Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Posodobitev Fritzbox 7360 New FRITZ!OS: 06.52


l0jzi17
03.07.2016, 10:22
Pozdravljeni
Zanima me ali se lahko posodobi fritzbox na najnovejšo programsko opremo 06.52 ali imate svojo telekomsko posodobitev. Trenutna verzija je 06.30 LP

New features 06.52 FRITZ!OS !!!

Improved stability, correction of fixed IP address assignment
New user interface design: optimized for tablets, smartphones and notebooks
The entire home network at a glance - Update FRITZ! products centrally
Analysis of the wireless LAN and private WiFi hotspot expanded
Parental controls with tickets to extend online time
FRITZ!Fon with new start screens and new smart functions
FRITZ!Box controls the temperature at home

080 Tehnična pomoč
03.07.2016, 14:46
Pozdravljeni
Zanima me ali se lahko posodobi fritzbox na najnovejšo programsko opremo 06.52 ali imate svojo telekomsko posodobitev. Trenutna verzija je 06.30 LP

New features 06.52 FRITZ!OS !!!

Improved stability, correction of fixed IP address assignment
New user interface design: optimized for tablets, smartphones and notebooks
The entire home network at a glance - Update FRITZ! products centrally
Analysis of the wireless LAN and private WiFi hotspot expanded
Parental controls with tickets to extend online time
FRITZ!Fon with new start screens and new smart functions
FRITZ!Box controls the temperature at home

Če vam vmesnik Fritza ponuja nadgradnjo jo lahko izvedete.

Lp,
Edvard

cveto
03.07.2016, 21:30
Pozdravljeni
Zanima me ali se lahko posodobi fritzbox na najnovejšo programsko opremo 06.52 ali imate svojo telekomsko posodobitev. Trenutna verzija je 06.30 LP

New features 06.52 FRITZ!OS !!!

Improved stability, correction of fixed IP address assignment
New user interface design: optimized for tablets, smartphones and notebooks
The entire home network at a glance - Update FRITZ! products centrally
Analysis of the wireless LAN and private WiFi hotspot expanded
Parental controls with tickets to extend online time
FRITZ!Fon with new start screens and new smart functions
FRITZ!Box controls the temperature at home


Jaz sem posodobil. posodobitev je potekala brez težav in tudi samo delovanje sedaj je bp...

lp

damdam
04.07.2016, 18:43
Meni ne deluje televizija po posodobitvi. Tehnik nekaj reseval nič rešu. Starega firmware se pa verjetno ne da dobit. Dela pa napovednik filmov, vreme ,program 0 , exskluzivno, ostalo ne.

bond008
04.07.2016, 20:43
menjaj modem :dontknow:

cveto
04.07.2016, 21:23
Meni ne deluje televizija po posodobitvi. Tehnik nekaj reseval nič rešu. Starega firmware se pa verjetno ne da dobit. Dela pa napovednik filmov, vreme ,program 0 , exskluzivno, ostalo ne.

Imam občutek da si bil malo neučakan in se zadevo želel malo skrajšati....
Ker sama posodobitev in namestitev traja kar nekaj časa.

drugače pa če ga nisi zabrikal imaš opcijo povrniti nazaj na prejšnjo verzijo.

"DSL Version
Use previous DSL version
In case no synchronization is possible with the current FRITZ!OS, here you can deploy the DSL version of the previous FRITZ!OS. Once the other DSL version is enabled, the FRITZ!Box will be restarted."

Greš pod Internet/Dsl information/Line settings in obkljukaš da želiš povrnitev...

In ČAKAŠ da v miru sprocesira.!!

In samo toliko v vednost ,nova verzija se pravi nadgradnja deluje brez težav.

Ta modem je zelo dober ,tudi zaradi takšnih in podobnih možnosti samopomoči.

lp

damdam
04.07.2016, 21:35
Sem probal ne povrne na prejšno verzijo

damdam
04.07.2016, 21:45
A je možno da ga je z***alo ker je bil vključen zunanji disk. Zanimivo pa je da vse ostalo dela normalno

damdam
05.07.2016, 10:58
A mate tisti ,ki vam dela ta posodobitev statičen ali dinamičen ip

cveto
05.07.2016, 13:56
A je možno da ga je z***alo ker je bil vključen zunanji disk. Zanimivo pa je da vse ostalo dela normalno

A mate tisti ,ki vam dela ta posodobitev statičen ali dinamičen ip

Ne eno ne drugo nima nobene veze s posodobitvijo..

