Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Statični IP


lolXD
17.12.2013, 21:29
Pozdravljeni

Zanima me kako do statičnega IPja, ter ali je prehod iz dinamičnega v statičnega brezplačen?

LP

mckmck
18.12.2013, 08:26
Nekje na forumu piše tako:
Statični IP-naslov naročite prek pisnega dopisa.

Dopis lahko:
oddate v najbližji Telekomov center,
pošljete na naslov Telekom Slovenije, d.d., Oddelek za naročniške storitve, Cigaletova 15, 1000 Ljubljana,
faksirate na številko: 01 472 20 62,
skenirano pošljete na e-naslov info@telekom.si.

P.S Mislim da je zastonj.

janezpesec1
18.12.2013, 17:54
Brezplacno je, placljiv je prehod nazaj na dinamicni IP.

koble
12.01.2014, 16:53
Pa je naprimer mogoče naročiti 4 ali pa vsaj 2 statična ip ja na eni liniji

pal
12.01.2014, 17:09
nemara kot zasebni uporabnik ne.

mnheia
12.01.2014, 23:13
nemara kot zasebni uporabnik ne.

Tako je. Samo kot pravna oseba lahko naročiš 4 IP naslove oziroma z ustreznim RIPE zahtevkom še več.

080 Tehnična pomoč
13.01.2014, 08:53
Kot so vam že napisali drži. Pošljete nam lahko tudi:
- zahtevek prek Servisnih strani SiOL
- sporočilo iz e-naslova, ki ga imate registriranega na priključku za katerega želite vklop statičnega IP-naslova na info@telekom.si ali tehnicna.pomoc@telekom.si

lp Mitja

krepki
27.04.2014, 19:19
Zdajle sem na servisnih straneh opazil,da lahko vklopiš statični ip,to sem tudi storil dodeljen mi je bil statični naslov.

Zdaj pa me zanima,ker se povezujem preko routerja Linksys, na routerju imam nastavljeno,da se povezuje z PPPoE,če sedaj spremenim nastavitve v routerju na statični ip nimam internetne povezave.

Veron
27.04.2014, 19:22
pustiš še vedno PPPoE, samo resetiraš ruter in bo zadeva pograbila pravilen statični ip

krepki
27.04.2014, 19:25
Hvala za odgovor.

goran1111
27.04.2014, 19:36
Mene pa zanima če je zamenjava v statični IP brezplačna. Pred leti sem že opravil enkrat to menjavo...

robi25
10.05.2014, 13:36
lp
do nedavnega sem imel dinamični ip in sem imel na innboxu f50 nastavljeno na bridge in na njega prikloplen svoj ruter mi je wifi od innboxa delo brez problema.
potem sem si dav vklopit statični ip in zdaj mi ne deluje več wifi od innboxa.
me zanima če ima gdo iste probleme in kako ima nastavljeno
imam pa optiko.
hvala za odgovor

080 Tehnična pomoč
10.05.2014, 14:07
Mene pa zanima če je zamenjava v statični IP brezplačna. Pred leti sem že opravil enkrat to menjavo...

Vsaka prva sprememba IP-naslova je brezplačna, vsaka naslednja je plačljiva po ceniku.


lp
do nedavnega sem imel dinamični ip in sem imel na innboxu f50 nastavljeno na bridge in na njega prikloplen svoj ruter mi je wifi od innboxa delo brez problema.
potem sem si dav vklopit statični ip in zdaj mi ne deluje več wifi od innboxa.
me zanima če ima gdo iste probleme in kako ima nastavljeno
imam pa optiko.
hvala za odgovor

Če imate na priključku naročen statičen IP, lahko PPPoE sejo vzpostavlja le ena naprava - torej Telekomov usmerjevalnik ALI vaš usmerjevalnik. Predlagam, da sejo nastavite na našem usmerjevalniku in svoj usmerjevalnik nastavite v bridge mode.


Lp,
Marko

koble
13.05.2014, 03:00
Vsaka prva sprememba IP-naslova je brezplačna, vsaka naslednja je plačljiva po ceniku.




Če imate na priključku naročen statičen IP, lahko PPPoE sejo vzpostavlja le ena naprava - torej Telekomov usmerjevalnik ALI vaš usmerjevalnik. Predlagam, da sejo nastavite na našem usmerjevalniku in svoj usmerjevalnik nastavite v bridge mode.


