Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prekinjanje interneta in televizije


aaverwnbe
21.04.2014, 09:51
Včeraj mi je ponovno prekinilo internet okoli 23.00. Kar naenkrat smo vsi imeli "limited connection", ko pa smo modem resetirali, je ta problem bil odpravljen (vendar se je to ponovilo že najman trikrat v zadnjem tednu)

Glede TV pa, imamo sagemov komunikator, in na vsake toliko "se reseta", začne utripati rdeča lučka, ekran se zatemni za 10-15 sec, nato pa se ponovno prižge.


kakeršna koli pomoč je dobrodošla

Hvala v naprej in LP

080 Tehnična pomoč
21.04.2014, 10:45
prosim, da mi na ZS posredujete uporabniško ime in kontaktno številko.

lp
Jasmin

tbc
21.04.2014, 10:57
Vse kaže na okvaro el. adapterja na sagem stb.
LP

cveto
21.04.2014, 13:46
Vse kaže na okvaro el. adapterja na sagem stb.
LP

To bi bilo če bi bila težava samo na sagemu.
Tako pa se internet povezava prekinja.Lahko da gre za kakšne težave na liniji, ali pa imaš kakšne težave z ip-ji.

lp

aaverwnbe
21.04.2014, 13:55
To bi bilo če bi bila težava samo na sagemu.
Tako pa se internet povezava prekinja.Lahko da gre za kakšne težave na liniji, ali pa imaš kakšne težave z ip-ji.

lp

Z ipji so že enkrat bile težave, pa so jih odpravili. Imamo statični IP če to kaj pomaga?

cveto
21.04.2014, 16:53
Z ipji so že enkrat bile težave, pa so jih odpravili. Imamo statični IP če to kaj pomaga?

Statični ip imaš na wan strani,če ste ga naročili.

Pomembne so konfiguracije na lan strani.Samo to je težko takole preko spleta reševati.Malo prekontroliraj, da ne prihaja do kakšnih sporov....

lp

tbc
21.04.2014, 19:40
Če je težava z el. adapterjem na stb ali modemu se to rezultira tudi v padcu sinhronizacije ter povečanimi crc napakami na liniji.

LP

aaverwnbe
21.04.2014, 21:26
pravkar spet izgubil povezavo, tako da pišem iz telefona. upam da se to kmalu reši. z ipji ni nič narobe, lahko je linija ali pa sam modem?

Edit: evo, sedaj dela, naredil sem speed test in to so rezultati na optiki?
namesto 20/20
Pa TV tudi ne dela trenutno

http://www.speedtest.net/my-result/3453128721

aaverwnbe
22.04.2014, 19:59
eko spet jaz. danes so mi prišli zamenjati modem, vse super! ampak sedaj mi pa ne odpre nobene strani clveč. skype in programi ki uporabljajo internet pa delujejo. imam statični IP, kakšna ideja?

mnheia
22.04.2014, 22:58
Preveri DNS-je.

aaverwnbe
22.04.2014, 23:44
DNS-je kje? na strani imam samo Enable DNS Proxy, a mora bit disabled?

Piše tudi
Host name of the Broadband Router:Gateway
Domain name of the LAN network:Home

Kar naenkrat mi je nehalo brskati po speltu, ko pa sem disable ta proxy in ga vklopil nazaj pa spet dela?

Edit: Malo sem iskat po modemu in našel:
Custom Primary DNS Server IP:
Custom Secondary DNS Server IP:


Tukaj vnesem?
Primarni DNS-strežnik 193.189.160.13
Sekundarni DNS-strežnik 193.189.160.23

mnheia
23.04.2014, 00:19
Oprosti. Samo na hitro sem se vmešal v zadevo in nisem ocenil tvojega znanja. Če si to napravil in ti deluje potem super in pusti pri miru.

Če ti pa še vedno ne deluje ti lahko povem da si postavil pravilne ugotovitve tako, da lahko samo potrjujem. Vnesi 193.189.160.13 za primarni in 193.189.160.23 za sekundarni strežnik ter ponovno zaženi modem pa bi zadeva morala delovati.

cveto
23.04.2014, 16:37
DNS-je kje? na strani imam samo Enable DNS Proxy, a mora bit disabled?

Piše tudi
Host name of the Broadband Router:Gateway
Domain name of the LAN network:Home

Kar naenkrat mi je nehalo brskati po speltu, ko pa sem disable ta proxy in ga vklopil nazaj pa spet dela?

Edit: Malo sem iskat po modemu in našel:
Custom Primary DNS Server IP:
Custom Secondary DNS Server IP:


Tukaj vnesem?
Primarni DNS-strežnik 193.189.160.13
Sekundarni DNS-strežnik 193.189.160.23

No dejstvo je,da sprejemnik sagem ni bil krivec težav.

zanima me kateri modem imaš ? Innbox kolikor vem ne podpira costom dns-ov ?

lp Cveto

mnheia
23.04.2014, 17:49
Zadnja verzija jih in očitno ima to nameščeno.

aaverwnbe
03.05.2014, 22:59
Javljam se po tednu dni, mi vsak večer vrže ven vsaj za 10 sekund in se ponovno vzpostavi. Pa ni ob določeni uri, ampak naključno vsak dan. Imam pa statični ip, tako da se to ne bi smelo dogajati?

Kakšne ideje?

V Cmd piše Lease obtained:3 maj 21.57.14 pa čeprav računalnik gori že od popovdneva.

Leased Time (hour): 24
Kaj moram tukaj nastaviti da nikoli ne prekine? 0?

Hvala in LP

mnheia
09.05.2014, 22:30
Sicer lahko tukaj nastaviš na recimo 144 ur (6 dni) ali kaj podobnega, da bi se slednje dogajalo bolj redko ampak načeloma bi ti moralo samo obnoviti IP naslov brez prekinitve.

Kaj pa če bi nastavil IP naslov statično na napravi če je stacionarna? Se ti to zgodi na vseh napravah ali samo na tej? PPPoE seja na modemu ostane up?