Dejstvo je ,da si ti predčasno prekinil proces posodobitve.

In kaj se dogaja ko daš povrnitev na prejšnjo verzijo ? In katero verzijo imaš sedaj zapisano kot instalirano ?

lp

tomy11
05.07.2016, 14:26
Jaz sem ga tudi posodobil pa mi zaenkrat vse deluje brez kakršnih koli težav. Imam pa statični IPV4 in IPV6, tako da tudi ti nebi smel imet težav. Sama posodobitev traja en čas ni takoj gotovo, tako da mogoče je pri tebi šlo kaj narobe med posodabljanjem...

damdam
05.07.2016, 17:32
Ne eno ne drugo nima nobene veze s posodobitvijo..

Dejstvo je ,da si ti predčasno prekinil proces posodobitve.

In kaj se dogaja ko daš povrnitev na prejšnjo verzijo ? In katero verzijo imaš sedaj zapisano kot instalirano ?

lp



Proces ni bil predčasno končan. Verzija piše 6.52 Danes so delali neke meritve menda. Jutri se verjetno oglasijo. Če bišlo med posodobitvijo kaj narobe bi verjento nič ne delalo. Tko pa dela čisto vse razen tv. Box kaže epg program, lahko gledam eno žlahtno štorijo, kino uglavnem vse razen televizije.

damdam
05.07.2016, 17:51
Uglavnm fajn da je DVB-T na razpolago :-)

kekeciam
06.07.2016, 14:21
Če vam vmesnik Fritza ponuja nadgradnjo jo lahko izvedete.

Lp,
Edvard

Jaz sem sicer imel vprašanje (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=41933) v zvezi s posodobitvijo že dobro leto in pol nazaj. Takrat sem dobil odgovor, da naj bi z vaše strani posodabljali modem, ko je nova verzija testirana, ampak pri meni ni nikoli prišlo do nobene posodobitve tako da imam še vedno verzijo 6.04.

So bili od verzije 6.04 kakšni pomembni varnostni popravki, ali pa kaj drugega zaradi česar bi bilo pametno posodobiti na novejšo verzijo? Ali je bolje, da ne posodabljam če vse deluje?

damdam
06.07.2016, 20:39
No zgodba končana. Danes tehnik prinesel novega Fritza isto tv ne dela, se mu je še bolj dogajalo kot mojemu. Priklopi sinope 568 r4 modem vse dela kot mora. Po bodi pa pameten.

Zdej me pa še zanima ali je sinope 568 r4 uredu modem

cveto
07.07.2016, 12:53
No zgodba končana. Danes tehnik prinesel novega Fritza isto tv ne dela, se mu je še bolj dogajalo kot mojemu. Priklopi sinope 568 r4 modem vse dela kot mora. Po bodi pa pameten.

Zdej me pa še zanima ali je sinope 568 r4 uredu modem


Ni mi sicer nič jasno a vseeno... A si ti na adsl ali vdsl ?? Ker drugače na vdsl2b vsaj za moje pojme še zmeraj zmaga innbox v50u.

lp

damdam
07.07.2016, 18:59
Adsl

cveto
08.07.2016, 13:05
Adsl

V čemu je sploh fora da so ti na adsl dali fritza ?

lp

080 Tehnična pomoč
08.07.2016, 21:49
Meni ne deluje televizija po posodobitvi. Tehnik nekaj reseval nič rešu. Starega firmware se pa verjetno ne da dobit. Dela pa napovednik filmov, vreme ,program 0 , exskluzivno, ostalo ne.

Pozdravljeni, če se je modemu uspešno nadgradil in lahko dostopate do vmesnika, ga ponastavite na tovarniške nastavitve.

System-Backup-Factory Settings-Load Factory Settings

Biti morate v Advanced mode. Po resetu na tovarniške nastavitve je treba počakati 15 minut.

