Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : London


svizc
11.09.2013, 13:17
Pozdravljeni!

Malo berem po forumu glede Anglije in Londona vendar je odprto ze toliko tem da nevem vec ali berem o enem ali ze o necem drugem.

Skratka z kolegom greva na sredini novembra letos z Easyjet-om v London. Karte imava ze book-irane, tako da to ni vec problem, vprasanje pa je sedaj:

1. Prevoz iz letalisca Stansted do hostla ter nazaj (kaksen prevoz izbrati? slisal sem za easybus in se ene parih, kateri je najbolj ugoden)
2. Hostel? (potrebujeva nekaj poceni, ravno za prespati ker 3/4 dneva bova itak naokoli, gledala sva nekaj da naj se nahaja v centru Londona). Preko katere strani naj bookirava hostel? Slisal sem tudi nekaj da nekaj slovenskih druzin oz. celo slovenski duhovnik ponuja prenocisce za dokaj normalno ceno?
3. Prevozi po London-u (podzemna, avtobusi). Bral sem nekaj da se da pravtako preko spleta narociti karto ki velja za vse podzemne ter avtobuse po Londonu, kako je z tem? Oyster kartica ce se ne motim?

Hvala za vse informacije =)

liverpool_9
12.09.2013, 11:12
Pozdravljen!

Vsekakor se najbolj splača EasyBus. Sicer te pripelje samo na Baker street. Kar ni noben problem...ker je blizu podzemna. In potem, ko prideš z busom ali kombijom (ponavadi) do Bstreet greš do podzemne in, če boš saj več kot 3 dni se ti splača vzet tedensko za podzemno, ki je hkrati tudi za bus (podzemna se zapre mislim da ob 00.00-potem se furaš z rdečimi busi). Vse je zelo enostavno...Ja dobiš kartico Oyster.
Glede prehrane ti priporočam, da se zapelješ kam malo ven iz samega centra v kako okrožje Londona v kak pub je zajtrk(npr.- fish and chips) tudi ceneje za polovico kot v pubih v centru...
Kar se tiče prenočiš nimam izkušenj, ker biva pri kolegu, ki živi gor ;-)

Uživaj in če imaš možnost ostan gor!

emiras
18.11.2013, 15:11
pred 1 letom sva bili s hčero v Londonu(4 nočitve) Rezervacijo za letalske karte in nočitev v hotelu sva opravili preko neta ene 2 meseca pred odhodom. Letalske karte preko Easy yeta, hotel preko Booking.com. Pristali sva na letališču Stanstead, sledila je še ura vožnje z avtobusom do Londona-Liverpool street. Od tam pa s podzemno še ene 2 postaji do najinega hotela. Uporabljali sva podzemno, uradnik na šalterju nama je svetoval najbolj ugoden čas nakupa karte(ob 9.30 dopoldan je bila cenejša tarifa) Skratka, ogledali sva si znamenitosti, še nekaj nama jih je ostalo za naslednjič, verjetno drugo leto, če bo vse po sreči. :)