Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dodeljevanje statičnega IP v LAN omrežju


sigreol
24.08.2014, 20:25
Kako dodelim statični IP na Prospero632+ Home Gateway tako, da bo imel neomejen "lease time".

Zadnjič sem moral resetirati modem in so se vsi naslovi premešali čeprav sem mislil, da so že ostali tako kot so bili določeni. Zanimivo je da prvega naslova 192.168.1.2 ni nobena naprava vzela. prej jo je imel Open elec.

Videl sem, da lahko dodam statični IP amapk ima vedno nek elase time. ali se ne da kako narediti, da je čas "neskončen"?

mnheia
24.08.2014, 23:04
Najprej eno vprašanje: če boš nastavil na neomejen "lease time" kdaj pa misliš, da ti bo naprava preverila če se je spremenil dns, prehod ali kakšen drugi parameter, ki ga DHCP posreduje?

Če že res hočeš neomejen "lease ime" postavi IP naslov in vse ostale parametre na napravi statične in na usmerjevalniku samo rezervacijo.

Sam imam v upravljanju okoli 300 naprav in nastavljen DHCP po smernicah Arnesa. Do sedaj se 7200 za žične uporabnike in 12700 za brezžične uporabnike odlično obnese.

Zdaj nisem prepričan če je to tisti modem na katerem moreš konfiguracijo vedno shraniti z "Save Configuration", da si jo zapomni. Malo poglej.

sigreol
25.08.2014, 07:09
bom poiskal. bi bilo dobro če bi bilo kje kako navodilo za ta modem... ja je potrebno shranit, samo očitno se vse ne shrani vedno. ali sem pa kaj narobe nastavil.

imamo pa 4 naprave in je malo moteče, če se kar naprej menjajo IP, še posebej če nastavim kake skripte za backup na določen IP.