Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prospero632 open port


HacAnton
14.08.2013, 19:29
Povsod nekaj piše o tem vendar ne najdem konkretnih navodil kje (kateri zavihek) in kako odpreti port na Prospero632 s firmware 5.1.42-3.30-1.3 (posodobljen drugačen vmesnik kot na začetku).
Na primer za IP 123.123.1.2 bi rad odprl TCP in UDP port 12345 (številke izmišljene)
Hvala

080 Tehnična pomoč
14.08.2013, 19:45
Po vstopu v modem na levi strani v meniju izberete možnost "Configuration" in nato v podmeniju "Security".

Sedaj z gumbom "Add" lahko vnesete željene podatke za odprtje portov.

Ko si odprete željene porte je treba nastavitev še shraniti.

Shranite jo z klikom na možnost "Save configuration" v meniju na levi ter nato gumbom "Commit".

Lp
Sandi

HacAnton
14.08.2013, 20:30
Hvala za hiter odgovor!
Točno to sem sem že nekajkrat poizkusil, pa mi ne "odpre" portov. Imam sicer omogočen DHCP za obiskovalce, vrata bi želel odpreti za Pc, ki ima vpisan IP. Internet, "doljemanje" in "nalaganje" delata na samodejno dodeljenih IPjih in predhodno vpisanih enako in OK.
Na "starem" vmesniku DHCP nisem imel dovoljen, vpisana sem imel dva PC-ja z imenom in IPjem, sedaj na novem vmesniku, ne vem, kam naj IPje PCjev, ki se smejo povezati v <Internet vpišem

080 Tehnična pomoč
14.08.2013, 21:57
Hvala za hiter odgovor!
Točno to sem sem že nekajkrat poizkusil, pa mi ne "odpre" portov. Imam sicer omogočen DHCP za obiskovalce, vrata bi želel odpreti za Pc, ki ima vpisan IP. Internet, "doljemanje" in "nalaganje" delata na samodejno dodeljenih IPjih in predhodno vpisanih enako in OK.
Na "starem" vmesniku DHCP nisem imel dovoljen, vpisana sem imel dva PC-ja z imenom in IPjem, sedaj na novem vmesniku, ne vem, kam naj IPje PCjev, ki se smejo povezati v <Internet vpišem

Na ZS mi posredujte vaše uporabniško ime in preveril bom delovanje vašega modema.

Lahko mi posredujete tudi vašo kontaktno telefonsko številko in točno nastavitev, ki jo želite nastaviti.

LP

Sandi

HacAnton
15.08.2013, 08:33
Hvala za ponujeno pomoč.
Brez zamere, težave so se začele, ko sem po petih letih popolnoma "brezproblemskega" delovanja opazil, da so vse moje nastavitve (vključno z uporabniškim imenom in geslom !!) na komunikacijskem prehodu izginile in, da se je (da ste) posodobili firmware. Takrat sem komaj po dveh dneh z veliko pomočjo gospe ali gospodične iz vaše tehnične pomoči uspel kolikor toliko usposobiti povezavo.
Sedaj sem stvari "porihtal", da delujejo tako kot želim. Vesel bi bil, če bi našel natančna navodila za nastavitev kom. prehoda glede na novi vmesnik, da bi vedel kam vpisujem IPje računalnikov katerim dovolim "prehod" na internet, da DHCP onemogočim.

Hvala, Tone.