Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : najboljše kar sem jedel


lump muc
24.01.2005, 22:32
napište vaše najljubše jedi zraven pa lahko še recept dodate da vidmo kaki gurmani ste;)

3025700501028849022294100
24.01.2005, 22:52
češplovi knedlni

Recepta ne vem, ker jih jest ne kuham. :clown:

iri
24.01.2005, 23:54
Ajdovi žganci!

-----------------------------------
Gravity makes the heart grow fonder.

silence
25.01.2005, 07:50
Jaz se tud pod žgance podpišem

------------------------
CARPE DIEM

Sacha
25.01.2005, 08:20
vampi:tongue:

partibraker
25.01.2005, 08:54
moja najljubša jed so spinačni kaneloni

3-4 paradižniki
origano
bazilika
sol
poper
čebula(zelo majhna)
1česen(strok)
špinača
riccota ali skuta(meni je še bol ušeč s skuto)
olivno olje
testenine za lasanjo
parmezan(2vrečke)

v mikser daš paradižnike baziliko in malo soli.zmiksaš.streseš oziropma zliješ v manjši pekač-nepomaščen(tko da je debelina paradižnikove omake ene 2cm-3cm)
pripraviš špinačo:na kockice narezano zelo majhno čebulico malo prepražiš na olivnem olju(ne zlatorumeno)dodaš narezano špinačo,nasekljan strok česna,nasekljan origano(svež po možnosti),sol,poper in pražiš pet minut
nato skuhaš testenine za lazanjo(v vodo dodaš malo olja da se ne zlimajo skupi)
no in pol začneš delat kanelone:vzameš en kvadratek testa daš not eno zvrhano žličko špinače(ki si jo prej pripravil),eno žličko skute in eno žličko parmezana in zrolaš.no te rolce pol zlagaš na paradižnikovo podlago eno zraven druge.
no ko imaš cel pekač naložen vse kanelone potreseš z parmezanom in pokapaš z parimi kapljicami olivnega olja.lahko pa namečeš po vrhu še par kockic mocarele
in seveda ne smeš pozabt dat pečt tm na 200-220

mljack:tongue:


DICKING AROUND

Tanatie
25.01.2005, 09:51
palacinke z nutelo:)

No escaping gravity...

Citymamba
25.01.2005, 13:51
Nimam najljubše jedi. Vse je odvisno od dnevne želje. Včasih mi zadiši golaž, drugič le iz vseh vetrov zmešana solata prelita s kakšno dobro omakco , tretjič dišeča hrenovka, četrtič sirovi štruklji, petič dunajc s pomfrijem, šestič hors itd. Pravzaprav sem univerzalec. Prej bi znal napisati kaj ne bi jedel kakor kaj imam najraje. Pravzaprav najraje imam sveže, okusne in neprismojene jedi.:veryevil::approve:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

ARMEDhodzic
25.01.2005, 14:00
Pomfri pa dunajc.

[}:)]

********************************
When you go down, you go down with me!

Tanatie
25.01.2005, 14:09
to je tut hudo, ja...

No escaping gravity...

sadie_007
25.01.2005, 15:33
jst mam obdobja, tko da bi težko rekla, kaj je moja najljubša hrana ... rada mam morsko hrano, pa šparglje, pa tud krvavice in repco z ocvirki :blush:

ampak trenutno, če se (naju) hočem pocrkljat, naredim biftek (kakšen fajn uležan kos pljučne), z zenfom namazan in čist na hitr popečen (še precej krvav), zraven dam pa sam mal zelenega popra :approve: ... aja, pa skeldo svežga, čist drobnega motovilca

njami, za vseh deset obliznit si










My name is Bond. Sadie Bond.

ponga
25.01.2005, 15:59
njoki z jurčki

-------------------------------
Lepa beseda nikomur ne preseda.

Smarty
25.01.2005, 23:23
Isto. :cool:
Mislm, miljontavžent jedi je d best, sam če morm pa neki izbrat, bom pa sigurn rekla dunajc pa pomfri. Pa nobene solate zraven, k je en jem. Sam limonca. :approve::tongue:



quote:Originalna objava ARMEDhodzic

Pomfri pa dunajc.