V primeru težav mi lahko naročniške podatke in opis težav posredujete na ZS


LP
Boštjan

damdam
09.07.2016, 22:05
Je že v redu so mi dali drug modem sinope 568 r4 .

nejccar
15.12.2016, 11:26
Da odgovorim na vse težave:
To da je predčasno bila prekinjena posodobitev ne bo držala.

Dejstvo je (po ugotovitvah s tehniki), da novi OS 6.52 na FRITZ ne zna sočasno delati s podatki za IPTV in podatki za INTERNET, zato na boxih sočasno ne deluje youtube in navaden program. Prav tako ne dela Daljinec+, v media centru ni vidnih drugih naprav kot usb naprava in podobno.

Če se zamenja vloga porta pa dela youtube,mediacenter, ne delajo pa programi. Črna slika, sporedi pa delujejo.

REŠITEV bo, ko bo podjetje, ki izdeluje FRITZBoxe, izdalo nov Firmware. Do takrat pa ni drugega kot da ti zamenjajo modem. Glede na spremembe ki se odvijajo, je to v prihodnjih mesecih. Napaka je bila javljena tudi njim.


Ker sem z modemom zadovoljen, bom počakal na posodobitev in do takrat bom brez teh dodatkov - mrežne naprave v media centru, daljinec aplikacija, youtube itd...

nejccar
15.12.2016, 11:27
Pod ONLINE meter v nastavitvah Fritza recimo ne kaže da IPTV zaseda pasovno širino, ampak je šteto kot navadni internetni promet - Tu se najbolje vidi to, da ne zna ločevati prometa.

krepki
15.12.2016, 16:42
Ne vem če glih vse tvoje trditve držijo imam verzijo fritz!os06.52 pa mi delajo vsi tv programi na vseh boxih tudi youtube dela brez problema enako dela daljinec + in tudi v Media centru je viden AVM FRITZ Mediaserver.

Te probleme,ki pa jih ti opisuješ pa so na Firmwareju,ki je beta in tega ti lahko naložijo le tehniki na siolu.

mnheia
15.12.2016, 18:12
Ne vem če glih vse tvoje trditve držijo imam verzijo fritz!os06.52 pa mi delajo vsi tv programi na vseh boxih tudi youtube dela brez problema enako dela daljinec + in tudi v Media centru je viden AVM FRITZ Mediaserver.

Se pridružujem. Je pa zanimivo, da je za FritzBox 7490 na voljo že verzija 6.60, ki je iz 06. 07. 2016. Vseeno pa sam ne najde posodobitve na tole verzijo.

https://avm.de/service/downloads/?product=FRITZ%2521Box%2B7490

mnheia
15.12.2016, 18:26
Se pridružujem. Je pa zanimivo, da je za FritzBox 7490 na voljo že verzija 6.60, ki je iz 06. 07. 2016. Vseeno pa sam ne najde posodobitve na tole verzijo.

https://avm.de/service/downloads/?product=FRITZ%2521Box%2B7490

Očitno je tole nekaj v povezavi z jeziki ker na angleški verziji strani pa ni te posodobitve.

nejccar
15.12.2016, 21:34
Ne vem če glih vse tvoje trditve držijo imam verzijo fritz!os06.52 pa mi delajo vsi tv programi na vseh boxih tudi youtube dela brez problema enako dela daljinec + in tudi v Media centru je viden AVM FRITZ Mediaserver.

Te probleme,ki pa jih ti opisuješ pa so na Firmwareju,ki je beta in tega ti lahko naložijo le tehniki na siolu.

hmmm, pa imata oba 7360 model?

nejccar
15.12.2016, 21:43
mnheia in krepki: Vama pod Online meter kaže lepo IPTV ? Ker če vama obema vse dela na 6.52 potem bom pa zahteval novega, ampak na kaj drugega kot na fritz pa ne grem. Odličen WIFI, ni izpadov, stabilno. Edino tole mi nagaja internet podatki na obeh boxih. Pred posodobitvijo na 6.52 je vse delal BP

mnheia
16.12.2016, 08:28
mnheia in krepki: Vama pod Online meter kaže lepo IPTV ? Ker če vama obema vse dela na 6.52 potem bom pa zahteval novega, ampak na kaj drugega kot na fritz pa ne grem. Odličen WIFI, ni izpadov, stabilno. Edino tole mi nagaja internet podatki na obeh boxih. Pred posodobitvijo na 6.52 je vse delal BP

Jaz imam FritzBox 7490 in FritzBox 5490 in na nobenem ne kaže pod Online meter IPTV. V preteklosti sem že imel FritzBox 7360 in tudi tam ni kazalo vendar so storitve delovale.

