Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : wireless omrežje z Inbox V50 modemom


bosoturk
12.07.2013, 07:45
Imam eno vprašanje.

DO nedavnega mi je zadeva delovala brez problema, potem pa kar naenkrat vse skupaj padlo dol. Baje da naj bi bila kriva menjava zadnjega modela Siolovega modema z zgoraj omenjenim.

V glavnem, ko mi je tehnik zamenjal modem, sem naredil zopet wireless omrežje z istim imenom kot sem ga imel na prejšnjem. No tukaj so se začeli problemi. Kakšen dan je vse lepo delovalo, potem pa so se na prenosnikih začeli pojavljati klicaji, ko je bila povezava vzpostavljena. Zatem pa sploh ni bilo več možno se niti povezat. Po klicu na 080 1000 mi tehnik prijazno razloži, da je verjetno krivo kreiranje omrežja z istim imenom na drugem modemu/ruterju. Ok, sem spremenil ime omrežja (vsaj 5x) vendar težava še vedno prisotna. Potem pred 2mi dnevi zopet kličem na TP in mi gospodična na drugi strani prijazno priskoči na pomoč in me po 30ih minutah pokliče, da je skonfigurirala modem in naredila novo omrežje. Ves vesel se priklopim in res zadeva je delovala na 2 prenosnikih (na teh sem preizkusil).

Vendar pa hladen tuš naslednje jutro, zadeva spet ne dela :(

Zdaj pa vprašanje, ali je možno da sem (po nesreči, ker nisem nek stručko) kje v nastavitvah modema kaj preveč obkljukal ali odkljukal, ker dvomim da bi bilo lahko kaj narobe s 4imi prenosniki, iPadom in 2 telefoni, da se ne morejo povezati v omrežje (če pa se že povežejo, pa dobim obvestil da ni dostopa do interneta). Ali je imel mogoče kdo izmed vas kakšen podoben primer.

Aja, pa poskusil sem tudi s svojim ruterjem, z Belkinom in TP Linkom, v obeh primerih iste težave. Pa še en važen podatek, ko se s kablom povežem direktno na modem Inbox preko ETH1 zadeva deluje (sicer se je v 2 od 4ih poskusov tudi pri tej vrsti povezave pojavil za kratek čas klicaj).

Prosim za kakršnkoli nasvet, ker sem izčrpal vse svoje zmožnosti in preguglal cel internet in poskusil z vsemi možnimi nasveti ki se jih zasledil vendar neuspešno.

Na treh prenosnikih imam Win7 na enem pa Win8.

Hvala že vnaprej

Boštjan

080 Tehnična pomoč
12.07.2013, 09:59
Imam eno vprašanje.

DO nedavnega mi je zadeva delovala brez problema, potem pa kar naenkrat vse skupaj padlo dol. Baje da naj bi bila kriva menjava zadnjega modela Siolovega modema z zgoraj omenjenim.

V glavnem, ko mi je tehnik zamenjal modem, sem naredil zopet wireless omrežje z istim imenom kot sem ga imel na prejšnjem. No tukaj so se začeli problemi. Kakšen dan je vse lepo delovalo, potem pa so se na prenosnikih začeli pojavljati klicaji, ko je bila povezava vzpostavljena. Zatem pa sploh ni bilo več možno se niti povezat. Po klicu na 080 1000 mi tehnik prijazno razloži, da je verjetno krivo kreiranje omrežja z istim imenom na drugem modemu/ruterju. Ok, sem spremenil ime omrežja (vsaj 5x) vendar težava še vedno prisotna. Potem pred 2mi dnevi zopet kličem na TP in mi gospodična na drugi strani prijazno priskoči na pomoč in me po 30ih minutah pokliče, da je skonfigurirala modem in naredila novo omrežje. Ves vesel se priklopim in res zadeva je delovala na 2 prenosnikih (na teh sem preizkusil).

Vendar pa hladen tuš naslednje jutro, zadeva spet ne dela :(

Zdaj pa vprašanje, ali je možno da sem (po nesreči, ker nisem nek stručko) kje v nastavitvah modema kaj preveč obkljukal ali odkljukal, ker dvomim da bi bilo lahko kaj narobe s 4imi prenosniki, iPadom in 2 telefoni, da se ne morejo povezati v omrežje (če pa se že povežejo, pa dobim obvestil da ni dostopa do interneta). Ali je imel mogoče kdo izmed vas kakšen podoben primer.

Aja, pa poskusil sem tudi s svojim ruterjem, z Belkinom in TP Linkom, v obeh primerih iste težave. Pa še en važen podatek, ko se s kablom povežem direktno na modem Inbox preko ETH1 zadeva deluje (sicer se je v 2 od 4ih poskusov tudi pri tej vrsti povezave pojavil za kratek čas klicaj).

Prosim za kakršnkoli nasvet, ker sem izčrpal vse svoje zmožnosti in preguglal cel internet in poskusil z vsemi možnimi nasveti ki se jih zasledil vendar neuspešno.

Na treh prenosnikih imam Win7 na enem pa Win8.