[}:)]

********************************
When you go down, you go down with me!


http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

arabela
26.01.2005, 11:39
- ajdovi žganci z ocvirki in kislim mlekom
- domače prekajeno meso iz zaseke ( po domače rečemo "kiblflajš":D)
- skutni štruklji
- špageti na tisoč in en način
- krompir pečen v pečici in kaka fajn pečenkica zraven in kislo zelje
- gobe v omakah, pohane, filane...
- in še in še :tongue:

**********************
***I didn´t start the fire***http://img32.exs.cx/img32/6690/101799ai.gif

pk
26.01.2005, 11:43
- ne sme bit pohano
- ne sme bit ocvrto
- ne sme bit mocno slano
- ne sme bit prevec pikantno.
Drugace pa vse.
Aja, pa prezganka tudi ne sme bit.

Don't worry, be happy !

BiG sMoKe
29.01.2005, 07:54
quote:Originalna objava Tanatie

palacinke z nutelo:)

No escaping gravity...



SE STRINJAM

_________________________
LIMP BIZKIT SO CARJI!JIH KDO POSLUŠA?

JA JAZ.

DIJO SE VIDIMO DRUGIČ

LP Tadej!

http://img175.exs.cx/img175/7742/d0258ud.gif U pisda me je strah bom raj kr pobegnu

AP
29.01.2005, 19:57
Mamini zmleti zrezki s pire krompirjem pa solato s čebulo :approve:

Če verjameš.

lukaballs
29.01.2005, 21:10
quote:Originalna objava Tanatie

palacinke z nutelo:)

No escaping gravity...
se strinjam al pa z jagodno marmelado:D:2thumbs:

can`t touch this...

lump muc
30.01.2005, 12:46
palačinke z orehovim nadevom, potresene s sladkorjem:tongue:

RADIO ROBIN -11 let
99,9- 100 MHZ

AP
30.01.2005, 19:41
Ne, najboljše so z domačo marelično marmelado (no, bolj kašo kot marmelado, pa sladka ne sme bit, posute z mešanico kristalnega cukra in svežih zmletih orehov :approve:

Če verjameš.

mrjerry
30.01.2005, 23:36
Najboljse so kitajske umetnine, ki jih delava z drago sredi cisto navadnih dni :approve:

Sicer se pa v spominu najraje razvajam z mariniranim lososom Svedske (beats the hell out of smoked), dobro kilo picov z bogvekaterega zaliva na Hvaru, savojske pozrtije na smucariji (fondue, tartiflette in raclette v enem), pic pri kolegu na vikendu...

Za najboljso se pa ne morem odlocit... prevec je bilo ze dobrih :tongue:

Citymamba
31.01.2005, 11:16
quote:Originalna objava bog dan

palačinke z orehovim nadevom, potresene s sladkorjem:tongue:

RADIO ROBIN -11 let
99,9- 100 MHZ

Prelite s čokolado in s stepeno smetano. :tongue::tongue::tongue::approve:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

popka
31.01.2005, 14:07
pire pa puranji zrezki v gobovi omaki, palačinke z banano in nutelo:tongue::tongue:

pikabu

mdg
31.01.2005, 19:27
quote:Originalna objava Smarty

Isto. :cool:
Mislm, miljontavžent jedi je d best, sam če morm pa neki izbrat, bom pa sigurn rekla dunajc pa pomfri. Pa nobene solate zraven, k je en jem. Sam limonca. :approve::tongue:



quote:Originalna objava ARMEDhodzic

Pomfri pa dunajc.

[}:)]

********************************
When you go down, you go down with me!


http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?



Bečka konjušarja...:D:D;)

mdg
31.01.2005, 19:47
Drgač pa težko...

zdajle mi pade na misel ena taka fina rolada iz celih puranjih prsi v mreni, hrustljavo zapečena z mandeljni in sezamom...polnjena pa s pršutom, ohrovtom in začimbami...marsikaj je not.:tongue::tongue:

Na hitro...goveji golaž s kruhovimi cmoki pr Šoferski mamici.

Dobro...srnin golaž, gobova juha in čudoviti zrezki pr Veroniki na Hočkem Pohorju.

Postrv...ulovljena v Dolini Vinetu malce naprej od Majšperka, čudovito hrustljava. Piknik style.
Če pa hočeš bejbo impresionirat z čudovitimi ribjimi specialitetami...Novi svet pri stolni cerkvi, Maribor.

