Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Drugi tir


toxic
19.12.2017, 15:23
Da nasprotniki, kakor zagovorniki gradnje drugega tira ne bodo mirovali je že jasno. Pobudnik zaustavitve Vili Kovačič je vsaj trenutno uspel, a tudi na vladni strani ne mirujejo. Izmislili so si novo strategijo, da bi elegantno obšli sklep US in VrS, načrtujejo podpis nekakšne pogodbe z odložnim pogojem.(?) Je Miro Cerar s to potezo kršil lastno integriteto, mu gre sploh še zaupati, ali je (tudi po njegovi zaslugi) država padla na nivo še sprejemljive politične ter pravne tolerance?
Na ministrstvu za infrastrukturo so že prejeli befel, a se zatika, ker se je temu uprl Jure Leben, državni sekretar na istem ministrstvu, ki je na referendumu za drugi tir vodil vladno ekipo.(?) Leben je zagrozil, da bo bojkotiral podpis pogodbe, če vlada namerava s Stojanom Petričem (prvi človek Kolektorja (CGP) in časopisne hiše Delo ter član Kučanovega Foruma 21) podpisati pogodbo, kljub temu, da zakon o drugem tiru, zaradi odločitve vrhovnega sodišča, pravno miruje. Po podpisu bi lahko pričeli s pripravljalnimi deli, vrednimi 14,5 milijonov EUR, ki jih je na razpisu dobil prav Petrič.

Da gre na nož je že jasno, saj je celo znani ekonomist Bernard Brščič, v oddaji VVFaktor na TV3, Kovačiču kar javno, dobronamerno svetoval, da naj bo previden in naj pazi na svojo varnost... .(?) Smo resnično zabredli že tako nizko?

Spajky
23.12.2017, 09:52
... Še ne, lahko gre še nižje ...