Mislim, da gre pri tem Online meter bolj za nekaj kar pri Telekom Slovenije ni standardno in ti zato tega ne zna odčitivati...

tomy11
16.12.2016, 11:20
Jaz imam 7360 pa imam tudi verzijo 6.52 od kar je prišla ven pa mi tudi vse dela kot mora. Tako da je pri tebi pomoje nekaj druga narobe...

krepki
16.12.2016, 14:49
mnheia in krepki: Vama pod Online meter kaže lepo IPTV ? Ker če vama obema vse dela na 6.52 potem bom pa zahteval novega, ampak na kaj drugega kot na fritz pa ne grem. Odličen WIFI, ni izpadov, stabilno. Edino tole mi nagaja internet podatki na obeh boxih. Pred posodobitvijo na 6.52 je vse delal BP

Poglej v moj telekom,nastavitve modema kako imaš nastavljene izhode,mogoče nimaš nastavljenih za tv boxe.

nejccar
16.12.2016, 15:05
Poglej v moj telekom,nastavitve modema kako imaš nastavljene izhode,mogoče nimaš nastavljenih za tv boxe.

Bom preveril, ampak da bi bilo to kaj narobe ne verjamem, glede na to da se je tehnik trudil 2 uri (tehnik ne pomoč na 080 1000), da je nazaj vzpostavil TVje

nejccar
19.12.2016, 18:01
Poglej v moj telekom,nastavitve modema kako imaš nastavljene izhode,mogoče nimaš nastavljenih za tv boxe.

Hmm, vidim samo nastavitve za Wifi, nobenih izhodov.

krepki
19.12.2016, 19:56
Ne vem pri meni jih kaže res pa da wifi nisem nastavljal na moj telekom strani ampak direkt na modemu.

http://shrani.si/t/1I/Dr/3obkw1bW/brez-naslova.jpg (http://shrani.si/?1I/Dr/3obkw1bW/brez-naslova.png)

nejccar
19.12.2016, 20:00
Boxa imam na port 1 in port 2, Računalnik pa na port 3.
http://shrani.si/f/3D/Lj/3eiCWiUJ/1.png

Moj telekom:
http://shrani.si/f/20/12V/2BR37rOQ/2.png

krepki
19.12.2016, 20:39
Jaz imam vse štiri lane na 1Gbit/s ampak to nima veze ker imam optiko,ti verjetno ne vidiš kako imaš nastavljene lan izhode ,ker si si vklopil wifi na moj telekom,če ga tam izklopiš in si ga urediš v samem fritzu ti bo verjetno kazalo kateri lan izhod je nastavljen za kaj.

rambo013
20.12.2016, 14:48
@krepki a ti lahko spreminjaš namembnost porta?
Včasih vem da je to bila ena redkih zadev, katerih nisi uspel spreminjat sam. Mogoče je tudi razlika od firmware?
Jaz sem vse nastavitve takrat nastavljal na modemu, razen porte mi je nastavil kar tehnik ravno iz zgoraj omenjenega razloga in kateri je kako nastavljen nisem videl.

krepki
20.12.2016, 16:12
Ja lahko spreminjam namembnost portov pri fritzu samo na moj telekom prej na innboxu u60 pa v samem modemu.

rambo013
20.12.2016, 16:30
Zanimivo, zgleda so tole porihtali.
Leto nazaj, ko sem še sam imel Fritza mi je porte nastavil tehnik ko mi ga je prinesel, ker da bi jih sam se ni dalo.

cveto
20.12.2016, 18:13
Zanimivo ,pri meni tudi ni na "moj telekom" opcije nastavitve portov ?