Sladica...šarlota pri Šikerju, Pernica. Tudi čudovit bograč...

Razvajanje pr Vindišu v Lenartu.

Ko si NORO lačen Anton v Cerkvenjaku.

Topla poletna noč na terasi Ribiča ob zvokih umirjene glasbe in odsevov mesečine na ptujski Dravi, za gušt pa njihove čudovite prestice pred kako ribjo specialiteto. Seveda s ptujskim sivim pinojem, Vareja.

kekez
31.01.2005, 20:09
quote:Originalna objava pk

- ne sme bit pohano
- ne sme bit ocvrto
- ne sme bit mocno slano
- ne sme bit prevec pikantno.
Drugace pa vse.
Aja, pa prezganka tudi ne sme bit.

Zame pa, če vsaj malo ne razžre krožnika, potem ni dovolj pikantno. :veryevil:

Če grem na pico, imam zmeraj problem, ker jim pol tabasca porabim in mi hočejo ful zaračunat.

Nekoč v kitajski je znanec zame naročil eno zadevo, ki naj bi bila extra pikant. Še poudaril je, da ne sme biti nič evropsko prilagojeno, naj si kar dajo duška. No, tista zadeva je bila že skoraj po mojem okusu. :D Še kakšna solata iz pekočih feferonov, pa bi bilo super. :clapping:

pk
31.01.2005, 20:45
City in Kekez, ce vama pase, dober tek.:)

Don't worry, be happy !

mdg
31.01.2005, 20:50
Ajaa...pa žličnike sm pozabil.:tongue:

pk
31.01.2005, 20:54
quote:Originalna objava mdg

Ajaa...pa žličnike sm pozabil.:tongue:



Mnjami, salcburski zlicniki!!!!

Don't worry, be happy !

GiGi
31.01.2005, 21:19
quote:Originalna objava pk

quote:Originalna objava mdg

Ajaa...pa žličnike sm pozabil.:tongue:



Mnjami, salcburski zlicniki!!!!

Don't worry, be happy !


SOLNOGRAŠKI SO PRESNETO!!!!:(:(:(





Nekateri ne razumejo, ne vedo ali pa preprosto nočejo vedeti ali razumeti !

kekez
31.01.2005, 21:36
quote:Originalna objava GiGi

SOLNOGRAŠKI SO PRESNETO!!!!:(:(:(

:2thumbs: Si mi vzel izpod tipkovnice. :2thumbs:

Glej moj post na http://forumi.siol.net/topic.asp?TOPIC_ID=44763&whichpage=2

:clapping:

lump muc
31.01.2005, 21:51
njoki z gorgonzolo , pa poper vmes in malce soli;)

pa kakšna gobova omakca:tongue:

RADIO NOVA

94,8 MHZ FM STEREO

Chili
01.02.2005, 09:58
quote:Originalna objava ARMEDhodzic

Pomfri pa dunajc.

[}:)]

********************************
When you go down, you go down with me!


:2thumbs:

http://emoticons4u.informationalot.com/cartoon/1244.gif
http://www.radio-kozmos.com/radio/

pk
01.02.2005, 11:36
GiGi + Kekez:

zakaj se pol ne razburjata nad pomfrijem in dunajcem:dontknow:

Don't worry, be happy !

kekez
01.02.2005, 11:58
quote:Originalna objava pk

GiGi + Kekez:

zakaj se pol ne razburjata nad pomfrijem in dunajcem:dontknow:

Saj se bom, takoj ko bo pisalo viner šnicel. :D

Drugače pa SSKJ pravi:

pomfrít -a in pomfrí -ja m () na rezine narezan krompir, pečen na olju ali masti, ocvrti krompir: naročil je zrezek in pomfrit; kozica za pečenje pomfrita

dúnajski -a -o prid. (ú) nanašajoč se na Dunaj: dunajski zrezek paniran in ocvrt zrezek


Ok, dunajc je pač (slovenski!) žargon. Kaj naj bi bilo tu spornega? :cool:

pk
01.02.2005, 12:10
"Salcburski" je pa starokranjski zargon. Ce si res iz KR, bi to moral vedet.:clown:

Don't worry, be happy !

