Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Upload razlika ?


cveto
27.01.2014, 14:56
Kje bi bil vzrok,da na telekomov server ne morem po speedtestu nikoli doseči 4Mb uploada ?
Na drugi server pa ni problema. ?

Razumem da 5Mb pač ne gre zaradi linije. Ampak zakaj razlika v uploadu ? Pa lahko test opravim stokrat pa bodo vedno isti rezulati.

Simobil server :
http://www.speedtest.net/result/3262366026.png (http://www.speedtest.net/my-result/3262366026)

Telekom server:
http://www.speedtest.net/result/3262376932.png (http://www.speedtest.net/my-result/3262376932)

Po neki logiki bi ja ravno na telekomov server morali dosegati najboljše rezultate ?

lp

goran1111
27.01.2014, 15:11
Kje bi bil vzrok,da na telekomov server ne morem po speedtestu nikoli doseči 4Mb uploada ?
Na drugi server pa ni problema. ?

Razumem da 5Mb pač ne gre zaradi linije. Ampak zakaj razlika v uploadu ? Pa lahko test opravim stokrat pa bodo vedno isti rezulati.

Simobil server :
http://www.speedtest.net/result/3262366026.png (http://www.speedtest.net/my-result/3262366026)

Telekom server:
http://www.speedtest.net/result/3262376932.png (http://www.speedtest.net/my-result/3262376932)

Po neki logiki bi ja ravno na telekomov server morali dosegati najboljše rezultate ?

lp

Mogoče sta pa oba rezultata 'prava'. To je promet ki ti ga tam namerijo. Ampak noben merilni inštrument ni 100% natančen. Če so številke vedno iste pol je lahko samo napaka v meritvi.

cveto
27.01.2014, 15:38
Rezultati seveda malenkost nihajo,a nič bistvenega.

A zakaj je ravno na telekom serverju najslabši rezultat ?

lp

janezpesec1
27.01.2014, 18:03
Meni na Telekomovem serverju javi upload 4.75Mbit/s, zelo podobno tudi na Simobilovem serverju.

goran1111
27.01.2014, 20:08
Rezultati seveda malenkost nihajo,a nič bistvenega.

A zakaj je ravno na telekom serverju najslabši rezultat ?

lp

Pa si presenečen, da je ravno na Telekomu malo slabše? Rešitev je da vedno meriš z istim strežnikom in če so tam razlike je nekaj narobe.

cveto
27.01.2014, 20:19
Pa si presenečen, da je ravno na Telekomu malo slabše? Rešitev je da vedno meriš z istim strežnikom in če so tam razlike je nekaj narobe.

Da ne boš mislil da se s tem smrtno obremenjujem, ampak tako bolj kot kapric.
Zanimivo da pa ping do telekomovega serverja je pa ponavadi najnižji med vsemi drugimi. ?
http://www.speedtest.net/result/3263179756.png (http://www.speedtest.net/my-result/3263179756)
lp

mattejci
03.02.2014, 19:50
http://www.speedtest.net/result/3280060809.png (http://www.speedtest.net/my-result/3280060809)

http://www.speedtest.net/result/3280063510.png (http://www.speedtest.net/my-result/3280063510)


Bil je prižgan TV zato ni 20 Mbit/s downloada ;)