Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Statični IP v LAN omrežju


sigreol
24.01.2015, 08:00
Pozdravljeni, kako nastavim modem

Product Prospero632+ Home Gateway
Hardware type GGE+ OPTICAL v1.0 / Gallus CSP v1.0 (ISOS 9.0)

da bo določenim računalnikom v LAN omrežju vedno dodelil isti IP naslov?

V Configuraiton-> DNS sem dodal ročno v tabelo računalnik, zakaterega želim d aima statični IP z izbranim IP.

V Status-> DHCP table še vedno kaže IP ki mu ga je dodelil modem.

V Configuration - > Local Network -> DHCP Server settings - sem pod Existing DHCP fixed IP/MAC mappings dodal IP naslov statičnega strežnika in nato še MAC naslov ter daljši lease time (ne vem kako dodati neskončno, mogoče -1?!). ampak stvar vseeeno ne deluje.

Še vedno je vse na avtomatsko dodeljenem naslovu.

080 Tehnična pomoč
24.01.2015, 15:17
Pozdravljeni, kako nastavim modem

Product Prospero632+ Home Gateway
Hardware type GGE+ OPTICAL v1.0 / Gallus CSP v1.0 (ISOS 9.0)

da bo določenim računalnikom v LAN omrežju vedno dodelil isti IP naslov?

V Configuraiton-> DNS sem dodal ročno v tabelo računalnik, zakaterega želim d aima statični IP z izbranim IP.

V Status-> DHCP table še vedno kaže IP ki mu ga je dodelil modem.

V Configuration - > Local Network -> DHCP Server settings - sem pod Existing DHCP fixed IP/MAC mappings dodal IP naslov statičnega strežnika in nato še MAC naslov ter daljši lease time (ne vem kako dodati neskončno, mogoče -1?!). ampak stvar vseeeno ne deluje.

Še vedno je vse na avtomatsko dodeljenem naslovu.

Nastavitve so prave, se dodali pravilni MAC naslov? Mi lahko, prosim, na ZS javite svoje uporabniško ime?

Lp, Črt

MihaNa
24.01.2015, 18:19
Zakaj pa nebi samo na vsakem računalniku na katerem želiš imeti statičen IP, določil statičen ip?

kv1dr
25.01.2015, 09:51
Zakaj pa nebi samo na vsakem računalniku na katerem želiš imeti statičen IP, določil statičen ip?

Ker ti lahko računalnik, ki mu je vseeno kateri IP dobi, "s****i" enega od teh IPjev, ki jih želiš imeti samo za točno določene računalnike

sigreol
31.01.2015, 08:34
Nastavitve so prave, se dodali pravilni MAC naslov? Mi lahko, prosim, na ZS javite svoje uporabniško ime?

Lp, Črt

sem uspel rešiti. resetiral sem oboje. samo kako pa določim neskončen "lease time"? je to -1? trenutno imam samo dolgi "lease"

Ker ti lahko računalnik, ki mu je vseeno kateri IP dobi, "s****i" enega od teh IPjev, ki jih želiš imeti samo za točno določene računalnike

ja, če je vse centralno vodeno potem je najbolje d aso IP tudi. In ja, za dva želim da imata statični IP znotraj LAN omrežja. telefoni, tablice ipd. pa so lahko dinamični.

080 Tehnična pomoč
31.01.2015, 19:41
sem uspel rešiti. resetiral sem oboje. samo kako pa določim neskončen "lease time"? je to -1? trenutno imam samo dolgi "lease"



ja, če je vse centralno vodeno potem je najbolje d aso IP tudi. In ja, za dva želim da imata statični IP znotraj LAN omrežja. telefoni, tablice ipd. pa so lahko dinamični.


Ni možno nastaviti neskončnega lease time-a.

LP, Simon