Robert
01.02.2005, 19:47
Spageti bolognese:tongue:

Smarty
03.02.2005, 10:39
Smo rekl, da bomo tuki hvalil, a ne? :shy:



http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

kekez
03.02.2005, 14:14
Glede na to, da moramo tu naprej pisati o ričetu.

Zanimivo, da je ričet celo v enciklopediji wikipedija http://sl.wikipedia.org/wiki/Ri%C4%8Det . Nekaterim se očitno zdi, da tudi take stvari sodijo v enciklopedijo. :D Ampak kako, da ni recepta. :dontknow:

Če bo šlo tako naprej, bo ta tema tudi postala ričet (ali mineštra). :veryevil:

megica
03.02.2005, 21:16
jaz imam obdobja ko mi je nekaj najbolj všeč.Zdaj trenutno škampi in klapavice a la buzara:tongue:

življenje je lepo
http://www2.arnes.si/~mtoman6/avatars/luna1.jpg

Cvetlični deček
03.02.2005, 22:15
spam 14

kekez.. če't kej ni prov, maš u wikipediji gor "Uredi" :veryevil::veryevil:

http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png

kekez
03.02.2005, 22:21
quote:Originalna objava Čiro

spam 14

kekez.. če't kej ni prov, maš u wikipediji gor "Uredi" :veryevil::veryevil:

Saj sem bil res kemik, ampak za urejanje in dodajanje receptov za ričet. :nonono:
To pa vseeno presega moje zmožnosti. To je hujše kot krekirati alkane ali sintetizirati hidrazin. :veryevil:

Ampak, če ričet že sodi v enciklopedijo, bi AVTOR vseeno MORAL dodati najvažnejše: RECEPT! :2thumbs:

Cvetlični deček
03.02.2005, 22:26
kekez, jst tut žal ne znam ričeta skuhat.. bom mami prosu, če recept narekuje :D

http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png

kekez
03.02.2005, 22:33
quote:Originalna objava Čiro

kekez, jst tut žal ne znam ričeta skuhat.. bom mami prosu, če recept narekuje :D

Sej receptov za ričet je na netu kolikor hočeš, ampak jaz nepreizkušenih postopkov že ne bom vnašal v tako resno publikacijo, kot je enciklopedija. :)

Cvetlični deček
03.02.2005, 23:02
sej te bo kdo popravu, če bo iz zanič recepta skuhov kej čudnega ;)

http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png

lump muc
06.02.2005, 01:19
dobra jed je puding vanilijev mmm:tongue:

RADIO NOVA

94,8 MHZ FM STEREO

biba
06.02.2005, 19:57
HALLO pizza, rabiš pa študentske bone in telefon... simpl, ko pasulj

žulj
07.02.2005, 17:50
Pohani možgani s tatarsko omako. :kmet::2thumbs:

Ne stori drugemu, česar ne želiš, da drugi storijo tebi.

lump muc
07.02.2005, 23:50
a ovčji :nonono:

RADIO NOVA

94,8 MHZ FM STEREO

lump muc
11.02.2005, 23:56
men je dobra sladoledna kupa poleti,

prav osveži te:tongue:

RADIo val

valovanje

silence
13.02.2005, 10:50
men je vse dober:approve:

sonchika
13.02.2005, 12:50
Kislo pekoča juhica iz kitajske restavracije... Njam.

ataman
13.02.2005, 19:50
o okusih...
pohana pečena paprika, na primer. :2thumbs:
karkoli, kar prileze iz pečice, slano ali sladko

lump muc
13.02.2005, 20:55
super so lignji s tatarsko omako , pa limonco zraven:tongue:

RADIo val

valovanje

Robert
13.02.2005, 21:01
quote:Originalna objava bog dan

super so lignji s tatarsko omako , pa limonco zraven:tongue:

RADIo val

valovanje
:tongue::tongue::tongue:

biba
14.02.2005, 22:02
..feferoni s kozjim sirom:2thumbs:

ralle
18.02.2005, 15:14
Njoki s sirovo omako iz gorgonzole in še kakšnega sira :tongue:
Jest sem na sir čist nora, zato ga tud pojem vsak dan vsaj 30dag.

