Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : internet


merko
10.07.2014, 14:08
Pozdravljeni. Na računalniku se kar na enkrat , ne upam povezati na internet. Po navadi se je vse to zgodilo ob zagonu računalnika, kar samo, sedaj apa napiše; A network cable is unplugged, pa čeprav sem kable pregledal in vse je na svojem mestu. Poskušal sem že vse mogoče, novo povezavo..., a ni uspeha. Opazil pa sem , da ne modemu sinope568, zadaj kjer pride kabel hdmi v modem , ne gori nobena lučka, kot npr. zraven kjer gre kabel za tv. Bi lahko imelo to kakšen pomen? Hvala

mnheia
10.07.2014, 14:34
Pozdravljeni. Na računalniku se kar na enkrat , ne upam povezati na internet. Po navadi se je vse to zgodilo ob zagonu računalnika, kar samo, sedaj apa napiše; A network cable is unplugged, pa čeprav sem kable pregledal in vse je na svojem mestu. Poskušal sem že vse mogoče, novo povezavo..., a ni uspeha. Opazil pa sem , da ne modemu sinope568, zadaj kjer pride kabel hdmi v modem , ne gori nobena lučka, kot npr. zraven kjer gre kabel za tv. Bi lahko imelo to kakšen pomen? Hvala

Človek božji ti si pa tudi čisto vse pomešal.

Poizkusi preklopiti kabel, ki gre od računalnika do modema na druga vrata. Če je zdaj kabel v vrata 1 ga poizkusi povezati v vrata 2 in preveri če zadeva deluje.

Če ne deluje lahko preizkusiš z drugim računalnikom, da ugotoviš ali je težava v tvojem računalniku ali modemu.

Če je v računalniku je lahko okvarjena mrežna kartica, težava z gonilnikom, požarnim zidom, ...

cveto
10.07.2014, 15:21
Pozdravljeni. Na računalniku se kar na enkrat , ne upam povezati na internet. Po navadi se je vse to zgodilo ob zagonu računalnika, kar samo, sedaj apa napiše; A network cable is unplugged, pa čeprav sem kable pregledal in vse je na svojem mestu. Poskušal sem že vse mogoče, novo povezavo..., a ni uspeha. Opazil pa sem , da ne modemu sinope568, zadaj kjer pride kabel hdmi v modem , ne gori nobena lučka, kot npr. zraven kjer gre kabel za tv. Bi lahko imelo to kakšen pomen? Hvala

"ne upam povezati na internet " ??? in česa te je strah....?

"kabel hdmi v modem" ???

Malo si res vse skupaj pobrkal.

Če resnično nisi ničesar spreminjal , bi bilo najprej potrebno pogledat stanje mrežne kartice v računalniku.
Sploh če je kaj v tvojih krajih kaj grmelo.

lp

merko
10.07.2014, 17:29
"ne upam povezati na internet " ??? in česa te je strah....?
.
Sploh če je kaj v tvojih krajih kaj grmelo.

lp

To, kam vtakniti kabel ,bom pa ja vedu:). Moti mse samo to , da na modemu tam ne svetijo lučke, zraven v drugem portu pa ja. Kabli so pa tam kjer so zmeraj bili.

Ja,res po grmenju, ko je enkrat močno udarilo, sem izklopu računalnik in ob ponovnem zagonu se je začelo. In to samo stacionarni računalnik, modem še zmeraj deluje, prav tako tv in Wi-fi.

Bom pogledu mrežno kartico.

cveto
10.07.2014, 17:39
To, kam vtakniti kabel ,bom pa ja vedu:). Moti mse samo to , da na modemu tam ne svetijo lučke, zraven v drugem portu pa ja. Kabli so pa tam kjer so zmeraj bili.

Ja,res po grmenju, ko je enkrat močno udarilo, sem izklopu računalnik in ob ponovnem zagonu se je začelo. In to samo stacionarni računalnik, modem še zmeraj deluje, prav tako tv in Wi-fi.

Bom pogledu mrežno kartico.

Če imaš priklopljeno na integrirano mrežno,najbolje da nabaviš eno mrežno na in jo vtakneš v računalnik.To je poceni.
Če vse druga deluje je skoraj sigurna mrežna odletela.

lp