Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : MiniX in TViN


apache9
16.08.2014, 09:32
Živjo,

na minixu neo x5 (android vmesnik za tv) imam nameščeno tvin aplikacijo, deluje normalno razen to, da po prib. 5s delovanja resetira resolucijo na najnižjo možno, kar je zelo moteče.
Zakaj do tega pride, morda na strežnikih nimajo vnešenih minix naprav, oz. jih ne prepozna? Se da to kako popraviti?

Prilagam link do minix strani.
http://www.minix-europe.com/

Lep pozdrav in hvala v naprej za odgovore.

080 Tehnična pomoč
16.08.2014, 17:49
Živjo,

na minixu neo x5 (android vmesnik za tv) imam nameščeno tvin aplikacijo, deluje normalno razen to, da po prib. 5s delovanja resetira resolucijo na najnižjo možno, kar je zelo moteče.
Zakaj do tega pride, morda na strežnikih nimajo vnešenih minix naprav, oz. jih ne prepozna? Se da to kako popraviti?

Prilagam link do minix strani.
http://www.minix-europe.com/

Lep pozdrav in hvala v naprej za odgovore.

Tu bi bolj težko pomagal, saj gre za nepodprto napravo. Sicer vam resolucijo lahko spreminja glede na hitrost. Je TV priklopljen s kablom ali prek brezžične povezave?

Lp, Črt

apache9
16.08.2014, 19:15
Zdravo,
aparat je priklopljen na wlan. Naj omenim, da tvin pa deluje na ostalih napravah (tablica, mobitel) brez problema na najvišji resoluciji (wifi). Je kakšna informacija, da bodo te android naprave, ki so kar hit glede na prodajo, v bližnji prihodnosti podprte?
Se da kako drugače nastaviti resolucijo?

Hvala za odgovor!

080 Tehnična pomoč
16.08.2014, 20:50
Zdravo,
aparat je priklopljen na wlan. Naj omenim, da tvin pa deluje na ostalih napravah (tablica, mobitel) brez problema na najvišji resoluciji (wifi). Je kakšna informacija, da bodo te android naprave, ki so kar hit glede na prodajo, v bližnji prihodnosti podprte?
Se da kako drugače nastaviti resolucijo?

Hvala za odgovor!

Informacij glede podprtosti žal nimam. Resolucije se ne da nastaviti ročno, ali je kakšna razlika, če napravo priklopite s kablom?

Lp, Črt

apache9
16.08.2014, 21:06
Pardon, tudi če priklopim na ethernet ni razlike.
Morda bodo siolovi razvijalci začeli kaj na temu delat, da podprejo še te naprave, saj so zadnji čas kar hit.

krepki
16.08.2014, 21:34
A na tej napravi pa nimaš kje možnosti nastavitve resolucije in ali imaš HDMI 1.4 kabel?

apache9
17.08.2014, 07:22
HDMI je 1.4, tako da bi moralo delati BP. Vse ostalo deluje na full HD, pravim da tudi na tvin-u deluje v polni ločljivosti nekaj sekund (okoli 5), potem pa preklopi na low res.
V napravi na žalost ni mogoče nastavljati resolucije za tvin, razen za output res (to pa nima veze).
Dobro bi bilo izdati kakšen popravek, če naprave ne zazna, da ne zniža resolucije, če je povezava dobra.

Povezava do izdelka:
http://www.geekbuying.com/item/NEO-X5-RK3066-Dual-Core-Cortex-A9-TV-Box-1GB-RAM-16GB-ROM--w--Wi-Fi---TF-Slot-XBMC-3G-Dongle-RJ45-Slot-312604.html

Sawyer
23.08.2014, 15:26
čudno. Še v bluestacks emulatorju za windows deluje normalno in mojem wiko telefonu, noname zadevi. Probaj clearad cache od tvina. Edina druga ideja je da zazna cpu prešvoh.

080 Tehnična pomoč
23.08.2014, 16:10
Tehnikom sem posredoval to vprašanje, če se da to kakorkoli iz strani strežnika regulirat. Ko prejmem odgovor ga sposredujem.

lp Mitja

apache9
25.08.2014, 08:52
Hvala, upam da se premakne. :)

080 Tehnična pomoč
26.08.2014, 16:07
Razvijalci sporočajo, da je za to napravo urejeno in prilagojeno, da bo prejemala tudi sliko v višji kakovosti. Če opazite podobne težave še na kakšni napravi za katero smatrate, da je dovolj zmogljiva za tekoče predvajanje tudi boljše kakovosti videa pa nam to prosim sporočite.

lp Mitja

apache9
26.08.2014, 18:20
Bom preveril, najlepša hvala Mitja; kolega Črt pred vami bi tudi lahko posredoval tehnikom, ne pa hladno odvrnil, da nima podatkov.

Lep pozdrav.

080 Tehnična pomoč
26.08.2014, 20:15
Hja v tistem trenutku je bilo to zagotovo res. Ker nam vseeno ni dalo mira smo malce bolj povrtali pri razvijalcih, ki so nas uslišali in poskusili urediti zadevo. Kar je v naši moči vedno poskusimo za uporabnika urediti.

lp Mitja

apache9
31.08.2014, 08:32
Zdravo, sem le stestiral in mi še vedno (kljub po resetu naprave) čez nekaj sekund zresetira resolucijo v najmanjšo možno (tako da niti podnapisi niso berljivi na 37' tv). Kolega iz drugega foruma mi pa je dejal, da njemu sedaj deluje. (Lastiva si enako napravo).

Kako je to mogoče?

080 Tehnična pomoč
31.08.2014, 14:00
Če ni razlike tudi v programski opremi, gre lahko tudi za strojno napako. Lahko pa tudi napravi med seboj zamenjata in preverita delovanje.

lp
Jasmin

Kmet69
05.12.2014, 16:43
Imam problem, na pc sem namestil tvin, ampak ne morem gledati, ko se prijavim, mi odpre katere programe lahko gledam, kliknem na siol tv in na začetku se požene tisti moder krog, pol pa tema. Kaj storiti? Na mobitelu mi pa deluje.

tomy11
05.12.2014, 16:52
Kako ti je pa uspelo tvin namestit na pc? Ker tvin za pc je samo za shrambo tvin shramba. Tvin pa lahko gledaš na tem linku drugje pa na pc ne gre.
https://www.tvin.si/

Kmet69
05.12.2014, 16:56
Pa na tem linku tudi ne morem gledati!!!!!!!!!!
Preneseš si tvin shramba in tam not je tudi tv v živo

080 Tehnična pomoč
05.12.2014, 17:18
Aplikacija TViN Shramba je namenjena zgolj sinhronizaciji podatkov iz osebnega računalnika v oblak. Možnost ogleda TV v živo v aplikaciji sami ni.

Kot je zapisal že obiskovalec pred vami, lahko TViN na PC spremljate prek spletne strani https://www.tvin.si/. Zgoraj desno kliknite na Prijava in se prijavite z dostopnimi podatki portala Moj Telekom. Če boste še imeli težave, mi na zasebno sporočilo pošljite svoje podatke (prijavni e-naslov, informacije o nameščenem operacijskem sistemu in zaslonsko sliko, screenshot, napake).


Lp,
Marko