Zadnjič sem v Kavalu jedla tako dobro zelenjavno lazanjo, s ful dobrim prelivom iz sira :tongue::tongue::tongue:

Lačna :tongue:

Robert
19.02.2005, 10:00
Njami, sir:tongue::tongue:

Robert
21.02.2005, 21:17
Svez kruh, hrustljav in se cisto malo topel, mmmm:tongue:

lump muc
21.02.2005, 23:01
toast :2thumbs:

RADIo val

valovanje

Tipsy
21.02.2005, 23:05
Vegeterjanček:approve::veryevil::2thumbs: To vejo sam kranjčani kje je;)

----------------------------------------
V ta prostor lahko vstavite svoj podpis!
----------------------------------------

3nity
24.02.2005, 13:20
- piščančji file s curryjem in riž :tongue::tongue:
- ričet
- jota
- ajdovi žganci ali ajdova kaša
- skutne palačinke
...

------------------------------------------------------------------------
Every day of my life I'm forced to add another name to the list of people who PISS ME OFF!
http://www.langkawi.dk/u0102.gif

mirna
24.02.2005, 17:35
-filane paprike
-gobova juha
-testenine vseh vrst
-piščančje meso z raznimi omakami

lump muc
26.02.2005, 15:18
gobova omakca in piščanček s rižem :tongue:

RADIo val

valovanje

lump muc
26.02.2005, 15:19
palačinke s z orehovim nadevom so super:tongue:

RADIo val

valovanje

bluesy
26.02.2005, 17:36
Mehiške palačinke
Sarma
Lasagna

:tongue:

saira
26.02.2005, 18:42
njam, njam...:tongue:


quote:Originalna objava Tipsy

Vegeterjanček:approve::veryevil::2thumbs: To vejo sam kranjčani kje je;)

----------------------------------------
V ta prostor lahko vstavite svoj podpis!
----------------------------------------


jest pa kr zamižim, da hitrej mine...

lump muc
27.02.2005, 19:25
blejska vegetarijanska juhica:approve:

valovanje

biba
12.03.2005, 17:02
..kuhana riba s kislo smetano in kumarami:2thumbs::2thumbs:

lump muc
13.03.2005, 22:02
brancin

valovanje

lump muc
22.03.2005, 22:42
kalamari so zakon

valovanje

Oja
23.03.2005, 12:09
Skampi na buzaro in sushi. Mam drag okus, ja. :blush:

_________________________
Svakog dana u svakom pogledu...

Pancho
23.03.2005, 12:14
Mehiška chimichanga... pod pogojem, da jo sam nardim :approve:

You have to expect things of yourself before you can do them.
--- Cobra Mind --- (http://galerija.jurerobic.net/albums.php)

lump muc
23.03.2005, 22:32
francoska solata:approve:, sam brez graha

valovanje

lump muc
03.04.2005, 22:18
gres na mleku mi je všeč, sam vmes malce čokolade:tongue:

lep pozdrav

_KinG_
17.04.2005, 17:40
cordon blue

_________________________
Nobody is perfect - I am nobody

partibraker
25.04.2005, 13:48
kaneloni iz špinačo in skuto(oz.riccoto):tongue:

lump muc
25.04.2005, 21:07
tunina s polžki;)

lep pozdrav

bluesy
25.04.2005, 21:15
quote:Originalna objava partibraker

quote:Originalna objava Pancho

Mehiška chimichanga... pod pogojem, da jo sam nardim :approve:

You have to expect things of yourself before you can do them.
--- Cobra Mind --- (http://galerija.jurerobic.net/albums.php)
kako se to nardi:question:



http://www.thatsmyhome.com/texmex/main/chim.htm
http://www.allsands.com/Food/Recipes/chimichangasrec_aqu_gn.htm
http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,chimichanga,FF.html

hostapler
21.05.2005, 23:00
...nisem lacen trenutno ampak za prekmursko gibanico se zmeraj najde prostor.. :o))
http://www.worldwebgraphics.com/~marjan/bistro_petek/images/bistro/gibanica.gif

Sestavine:
moka (30 dag)
sol
olje (2 dl)
voda (15 cl)
mak (6 dag)
sladkor (25 dag)
cimet
skuta (50 dag)
jajca (1)
kisla smetana (5 dl)
rozine (8 dag)
orehi (10 dag)
jabolka (50 dag)
limonina lupina Čas predpriprave: 1 ura
Čas priprave: 30 minut
Čas kuhanja: 1 ura

Priprava:

Moko, sol, mlačno vodo in dve žlici olja zamesimo v testo, ki ga pustimo počivati kakšno uro. Med tem pripravimo makov, skutni, orehov in jabolčni nadev.

