Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Inbox V60U in VPN


tr00g33k
27.10.2014, 07:44
Pozdravljeni!

V datasheetu od Siolovega Inboxa V60U:
http://www.innbox.net/sites/default/files/Innbox_V60-U_datasheet_en_060.pdf

Sem našel da je VPN pass-through, vendar jaz ga enostavno ne morem pripraviti, da bi čez spustil VPN.

Ali je kakšna zanka?

Forwardal sem port 1723, ne najdem pa možnosti da omogočim protokol GRE Port 47.


Vnaprej hvala za pomoč

marko2222
27.10.2014, 14:40
katera vrsta vpnja?

tr00g33k
27.10.2014, 15:24
VPN skonfiguriran točno po temu vodiču:

http://www.thomasmaurer.ch/2014/01/how-to-install-vpn-on-windows-server-2012-r2/

Če se povežem iz notranjosti mreže se mi lepo poveže na VPN, če pa iz zunaj pa nikakor ne.

marko2222
27.10.2014, 15:50
tle si me pa dobil windows server :)

če daš pcjev ip v dmz še vedno ne dela?

openvpn na linuxu se je vedno dalo prepričat da gre čez in sem zihr, da tega se tud... na pamet ti ne vem povedat kako, ampak se bom zvečer malo poigral, mogoce kaj rata

kaj pa sploh hočeš dosežt z vpnjem? bi mogoče že zadostoval kak ssh tunel ali proxy strežnik?

tr00g33k
27.10.2014, 15:54
Ne ne, ne bo zadostoval ssh, potrebujem vpn povezavo, ker mam veliko stvari, za katere potrebujem dostop preko vpnja. V primeru da se ne bo dalo bom izklopil siol ruter in dal svojega, samo najraje bi pustil tako kot je v kolikor se da, mi je pa čudno da piše VPN passthrough potem pa ga ne spravim čez.

Če se, primer iz PC WIN7 iz lokalne mreže povežem na vpn server se poveže, če iz iste mašine hočem dostopati do serverja iz zunanje mreže ne ruter ne spusti čez.

marko2222
27.10.2014, 15:57
aha, prav omrežji rabiš imeti povezani, štekam

tisto z dmzjem si sprobal? ni najbolj elegantna rešitev, ampak mogoče za silo bo

tr00g33k
27.10.2014, 16:03
Tako,

Da bi DMZ nastavil na IP serverja ? Ne nisem še preizkusil, bom preizkusil.

marko2222
27.10.2014, 16:27
poskusi, potem bi morali vsi porti, ki niso specifično preusmerjen drugam it na ta računalnik, kar bi moralo vsebovati tudi te za vpn

samo pazi da imaš gor nove update pa dobro nastavljen firewall

tr00g33k
27.10.2014, 16:33
Bom poizkusil če deluje, samo potem je to res bolje da odklopim siolov ruter in nastavim svojega, če pa se kdo spomni kakšno drugo idejo kako nastaviti siolo V60U za VPN, pa bi bil zelo hvaležen

marko2222
27.10.2014, 17:22
veš kaj še poskusi.. port na katerem je strežnik dat na vpn

openssh si pripravljen probat?

marko2222
27.10.2014, 17:23
openvpn sry

tr00g33k
27.10.2014, 20:37
Tudi če server vpišem pod DMZ ne dela, bom probal tudi openVpn, vendar mislim da bo počas čas, da se siolov modem/ruter poslovi od slednje funkcije in bo postal samo še modem.

marko2222
28.10.2014, 00:50
daj še port poskusi dat na vpn... sej vem da sm reku da se bom dons mal probu za***avat s tem, samo mi je zmanjkalo časa

samo zihr gre edino vprašanje koliko black magica rabis

openvpn pa predlagam, ker uporablja samo tcp in udp protokola in je znan po tem da ma manj težav kot mnogo drugih protokolov pri prehajanju čez nat

mnheia
28.10.2014, 16:54
A na oddaljeni lokaciji - od kjer želiš vzpostaviti povezavo z svojim domačim omrežjem pa dovolijo vsa odhodna vrata?

telex
28.10.2014, 17:34
Da si malce sposodim temo:
Doma imam na NAS disku nastavljen VPN server in mi (preko Open VPN in static key) lepo deluje. Iz službe dostopam do mojega NAS diska preko Ip naslova 10.xx.xx.xx, računalnik na WWW pa mi kaže statični IP naslov službe.
Zanima me, kako postopati, ko sem v tujini, da bi mi računalnik kazal Slovenski IP in bi lahko gledal npr. Tvin?

tr00g33k
28.10.2014, 18:48
mnheia,
vseh ne, vendar dovolj da lahko vzpostavim VPN povezave do vseh drugih omrežji kjer imam nastavljene VPNje, še na enem, ki ima windows server 2012 in do 2 kjer so nameščeni windows serverji 2008.

tako da ni težava v odhodnih vratih, enostavno me V60U ne spusti čez, jaz mislim da je problem da ne spusti čez GRE protokola na portu 47, ali pa jaz ne najdem te opcije. Nevem pa zakaj potem piše v datasheet da naj bi bil VPN passthrough. Bi na tehnični pomoči siol mi to znali pomagati ?

marko2222
28.10.2014, 19:56
Da si malce sposodim temo:
Doma imam na NAS disku nastavljen VPN server in mi (preko Open VPN in static key) lepo deluje. Iz službe dostopam do mojega NAS diska preko Ip naslova 10.xx.xx.xx, računalnik na WWW pa mi kaže statični IP naslov službe.
Zanima me, kako postopati, ko sem v tujini, da bi mi računalnik kazal Slovenski IP in bi lahko gledal npr. Tvin?

velik manj dela boš mel s ssh tunelom

mnheia
28.10.2014, 19:57
Mhm. Kaj pa kakšne dnevnike na strežniku si preveril? Pride kaj do strežnika ali sploh nič? Jaz sicer OpenVPN strežnika še nisem postavlal čez Innbox V60U. Deluje pa preizkušeno IPSEC in navaden PPTP.

Imaš še na kateri od teh drugih lokacij tudi postavljen OpenVPN strežnik? Za preizkus morda jutri preveriš še če lahko postaviš VPN do http://www.vpnbook.com/ z uporabo OpenVPN.

marko2222
29.10.2014, 00:21
čez v50 je meni prejle uspelo ti jutri nalepim ko malo uredim besedilo + ponovno testiram

mnheia
29.10.2014, 07:25
Okej, če bo čas danes še jaz postavim in jutri dopoldne preverim delovanje.

mnheia
06.11.2014, 21:19
Včeraj postavil doma strežnik za OpenVPN in se danes uspešno povezal iz službe domov. Ravnokar preizkusil tudi povezavo od doma v službo in je šlo brez večjih težav ...

Dravlje
14.10.2018, 17:11
Včeraj postavil doma strežnik za OpenVPN in se danes uspešno povezal iz službe domov. Ravnokar preizkusil tudi povezavo od doma v službo in je šlo brez večjih težav ...

Kako to vzpostaviš, ali moraš imeti računalnik skoz prižgan, mi lahko pošlješ kakšna navodila, bi rabil, ker grem za en teden v BiH za gledanje Tvin ali EON TV.

pal
14.10.2018, 21:21
pa ja lahko gledaš TVin tudi iz BIH. Sploh ne vem zakaj bi moglo bit to omejeno samo na SLO.

Dravlje
15.10.2018, 05:59
Zato ker lahko gledas tvin samo na podrocju eu to pa bih ni.