Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : menjava ipja na 26h!


Sawyer
26.01.2014, 20:45
Zakaj ste sli spreminjat to forsirano menjavo dinamicnega ipja iz 24h na 26h?
Zdaj lahko vsake 2 dni restarta modem da me ne zadene sredi dneva!

080 Tehnična pomoč
27.01.2014, 09:18
Sprememba je bila uveljavljena po zadnji optimizaciji omrežja in deluje pravilno.

lp Mitja

Sawyer
27.01.2014, 12:05
ne razumem kak je to pravlno da me vsak da disconekta 2 uri kasneje!
Kak je to bolse kot okroglih 24h, ki si nastavis ob 3:00 ponoci!

Edino pravilno bi bilo, da se kompletno odstrani forsiranje!

Veron
27.01.2014, 12:59
Se strinjam, da bi bilo bolje (kot imajo nekateri ostali) da sploh nebi bilo prekinjanja in menjave ipja na 24-26h.

Sicer pa k sreč imam v ruterju nastavljeno, da vsakič ponoči okol 4 prekine povezave in se ponovno poveže

cveto
27.01.2014, 13:40
Se strinjam, da bi bilo bolje (kot imajo nekateri ostali) da sploh nebi bilo prekinjanja in menjave ipja na 24-26h.

Sicer pa k sreč imam v ruterju nastavljeno, da vsakič ponoči okol 4 prekine povezave in se ponovno poveže

Samo potem imaš da ti povezavo vzpostavlja router ?.

lp

Veron
27.01.2014, 15:07
Da. Imam svoj ločen ruter.

rock
27.01.2014, 15:55
Pri nas ni še noben potožil, da bi ravno na začetku dnevnika slika padla. ?

Če se zadeva že zamika, bi moralo krožit v nočnih urah.

cveto
27.01.2014, 16:46
Pri nas ni še noben potožil, da bi ravno na začetku dnevnika slika padla. ?

Če se zadeva že zamika, bi moralo krožit v nočnih urah.

Bog ve zakaj sedaj na 26 ur ? Vsak dan dve uri kasneje.

lp

Sawyer
27.01.2014, 18:02
slika nebo padla zarad tega, samo interneta nebo 2 minuti te ko ga najbol rabis.

Za 100Mbit nemores met nekega cheap rutera, ze moj netgear se hitro obesi ko torent z linux distribucijo pospesi na 70Mbit!
Povrhu tega mora modem vzpostavljat link za siolboxe! Torej kaj zaj!!!!!!!!

Nej mi samo en razlozi ki je sploh logika za temi 24-26h prekinitvami.

krepki
27.01.2014, 18:15
A lahko nastane problem ob kakšni posodobitvi,jaz imam recimo wd tv live predvajalnik,ki recimo kdaj pa kdaj ponudi nadgradnjo.
Ali lahko zadevo uničim če mi takrat prekine internet.

cveto
27.01.2014, 19:38
A lahko nastane problem ob kakšni posodobitvi,jaz imam recimo wd tv live predvajalnik,ki recimo kdaj pa kdaj ponudi nadgradnjo.
Ali lahko zadevo uničim če mi takrat prekine internet.

Čisto odvisno od posodobitve.

Nekatere so lahko pogreb za aparaturo če so prekinjene med samim posodabljanjem.
lp

goran1111
27.01.2014, 20:02
A lahko nastane problem ob kakšni posodobitvi,jaz imam recimo wd tv live predvajalnik,ki recimo kdaj pa kdaj ponudi nadgradnjo.
Ali lahko zadevo uničim če mi takrat prekine internet.

Ponavadi se posodobitev prenese in potem posodobi tako da bi moralo iti normalno. V praksi pa ni vedno tako...

telex
28.01.2014, 07:44
Ponavadi se posodobitev prenese in potem posodobi tako da bi moralo iti normalno. V praksi pa ni vedno tako...
Vendar je potem krivda za težave na strani razvijalcev predvajalnika in ne na strani Telekoma.