Za makov nadev zmeljemo mak, mu dodamo 5 dag sladkorja in cimet po okusu. Pol kilograma skute, jajce, deciliter kisle smetane, rozine in 10 dag sladkorja zmešamo za skutni nadev.

Zmlete orehe in cimet zmešamo za orehov nadev.

Za jabolčni nadev jabolka operemo, olupimo in naribamo. Dodamo še 10 dag sladkorja in cimet po okusu ter naribano limonino lupino.

Spočito vlečeno testo tanko razvlečemo, ga napol osušimo, nato pa razrežemo na krpe v velikosti pekača.

Pekač dobro namažemo z maščobo. Vanj damo eno plast testa, ga pokapamo z maščobo, potresemo z makovim nadevom, čez položimo drugo krpo testa. Premažemo jo s skutnim nadevom in pokrijemo s testeno krpo. To potresemo z orehovim nadevom, pokapamo z maščobo in pokrijemo s testom. Testo potresemo z jabolčnim nadevom in pokapamo z maščobo. Vse plasti nadeva se enkrat ponovimo. Na koncu mora biti plast testa. Gibanico polijemo s kislo smetano in pečemo dobro uro na približno 180C.

Opombe:
Namesto, da sami delamo vlečeno testo, ga lahko tudi že narejenega kupimo. Prihranimo lahko tudi maščobo, s katero pokapamo celotno gibanico pred pečenjem. V tem primeru premažemo vsako plast testa s kislo smetano.
http://www.worldwebgraphics.com/~marjan/bistro_petek/bistro_files/recepti/recept_gibanica.php

fancy
22.05.2005, 14:52
Ta prava štajerska kisla juha, pa meso iz kible,pa koruzni kruh.

Fancy

znamkar
22.05.2005, 16:35
MLJASK!

http://www.molisanabakery.com/images/sce/Tiramisu%202b.jpg
http://users.telenet.be/eforum/emoticons4u/party/fest33.gif


Prav dons smo ga jedl!

Pancho
22.05.2005, 17:12
quote:Originalna objava bluesy

quote:Originalna objava partibraker

quote:Originalna objava Pancho

Mehiška chimichanga... pod pogojem, da jo sam nardim :approve:

You have to expect things of yourself before you can do them.
--- Cobra Mind --- (http://galerija.jurerobic.net/albums.php)
kako se to nardi:question:



http://www.thatsmyhome.com/texmex/main/chim.htm
http://www.allsands.com/Food/Recipes/chimichangasrec_aqu_gn.htm
http://www.cooks.com/rec/search/0,1-0,chimichanga,FF.html

Za moj okus za kratek čas skuhaš v eni posodi papriko, koščke čebule, fižol (in še dodatno poljubno zelenjavo), na koncu dodaš še mal paradižnikove omake (domače seveda, po možnosti kar paradižnik v celih koščkih); dodaš lahko tud meso po lastnem okusu (po izkušnjah se daleč najbolje obnese piščanec). Sedaj rabiš še tortille (lahk jih sam nardiš, če se ti da (v nasprotnem primeru kupiš)); po možnosti naj bodo tople. Določeno mero (zgoraj opisane mešanice) streseš na tortillo in jo zviješ (po vrhu dodaš nekaj sira); za prilogo se mi zdi najprimernejša rdeča salsa al pa avokadov quacamole. Lots of it. :tongue:

You have to expect things of yourself before you can do them.
--- Cobra Mind --- (http://galerija.jurerobic.net/albums.php)

doody
26.05.2005, 21:23
quote:Originalna objava pk

- ne sme bit pohano
- ne sme bit ocvrto
- ne sme bit mocno slano
- ne sme bit prevec pikantno.
Drugace pa vse.
Aja, pa prezganka tudi ne sme bit.

Don't worry, be happy !

