Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : ne morem do določenih spletnih strani


sigreol
04.10.2013, 06:56
Zdravo,

Ne morem do določenih spletnih strani v windows XP. Nimam sicer nobenega alarma niti na požarnem zidu niti z antivirusnim programom (poskusil bom še z drugimi antivirusnimi). Požarni zid sicer zaznava promet, vendar ko sem preveril IP sem ugotovil da gre za DHCP.

Kaj se dogaja:
Že zadnjič sem hotel prenesti najnovejši Libre office. Po strani sem zlahka navigiral a kosem želel prenesti .msi datoteko ali torrent mi je za oboje javilo, da strežnik ni dosegljiv (oz. da je stran preobremenjena). Sem mislil, da jim pač strežnik trenutno ne dela. Ampak, ko sem drugi dan surfal z Linux OS sem videl, da strežnik vendarle normalno deluje.

Dan kasneje sem hotel ogledati stran za simulator trkov beamng (link: http://www.beamng.com/BeamNG.drive) pa sem vedel, da nekaj ne more biti v redu.
Ponovno se linux računalnika lahko povežem in si ogledam stran widnows pa mi sporoči da ni dosegljiva. Iz istega računalnika sem zagnal Linux v Virtualbox in se poskušal tako povezati. Tudi ni šlo ista napaka in sicer javi to: http://ubuntuone.com/3joY48lX5PpiWCh1GEskF5

Da bi preveril ali je težava v nastavitvah routerja sem računalnik zagnal iz USB ključa z linux sistemom in se ponovno lahko normalno povezal. Torej je težava v Widnows OS.

Poskusil sem z ukazom ping "povezava" in napiše mi, da ni mogel najti strežnika.: http://ubuntuone.com/16sYvKVmLF84wWiQHenWsu

Če poskusim isto z denimo gogole.com dobim normalen odgovor na ukaz.

Poskusil sem tudi dostopati z Widnows 7 starter na netbooku in deluje normalno.

Kaj bi lahko bilo narobe? Ali gre za virus oz. škodljivo programsko opremo? Ali česa na teh strežnikih windows xp ne prepoznava ? Ali je kaj narobe v mrežni nastavitvi?

Sicer vse druge strani delujejo normalno. Le za ti dve sem do zdaj odrkil, da se obnašata kot da jih ni oz. se ne more povezati s strežnikom.

Sistem (kjer ti povezavi ne delujeta): WindowsXP Home 32bit SP3 vsi varnostni popravki
Antivirusni: Avira anitvir free
Požarni zid: Comodo Firewall

mrežne nastavitve:
statični ip
sicer nič posebnega. poleg normalne povezave imam LogMeIn Hamachi VPN (ki pa je izkljopljen tako, da se ne sploh zažene ob bootu) in Virtualbox

Brksalniki - omenjene strani ne delajo v vseh - IE, Firefox, pa tudi Chromium v Virtualboxu - ampak samo v windows XP

Ostale strani delujejo normalno.

sigreol
04.10.2013, 17:38
ah kot kaže se strani ne da pogledati z WindowsXP tudi v drugih omrežjih. Ali mogoče kdo ve zakaj ne? kaj bi lahko bil omejitev operacijskega sistema, ki bi bila tako drastična oziroma bi se prikazovala na ta način?

Deflektor
04.10.2013, 22:51
Blokada v Hosts datoteki morda?

bond008
06.10.2013, 12:23
mogoče ti Avira ali Comodo blokirata