Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : napovednik


danilo
10.03.2015, 20:01
Ponovno me zanima, zakaj na programih ne moreš videti katera oddaja je, niti podrobnosti. Izpiše program ter spodaj neznana oddaja. In to na vseh, potem spet na kakšnih treh pokaže za kratek čas (v čez cel dan!), pa ponovno samo neznana oddaja napis. Niti kar bo kasneje ne moreš videti...Ne pomaga resetirati, saj vsake toliko resetiramo, pa nič. Žal tudi to smatram pod nepopolne usluge. Zanima me če ima še kdo te težave ter zakaj je prišlo do tega ravno ob menjavanju shem, dodajanju ter odvzemanju programov....

goran1111
10.03.2015, 20:25
A to imaš BOX S?

080 Tehnična pomoč
10.03.2015, 22:11
Prosim, posredujte na ZS uporabniške podatke, da preverimo zadevo.


lp Mitja

danilo
11.03.2015, 12:21
A to imaš BOX S?


Ja, box.
Pa en sposojen, pa domač...nič na nobenem. Pokaže, pa spet ne, pa določene programe kaže, pa ne, ...kot bi se kdo norčeval. In to samo odkar so spreminjali sheme, dodajali programe....

goran1111
11.03.2015, 12:28
Verjetno je pomnilnik crkno. Če imaš garancijo ga nesi na Telekom, drugače ga lahko odpreš in zamenjaš not USB ključek... Ja, ključek je not. Ti jih bo tehnična služba preverla prej, pol pa tak naredi, če je to...

danilo
11.03.2015, 12:53
Verjetno je pomnilnik crkno. Če imaš garancijo ga nesi na Telekom, drugače ga lahko odpreš in zamenjaš not USB ključek... Ja, ključek je not. Ti jih bo tehnična služba preverla prej, pol pa tak naredi, če je to...

Samo zakaj pa na nobenem box-u ne dela? Saj v vseh pa ne more crknit? Sosed ima viška, pa je posodil.

goran1111
11.03.2015, 12:54
To ne vem. Se pa velikokrat to dogaja. Saj ti bodo pogledali pa preverili.

danilo
11.03.2015, 15:02
Trenutno napovednik - pravega izraza ne vem - dela na LJ 1 ter na CBS reality programu, na ostalih pa ne.

danilo
15.03.2015, 13:06
Prosim, posredujte na ZS uporabniške podatke, da preverimo zadevo.


lp Mitja


Zanima me, kako dolgo velja garancija za Box. Žal najdem samo aneks pogodbe, račun ter ostalih papirjev pa ne:blush: Imate kakšne kopije?

goran1111
15.03.2015, 13:17
Garancija velja dve leti.

danilo
15.03.2015, 22:12
Garancija velja dve leti.

Hvala, ampak...očitno sem škatlo z garancijo "pospravil" za vedno. Imam vse od starega Sagema, od Boxa pa nikjer nič :mad:
Je kakšna možnost uveljavljanja garancije, se da kje preveriti, saj bi naj vsak Box imel svojo številko in se vidi, a ne?

cveto
16.03.2015, 03:40
Hvala, ampak...očitno sem škatlo z garancijo "pospravil" za vedno. Imam vse od starega Sagema, od Boxa pa nikjer nič :mad:
Je kakšna možnost uveljavljanja garancije, se da kje preveriti, saj bi naj vsak Box imel svojo številko in se vidi, a ne?

Kaj pa če se poizkusiš s tem vprašanjem obrniti kar na serviserja.?

RAM2. Pripiši še zraven mac naslov dotičnega box- a. Mac je zapisan na samem boxu,lahko pogledaš v moj telekom......

Lp

080 Tehnična pomoč
16.03.2015, 07:47
Kopijo garancijskega lista lahko dobite v Telekomovem centru. Prinestite box, daljinec in napajalnik.

lp
Jasmin

danilo
23.03.2015, 14:23
Danes sem bil PONOVNO!! na Telekomovem centru v MB, kjer še vedno nimajo nadomestnega box-a. Če pa je to normalno, potem pa več ne vem kaj reči. Moje potrpljenje je splavalo po vodi. Glede na dogajanje se bom očitno moral pozanimati pri določenih inštitucijah kako naprej, kajti nihče ne upošteva tega pri plačilu, nimam pa brezhibno delujoče ponudbe, katero plačujem. Če bi bila krivda moja, da bi doma kaj zlomili, pokvarili, še razumem, tukaj pa je dejansko VSE krivda Telekoma. In na koncu bodo še imeli zaposleni jajca, da mi bo nekdo rekel, da garancija pa sedaj ne velja več, ker je pretekla.
Čeprav še vedno trdim, da mora biti nekaj drugega, če 1x dela, pa ne dela, pa dela na določenih programih, na drugih spet ne, ....Vendar - kdo bi vedel, če nihče ne more pogledati :mad::mad::mad::mad:

080 Tehnična pomoč
23.03.2015, 17:54
Mi lahko na ZS sporočite MAC-naslov BOXa, na kateremu se to pojavlja in napravo vključite?