Veš kaj?Najbolje,da greš na Pokljuko,pa se boš kar s kravam skupaj pasel.Tam travica ni ne slana,ne sladkana,ne ocvrta,ne pečena,ne kuhana,ne prežgana,samo malo je posrana.Ravno prav,ti povem.To sem namreč zvedu od takih izbirčnežev kot si ti.:music::music:

Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak.

http://url-doody.hitri.com/http://www.shrani.si/pics/fff11704.jpg

unicorn
29.05.2005, 18:10
vanilijev sladoled s toplimi jagodami:2thumbs:

Tanatie
07.06.2005, 03:25
palacinke z nutelo...nism zahteven...

-----------------------------------------
Come to the dark side! We have cookies...

lump muc
10.06.2005, 09:32
sadni sladoled :tongue:

L-glutamin
12.06.2005, 15:41
hmm, mislm, da tega pa noben drug ne obožuje tok kot jest...
nepasirana skuta + tuna:)
recept: vzameš 250 gramov skute LIGHT in zraven primešaš 110 gramov tune (olje odliješ po želji)

lp, Andrej

Davor
13.06.2005, 07:29
Na kratko ješ ribe in zraven piješ mleko:clown:

Lord Tracey
13.06.2005, 08:58
musaka:approve:



Jürgen

Cvetlični deček
14.06.2005, 01:15
skuta :dead::sleepy:

"Ecosystem failing. Need ride off this rock. Pick up at Long 14e3365, Lat 46n2425, Earth."
http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png

protein
15.06.2005, 09:50
fetiš je itaq piščanec v smetanovi omaki z gobicami (ženski del populacije,lahk se kera navab)
drugač pa tko kot drugi obožujem pusto tuno,biftek,skuta light,proteine in podobno hrano,prijazno zdravju in izgledu:)

Recept:
Vzameš tri merice proteinov,jih streseš v shaker in doliješ vodo, potem zmiksaš v posebnem slogu (fantje majo več prakse pr tem,gib je podoben ???+hitr se ne zmatrajo).toj to...
za pšanca bo pa kera povedala,k bo gledala,kaj vse notr dam,ker mam doma recept (fantje,na pšance padajo:))

white nigga with a white skin,pa jem belo cokolado,da nism umazan okol ust

skodranka
15.06.2005, 09:55
hobotnica v solati
lisicke v solati
skampki s testeninami
rizota s sparglji in postrvjo
bucke na katerikoli nacin
lazanja(domaca)
piscanec polnjen z gobami v listnatem testu
:approve::approve::approve::approve::approve::appr ove:

hip hip hura za Kalleta!!!

ČAROBNI SVET SERVIET
22.06.2005, 21:13
- Hobotnica v solati
- Polnjeni lignji s pršutom in sirom, blitva s krompirjem
- Ocvrti lignji, tatarska omaka
- Solatni izbor / različni solatni prelivi
- Zrezek v gobovi omaki, skutni štruklji / zdrobovi cmoki s korenjem ali gratinirana zelenjava
- Zajec v zeliščni omaki, skutni žličniki
- Različno polnjene mesne rulade, vinska ali zeliščna omaka
- Jagode, vanilin sladoled in smetana
- Princeskini krofki
- Orehove palačinke, vanilin sladoled, smetana, čokoladni preliv
- Bananin frape


:blush:

Domišljija razvija v nas kreativnost in edinstvenost........

MaD_MaX
24.06.2005, 23:36
quote:Originalna objava Citymamba

Nimam najljubše jedi. Vse je odvisno od dnevne želje. Včasih mi zadiši golaž, drugič le iz vseh vetrov zmešana solata prelita s kakšno dobro omakco , tretjič dišeča hrenovka, četrtič sirovi štruklji, petič dunajc s pomfrijem, šestič hors itd. Pravzaprav sem univerzalec. Prej bi znal napisati kaj ne bi jedel kakor kaj imam najraje. Pravzaprav najraje imam sveže, okusne in neprismojene jedi.:veryevil::approve:

__________________________________________________ ______________________________
Opravičujem se za žaljivke in zagotavljam, da je vse napisano laž. http://www.click-smilies.de/sammlung0304/spezial/Fool/crazy.gif Um je čist dokler ga ne pričnete uporabljati.

podpis.

