Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : linksys router po menjavi modema ne dela


luros
25.08.2014, 23:20
Pozdravljeni!

Pred 3 tedni nam je stari modem crknil in dobili smo novega Sinope 568 +R4.

Takrat se bil ravno na dopustu zato nisem bil prisoten pri menjavi. Na stari modem smo imeli priklopljen linksys router WRT54GL. Po menjavi modema pa so se začele težave.

Router enostavno ni omogočal vzpostavitve povezave z internetom. Signal je bil, naprava se je uspešno povezala, interneta pa ni mogla uporabljati. Nato sem kontaktiral siol pomoč in skupaj smo zamenjali povezavo modema in routerja na način da router deluje kot switc. Stvar je delovala natanko en večer!

Nato so sledili ponovni klici na siol pomoč, kjer so nam zatrjevali da je vse OK (trikrat!).

problem je tudi v sami liniji, ki večkrat na dan pade. Nato sledi resetiranje modema in stvar spet deluje.

Da pa je stvar še bolj čudna pa naslednje. Na linksysov router se uspešno povezujem preko prenosnega računalnika, ki nima noben težav pri povezavi. Na ostalih mobilnih napravah (telofi in Ipad) pa se povezava vzpostavi vendar interneta ni možno uporabljati. :mad:

V kolikor želim spreminjati nastavitve routerja moram biti izredno hiter, saj se mi stran 192.168.1.1 zruši po cca 30 sekundah. Če želim ponovno vstopiti moram vedno znova resetirati router.

Potrpljenje me res mineva in ne vem več na koga se obrnit. (razmišljam celo da bi zamenjal ponudnika interneta saj tako nima smisla da dvojno plačujem (siolu in mobitelu))

Prosim za kakšen dober nasvet!

lp

rock
26.08.2014, 09:50
Probaj dati router na drug rang. 192.168.0.1. Morda se kaj "tepe".
Ko je ob preklopu na VDSL2b menjal modem me je tehnik spraševal na katerem IP imam ruter, da bo modem nastavil na drug rang. ?? Zakaj točno se je šlo se ne spomnim več.

l0jzi17
26.08.2014, 09:58
"luros"

Probaj tole saj je pri meni zadeva potem delovala brez kakršne koli težave.

Nastavitve za linksys wrt54gl !!!

-Automatic confugartion dchp je ena varjanta
1. Damo na automatic confugartion dhcp, ip na 192.168.2.1 timezone na greece(ker slovenije ni na spisku) !!!
2. Gremo na Mac adress clone prvo klik na clone Your Pc mac potem klikknemo na enable in shrani !!!
3. Gremo na status- kliknemo na dhcp realese počakamo 20 sekund in potem še dhcp renew in počakamo 20 sekund in internet in wifi ti mora sedaj delati brez problema kar še pa tiče siola padanja linije pa kar znor pa ti nej zrihtajo tako kot mora bit.

- PPPoe je druga varjanta
1. damo username pa password od telekoma spremenimo ip na 192.168.2.1 timezone na greece
2. gremo na status pa kliknemo na connect !!!

LP

mnheia
26.08.2014, 13:23
Če želiš mi lahko pišeš na ZS in poizkusiva zadevo urediti preko TW.

080 Tehnična pomoč
26.08.2014, 21:10
Predvsem je odvisno kako je nastavljen sam router. Ali je nastavljen, da pridobi internet po DHCP-ju ali vzpostavlja PPPoE sam? Glede na opisane težave z linijo bo najbolje, da nam posreduješ na ZS podatke in opis težav, tako da malce bolj podrobno preverimo zadeve.

lp Mitja

luros
26.08.2014, 23:55
Živjo,

hvala za nasvete, vendar zadeve ne morem popraviti. Enostavno je nemogoče spreminjati nastavitve routerja saj se ob poskusu preklopa med zavihki (status, basic, network, time zome...itd) stran izkopi (me zabriše ven) ponovni vstop na stran ni več mogoč dokler ne resetiram routerja in zgodba se ponovi. l0jzi17 hvala za navodila ki jih pa žal ne morem aplicirat na mojem primeru. Prišel sem do spremembe IP-ja, (192.168.2.1) vendar me stran opozori da IP ni v rangu dovoljenih. Nato pa me zabriše ven:mad:


Sicer imam nastavljeno da router pridobi internet po DHCP-ju.

Res se mi zdi vse skupaj zelo čudno zakaj se PC poveže preko WI FI povezave, telefoni in tablice pa ne?????


Mitja, pošljem podatke.....



lp

mnheia
27.08.2014, 07:26
Ponastavi usmerjevalnik na tovarniške nastavitve. Tako ven te ne sme metati pa če je pred njim direktna povezava v NASO. Ali je okvarjen ali pa je kaj zablokiral, ...

Deflektor
02.09.2014, 22:13
Morda ga ven meče, ker ima na Modemu Sinope IP 192.168.1.1, na routerju, ki ga uporablja kot Acess point, če sem prav razumel, pa prav tako 192.168.1.1

Spremeni ip v routerju v npr. 192.168.1.10
Še prej izklopi povezavo med modemom in routerjem in bodi priklopljen samo na router in te ne bi smelo metati ven ob spremembi, potem pa poveži vse skupaj nazaj.