Hvala že vnaprej

Boštjan

Pozdravljeni,

prek spletnega pogovora ste sicer dobili danes še nekaj nasvetov in popravkov v nastavitvah. Samih prekinitev na liniji ni videti, predlagam pa, da kot sva se dogovorila preverite delovanje še z tam omenjenimi nastavitvami.

Rezultate lahko sporočite tu, na ZS ali prek spletnega pogovora.

Lep pozdrav
Sašo

mnheia
12.07.2013, 10:08
Tukaj pa imaš res zanimivo težavo. Najbolje, da najprej poizkusimo povezavo vzpostaviti na enem izmed prenosnikov - recimo s tistim, ki ima nameščen Windows 7 in modemom.

Pojdi do upravitelja naprav najdeš ga v start > nadzorna plošča > strojna oprema in zvok > upravitelj naprav. Tukaj najdeš svojo omrežno kartico oz. WIFI adapter.

Nanj klikni z desnim klikom in izberi odstrani ter ponovno zaženi računalnik. To bo začasno izbrisalo gonilnik, ki se bo namestil, ko se bo računalnik znova zagnal. Prav tako pa bo trajno izbrisalo vse omrežne nastavitve in dostopne točke na katere si se kadarkoli povezal.

Če ti povezava po tem ne bo uspela pokliči na tehnično pomoč in prosi, da ti modem ponastavijo - usmeri jih na forum za več informacij ali jim podrobno opiši težavo.

Ko ti modem ponastavijo znova poizkusi z povezavo. Če ti bo ta po par dnevih znova prenehala delovati najprej poizkusi ponovno zagnati modem. Če ti povezave še vedno ne bo uspelo vzpostaviti potem gre najverjetneje za nek program, ki ti onemogoča dostop do interneta. To so največkrat različni požarni zidovi, antivirusni programi, ...

bosoturk
12.07.2013, 12:32
Nanj klikni z desnim klikom in izberi odstrani ter ponovno zaženi računalnik. To bo začasno izbrisalo gonilnik, ki se bo namestil, ko se bo računalnik znova zagnal. Prav tako pa bo trajno izbrisalo vse omrežne nastavitve in dostopne točke na katere si se kadarkoli povezal.



no na tole pa sploh nisem pomislil :) bom najprej poskusil z navodili, ki sem jih dobil od tehnične pomoči, če pa ne bo delovalo pa poskusim tvoj predlog. moram priznat da se mi zdi zelo v redu :)

sporočim kaj sem zrihtal :)

mnheia
12.07.2013, 14:27
Če je težava v tvojem računalniku potem ti bo tole morda pomagalo ampak nekako dvomim, da gre za to ker ti povezava ne deluje kot praviš na nobeni napravi.

Če z nasvetom od tehnične pomoči ne bo šlo lahko vseeno poizkusiš samo toliko, da izločimo vsaj eno napravo. Si nastavil kaj posebnega, ko si povezoval naprave ali karkoli spreminjal po tistem, ko so ti iz tehnične pomoči nastavili zadevo?

bosoturk
12.07.2013, 15:47
no zaenkrat zadeva funkcionira, karkoli je Sašo naredil. Še vedno pa je v nastavitvah modema pri Diagnostics vrednost pinganja v obeh primer FAIL.
http://shrani.si/f/2m/Wd/3yVrLXf6/1/ping-fail.jpg

bosoturk
12.07.2013, 16:28
no vmesnem času mi je prvi ping uspel, DNS pa ne...zdaj pa spet oba FAIL...internet še vedno deluje...upam da tako ostane...

cveto
12.07.2013, 19:10
Tist FAIL- i nekako nakazujejo na težavo pri tebi.

Mogoče res poskusiš onemogočiti in potem omogočiti omrežno kartico.
Ker imaš težavo že s pingom do modema.

lp

bosoturk
12.07.2013, 21:14
poskusil tudi to opcijo, zadeva ni funkcionirala...sem spet klical TP kjer so mi rekli naj umaknem nastavljene IPje in DNSje in so se računalniki povezali...naredili so mi tudi novo omrežje (dodali na koncu št. 1). zaenkrat zadeva dela, me zanima kako bo zjutraj.

tudi sam sumim da je problem pri meni, samo mi ni jasno kako je do tega prišlo. do pred enega tedna je vse delalo kot urca, potem pa so se začela sranja...nč jasno :S

cveto
12.07.2013, 21:48
Ja če si imel Ip-je ročno nastavljene je velika verjetnost da je vzrok težav tu.
Nekje si imel pa nastavljen dhcp in so problemi tu.
Najenostavneje je imeti na dhcp.

lp

mnheia
13.07.2013, 08:31
Na to stran z diagnostiko se ne zanašaj preveč! Pri zadnjih dveh je tudi pri meni vedno napaka ampak to je zaradi nastavitev, ki so na modemu - dokler deluje je dobro!

Kot je napisal Cveto je najbolje če na vseh računalnikih in drugih napravah pustiš omogočen DHCP (torej izbrišeš statične zapise, ki si jih sam morda ustvaril). To lahko narediš z računalnikom tudi z že zgoraj opisano akcijo.

