Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL telefonija na lastni napravi


anzeana
27.02.2016, 14:11
Pozdravljeni,

zanima me, kako bi lahko priklopil aparat Alcatel IP150 na SiOL-ovo omrežje. Aparat moram imeti povezan preko data/trunk porta, saj imam na njem še en SIP račun pri drugem ponudniku. Zanima me, ali bi lahko dobil nastavitve za IP, saj DHCP ne deluje na voice (VLAN 3998) ali pa ima kdo drug kakšno boljšo rešitev. Vse to bi najlažje seveda rešil z "nomadsko"/Komunikator številko, ki pa jih Telekom več ne daje.

LP

080 Tehnična pomoč
27.02.2016, 16:07
Pozdravljeni,

zanima me, kako bi lahko priklopil aparat Alcatel IP150 na SiOL-ovo omrežje. Aparat moram imeti povezan preko data/trunk porta, saj imam na njem še en SIP račun pri drugem ponudniku. Zanima me, ali bi lahko dobil nastavitve za IP, saj DHCP ne deluje na voice (VLAN 3998) ali pa ima kdo drug kakšno boljšo rešitev. Vse to bi najlažje seveda rešil z "nomadsko"/Komunikator številko, ki pa jih Telekom več ne daje.

LP

SiOL telefonijo deluje le prek IP-telefonskih aparatov, ki jih prodajamo v naših Telekomovih centrih. So že vpisani v naš DHCP, tako da bo takoj pridobil IP. Treba je vnesi le štiri podatke:

- uporabniško ime (številka)
- geslo, ki ga dobite prek klica na 080 1000 iz kontaktne številke
- vrata 5060
- strežnik voip.siol.net
Prilagam povezavo do telefona, s katerim bo delovalo:

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobiteli-in-naprave/fiksni-telefoni#v-prodaji=da&moznosti=vrsta-telefona|ip-telefoni|

Lp, Črt

Dravlje
17.06.2016, 11:30
Si bom izposodil kar to temo. Zanima me naslednje. Imam Top Trio B paket in še staro povezavo ISDN (Gigaset ISDN 3070 centralo in 3 brezžične telefone - 2x Gigaset C610 ISDN, 1x Gigaset C380 analogni + 1 stacionarnega vrvični). Vse skupaj imam preko Pattona povezano na Innbox v50u modem. Zanima me ali obstoji kakšna varianta povezave brez ISDN-ja, da se mi prikaže predvsem na brezžičnih telefonih, telefonska številka, ki me kliče ob varianti, da bi izklopil Gigaset centralo in Pattona.

080 Informacije
18.06.2016, 13:24
Si bom izposodil kar to temo. Zanima me naslednje. Imam Top Trio B paket in še staro povezavo ISDN (Gigaset ISDN 3070 centralo in 3 brezžične telefone - 2x Gigaset C610 ISDN, 1x Gigaset C380 analogni + 1 stacionarnega vrvični). Vse skupaj imam preko Pattona povezano na Innbox v50u modem. Zanima me ali obstoji kakšna varianta povezave brez ISDN-ja, da se mi prikaže predvsem na brezžičnih telefonih, telefonska številka, ki me kliče ob varianti, da bi izklopil Gigaset centralo in Pattona.

Dravlje, brez Pattona ne bo šlo, če želiš še naprej uporabljati te telefone. Lep dan, Aljoša

Dravlje
19.06.2016, 10:09
Dravlje, brez Pattona ne bo šlo, če želiš še naprej uporabljati te telefone. Lep dan, Aljoša

Kaj pa npr. z drugimi telefoni (in katerimi), ali bo prikazana telefonska številka klicočega brez Pattona.

080 Informacije
21.06.2016, 09:54
Zadostuje navaden analogni telefonski aparat. Storitev sama omogoča prikaz identitete klicočega (PIK), mora pa jo omogočati tudi telefonski aparat.
Lep pozdrav, Majda

Dravlje
11.06.2017, 13:39
Zadostuje navaden analogni telefonski aparat. Storitev sama omogoča prikaz identitete klicočega (PIK), mora pa jo omogočati tudi telefonski aparat.
Lep pozdrav, Majda

Imate morda kakšen link do takih analognih telefonskih aparatov - brezžičnih.....

veso266
12.06.2017, 08:41
kako pa to da Innbox ne pridobi ipja preko DHCP na 3998 VLANU (kloniral sem namreč MAC naslov od Innboxa (in ga izklopil iz omrežja) ampak DHCP še vedno ne da IPja (a imate to na Vendor Class ID naštimato ali kako?)