Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Visoki Ping


koble
20.01.2016, 03:04
Mene pa zanima zakaj imam tako visoki ping je od 8ms naprej kar je veliko za optiko in do Ljubljane imamo manj kot 100 km razdalje . Iz Frankfurta do Ljubljane je mi izmerilo
20ms kar je normalno na razdalji nekje 600km. Torej mi izmeri kot da 3 krat večja razdalja kot 100km .
Prosim da rešite tezavo. :)

Test iz doma je prvo .
http://www.speedtest.net/my-result/5012066429

Ta drugi test pa ni iz doma je pa normalni ping .

http://www.speedtest.net/my-result/4576183465

Tukaj pa imam test iz doma ko je delovalo normalno več kot 1 leto nazaj .
http://www.speedtest.net/my-result/4020874497

080 Tehnična pomoč
20.01.2016, 07:54
Mene pa zanima zakaj imam tako visoki ping je od 8ms naprej kar je veliko za optiko in do Ljubljane imamo manj kot 100 km razdalje . Iz Frankfurta do Ljubljane je mi izmerilo
20ms kar je normalno na razdalji nekje 600km. Torej mi izmeri kot da 3 krat večja razdalja kot 100km .
Prosim da rešite tezavo. :)

Test iz doma je prvo .
http://www.speedtest.net/my-result/5012066429

Ta drugi test pa ni iz doma je pa normalni ping .

http://www.speedtest.net/my-result/4576183465

Tukaj pa imam test iz doma ko je delovalo normalno več kot 1 leto nazaj .
http://www.speedtest.net/my-result/4020874497

Pozdravljeni,

na odzivne čase lahko vpliva več dejavnikov, kot so motnje v domače omrežju, motnje na poti iz ene države v drugi ipd. Prosim, če mi v zasebnem sporočilu posredujete trace rout, do lokacije v tujini ali iz tujine v Slovenijo, da preverimo v katerem koraku se odzivni čas poveča.

Lp, Miha G.

vinkop
26.01.2016, 18:11
Pozdravljeni, imam vprasanje zakaj imam tako visok ping na optiki? giblje se med 7 in 9ms, merjeno na vasem telekomovem serverju, kar se mi zdi obcutno previsok podatek....sosedje okoli mene, res da so pri konkurenci (amis, T-2) imajo ping med 2 in3ms....tako nekako bi bilo realno za opticno omrezje....ali lahko nekdo to iz tehnicne odgovori in preveri zakaj je tako?

080 Tehnična pomoč
26.01.2016, 19:52
Pozdravljeni, imam vprasanje zakaj imam tako visok ping na optiki? giblje se med 7 in 9ms, merjeno na vasem telekomovem serverju, kar se mi zdi obcutno previsok podatek....sosedje okoli mene, res da so pri konkurenci (amis, T-2) imajo ping med 2 in3ms....tako nekako bi bilo realno za opticno omrezje....ali lahko nekdo to iz tehnicne odgovori in preveri zakaj je tako?

Sporočite mi svoje uporabniško ime na ZS, preveril bom pinge do modema.

Lp, Črt

vinkop
27.01.2016, 15:53
meritve opravljam na vasih dveh serverjih, kateri mislim da sta glavna...prvi je na IP naslovu:
PING 95.176.233.13 (95.176.233.13): 56 data bytes
64 bytes from 95.176.233.13: seq=0 ttl=61 time=4.764 ms
64 bytes from 95.176.233.13: seq=1 ttl=61 time=4.872 ms
64 bytes from 95.176.233.13: seq=2 ttl=61 time=4.320 ms
64 bytes from 95.176.233.13: seq=3 ttl=61 time=4.399 ms
64 bytes from 95.176.233.13: seq=4 ttl=61 time=4.698 ms

--- 95.176.233.13 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 4.320/4.610/4.872 ms

drugi je na IP naslovu:
PING 193.189.160.13 (193.189.160.13): 56 data bytes
64 bytes from 193.189.160.13: seq=0 ttl=252 time=7.135 ms
64 bytes from 193.189.160.13: seq=1 ttl=252 time=7.358 ms
64 bytes from 193.189.160.13: seq=2 ttl=252 time=7.038 ms
64 bytes from 193.189.160.13: seq=3 ttl=252 time=7.253 ms
64 bytes from 193.189.160.13: seq=4 ttl=252 time=7.181 ms

--- 193.189.160.13 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 7.038/7.193/7.358 ms

in se meritev speedtest na telekom server:
http://www.speedtest.net/result/5032701283.png

res lepo prosim da se tole pogleda in uredi, ker tako visok ping do Ljubljane ne sme biti....kot sem ze napisal sosedje pri konkurenci imajo polovico nizji ping kot jaz, merjeno na istem serverju....

johnny
28.01.2016, 20:11
To je tudi pri meni že od začetka na optiki tako.

npr.:


PING 193.2.1.66 (193.2.1.66) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=1 ttl=250 time=7.83 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=2 ttl=250 time=7.52 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=3 ttl=250 time=7.62 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=4 ttl=250 time=7.70 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=5 ttl=250 time=7.46 ms

--- 193.2.1.66 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4007ms
rtt min/avg/max/mdev = 7.462/7.630/7.837/0.132 ms