Vsekakor bi pa Telekom lahko pustil dinamični IP tako dolgo, da ne bi uporabnik sam izključil modema. Če le pomislim, koliko sivih las mi je naredila ta Telekomova neumnost bi najraje šel na statični IP.

goran1111
28.01.2014, 09:15
Vendar je potem krivda za težave na strani razvijalcev predvajalnika in ne na strani Telekoma.

Vsekakor bi pa Telekom lahko pustil dinamični IP tako dolgo, da ne bi uporabnik sam izključil modema. Če le pomislim, koliko sivih las mi je naredila ta Telekomova neumnost bi najraje šel na statični IP.

Se popolnoma strinjam.

080 Tehnična pomoč
28.01.2014, 09:41
Ta sprememba ne vpliva na delovanje ostalih storitev (IP Telefonija in SiOL TV). Tudi prekinitev PPPoE povezave interneta je kratkotrajna in v skadu s standardi, torej samo za toliko časa, da se zamenja IP-naslov.

lp Mitja

cveto
28.01.2014, 15:28
Ta sprememba ne vpliva na delovanje ostalih storitev (IP Telefonija in SiOL TV). Tudi prekinitev PPPoE povezave interneta je kratkotrajna in v skadu s standardi, torej samo za toliko časa, da se zamenja IP-naslov.

lp Mitja

Ampak zakaj sprememba iz 24 na 26 ur ? Zdaj se dejansko zamika vsak dan za dve uri.
Vsi vemo da dan šteje 24 ur in je potem bilo nekako vedno ob istemčasu.

lp

g33k
28.01.2014, 21:29
Ta sprememba ne vpliva na delovanje ostalih storitev (IP Telefonija in SiOL TV). Tudi prekinitev PPPoE povezave interneta je kratkotrajna in v skadu s standardi, torej samo za toliko časa, da se zamenja IP-naslov.

lp Mitja

Lahko prosim poveste vsaj eno prednost ki jo prinese menjava IPja / prekinitev delovanja storitev (internet) na vsakih (po novem) 26ur? Kakor jaz vidim celotno zadevo je to samo ovira in nič drugega. Če že imam dinamični IP to še ne pomeni, da želim da se mi povezava resetira in s tem prekinejo stvari ki tisti trenutek potrebujejo dostop do interneta. Pa upam da ne bo odgovor v stilu "poslovna odločitev podjetja". Takšne poslovne odločitve so :censored:.

Veron
28.01.2014, 21:49
sej pobude, da nebi bilo "prisilne prekinitve na 24 oz. 26h po novem" so bile že davno. Ampak kljub temu, se zadeva ni nikamor premaknila, razen tega, da so sedaj iz 24 premaknili na 26.

Tako da tudi ni za pričakovati, da se bo kaj na tem spremenilo.

Imaš 2 opcije:
- statični ip
- lasten router, ki omogoča "urnik prekinitev" (sam imam nastavljeno, da mi vsak dan prekine povezavo zjutraj ob 4.00), tako nimam prekinitev čez dan

goran1111
28.01.2014, 22:01
Pa upam da ne bo odgovor v stilu "poslovna odločitev podjetja". Takšne poslovne odločitve so :censored:.

Najbolj je smešno, da je verjetno ravno to tisti glavni razlog. Ker niti za Telekom niti za uporabnika ne vidim nobene tehtne prednosti zakaj je tako. Še manj pa sprememba na 26 ur.

080 Tehnična pomoč
29.01.2014, 07:37
Lahko prosim poveste vsaj eno prednost ki jo prinese menjava IPja / prekinitev delovanja storitev (internet) na vsakih (po novem) 26ur? Kakor jaz vidim celotno zadevo je to samo ovira in nič drugega. Če že imam dinamični IP to še ne pomeni, da želim da se mi povezava resetira in s tem prekinejo stvari ki tisti trenutek potrebujejo dostop do interneta. Pa upam da ne bo odgovor v stilu "poslovna odločitev podjetja". Takšne poslovne odločitve so :censored:.

