Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Priključil router ne dela telefon


zlatko69
01.02.2014, 18:06
Pozdravljeni.Imam paket trio.Kupil sem novi router asus RT N10U.V modemu sem izključil wireles in pppoe,da se modem ne obnaša kot router.Potem sem shranil in resetiral modem.Sedaj ne dela telefon.Kaj sem narobe storil.Router sem povezal preko uporabniškega imena in gesla.Imam Iskratel Sinope (siv).

krepki
01.02.2014, 19:37
Ne rabiš modema nastavljat kot modem lahko pustiš kot router,v routerju asus samo nastavi avtomatic ip in če imaš slučajno isti ip kot modem 192.168.1.1 nastavi LAN v routerju na 192.168.2.1.
Tako lahko preko routerja dostopaš tudi do modem nastavitev.

Veron
01.02.2014, 21:35
Ne nastavljat "automatic ip", ker potem zadeva še vedno pošilja promet preko modema. Sam sem opazil, da sicer modem funkcionira ok, ampak ruter pa bistveno bolje (v smislu hitrosti).

Zato kar nastavi na pppoe in vpiši svoje uporabniško ime/geslo.
Če imaš dinamično ip, potem ne rabiš na modemu nič spreminjat, lahko kar pustiš pri miru (da ne rabiš TV konf. spreminjat)

zlatko69
02.02.2014, 10:52
Hvala za odgovore se je uredilo.Modem sem izklopil iz električne vtičnice in po ponovnem zagonu sedaj deluje vse dobro.

krepki
02.02.2014, 11:54
Ne nastavljat "automatic ip", ker potem zadeva še vedno pošilja promet preko modema. Sam sem opazil, da sicer modem funkcionira ok, ampak ruter pa bistveno bolje (v smislu hitrosti).

Zato kar nastavi na pppoe in vpiši svoje uporabniško ime/geslo.
Če imaš dinamično ip, potem ne rabiš na modemu nič spreminjat, lahko kar pustiš pri miru (da ne rabiš TV konf. spreminjat)

Ne razumem glede hitrosti sem imel prej na linksys routerju nastavljeno,da sta tako kot modem in router vzpostavljala PPPoE povezavo.Ker drugače ni šlo,če sem modem nastavil kot modem sem imel probleme z TV,če je modem deloval kot router in vzpostavljal PPPoE,je bil problem v torrent odjemalcu nepovezljivost psovna širina je bila ok mreža ne.

Sedaj na ASUS routerju imam nastavljeno avomatic ip in hitrost je enaka prav tako torrent odjemalec deluje brez problemov povezljivost je ok.

Prednos pa je ker lahko preko routerja dostopam tudi do nastavitev v modemu,kar v prejšnih nastavitvah ne moreš.

cveto
02.02.2014, 21:09
Brez zamere a ste se vsi spustili v čisto druge vode.
zlatko69 je napisal da mu ob priklopu routerja ni deloval telefon.

Ja zlatko69 v tvojem primeru se ni zgodilo čisto nič drugega , kot da se ti ob prvem vklopu modema telefonija ni uspešno registrirala.
Sedaj ko si še enkrat resetiral modem se ti je telefonija uspešno registrirala.
Router in delovanje telefona nimata nič skupnega.

lp

krepki
03.02.2014, 13:43
In kaj se zgodi če ti modem nastaviš kot modem privzeto je router,po izklopu iz elektrike se modemn postavi v prvotno stanje a ne.

zlatko69
03.02.2014, 14:36
Mislim ,da je modem osnovno nastavljen kot modem in tudi wireles je izključen.Vsaj tako je bilo pri meni.Tudi jaz sem imel vlkjučen oba modem in router.Potem mi je kazalo hitrost od modema 54Mb/s,od asusa pa okoli 72Mb/s.Sedaj pa ko sem izključil modem ,da ni več nastavljen kot router je pa povezava samo z asusuom kaže pa hitrost 150Mb/s.

krepki
03.02.2014, 14:42
Koliko računalnikov pa si imel priklopljeno žično na modem pred nakupom ruterja.

zlatko69
03.02.2014, 17:34
Žično je bil na modem priklopljen samo en računalnik.To od sina kjer je tudi modem moj računalnik pa je v dnevni sobi in je bil povezan brežično na modem.Ker je signal zelo nihal sem si omislil router.Sedaj ko vse deluje sem zelo zadovoljen za ruterjem.Poznalo se je tudi ,ko se je sin povezal brezžično s telefonom.Tedaj je meni zelo (štekalo) niti youtube se ni dalo gledati.Sedaj je preko ruterja povezan moj računalnik,prenosnik in še včasih telefon in deluje vse OK tako ,da sem res zadovoljen.V bližni prihodnosti bom probal zamenjat še modem.

cveto
03.02.2014, 21:04
Žično je bil na modem priklopljen samo en računalnik.To od sina kjer je tudi modem moj računalnik pa je v dnevni sobi in je bil povezan brežično na modem.Ker je signal zelo nihal sem si omislil router.Sedaj ko vse deluje sem zelo zadovoljen za ruterjem.Poznalo se je tudi ,ko se je sin povezal brezžično s telefonom.Tedaj je meni zelo (štekalo) niti youtube se ni dalo gledati.Sedaj je preko ruterja povezan moj računalnik,prenosnik in še včasih telefon in deluje vse OK tako ,da sem res zadovoljen.V bližni prihodnosti bom probal zamenjat še modem.

In s katerim modemom boš zamenjal obstoječi modem ? In zakaj bi menjal modem ?

A to veš da modem je last telekoma in ti ga ob okvari zamenjajo oni ?

lp

zlatko69
04.02.2014, 20:53
Ne vem katere modeme sedaj ponuja telekom.Vem da je modem last telekoma.Problem je ,da modem večkrat zablokira,ker je tudi tehnik preko telefona povedal ,da je modem enostavno (zablusil) potrebno je večkrat reset in izklop iz elektrićnega omrežja.

cveto
04.02.2014, 21:50
Ne vem katere modeme sedaj ponuja telekom.Vem da je modem last telekoma.Problem je ,da modem večkrat zablokira,ker je tudi tehnik preko telefona povedal ,da je modem enostavno (zablusil) potrebno je večkrat reset in izklop iz elektrićnega omrežja.

Najbolje da prijavljaš napako in poskušaš z argumenti doseči menjavo modema.

Ko si že bil na zvezi s tehnikom in če je opazil težavo z modemom škoda da nisi malo potežil naj takoj poda napako naprej terenskemu tehniku da ti menja modem.
Seveda če je res point v modemu.

lp

080 Tehnična pomoč
04.02.2014, 21:54
Ne vem katere modeme sedaj ponuja telekom.Vem da je modem last telekoma.Problem je ,da modem večkrat zablokira,ker je tudi tehnik preko telefona povedal ,da je modem enostavno (zablusil) potrebno je večkrat reset in izklop iz elektrićnega omrežja.

Prosim, da mi na ZS posredujete vaše uporabniško ime in kontaktno številko. Preveril bom kaj je s prekinjanjem in kateri tip modema imate. Če bom videl napako, bom prijavil napako.

Lp, Črt