Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Bajna pogodba Draga Kosa z NLB


s@ma_j@ma
08.10.2015, 15:48
Za bivšega člana KPK Roka Praprotnika - baje zadeva ni sporna.:dontknow:

yamamoto
13.10.2015, 22:01
Kaj se dogaja okoli NLB tudi poročevalcem ni najbolj jasno.
Gre pa za tri ločene zadeve.
Prva je notranja preiskava, ki jo vodijo s pomočjo zunanjega ali zunanjih sodelavcev. To je čisto normalen postopek vodstva banke, ki želi povrniti vsaj del pokradenega denarja in pridobiti dokaze za sodne postopke proti notranjim in zunanjim lumpom. Koliko bo vodstvo plačalo za to delo zunanjim izvajalcem je stvar njihove presoje nikakor pa ne medijev ali celo nas državljanov, ki ne poznamo ne zahtev, ne obsega dela. Končno je vodstvo za svoje odločitve odgovorno NS.
Druga je kriminalistična preiskava, o kateri vemo še najmanj in mora potekati neodvisno od notranje, saj mora zaščititi interese države in ji ne sme ničesar prikriti, kar se v prvem primeru lahko zgodi. Da se izogibajo medijem, je popolnoma razumljivo, saj bi jih njihovo šakalsko zaganjanje pod noge samo oviralo.
Tretja pa je preiskovalna komisija DZ, ki je nastala na zahtevo opozicije in ji predseduje član SDS.
Namen te komisije naj bi bil, poleg tistega, ki pride takoj na pamet vsakemu poznavalcu naših političnih zdrah, enak prvim in drugim.
Tako imamo zdaj tri skupine, ki bi rade preiskovale kaj se je dogajalo. Zanimivo bo kako se bojo zadeve odvijale, ko bo komisija DZ, ki pojma nima, kaj naj počne, hotela na vso silo priti do rezultatov preiskav prvih dveh. :d