Lp,
Marko

Lazje je da vi ustvarite vsaj 4 statične naslove za enega uporabnika in problem rešen .Problem je samo ko nočete verjetno saj take funkčije so osnovne

smaom
14.07.2014, 16:11
Zdravo!

Ko sem imel dinamični IP, sem imel postavljeno tako:
Modem ni imel vzpostavljene povezave (PPPoE izključen/nepovezan), nanj sem imel priključen PC na katerem sem ročno vzpostavil povezavo, na modemu pa sem imel priključen še router (Linksys WRT54GL) katerega sem imel za wireless po hiši.
Modem se nahaja na podstrešju, router pa imam v spodnjem nadstropju.

Sedaj imam statični IP in mi ne uspe, da bi imel postavljeno tako kot napisano zgoraj.

Če zadevo pravilno razumem, če bi na modemu imel vpozavljeno povezavo (PPPoE vključen/povezan), bi moral internet delovati tako na PC-ju in na routerju? (sem tudi testiral, internet na PC-ju je deloval, na routerju ni)
Tukaj nisem prepričan kaj bi moral na routerju izbrati (static IP, DHCP, PPPoE, PPTP, L2TP)?

Hvala za pomoč in odgovor
Lep pozdrav, Samo

Gapppy
14.07.2014, 16:46
Tako je. Ko imaš statični IP imaš lahko vzpostavljeno samo eno pppoe sejo. Pri dinamičnem IP si imel lahko dve seji zato ti je prej delovalo.

Edit:

PC poveži na router in izberi pppoe. Ali pa poveži PC na modem in na modemu nastavi da se poveže na internet in nastavi še wireless. Odvisno od želja.

smaom
14.07.2014, 23:49
Ja ja, sedaj imam povezan router(pppoe vključen) na modem, na router pa je priključen računalnik.
Problem je v tem, da jaz hočem imeti router v drugem delu hiše, da lahko imam povsod dober WIFI signal. (nočem pa imeti wireless iz modema, ampak iz routerja)

Sepravi moj problem je v bistvu ta. Če jaz na modemu vzpostavim pppoe, na PC-ju mi internet deluje. Na drug port pa imam priključen router kateri je v drugem delu hiše. (drugače tudi ne gre zaradi kablov) Katero "funkcijo" moram potem izbrati na routerju static IP ali DHCP da bi mi delal WIFI na routerju?

Ker če prav razumem ko je modem pppoe povezan, le ta deluje tudi kot router in potem sam dodeli različne LAN IP (192.168.1.X) in potemtakem nebi smelo bit problema da router(Linksys kateri je v drugem delu hiše nebi dobil interneta).

Še naslednji problem je pa ta. Če jaz vpišem uporabniško ime in geslo ter obkljukam PPPoE passthrough na modemu in nastavitve shranim, mi teh nastavitev ne dovoli "preklicati" in potem moram poklicati na 0801000, da mi jih oni "prekličejo". Zakaj to?

Hvala
LP, Samo

mnheia
15.07.2014, 12:38
Mhm. Povezava usmerjevalnika z modemom na najrazličnejše načine je bila na forumu že toliko krat opisana, da je skoraj že škoda besed.

Meni nič ni jasno! Povezava usmerjevalnika z modemom pa res ni tako težka pa ti je vseeno iz vsega skupaj uspelo narediti znanstveno fantastiko. Počutim se tako kot, da mi predavaš o kvantni fiziki.

Daj začni lepo na začetku:
1.) Modem povežeš v električno omrežje in povežeš WAN vrata z telefonskim ali optičnim priljučkom. Na modemu imaš štiri vrata. Vrata 1 in 2 so namenjena DATA (naprave). Vrata 3 in 4 so namenjena VIDEO oz. TRUNK (Sagem oz SiOL Box).
2.) Usmerjevalnik priključi v električno omrežje in njegova WAN vrata z kablom poveži z ETH1 na modemu.
3.) Približno 30 sek drži tipko za RESET na hrbtni strani usmerjevalnika.
4.) Ko boš videl utripanje lučk lahko tipko izpustiš in počakaš približno dve minuti. Takrat poveži ETH1 na usmerjevalniku z računalnikom.
5.) Odpri brskalnik in pojdi na naslov 192.168.1.1 oz. 192.168.0.1 če imaš novejšo TP-Link napravo. Prijavi se z uporabniškim imenom Admin in geslom admin.
6.) Greš pod Network > WAN in nastaviš na Dynamic IP.
7.) Greš pod Network > Lan in spremeniš IP naslov iz 192.168.1.1 na 192.168.2.1.

