Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Gennet Oxygen težava


simonc
16.02.2015, 22:41
Pred par dnevi so mi pri Telekomu zamenjali modem. Novi Oxygen HEI35200 (Gennet) je priklopljen kot modem. Za internetni dostop (tudi Wi-Fi) uporabljam Asus-ov router. Na vseh računalnikih ki so v omrežju delujejo normalno vse storitve (Internet, pošta, skype...). Problem imam z Android telefoni:

Na telefonih ne deluje pošiljanje slik iz WhatsApp aplikacije, tekstovna sporočila se pošljejo normalno. Prejemanje sporočil s slikami in besedil dela v redu.

Enako mi ne dela pošiljanje sporočil s priponkami po e-mailu iz android telefonov. Sprejemanje sporočil deluje normalno, sprejema tudi tiste s priponko.

Obe težavi izgineta, ko se s telefoni povežem preko mobilnega omrežja (Simobil) ali pa grem na drug Wi-Fi na drugi lokaciji.

Na Telekomu pravijo da je problem v routerju, kar se mi zdi nemogoče, ker nisem po menjavi spreminjal nobene nastavitve prej pa je delalo b.p. Prejšnji modem mislim da je bil Sinope568+ je delal v redu. Novi modem je tehnik samo priključil, nisem opazil da bi ga dodatno konfiguriral.

Kje bi lahko bila težava?

080 Tehnična pomoč
21.02.2015, 16:01
Opravičujem se za pozen odgovor.

Če je težava še aktualna, prosim, da mi na ZS sporočite svoje uporabniško ime storitev SiOL, kontaktni telefon in tip konfiguracije na vašem usmerjevalniku.


Lep pozdrav,
Marko