Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Levica, ali "leva ruka desni džep"?


toxic
07.01.2018, 07:37
Družinsko podjetje poslanca SD Matjaža Hana M & M International je kar 25 let Pivovarni Laško dobavljalo etikete za našo najznamenitejšo flaško. Zato ni naključje, da je bil prav on eden najglasnejših poslancev iz vrst Socialdemokratov, ki je nasprotoval prodaji Pivovarne Laško, kjer se je pogosto opletalo z besedami, kot so “nacionalni interes”. Seveda pa je kljub prodaji pivovarne tudi njemu kapnilo v žep 210.000 EUR.
Poslanec Han je družinsko podjetje M&M International podedoval od staršev, ki je imelo s Pivovarno Laško od leta 1992 sklenjeno pogodbo za dobavo etiket. Sodelovanju v "nacionalnem interesu" je bilo konec, ko so pivovarno prevzeli Nizozemci. Slednji so se odločili objaviti mednarodni razpis, na katerega se je prijavilo tudi podjeteje M&M Internacional, ki pa ni bilo izbrano, saj ni izpolnjevalo vseh zahtevanih pogojev. Pri teh ni bila pomembna le cena, temveč tudi kakovost in zanesljivost dobav izdelkov ali storitev. Neuradno naj bi na razpisu zmagalo podjetje s Hrvaške.

Zdaj lažje razumemo goreča prizadevanja slovenske "levice", da bi v "nacionalnem interesu", v državni lasti ohranila svoj bankomat (NLB), ki ji (sodeč na primeru Pivovarne Laško) verjetno prinaša tudi kar lep donose. Ne pozabimo še na Telekom, ki je menda sploh odličen izvor dopolnilnega zaslužka.
Poduk najbrž ni potreben, ko kakšen levičarski politik javno in glasno nasprotuje prodaji katerega koli državnega podjetja vedite, da ima tudi sam "levu ruku u desnom džepu".