S tem je poskrbljena dodatna optimizacija omrežja in se zmanjša obremenjenost specifičnih omrežnih elementov. V tehnične podrobnosti se ne moremo dodatno spuščati, saj gre za zaupne poslovne podatke.

lp Mitja

yawn
29.01.2014, 11:31
A.k.a. shitty infrastruktura, stara novica.

cveto
29.01.2014, 12:57
V tehnične podrobnosti se ne moremo dodatno spuščati, saj gre za zaupne poslovne podatke.

lp Mitja

Razumem da pač nimate namena razlagat spremembe iz 24 na 26 ur.

Samo tale odgovor je pa tudi malo hud. ?? Zaupni poslovni podatki ??

Kaj je pa tu tako strateškega da navadni ljudje ne smemo vedeti ?
Imam občutek da še sami ne veste kaj naj bi ta sprememba prinesla pozitivnega .

Bi človek še razumel če bi prej bili vsi modemi nastavljeni da ponastavijo ip ob enaki uri,npr ob polnoči. Takrat bi res lahko govorili o razbremenitvi sistema.
Tako se je pa večina ponastavljala naključno.

Zaupni poslovni podatki ??

lp

080 Tehnična pomoč
29.01.2014, 13:01
Ravno zaradi tega je povsem nesmiselno iti v tehnične podrobnosti. Lahko vam zaupam recimo še to, da se ne osveži IP-naslov vsem naročnikom v enakem časovnem intervalu ;)

lp Mitja.

cveto
29.01.2014, 14:11
Ravno zaradi tega je povsem nesmiselno iti v tehnične podrobnosti. Lahko vam zaupam recimo še to, da se ne osveži IP-naslov vsem naročnikom v enakem časovnem intervalu ;)

lp Mitja.

Saj to je bilo mišljeno kot pogovor.
95% ljudi niti ne ve ,da sploh,niti zakaj ,niti kdaj se ip ponastavi.
Za večino je to tako ali tako povsem nepomemben podatek.

lp

g33k
29.01.2014, 16:43
Optimizacija omrežja my ass, to pomeni če bi vsi imeli statične IPje (hipotetično) omrežje nebi bilo stabilno ali kaj? Če pri Amisu ne forsirajo tega pa se povezava pravtako vzpostavi preko PPPoE ne vem zakaj pri Telekomu nebi šlo. Moti me to, da se povezava prekine pa tudi če samo za par sekund, zadosti je samo da te "vn vrže".

cveto
29.01.2014, 17:04
Optimizacija omrežja my ass, to pomeni če bi vsi imeli statične IPje (hipotetično) omrežje nebi bilo stabilno ali kaj? Če pri Amisu ne forsirajo tega pa se povezava pravtako vzpostavi preko PPPoE ne vem zakaj pri Telekomu nebi šlo. Moti me to, da se povezava prekine pa tudi če samo za par sekund, zadosti je samo da te "vn vrže".

Res pa je , da kdor želi statični ip lahko tega vsaj kolikor je meni znano brez težav pridobi.

lp

Veron
29.01.2014, 19:29
Fantje (in dekleta, če je kera), priporočam vam da obupate. Poznam nekaj ozadja (niti približna pa vsega), ampak ne se trudit, ker spremembe ne boste dosegli. Dve opcije imate:
- uredite si statičen ip
ALI
- kupite si svoj ruter, kateremu nastavite, da se vedno ponoči ob 4 (tako imam jst) resetira pppoe povezava

Ker to, da ukinejo prekinitev na 24-26h, ne boste dosegli.

cveto
29.01.2014, 20:15
Fantje (in dekleta, če je kera), priporočam vam da obupate. Poznam nekaj ozadja (niti približna pa vsega), ampak ne se trudit, ker spremembe ne boste dosegli. Dve opcije imate:
- uredite si statičen ip
ALI
- kupite si svoj ruter, kateremu nastavite, da se vedno ponoči ob 4 (tako imam jst) resetira pppoe povezava

Ker to, da ukinejo prekinitev na 24-26h, ne boste dosegli.