Samo vklop brezžičnega omrežja ,ki je pa sicer na off ,ker imam nastavljeno v samem modemu.

lp

krepki
20.12.2016, 19:43
Mogoče tale tvoj Fritzbox 7360 nima te možnosti,jaz imam 5490 za optiko in je verjetno razlika.
So pa te možnosti nastavitve.
http://shrani.si/t/Y/11o/2d8Fba1W/brez-naslova-3.jpg (http://shrani.si/?Y/11o/2d8Fba1W/brez-naslova-3.png)

rambo013
20.12.2016, 19:44
Ja mogoče je odvisno tudi od modema.

cveto
21.12.2016, 01:10
Mogoče tale tvoj Fritzbox 7360 nima te možnosti,jaz imam 5490 za optiko in je verjetno razlika.
So pa te možnosti nastavitve.
http://shrani.si/t/Y/11o/2d8Fba1W/brez-naslova-3.jpg (http://shrani.si/?Y/11o/2d8Fba1W/brez-naslova-3.png)

Morda nam kdo na tehnični pomoči razloži kako in kaj...

Z 7360 modemom na servisnih straneh nimam opcije spremembe portov.

Ali tako pač je ,pa upam da kdo obrazloži..

Lp

tomy11
21.12.2016, 11:38
Na moj telekom pa jaz tudi nimam možnosti nastavitve portov, samo brezžične nastavitve.

080 Tehnična pomoč
22.12.2016, 07:58
Pozdravljeni,

na portalu Moj Telekom res trenutno nimamo možnosti urejanja nastavitev izhodov za vse modeme. Zadevo smo že posredovali dalje razvijalcem, da se doda tudi določene manjkajoče tipe modemov.
V vmesnem času, kot je zapisano na portalu, se lahko poslužite ali zasebnega pogovora ali kako drugače stopite v stik s tehnično podporo in vam mi nastavimo želeno konfiguracijo izhodov.


Lp, Miha

veso266
23.12.2016, 13:32
a je pri teh Fritzboxih kaj več kontrole kot pri Innboxih (imam V60-U in bi rad izklopil TR-069 in pa povezal (njego Voip gateway) na lasten Asterix strežnik kar mi user/user dostop ne omogoča) če ima kdo slučajno admin geslo bi bilo super, ker sedaj ga krakam z wordlisto ampak bo trajalo pa še ne vem če bo uspešno

080 Tehnična pomoč
23.12.2016, 19:02
a je pri teh Fritzboxih kaj več kontrole kot pri Innboxih (imam V60-U in bi rad izklopil TR-069 in pa povezal (njego Voip gateway) na lasten Asterix strežnik kar mi user/user dostop ne omogoča) če ima kdo slučajno admin geslo bi bilo super, ker sedaj ga krakam z wordlisto ampak bo trajalo pa še ne vem če bo uspešno

Če želite, vam lahko telefonijo odstranimo iz modema, da je TR ne bo več nastavljal. Javite mi na ZS svoje podatke.


Lp, Črt

veso266
23.12.2016, 19:21
@080 Tehnična pomoč a bi lahko potem telefonijo sam nastavljal? Ker to bi mi prav prišlo

080 Tehnična pomoč
24.12.2016, 10:25
V bistvu s tem vseeno nebi mogli uporabljati lasten Asterix strežnik. Oziroma bi to najbrž lahko prek Fritza uredili tako, da dodate novo napravo LAN/WLAN telefonije. Sicer bi bil Fritz v tem primeru še vedno "VoIP centrala" a lahko bi si telefonsko registrirali s podatki, ki vam jih izpiše Fritz. Direktna registracija telefonske na strežniku pa ne omogočamo.

Lp Mitja

veso266
24.12.2016, 11:38
@080 Tehnična pomoč in kaj vam preprečuje da ne boste admin gesla povedali naprednim uporabnikom (nočem da je innbox samo za okras)

080 Tehnična pomoč
24.12.2016, 12:40
Ker gre za modem, ki je v naši lasti in upravljanju vam dostopa do administratorskega vmesnika ne moremo posredovati, posredujemo vam pa uporabniški dostop, prek katerega vse osnovne stvari lahko nastavite sami.

