Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL TV kockanje na Mikrotiku


anzeana
03.10.2016, 20:09
Zdravo,

doma imam po novem postavljen Innbox v bridge načinu, preko katerega imam na trunk portu postavljen mikrotik CRS125-24g-1s-rm. PPPoE in telefonija deluje BP, na televiziji pa se mi, ko imam več kot en sprejemnik vključen začne slika kockati. Ko preverim na Mikrotiku Torch, mi kaže okoli 20-25 Mbps pretoka na bridge-u, kar je normalno za 2 HD kanala. Zanima me, ali kdo ve zakaj bi mi kockalo?

LP,

Anže

_Dejan_
16.12.2016, 21:42
Optika ali ADSL?
Meni je zaradi napačne konfiguracije Mikrotika 1HD kanal + 2 SD kanala kurilo 30-50MB in kockalo sliko... Preveri če si kaj napačno nastavil... Se zavedaš da imaš ti switch in ne router? Ta tvoj mikrotik je v routingu zelo počasen, malo poglej kaj se dogaja takrat z CPU-jem, ker igmp proxy porablja cpu... Čeprav taka hitrost še nebi smela biti problem...

anzeana
22.12.2016, 17:29
Hvala za tale odgovor, sem popravil da sem ga dal direktno na switch pa postavil VLANe.
Se mi pa je od tedaj hitrost neta iz obljubljenih 100 Mbit/50 Mbit znizala na 60/50.

Videl sem tudi, da imas nastavljen mikrotik namesto innboxa. A je to na optiki preko SFPja, ali preko konverterja? Meni SFP sicer zazna ampak mi ne poveze etherneta (ni auto negotiationa).

Sam zelim namrec totalno odklopiti innbox in si postaviti MikroTik.

Hvala v naprej

_Dejan_
22.12.2016, 17:49
Konverterja? Jaz sem samo izklopil SFP(V katerega pride vklopljen optičen kabel) iz innbox-a in ga vklopil v mikrotika, nastavil vse potrebno in zadeva dela... Uporabil sem telekomov SFP modul in ne kakšnega drugega... Imam 50/20 in dosegam normalno te hitrosti(ob prižganima dvema sagem komunikatorjema)...

veso266
23.12.2016, 13:28
@_Dejan_ blagor tebi ko imaš p2p optika jaz pa sem obtičal na GPONu in moram uporabljat Huawei škatlo ker (imam sicer en SFP Modul v mikrotiku ampak ne deluje na GPON), bi bilo super če bi se lahko iz GPON preklopil na p2p

_Dejan_
23.12.2016, 13:50
Kako je z GPON nimam pojma, za mikrotik obstaja en modul LINK (https://routerboard.com/SFPONU) samo vprašanje, če je zadeva kompatibilna in se na tak način znebiš huawei škatlice... Za huawei škatlo pa bi morala biti komunikacija enaka kot pri navadnem dostopu, le da nimaš optike ampak lan priklop...

veso266
23.12.2016, 14:57
@_Dejan_ saj tako imam znebil sem se že vsega razen te škatle (ampak me ne ovira je samo neumen terminal) na mikrotiku sem vspostavil PPPoE sejo in nanj priklopil vse SIOL Boxe in tudi Innboxa ampak dokler ne dobim admin gesla (bi bil kdo lahko tako prijazen in ga napisal če ga ima?)bo innbox samo za okras

rambo013
23.12.2016, 15:23
napisal ti ga verjetno ne bo nihče, tko da...
Kaj če bi se obrnil na teh. pomoč, če ti lahko kaj pomagajo?

anzeana
23.12.2016, 15:34
Telekom ga ne bo dal :)
Sem probal sam ze dostkrat (sem poslovni uporabnik tako da bi imel se vecjo moznost).
Zal bojo pri naprednih uporabnikih innboxi lahko res samo se za okras :(

rambo013
23.12.2016, 15:51
Saj nisem mislil da ti ga bodo dali. Mislil sem, da ti lahko svetujejo kakšno nastavitev, kombinacijo ali kaj podobnega. Saj tudi na mikrotik se ti ne bodo povezali pa tam nastavljali.