Pa si stoprocenten da se navkljub tvojemu resetu preko ruterja ne zgodi še kdaj vmes reset preko telekoma po njihovi računici ?

lp

krepki
29.01.2014, 21:31
sej pobude, da nebi bilo "prisilne prekinitve na 24 oz. 26h po novem" so bile že davno. Ampak kljub temu, se zadeva ni nikamor premaknila, razen tega, da so sedaj iz 24 premaknili na 26.

Tako da tudi ni za pričakovati, da se bo kaj na tem spremenilo.

Imaš 2 opcije:
- statični ip
- lasten router, ki omogoča "urnik prekinitev" (sam imam nastavljeno, da mi vsak dan prekine povezavo zjutraj ob 4.00), tako nimam prekinitev čez dan

Kje se to nastavi v routerju in če moj linksys e3200 to omogoča?

Veron
29.01.2014, 22:27
Nevem za original FW, ampak v primeru, da naložiš DD-WRT imaš to možnost

@Cveto, hja lahko kdaj pride sredi dneva do prekinitve, ampak nikoli zaradi 24-26h "prisilne" prekinitve. Ker nikoli ne poteče več kot 24h na eno sejo. Katero ruter prisilno prekine vsako noč ob 4

g33k
29.01.2014, 22:52
Upam samo da bo EU vzela pod drobnogled takšne zadeve in da se bo ta gnil sistem spremenil.

Veron
29.01.2014, 23:40
Od kje ti pa ideja, da bi EU sploh želela se vtikat v to? Daj malo logike uporabi

g33k
30.01.2014, 03:20
Ja po moje je Telekom eden izmed redkih ki ima tak sistem. To da ti oni prekinejo povezavo kadar se njim zahoče (prej 24h, zdaj 26h) brez kakršnega posebnega razloga, samo zato da pridobiš nov IP je totalna bedarija in nič drugega kot oviranje delovanja storitev s strani ponudnika . Kolikor je meni znano v pogodbi nikjer ne piše, da bo povezava na vsake toliko časa prekinjena. Sicer pa je brezveze diskutirat, ker se itak ne bo nič spremenilo.

Sawyer
01.02.2014, 18:45
Zdaj se mi je 15 minut vas superiorni reconnect izvajal, po 10 minutah nepovezave sredi dneva sem modem restarto in se je komaj po 5tih minutah povezalo.

080 Tehnična pomoč
03.02.2014, 14:13
Zdaj se mi je 15 minut vas superiorni reconnect izvajal, po 10 minutah nepovezave sredi dneva sem modem restarto in se je komaj po 5tih minutah povezalo.

Pozdravljen,
samodejna prekinitev je kratka in skoraj neopazna. V primeru, da je prišlo do 10 minutne prekinitve sumim, da je bil razlog prekinitve nekje drugje.

V primeri nadaljnjih težav te prosim, da mi prek zasebnega sporočila sporočiš opis težave in svoje uporabniško ime za storitve SiOL.

Lep pozdrav,
Nina Nia

g33k
15.11.2014, 22:39
Se je tale sistem dejansko spremenil in se IP ne menja več na vsakih 26h?

lp

080 Tehnična pomoč
16.11.2014, 16:33
Se je tale sistem dejansko spremenil in se IP ne menja več na vsakih 26h?

lp

Da. Sedaj se IP ne menja več samodejno na dinamiki. Zamenja se le ob prekinitvah.

Lp, Črt

Sawyer
16.11.2014, 21:44
Aleluja. Povejte komu spomenik postavimo.