Ponovno zaženi usmerjevalnik in imaš čisto preprosto povezavo. Če hočeš pa kaj bolj naprednega sem na to temo že ogromno napisal v tehničnem oddelku.

Da ne bo nesporazumov sedaj ti deluje žično omrežje in po privzetem tudi brezžično omrežje. Le tu si spremeni še ime, kanal, ...

To veš, da rabiš za brezžično povezavo računalnika z tem usmerjevalnikom brezžično kartico oz. prenosnik, ki ima le to že vgrajeno? Just asking ker se čisto nič ven ne znajdem =) ...

Zgoraj je naprimer odgovor za en TP-Link usmerjevalnik in modem, ki te bo vodil v pravo smer. Če malo poiščeš boš pa našel še kakšne drugačne načine.

cveto
15.07.2014, 13:41
Včasih je najenostavneje če dodatni router nastaviš kot AP. najmanj kolobocij vsaj po moje. Drugače ima veliko ljudi potem težave z wan ip-ji.

Lan iz modema na lan routerja. Na routerju potem samo nastaviš static ip za lan.
Tudi ni potem problem dostopa preko routerja do modema.

Imaš več variant ,preizkusi...

lp

smaom
04.08.2014, 21:28
Mi je uspelo nastavit modem in router, tako kot sem si želel. Sedaj se je pojavil pa drug problem.
Naredil sem port forwarding, tako kot sem imel nastavljeno včasih(in je delovalo OK), sedaj mi pa zahteva "uporabniško ime in geslo". Če prav razumem, ko se hočem povezat na moj server, me najbrž preusmeri kot da se hočem povezat na modem (z uporabniškim imenom in geslom od modema ne pridem do serverja).
Zgleda pa tako:
http://shrani.si/f/2n/5U/2s2Ay9UU/pff.jpg

Mogoče ve kdo kako rešit ta problem?
Hvala
LP

mnheia
04.08.2014, 22:23
To je zaradi NAT strežnika, ki je aktiven na modemu. Če hočeš do strežnika boš moral vpisati lokalni IP naslov, ki je v tvojem primeru 192.168.1.99.

Pazi tudi pri preusmerjanju vrat - ne odpiraj vrat po nepotrebnem. Za spletni strežnik potrebuješ odprta samo vrata TCP-80.

Za brskalnik Google Chrome in Mozilla Firefox lahko uporabiš dodatek Webproxy.net in nastaviš, da ti za določene domene samodejno uporabi proxy.

smaom
05.08.2014, 16:40
Hm, testiral sem z enim "online proxy" in prek tistega pridem do svojega serverja oz spletne strani.

Sedaj me pa zanima, ali lahko kako to na modemu nastavim ali na računalniku na katerem je server, da bi bil omogočen vsem dostop do moje spletne strani brez dodatka za brskalnik?
Na računlaniku mi teče apache oz xampp server in ena osnovna spletna stran.

Prav tako sem na modemu popravil port forwarding in ga nastavil samo na TCP.

Hvala
LP, Samo

mnheia
05.08.2014, 16:47
Hm, testiral sem z enim "online proxy" in prek tistega pridem do svojega serverja oz spletne strani.

Sedaj me pa zanima, ali lahko kako to na modemu nastavim ali na računalniku na katerem je server, da bi bil omogočen vsem dostop do moje spletne strani brez dodatka za brskalnik?
Na računlaniku mi teče apache oz xampp server in ena osnovna spletna stran.

Prav tako sem na modemu popravil port forwarding in ga nastavil samo na TCP.

Hvala
LP, Samo

Vsi zunaj tvojega lokalnega omrežja že tako ali imajo dostop in jim ni potrebno prav nič spreminjati. Samo vpišejo ime tvoje domene ali tvoj zunanji IP naslov v brskalnik in so gor.

Znotraj tvojega lokalnega omrežja lahko za dostop:
- a) vpisuješ v brskalnik lokalni IP naslov strežnika, ki je v tvojem primeru http://192.168.1.99,

- b) lahko vpišeš ime domene v hosts datoteko na računalniku,

- c) kupiš nov usmerjevalnik, ki ti omogoča več funkcionalnosti (sam zdaj že nekaj časa na forumu priporočam TP-Link TL-WR1043ND za katerega mislim, da ni še nikogar razočaral).

smaom
06.08.2014, 11:16
Uf, od zunaj sem pa pozabil preverit če dela! Tako da sedaj je super! :)

Še enkrat hvala za pomoč!
LP, Samo