Lp Mitja

veso266
24.12.2016, 14:00
@080 Tehnična pomoč imam še enega ki mi ga je prijatelj dal tkoda z lastnino ni problema
pa še če se kaj pokvari osebno odgovarjam

080 Tehnična pomoč
24.12.2016, 15:08
V tem primeru se lahko obrnete na proizvajalca naprave (Iskratel).


Lep pozdrav,
Marko

veso266
24.12.2016, 20:51
obrnil sem se na Iskratel pa da vidimo če bojo oni mi admin dostop dali upam da

PS: ima pa vaš firmware gor tkoda prez admin dostopa ne morem niti na original iskratelovega spravit

g33k
25.12.2016, 17:22
Nevem po čem sklepaš, da bo ti bodo kar dali admin dostop. Pri konkurenci, kjer uporabljajo enako opremo, naročniki še user dostopa nimajo. Če pa dobiš kakšne informacije od Iskratela kako naložiti default firmware gor pa le napiši, ker imam tudi sam enega Innboxa extra, ki ni last telekoma.

veso266
25.12.2016, 18:05
@g33k vem kako je pri konkurenci sam oni se odkupijo z višjimi hitrostmi interneta (oranžni diamant)

krepki
29.12.2016, 08:55
Morda nam kdo na tehnični pomoči razloži kako in kaj...

Z 7360 modemom na servisnih straneh nimam opcije spremembe portov.

Ali tako pač je ,pa upam da kdo obrazloži..

Lp

Ker sem na forumu pokazal,da lahko upravljam z porti na modemu na moj telekom so sedaj to onemogočili tudi meni in sedaj te možnosti nimam več.

cveto
29.12.2016, 18:00
Ker sem na forumu pokazal,da lahko upravljam z porti na modemu na moj telekom so sedaj to onemogočili tudi meni in sedaj te možnosti nimam več.

Pa niso ti odpravili možnosti spremembe namembnosti portov,zato ker bi to delil z drugimi uporabniki..

To pa ni nobena skrivnost..

Verjetno kaj urejajo,glede na odgovor telekoma nekaj postov nazaj :
Pozdravljeni,

na portalu Moj Telekom res trenutno nimamo možnosti urejanja nastavitev izhodov za vse modeme. Zadevo smo že posredovali dalje razvijalcem, da se doda tudi določene manjkajoče tipe modemov.
V vmesnem času, kot je zapisano na portalu, se lahko poslužite ali zasebnega pogovora ali kako drugače stopite v stik s tehnično podporo in vam mi nastavimo želeno konfiguracijo izhodov.

lp

jriznar
29.12.2016, 18:16
meni delajo nastavitve za modem Sinope R4

rambo013
29.12.2016, 18:34
Sinope ali Innbox si lahko sam nastavljal, na nekaterih Fritz-ih nisi. Mogoče je imel @krepki kakšno zadevo odprto da je lahko in so mu sedaj to "popravili", lahko da kaj urejajo in bodo lahko tudi ostali urejali. Lahko da...
Vsekakor čakam če se bo kakšen agent oglasil zaradi tega...

veso266
29.12.2016, 19:18
od Iskratela nobenega odgovora (pa kakšna pravna oseba moreš to bit da se zmenijo zate)

PS: Ali se da pri innboxu narest backup configa? (a bi se dalo to inplementirat?)

cveto
30.12.2016, 18:16
Na splošno se z iskratel-om zastonj obremenjujete. Ne bo nič konkrtenega.

Sem pred cca dvemi leti imel podobne želje po modemu z " odprtim " sw .

Res da so se brez težav pogovarjali,in takrat imeli celo v prosti prodaji innbox v50 ,a sem na koncu dognal da ne bomdobil nič drugačen modem kot ga imam. Ker nekega osnovnega sw sploh naj nebi imeli ampak samo specifične sw po operaterjih.

