Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaj dogaja Slovenija?


toxic
18.12.2017, 20:25
Prislovična predpraznična evforija je v ozadje potisnila politično sceno, ki pa nikakor ni zamrla. Dobrih 6 mesecev nas loči do parlamentarnih volitev, volilna kampanja, pogovorno; pecanje volilk in volilcev, je že v polnem teku. Mediji so v nizkem štartu, ravno tako strankarski štabni strategi, ki bodo skušali kandidatke in kandidate prikazati v čim lepšim luči, njihove obljube pa povsem uresničljive ter realne, kot vedno s figo v žepu.
Dominantne stranke, več ali manj štartajo s starimi močmi, preverjenimi obrazi, drugi se prenavljajo in si nadevajo nov lišp, tretji ustanavljajo svoje liste, ali stranke in snubijo nezadovoljne politike ter t.i. strankarske odpadnike.
Čeprav praksa kaže, da "profesorji" ravno niso primerni za vodenje države, se še vedno stavi nanje, saj naj bi jim ljudje bolj zaupali, kakor retorično in populitično spretnejšim ter agresivnejšim posameznikom.
Kdo bo v tej igri laži, obljub, podtikanj, sprenevedanj, medijskih umorov ter spletk odnesel glavo nagrado, bomo najverjetneje izvedeli že v prvi polovici junija 2018. Nekaj pa je skoraj zagotovo jasno, večinsko volilno telo bo ponovno nasedlo in posledično plačalo zapitek.

Spajky
23.12.2017, 10:08
>Nekaj pa je skoraj zagotovo jasno, večinsko volilno telo bo ponovno nasedlo in posledično plačalo zapitek.<

he he , najverjetneje, bolela bo pa glava kasneje ... samo spomin je kratek ... politiko pa kreira denar, več denarja več propagande in kdo ga ima največ ponavadi vsili svojo preko frontmenov (ala M.C. ipd) za ovce ...

..>> če bi volitve lahko kaj bistveno spremenile, bi jih prepovedali ! << :rolling:

toxic
05.01.2018, 16:10
Zadevo bi bistveno spremenili z ukinitvijo strankarskega sitema. Zakaj ljudje ne bi volili posameznikov, ki jim zaupajo in jih lahko tudi pokličejo na odgovornost? Politične stanke so zgolj paravan, za katerim se skrivajo lepljivo prsti lobiji in preživete politične strukture, ki obvladujejo medije, slednji pa volilce. Če političnih strank ne bi bilo, ljudji nihče ne bi mogel mesti z "levimi" in "desnimi", saj se ta konotacija zlorablja za manipulacijo, kot slabšalnica za neko sprejemljivo, ali manj sprejemljivo politično opcijo.
Mi potrebujemo dobro oblast, ne levo in ne desno ter dobrega zakonodajalca, ki bo deloval v prid države in državljanov.