Sicer vam nadomestne opreme nismo dolžni zagotoviti, a imajo naročniki z veljavno garancijo to možnost, če je oprema na voljo (število nadomestnih komunikatorjev ni neomejeno) in opremo oddajo v Telekomovem centru. Sicer z napravo ravnate kot z vsako drugo elektronsko napravo, ki jo je treba servisirati pri pooblaščenem serviserju (pooblaščen servis za naprave NETGEM je podjetje RAM 2, d. o. o.). Iz opisa sicer sklepam, da gre za težavo oziroma okvaro flash pomnilnika v BOXu.


Lep pozdrav,
Marko


P.S.
Ste preverili, ali imajo nadomestno opremo v obeh Centrih v Mariboru?
http://www.telekom.si/info-in-obvestila/prodajna-mesta/vsa/telekomov-center-maribor-europark
http://www.telekom.si/info-in-obvestila/prodajna-mesta/vsa/telekomov-center-maribor

danilo
24.03.2015, 09:57
Ne vem če ste zasledili ZS. Po navodilih smo poskusili z diagnostiko ter ponastavitvami BOXa, vendar izpiše da formatiranje ni možno. Ob poskušanju ostalega pa je sicer nekaj šlo, vendar zdaj ne gre nastaviti format slike :blush:
Očitno smo zelo zastareli, plus da imamo še star TV.

goran1111
24.03.2015, 10:19
Če formatiranje ni uspešno je sigurno pomnilnik. Če ga imaš pod garancijo, boš verjetno dobil nov BOX. Tako da le hitro na servis...

danilo
24.03.2015, 11:08
Če formatiranje ni uspešno je sigurno pomnilnik. Če ga imaš pod garancijo, boš verjetno dobil nov BOX. Tako da le hitro na servis...

Goran, bil tam, že parkrat...nimajo nadomestnega BOXa, jaz brez TV ne bom, sigurno. Torej ....Upam, da iz teh službe posredujejo ter rezervirajo, kajti jaz rezervirati NE morem, tudi da me ONI pokličejo ne gre. Jaz naj večkrat dnevno kličem na oba centra, če so kje dobili. To so mi rekli na Telekomu. Prijazni, da te kap.

goran1111
24.03.2015, 11:13
Jaz sem bil tam konec lanskega leta. In so mi v roke potisnili nadomestni Sagem. Ga ne rabim, mam dva doma v omari. Sem bil tudi presenečen, da niso imeli BOXa. A nimajo nič, al majo Sageme?

danilo
24.03.2015, 11:16
Jaz sem bil tam konec lanskega leta. In so mi v roke potisnili nadomestni Sagem. Ga ne rabim, mam dva doma v omari. Sem bil tudi presenečen, da niso imeli BOXa. A nimajo nič, al majo Sageme?

Nič drugega mi niti niso ponudili. Star na pol delujoč Sagem imam pa doma, vendar.... moj princip pa tudi je, priznam.

goran1111
24.03.2015, 11:21
Hehe. Potem pa vprašaj, če imajo sploh kdaj na voljo nadomestni BOX. Pomoje bolj redko, če sploh. Če se gre bolj za princip bo pomoje hitreje, da odpreš zadevo in zamenjaš ključek sam. Baje da ni neka umetnost. Boš itak prej zgubil garancijo kot oni dobili BOXe...

danilo
24.03.2015, 12:36
Hehe. Potem pa vprašaj, če imajo sploh kdaj na voljo nadomestni BOX. Pomoje bolj redko, če sploh. Če se gre bolj za princip bo pomoje hitreje, da odpreš zadevo in zamenjaš ključek sam. Baje da ni neka umetnost. Boš itak prej zgubil garancijo kot oni dobili BOXe...

