoraj raje na kupil enega na bolhi.Boš imel najmanj za***ancije z programsko opremo. Ker tisti novi je res poceni,a mislim da je čisto prazen.Treba dat gor siolovo programsko opremo.Nimam pojma kje boš to dobil.Razen če ti bodo hoteli na siolu nadgradit.
To se res prej dobro pozanimaj na siolu.
Ampak nekako še vedno dvomim da boš toliko pridobil z menjavo modemov da ima to vse skupaj pomen.
Kolikor sem jaz razbral naj bi imel cca 2Mb slabši download z oxygenom kot s sinopejem . ? Ne vem no,meni deluje malo nerealno.

Na adsl2+ sem pa imel max upload mislim da okrog 1,3Mb. Deloavalo je pa normalno cca 1Mb.

Nisem siguren,a mislim da ravno annexb je pravi. ???

lp

povezava
29.05.2013, 17:29
Kolikor sem jaz gledal te standrade, je po wikipediji Annex b za ADSL preko ISDN. i pa bil vesel, če se motim.

Download ne vem, koliko je slabši, morda samo za dobrih pol mega, pa zadeva funkcionira. Meni pa je načeloma Upload še pomembnejši, kjer pa je razlika 160 kbit/s. Čutim tudi, da se vidi na odzivnosti interneta.
Bi moral na Iskri točno vprašati, kater firmware je gor in če je annex B OK.
Rad bi kupil na bolhi, samo se bojim, da ne bi spet dobil kake skurjene od strele

cveto
29.05.2013, 18:08
Kolikor sem jaz gledal te standrade, je po wikipediji Annex b za ADSL preko ISDN. i pa bil vesel, če se motim.

Download ne vem, koliko je slabši, morda samo za dobrih pol mega, pa zadeva funkcionira. Meni pa je načeloma Upload še pomembnejši, kjer pa je razlika 160 kbit/s. Čutim tudi, da se vidi na odzivnosti interneta.
Bi moral na Iskri točno vprašati, kater firmware je gor in če je annex B OK.
Rad bi kupil na bolhi, samo se bojim, da ne bi spet dobil kake skurjene od strele

Imam še ene izpiske iz modema in sem imel sigurno annex b in nisem imel isdn.
Prevri,da ne boš potem rekel da sem krivo vero širil.

Glede nakupa na bolhi. Če modem dela potem dela.Ker če je skurjen od strele bodi siguren da ne dela.Upam pa da je vsak prodajalec toliko pošten da bo povedal.

Če pa je možno enostavno pridobit fw (siol) potem je pa vsekakor boljši nakup novega.
Še rabljenega težko da boš dobil za 12evrov.

lp Cveto

povezava
29.05.2013, 18:33
Hvala za nasvete. Se pozanimam na Iskri, če deluje s Siol-om, pa super, da je annex B pravilna stvar. Ti verjamem, bom pa še pri kakemu znancu preveril.

LP

tbc
29.05.2013, 21:19
To da bi sam kupoval modem je totalna neumnost.Modemi so v vsakem primeru v lasti operaterja ki ga ob okvari tudi brezplačno zamenja.Če misliš da je problem le v modemu pokliči na 080 1000 in prosiš za zamenjavo za drug tip modema(sinope,zyxel)zaradi slabšega delovanja oxygena na tvoji liniji.Lahko pa omeniš da bi bil najbolj zadovoljen s sinope modemom in ko bo imel rajonski tehnik na zalogi ti ga zamenja.
LP

Veron
29.05.2013, 22:37
Še v starih časih ADSL2+ sem imel daleč najboljšo sinhronizacijo z Ganymade, vendar ta modem nima voip vmesnika

povezava
30.05.2013, 00:21
Evo, danes sem dobil modem Sinope 568+ R3 od kolega, ki je šel k drugemu operaterju. Zmontiral in sedaj povezava ponovno deluje tako kot je treba, kot sem navajen.

Gennet Oxygen se je resnično izkazal kot zelo slab modem. Tudi če se sinhronizira 9600/1024 kbit/s, pa od sebe naprej da le 6600/700 kbit/s. Torej ima slabo "propustnost". Ping, izmerjen preko speedtest.net je bil konstantno nad 40, okrog 45. Z Sinope-jem je Ping 35.
Tudi ta kolega, ki mi ga je dal, je potrdil, da je Gennet Oxygen precej slabši, da so ga tudi njemu "poturili", ampak je zahteval nazaj Sinope.

Ne vem zakaj dajejo te Gennet Oxygen modeme, bojim pa se, da so naredili neumnost in jih nakupili, sedaj pa se jih morajo najprej rešiti, predno bodo lahko dali normalnejše modeme.
Torej podobno, kot so vsiljevali ljudem ISDN zaradi opreme, ki so jo kupili in jo je bilo treba prodati. Ljudje pa niso bili zainteresirani.

povezava
30.05.2013, 00:23
Še v starih časih ADSL2+ sem imel daleč najboljšo sinhronizacijo z Ganymade, vendar ta modem nima voip vmesnika

Mi je to potrdil tudi Telekom tehnik (posredno preko kolega). Tako da bo najbrž držalo.