PING 193.189.184.242 (193.189.184.242) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=1 ttl=62 time=8.10 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=2 ttl=62 time=7.87 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=3 ttl=62 time=8.02 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=4 ttl=62 time=7.87 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=5 ttl=62 time=7.96 ms

--- 193.189.184.242 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 7.873/7.968/8.107/0.144 ms


Tole je pa T-2:


PING 193.2.1.66 (193.2.1.66) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=1 ttl=251 time=1.34 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=2 ttl=251 time=1.27 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=3 ttl=251 time=1.35 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=4 ttl=251 time=1.23 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=5 ttl=251 time=1.20 ms

--- 193.2.1.66 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4005ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.204/1.282/1.352/0.067 ms

PING 193.189.184.242 (193.189.184.242) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=1 ttl=61 time=3.70 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=2 ttl=61 time=3.69 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=3 ttl=61 time=3.68 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=4 ttl=61 time=3.60 ms
64 bytes from 193.189.184.242: icmp_seq=5 ttl=61 time=3.62 ms

--- 193.189.184.242 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4007ms
rtt min/avg/max/mdev = 3.605/3.665/3.709/0.068 ms


Ne vem zakaj, drugače sicer deluje v redu, nekaj doda tudi PPPoE (ki ne vem zakaj ga še vedno Telekom uporablja)...

koble
28.01.2016, 21:20
Jas se mam slabše isto na optiki .
Pinging 89.143.249.230 with 32 bytes of data:
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=11ms TTL=55
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=11ms TTL=55
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=11ms TTL=55
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=11ms TTL=55

Ping statistics for 89.143.249.230:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 11ms, Maximum = 11ms, Average = 11ms


Pinging 193.189.160.13 with 32 bytes of data:
Reply from 193.189.160.13: bytes=32 time=12ms TTL=246
Reply from 193.189.160.13: bytes=32 time=11ms TTL=246
Reply from 193.189.160.13: bytes=32 time=11ms TTL=246
Reply from 193.189.160.13: bytes=32 time=11ms TTL=246

Ping statistics for 193.189.160.13:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 11ms, Maximum = 12ms, Average = 11ms

g33k
28.01.2016, 21:47
Pinging siol.net [89.143.249.230] with 32 bytes of data:
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=8ms TTL=60
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=8ms TTL=60
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=7ms TTL=60
Reply from 89.143.249.230: bytes=32 time=8ms TTL=60

Ping statistics for 89.143.249.230:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 8ms, Average = 7ms


VDSL2b

080 Tehnična pomoč
29.01.2016, 07:32
Kako pa ste povezani na internet? Prek modema s kablom ali brezžično?

Najbolje, da nam posredujete vaše uporabniške podatke na ZS skupaj s traceroute izpisom in preverili bomo v čemu je težava.

Lp Mitja

koble
04.04.2016, 22:21
Jas pa imam tezavo in sicer pri polni obremenitvi interneta slika na tv zatika smo pa na optičnem omrezju .

krepki
05.04.2016, 12:20
Menjat modem sem imel enake težave so mi Iskratelov modem Prospero zamenjali za Innbox u60 in teh problemov ni več.

koble
05.04.2016, 13:51
jas imam glih Innbox u60

koble
05.04.2016, 17:58
Tezava rešena so zamenjali modem z istim in ni več tezave . Nevem kod da bi vezje oksidiralo al kaj da neha delat kot more čez čas haha

koble
05.04.2016, 18:06
ping še je vedno velik
Tracing route to siol.net [193.25.220.192]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms <1 ms Cisco28404 [192.168.2.1]
2 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.1.1
3 6 ms 6 ms 6 ms BSN-access.dynamic.siol.net [213.250.19.90]
4 8 ms 8 ms 8 ms 95.176.241.206
5 8 ms 8 ms 8 ms 95.176.241.207
6 23 ms 23 ms 23 ms 212.162.28.5
7 25 ms 25 ms 25 ms ae-2-3.bar1.Zagreb1.Level3.net [4.69.151.234]
8 31 ms 31 ms 31 ms 212.162.29.42
9 11 ms 11 ms 11 ms 193.25.220.9
10 11 ms 11 ms 11 ms 193.25.220.192

Trace complete.

g33k
05.04.2016, 19:07
In kakšen ping bi ti imel?

koble
06.04.2016, 21:33
Normalni .

080 Tehnična pomoč
07.04.2016, 08:27
Predlagam, da poizkusite pingati www.tvin.si. Pri uporabi traceroute ukaza, bodo vmesni rezultati večji, saj se različni omrežni elementi odzivajo različno hitro.

Lp, Miha G.

koble
07.04.2016, 23:15
evo
Tracing route to tvin.si [213.250.3.225]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms Gateway.Home [192.168.1.1]
2 25 ms 5 ms 7 ms BSN-access.dynamic.siol.net [213.250.19.90]
3 7 ms 7 ms 7 ms 95.176.241.206
4 9 ms 11 ms 7 ms 95.176.241.207
5 * * * Request timed out.
6 41 ms 38 ms 22 ms 95.176.253.77
7 32 ms 34 ms 31 ms 213.250.29.14
8 11 ms 10 ms 10 ms 213.250.3.225

Trace complete.

Deflektor
14.04.2016, 17:28
A trguješ na borzi, da rabiš ping pod 8 ms? :)