Nekoč mi je prišel "pred oči" ampak tisti že dolgo ne deluje več...

anzeana
23.12.2016, 16:21
A ima kdo slucajno idejo zakaj mi SFP ne bi delal na mikrotiku?

Meni SFPja sploh ne vzpostavi ko ga dam noter (Ne IP, ampak Ethernet layer).
Pise da je AutoNegotiation done, a paketov od nikoder.
Poskusil sem PPPoE scan narediti na vseh 4 opcijah hitrosti (FD in ne FD) na VLAN 3900 in native ampak ne dobim prav nic. A bi lahko mogoce delil kako mas SFP interface nastavljen?

Ce pomaga, sem dal sfp1 monitor na http://pastebin.com/raw/2Gv9M1PQ

veso266
23.12.2016, 18:14
a imas p2p ali gpon (pri gponu bo težka ker bi moral spremenit vendor serial od SFP modula kar pa se brez zunanjega programatorja ne da)

@rambo013 tehnična pomoc? (enkrat je prisel tehnik spajat ethernet kable in je jasno takoj opazil moj setup in se je pritoževal da se na mesto innboxa nič ne sme priklapljat, ker bi naj se zrušila neka plata:) ) tako ta od tehnične pomoči nič ne pričakujem dovolj bi bilo da dajo admin geslo (ali pa se tehnik na mojem pcju(ki bi imel keyloger) prijavi kot admin in potem iz tam dobim geslo sam najprej se morem zmiselt zakaj ne dela internet)

anzeana
23.12.2016, 18:31
Sem na P2P (en SC moder kabel iz doze v modem)

080 Tehnična pomoč
27.12.2016, 10:22
Delovanje storitev zagotavljamo samo prek naprav verificiranih iz strani Telekoma Slovenije.

Admin dostop do modema (pri uporabi Telekomovega modema/programske verzije) ni možen.

Lp,
Edvard

veso266
17.01.2017, 20:37
Telekomov modem + druga programska verzija = admin dostop

neomusic
18.01.2017, 18:24
Nevem zakaj eni komplicirate. Naj bo telekomov modem v bridge od tam naprej pa delajte z lastno opremo kar hočete :) telekomov modem si predstavljajte le kot vstopno točko v net v vaši hiši ;)!

popolnoma razumem telekom da vam admin dostopa ne omogoči!

tRoller
18.10.2017, 23:16
Konverterja? Jaz sem samo izklopil SFP(V katerega pride vklopljen optičen kabel) iz innbox-a in ga vklopil v mikrotika, nastavil vse potrebno in zadeva dela... Uporabil sem telekomov SFP modul in ne kakšnega drugega... Imam 50/20 in dosegam normalno te hitrosti(ob prižganima dvema sagem komunikatorjema)...

Imaš kakšne specifikacije tega SFPja? Oz. kakšne nastavitve interfaca? Jaz sem tudi probal preklopit iz modema v MikroTika, vendar zadeva ne špila. MT sicer zazna SFP, naprej se pa ustavi.

_Dejan_
23.08.2018, 14:41
Ne spremljam teh forumov tako, da tudi odgovarjam ne... Da malo obudim temo...
Nimam specifikacij SFP-ja ker je to telekomova zadeva, ki je bila vtaknjena v inbox.


Link length 9um: 20000 m
Vendor name: OEM
Vendor Part Number: 6C-eWDM-0220AS
Vendor Revision: A0
Wavelength: 1310.00 nm


Če samo vtakneš ne bo delalo... Je kar nekaj konfiguracije...
Da ti začne delat internet če se prav spomnim je dovolj samo narediti "PPPoE Client" na interfaceu sfp1(namesto ethX ko si imel priklopljeno na modem). Za IPTV je potrebno veliko več(bridgei, vlani...)...

Lp