Puky
05.06.2013, 18:00
To da bi sam kupoval modem je totalna neumnost.Modemi so v vsakem primeru v lasti operaterja ki ga ob okvari tudi brezplačno zamenja.Če misliš da je problem le v modemu pokliči na 080 1000 in prosiš za zamenjavo za drug tip modema(sinope,zyxel)zaradi slabšega delovanja oxygena na tvoji liniji.Lahko pa omeniš da bi bil najbolj zadovoljen s sinope modemom in ko bo imel rajonski tehnik na zalogi ti ga zamenja.
LP

tbc jaz osebno že 5 mesecev prosim tehnike na 080 1000, tudi po elektronski pošti za zamenjavo modema, ker je s tem več kot očitno nekaj narobe. Včeraj sem si tudi jaz sposodil od kolega modem in je zadeva povsem druga, nobenih težav. Ponovno sem klical in jim razložil, da smo sprobal drug modem, kar je tudi sam tehnik opazil, da je bil res drug priklopljen vendar je takoj rekel, da nihče nebo menjaval modema dokler ta dela. Njim je važno, da se modem sinhronizira, če je pa potem linija zanič jih pa očitno ne briga. Dobesedno odkar sem prešel na VDSL imam težave in nikakor nočejo slišat za njih kaj šele, da bi jih rešili. Vedno raje najdejo nek izgovor, da je kriva ostala oprema uporabnika, kot so router, mrežna kartica in itd...

tbc
05.06.2013, 18:51
Kateri modem pa ti dela težave,s kakšnim si ga zamenjal glede na to da praviš da si na vdsl predvidevam da imaš proteus,če pa imaš vdsl2b pa imaš innbox.V primeru da si na vdsl(proteus)prosi za prestavitev na vdsl2b.Večina lokacij kjer je strai vdsl je tudi novi vdsl2b.

LP

Puky
05.06.2013, 19:30
imam INNBOX V50-U in popolnoma isti modem ima kolega in z njim ni bilo težav. Do Januarja letos sem bil dobrih 12 let na ADSLju in nikdar nisem imel takih problemov. Od Januarja dalje sem pa na VDSLju in že cele 5 mesecev jim težim, kličem zaradi težav in enostavno ne želijo nič slišat.

rock
05.06.2013, 20:34
tbc jaz osebno že 5 mesecev prosim tehnike na 080 1000, tudi po elektronski pošti za zamenjavo modema, ker je s tem več kot očitno nekaj narobe. Včeraj sem si tudi jaz sposodil od kolega modem in je zadeva povsem druga, nobenih težav. Ponovno sem klical in jim razložil, da smo sprobal drug modem, kar je tudi sam tehnik opazil, da je bil res drug priklopljen vendar je takoj rekel, da nihče nebo menjaval modema dokler ta dela. Njim je važno, da se modem sinhronizira, če je pa potem linija zanič jih pa očitno ne briga. Dobesedno odkar sem prešel na VDSL imam težave in nikakor nočejo slišat za njih kaj šele, da bi jih rešili. Vedno raje najdejo nek izgovor, da je kriva ostala oprema uporabnika, kot so router, mrežna kartica in itd...
Zele bom pa zloben veliko bolj kot je prav amak glede na napisano verjamem da škatla ne počne kar bi morala.
Naj ga "strela sesuje".

tbc
06.06.2013, 15:15
Na spodnji strani preveri katera verzija modema imaš(V 1.0,V2.0,V2.1) poleg napisa innbox.

LP

AlienRex
06.06.2013, 19:50
Na spodnji strani preveri katera verzija modema imaš(V 1.0,V2.0,V2.1) poleg napisa innbox.

LP

Poleg zgoraj naštetih je lohka tudi V2.2 (ga imam sam na optiki).

Sicer pa je glavna cokla zame nedodelan FW :censored:

Puky
06.06.2013, 21:00
Na spodnji strani preveri katera verzija modema imaš(V 1.0,V2.0,V2.1) poleg napisa innbox.

LP

verzija je V2.2. No danes sem dočakal klic od siola in smo dogovorjeni za nov modem ;)

cveto
07.06.2013, 15:23
Na spodnji strani preveri katera verzija modema imaš(V 1.0,V2.0,V2.1) poleg napisa innbox.

LP

In misliš da ima to kaj veze katera verzija modema je ?
Po moje je važen fw. Ki je pa načeloma pri vseh ista verzija.

lp

povezava
09.07.2013, 14:34
Ima morda kdo napajalnik za Sinope568+ R3? Ali pa če slučajno ve na pamet. Zanima me, kakšno ima področje vhodne napetosti (na primarni strani)?
Torej, vem, da je frekvenca od 50 do 60 Hz, da ima porabo 500 mA, ne vem pa, kakšen je razpon voltaže.
Zelo bi bil vesel, če mi kdo pogleda ali napiše, če že ve.

Hvala za prijaznost in LP