Bom prilepil samo dva odgovora ,da vidite načelno za kaj gre. :

"Žal z našimi modemi ne gre drugače. Pri nas je za vsakega operaterja specifičen SW paket, ker ima vsak svoje zahteve po načinu delovanja in koliko bo pustil odprt uporabniški vmesnik za stranko. Nekega univerzalnega SW paketa nimamo, ker ni bilo potrebe. Modemi so se vedno proizvajali za znanega kupca, ki je postavil neke zahteve za delovanje.
Gesla, ki bi ga vi potrebovali pa tudi mi ne poznamo, to geslo je v lasti operaterja in je njegova stvar komu ga bo ponudil."

"Modem lahko pošljete, prepis SW je možen, potrebujem samo podatke o operaterju (siol, t-2, amis…) in o tipu priključka (optika oziroma dsl linija), ter seveda vaše kontaktne podatke.
Cena bi bila 1 ura servisnega dela po xx€ , poštnina ni vključena in se plača poštarju. Plačilo je po povzetju. Če je na modemu paket za Siol,vi pa ga boste priklopili na Siol mrežo, prepis ni potreben, ker bomo naložili točno tak paket kot je že na modemu.
"

Sicer je bilo to dve leti nazaj ,a dvomim da je sedaj kaj drugače...

lp

veso266
30.12.2016, 19:46
@cveto hvala za odgovor no iskratel nek generičen sw more imet saj ga daje v naprave v prosti prodaji

PS: Kaj pa če bi bil siol tako prijazen in postal svoj firmware za download?

krepki
30.12.2016, 20:07
A maš ti siolov modem ali kaj,ker če je siolov in obstaja novejša verzija nadgradnje ti ga bodo oni posodobili.

veso266
30.12.2016, 21:46
@krepki imam innboxov modem na katerega bi rad naložil siolov FW zato bi bilo fajn ga dobit v something.bin obliki (tko kot dajejo za recimo TP-Link Routerje update)

krepki
30.12.2016, 22:12
Tega ne boš dobil sem pa prepričan.da ti ga naložijo zastonj,če ga odneseš v telekom center in ga oni pol naprej pošljejo.

veso266
31.12.2016, 10:48
@krepki no kaj pa je lahko nevarnega če mi siol da firmware za download?
veseli naj bojo ker nekdo hoče svojega innboxa pohabiti za njih

krepki
31.12.2016, 11:29
Ne vem pokliči jih pa se zmeni,tako boš takoj vedel na čem si in si ne boš več rabil belit las z tem problemom.

rambo013
31.12.2016, 11:45
@krepki no kaj pa je lahko nevarnega če mi siol da firmware za download?
veseli naj bojo ker nekdo hoče svojega innboxa pohabiti za njih

Kaj imaš pa sedaj naloženega na njem?

cveto
31.12.2016, 17:37
@krepki no kaj pa je lahko nevarnega če mi siol da firmware za download?
veseli naj bojo ker nekdo hoče svojega innboxa pohabiti za njih

Verjetno nebo nobenega problema za fw...samo ne na takšen način kot sisi ti zamislil..

Sam ne boš nič nalagal..oni pa sem skoraj siguren da ti ga bodo.

Podobno kot če imašmodem s kakšno starejšo verzijo fw,in ko ga priključiš ti ga avtomatsko posodobi.

lp

veso266
31.12.2016, 18:38
@cveto FWja ne bom nalagal sam rabim ga da iz njega dobim passwd in pa shadow file

Modem pa se ne bo sam posodobil cemu ne dam parametrov za TR-069 (jih tudi ne vem ampak bi prav prišli za začetek kakšen je ACS Url?, keri port se uporablja?)

morosito
26.09.2018, 16:01
Opazil sem da fritzbox 7490 fritz!os 7.01 se mi na vdsl poveze 70/10 medtem pa 7360 pa ne vec od 34/5.

080 Tehnična pomoč
27.09.2018, 12:26
Opazil sem da fritzbox 7490 fritz!os 7.01 se mi na vdsl poveze 70/10 medtem pa 7360 pa ne vec od 34/5.

Brez uporabniškega imena ne morem preveriti ničesar. Prosim, da mi ga, poleg kontakta, posredujete na ZS.

Lp, Črt