Sicer se mi zdi čudno, da bi ti prihajalo do spora IP naslov-a. Če si morda nastavil dvema ali več napravam isti IP naslov bi ti naprava to morala javiti a sam nisi napisal nič o tem.

cveto
13.07.2013, 10:12
Na to stran z diagnostiko se ne zanašaj preveč! Pri zadnjih dveh je tudi pri meni vedno napaka ampak to je zaradi nastavitev, ki so na modemu - dokler deluje je dobro!

Kot je napisal Cveto je najbolje če na vseh računalnikih in drugih napravah pustiš omogočen DHCP (torej izbrišeš statične zapise, ki si jih sam morda ustvaril). To lahko narediš z računalnikom tudi z že zgoraj opisano akcijo.

Sicer se mi zdi čudno, da bi ti prihajalo do spora IP naslov-a. Če si morda nastavil dvema ali več napravam isti IP naslov bi ti naprava to morala javiti a sam nisi napisal nič o tem.

In katere nastavitve misliš da vplivajo da ti diagnostika pri zadnjih dveh spodleti ?
Meni zmeraj javi pass .

lp Cveto

mnheia
13.07.2013, 10:36
Sem ti pisal na ZS glede tega.

bosoturk
14.07.2013, 21:04
za štos sem probal omrežje postavit s prejšnjim ruterjem (belkin) in zadeva zaenkrat še laufa. imam pa eno vprašanje, ali bi moral sedaj na siolovem modem/ruterju izklopit opcijo DHCP. trenutno je enabled.

sem pa tudi danes slišal od dveh kolegov, da imata tudi sama dva probleme z Win 7 in wireless povezavo...sem sicer danes nalożil vse posodobitve, odstranil kartico in jo naložil nazaj...sicer se vsake toliko še pojavijo klicajčki za par sekund ampak potem zginejo. sem pa skor doktoriral na to temo.

mnheia
15.07.2013, 08:32
Sam operacijski sistem nima nekih težav z brezžičnimi povezami. Težave so bile v začetku kot vedno z gonilniki ampak običajno tisti gonilnik, ki pride z opremo deluje zadovoljivo oziroma bi vsaj moral. Morda poizkusiš namestiti najnovejšega ampak v tvojem primeru zagotovo ne gre za težavo z gonilniki ker ti kot praviš ni delovala nobena naprava.

Kakorkoli že lepo, da si zadevo usposobil. Ne vem kako si zadevo priključil zato mislim, da je najbolje, da na modemu pustiš DHCP vključen - ne bo nikogar motil.

bosoturk
21.07.2013, 21:16
zaenkrat težave rešene...smo malo spreminjali nastavitve na računalniku in nekaj na ruterju in zaenkrat zadeva laufa...imam pa še eno vprašanje, kako je možno, da lahko preko brežžične povezave dostopam do vmesnika Innbox, če sem izklopil opcije wireless? trenutno lahko dostopam do 192.168.1.1 in 192.168.2.1 (belkin). prvi je Innbox in mi služi samo kot modem, drugi pa mi služi kot ruter in preko njega imam tudi omrežje postavljeno.

cveto
22.07.2013, 06:16
zaenkrat težave rešene...smo malo spreminjali nastavitve na računalniku in nekaj na ruterju in zaenkrat zadeva laufa...imam pa še eno vprašanje, kako je možno, da lahko preko brežžične povezave dostopam do vmesnika Innbox, če sem izklopil opcije wireless? trenutno lahko dostopam do 192.168.1.1 in 192.168.2.1 (belkin). prvi je Innbox in mi služi samo kot modem, drugi pa mi služi kot ruter in preko njega imam tudi omrežje postavljeno.

Ne dostopaš direktno na innbox ampak preko ruterja (belkin) dostopaš do innbox-a.
To je čisto o.k.

lp

bosoturk
22.07.2013, 09:07
aja, saj je v bistvu logično, ker sta povezana s kablom :) hvala za info :)

cveto
23.07.2013, 05:45
aja, saj je v bistvu logično, ker sta povezana s kablom :) hvala za info :)

Ni samo kabel.Za način dostopa so pomembne tudi nastavitve dhcp,ip ,povezava modem-ruter (wan lan )..

lp

iBojan
02.10.2013, 20:17
A je možno da se omeji hitrost na wlanu? Sedaj npr ko mi uleti brat z prenosnikom mi pokuri ves internet in potem ponavadi 'stojim' :) Torej imel bi nekako tako, da bi lan bi pač neomejen, wlan pa bi omejil na npr 50%

080 Tehnična pomoč
03.10.2013, 19:19
A je možno da se omeji hitrost na wlanu? Sedaj npr ko mi uleti brat z prenosnikom mi pokuri ves internet in potem ponavadi 'stojim' :) Torej imel bi nekako tako, da bi lan bi pač neomejen, wlan pa bi omejil na npr 50%

Modem žal te konfiguracije za enkrat še ne ne omogoča.

LP
Sandi