Očitno je z Boxi težava. Ne vem sicer zakaj oz ne morem razumeti. Kot da ti neka firma ne omogoči nadomestni avto. No, razen če je na Telekomu toliko reklamacij, da Boxov zmanjka. Potem pa se morajo zadeve lotiti drugače.
Bomo videli, malce še počakam, vendar samo ta teden je možnost, da rešimo, dalje ne.

danilo
27.03.2015, 13:09
Torej - imam nadomestni BOX ;), zjutraj ga vklopim, da se segreje. No, saj sem že ob preverjanju na prevzemu dobil pojasnilo, da je zeeeloooo počasen. OK, sedaj pač med reklamami ne prestavimo programa, kajti preden odpre nov program, so na starem reklame mimo:blush:
Vendar me pa zanima nastavitev formata slike - imam star TV, kišta, ne LCD. Dokler dela, ga ne menjam. Nikakor pa ne gre nastaviti formata slike. Vsi poskusi na 4:3 imajo sliko veliko, da se ne vidi celotne. Ko letijo napisi ob koncu, jih pokaže polovico, pol skritih. Če nastavim na bilo katero obliko 16:9 pa je slika majhna, z črnim okvirjem zgoraj in spodaj. Hmmm, kaj moram še kakšno drugo nastavitev spremeniti??

goran1111
27.03.2015, 13:15
Vidiš če nebi bil trmast bi si dal svojega sagema in bi že imel box nazaj popravljen hehe... Resetiraj box če še nisi. Drugače pa 4:3 original slika bi moralo delat. Druge ideje nimam.

danilo
27.03.2015, 13:19
Vidiš če nebi bil trmast bi si dal svojega sagema in bi že imel box nazaj popravljen hehe... Resetiraj box če še nisi. Drugače pa 4:3 original slika bi moralo delat. Druge ideje nimam.

Resetiral...če bi vsaj sliko nastavili bi bilo za zdržat ;)

4:3 ni sprememb - kot da obstaja en 4:3 in en 16:9, ker pri vseh podnastavitvah 4:3 ali 16:9 imaš isto. Ali prevelika ali premajhna.

goran1111
27.03.2015, 13:22
Probaj SCART kabel okol obrnit. Saj ne vem če sem enkrat slišal da je pomembno kak je obrnjen al ne... Zgubit nimaš kaj

danilo
27.03.2015, 13:29
Probaj SCART kabel okol obrnit. Saj ne vem če sem enkrat slišal da je pomembno kak je obrnjen al ne... Zgubit nimaš kaj


Scart na TV ima samo en položaj, ne moreš ga obrnit, zaradi zarez.

goran1111
27.03.2015, 13:44
Vem ja. Mislil sem smer. Ta del ko je na TVju daj v BOX in obratno...

danilo
27.03.2015, 14:46
Vem ja. Mislil sem smer. Ta del ko je na TVju daj v BOX in obratno...

Ni isti oz Box nima scart, samo TV ga ima, Box ima okrogli (mislim da se mu reče s video kabel)

goran1111
27.03.2015, 14:59
Aja. Pol pa ne gre. Drugih idej nimam. Razen da si sagema priklopi...

080 Tehnična pomoč
30.03.2015, 17:24
Pozdravljeni,

najprej se opravičujem za pozen odgovor.

Glede počasnosti: lahko še pri nadomestnemu poskusite najprej formatirati pomnilnik in sporočite, če bo nato bolje z odzivnostjo ali ne?

Glede formata prosim, da preverite katero možnost imate nastavljeno v meniju > Nastavitve > Nastavitve programov (privzeto okno) > Format slike > ? Optimalna izbira za televizorje formata 4:3 je 'TV 4:3 Letterbox': vsebine, ki se oddajajo v 4:3 so prikazane čez celoten zaslon, vsebine v razmerju 16:9 pa so prikazane s črnim robom zgoraj in spodaj.


Lep pozdrav,
Marko

Torej - imam nadomestni BOX ;), zjutraj ga vklopim, da se segreje. No, saj sem že ob preverjanju na prevzemu dobil pojasnilo, da je zeeeloooo počasen. OK, sedaj pač med reklamami ne prestavimo programa, kajti preden odpre nov program, so na starem reklame mimo:blush:
Vendar me pa zanima nastavitev formata slike - imam star TV, kišta, ne LCD. Dokler dela, ga ne menjam. Nikakor pa ne gre nastaviti formata slike. Vsi poskusi na 4:3 imajo sliko veliko, da se ne vidi celotne. Ko letijo napisi ob koncu, jih pokaže polovico, pol skritih. Če nastavim na bilo katero obliko 16:9 pa je slika majhna, z črnim okvirjem zgoraj in spodaj. Hmmm, kaj moram še kakšno drugo nastavitev spremeniti??