Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Igra se noče povezati na server


Sonwaas
26.10.2013, 12:28
Pred kratkim sem postla nov Siolov naročnik. Dobili smo tudi router Innbox V50U. Vse od takrat se igra Dota 2 noče povezati na server. Zaenkrat sem poskusil z izključitvijo požarnega zidu, vendar to ni pomagalo. Ko sem se povezal na svoje prejšnjo wireless omrežje, prek katerega do interneta dostopam skozi svojega prejšnjega ponudnika, je povezava na server stekla brez problema. Prosil bi vas za pomoč, saj je očitno problem na strani nove internetne povezave.

Še 2 sliki, najprej sem se poskusil povezati preko svoje nove povezave, nato sem pa še preklopil na star wi-fi, kjer je star ponudnik.
http://shrani.si/t/y/6V/2pUNNllS/problem1.jpg (http://shrani.si/?y/6V/2pUNNllS/problem1.jpg)
http://shrani.si/t/3x/Me/3ZDdvla1/problem2.jpg (http://shrani.si/?3x/Me/3ZDdvla1/problem2.jpg)

Rad bi omenil, da z drugimi stvarmi in igrami ni problemov.
EDIT: Isti problem je z igro League of Legends, obema je skupno da se skupaj z ostalimi igralci povezuješ na server, ki ga gostijo oni (Valve v prvem, Riot Games v drugem primeru).

tbc
27.10.2013, 09:00
Pozdravljen
Na inbox-u je potrebno odpreti porte po katerih se igre povezujejo na server

LP

Sonwaas
27.10.2013, 11:31
Bi lahko to malce bolje razložil?
Sem naredil tole (Steam naj bi uporabljal vse porte v rangu 27000-28999, čeprav jih Dota uporablja le prbl. prvih 50).
http://shrani.si/t/44/3/3QfE99YI/porti.jpg (http://shrani.si/?44/3/3QfE99YI/porti.jpg)

Zadeva ni rešena, zato dvomim da je problem v portih. Kot sem že malo brskal je problem v spuščanju UDP paketov, kar pa je običajno težava na strani routerjevega firewalla ali pa ponudnika.
Prav tako naj ne bi bilo potrebno odpirati portov za igranje te igre, uradna izjava:
Do I need to forward any ports to play Dota 2?
No. Dota 2 is played on Valve hosted dedicated servers and no other players connect to you.
(pobrano iz http://dev.dota2.com/showthread.php?t=15261)

mnheia
30.10.2013, 19:55
Na modemu ti ni potrebno prav nič spreminjati! Igra se, ko jo naložiš poveže na oddaljeni strežnik preko katerega potem igra poteka.

Vrata bi moral odpirati samo če bi postavljal svoj igralni strežnik ampak tega ne počneš, niti ta igra tega ne omogoča.

Kot je razvidno iz posnetkov, ki si jih prilepil se igra poizkušati povezati na IP naslov 146.66.155.152 ampak neuspešno.

Če se ti še vedno ne uspe povezati potem na svojem računalniku preveri:
- da ti ne teče kakšen požarni zid s katerim si blokiral odhodne povezave,
- če imaš dinamičen IP naslov, prekini povezavo in jo na novo vzpostavi, da pridobiš novega.

Stanje strežnikov lahko preveriš na:
http://www.game-monitor.com/search.php?search=146.66.155.152

Če ti še vedno ne deluje potem se obrni na tehnično pomoč, da preverijo zadevo ali pa zaprosi za statičen IP naslov (slednje je brezplačno in IP, ki ga dobiš bo iz drugega ranga).

Če ti po dodelitvi zadeva še vedno ne deluje se obrni na tehnično pomoč, da preverijo zakaj in kje prihaja do napake oziroma blokade.

Sonwaas
18.11.2013, 18:58
Na modemu ti ni potrebno prav nič spreminjati! Igra se, ko jo naložiš poveže na oddaljeni strežnik preko katerega potem igra poteka.

Vrata bi moral odpirati samo če bi postavljal svoj igralni strežnik ampak tega ne počneš, niti ta igra tega ne omogoča.

Kot je razvidno iz posnetkov, ki si jih prilepil se igra poizkušati povezati na IP naslov 146.66.155.152 ampak neuspešno.

Če se ti še vedno ne uspe povezati potem na svojem računalniku preveri:
- da ti ne teče kakšen požarni zid s katerim si blokiral odhodne povezave,
- če imaš dinamičen IP naslov, prekini povezavo in jo na novo vzpostavi, da pridobiš novega.

Stanje strežnikov lahko preveriš na:
http://www.game-monitor.com/search.php?search=146.66.155.152

Če ti še vedno ne deluje potem se obrni na tehnično pomoč, da preverijo zadevo ali pa zaprosi za statičen IP naslov (slednje je brezplačno in IP, ki ga dobiš bo iz drugega ranga).

Če ti po dodelitvi zadeva še vedno ne deluje se obrni na tehnično pomoč, da preverijo zakaj in kje prihaja do napake oziroma blokade.

Ne in ne, tehnična pomoč ni pomagala, trdijo da napaka ni na njihovi strani. Kar mi še vedno ne razloži zakaj špil dela brez problema prek Linksys routerja na T-2 omrežju.

080 Tehnična pomoč
19.11.2013, 13:54
Ne in ne, tehnična pomoč ni pomagala, trdijo da napaka ni na njihovi strani. Kar mi še vedno ne razloži zakaj špil dela brez problema prek Linksys routerja na T-2 omrežju.

V primeru, da napotki 'mnheia' (hvala) niso pomagali, nam nam na ZS sporočite uporabniško ime ter konkretne strežnike (in porte), s katerimi so težave. Primer bodo pogledal še naši mrežisti, po tem, ko bomo še enkrat preverili morebitne napake na Innbox modemu.

Boštjan