Smarty
25.06.2005, 09:44
quote:Originalna objava skodranka

hobotnica v solati
lisicke v solati
skampki s testeninami
rizota s sparglji in postrvjo
bucke na katerikoli nacin
lazanja(domaca)
piscanec polnjen z gobami v listnatem testu
:approve::approve::approve::approve::approve::appr ove:

hip hip hura za Kalleta!!!


A lahko za piscanca polnjenga z gobami v listnatem testu dobimo recept?:shy:



http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

lump muc
27.06.2005, 22:55
tist je dobra zadeva , napiš recept :2thumbs:

doody
27.06.2005, 23:35
Artičoke na žaru,pleskavice polnjene z ementalerjem in obložene s kuhanim pršutom.:music::music:

Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak.http://www.shrani.si/pics/metulj22411.jpg

http://url-doody.hitri.com/

lump muc
29.06.2005, 13:30
rižota z gobicami in papriko:2thumbs:

Loraina
29.06.2005, 13:49
Pecen piscanec z rizem, pomfri:tongue:, pecenice z dusenim kislim zeljem, ricet, sarma, pa dunajski, obuzujem paradiznik, melancane, veliko razlicnih zelisc,vse, kar ima veze s cokolado in visnjami. V glavnem pa sem spet posatala lacna:)

pk
02.07.2005, 09:35
quote:Originalna objava Loraina
V glavnem pa sem spet posatala lacna:)


Jst tud:approve:

Don't worry, be happy !

skodranka
02.07.2005, 11:42
quote:Originalna objava Smarty

A lahko za piscanca polnjenga z gobami v listnatem testu dobimo recept?:shy:



http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?



joj,sele zdele vidla
takoj napisem...
170 g kerikol gobic
olivno olje
2 stroka cesna
sol&poper
petersilj
4 piscancji fileji brez koze
1 zavoj( 500 g) listnatega testa
1 stepeno jajce
2 zlici gorcice
velik kozarec belega vina
140 ml sladke smetane

pecico segrejes na 200 stopinj. gobe nasekljas(polovico na drobno, drugo polovico na grobo), potem na olivnem olju kakih 10 minut prazimo gobe in cesen, posolis popopras, dodas petersilj, pustis da se ohladi.
fileje na prsih zarezemo po dolgem in jih nadevamo z ohlajenimi gobami.
razvaljamo testo na kakih 50 cm v dolzino, 20 cm v sirino in 0,5 cm debelo. testo po dolgem razrezemo na 4 trakove in zavijemo vsak kos fileja. testo premazemo z malo jajca in zvitke 35 minut pecemo v segreti pecici.
naredis se omakco, in sicer: gorcico in vino das v vroco ponev in kuhamo, dokler se ne pokuha vonj po alkoholu.
dodamo smetano in kuhamo, da se omaka zgosti, nato odstavimo in solimo
nato postrezemo fileje prelite z omakco:tongue:

hip hip hura za Kalleta!!!

lump muc
07.07.2005, 20:06
zakon jed

Sipowitz
18.07.2005, 18:07
hors... (načo,majoneza,solata,paradajz,čebula):approve:

If it bleeds, we can kill it...

paradox
19.07.2005, 11:09
...upam, da se pride:tongue:

psiho
21.07.2005, 14:22
KEBAB v KAmniku na obvoznici pa obvezno mal več une omake k jo polije čez zelenjavo...Če se mi pa ne da vozit pa grem na Nazorjevo(ko grrem iz tremontane) na kebab k je baje isti lastnik...vsaj okus je isti-BOŽANSKI.

angel
29.07.2005, 21:52
Meni so všeč kalamari,sveži:veryevil:

ne pozabi na kondom!

Bober
09.08.2005, 01:07
ja palačinke z nutello (loh je tut viki)

pol pa še
tenstan oz. se reče em... kokrkol že pražen, ki se pol do konca skor kuha (ne bi šel v podrobnosti je pa homemade) riž, ki naj bo močno začinjen s paradajzom pa papriko.
pol testeninen. določena firma makaronov (svedrov) in pradajzove omake z baziliko (ime firme je: A*****)
pa še pizza.
homemade. testo: pol pa homemade omaka ki sestoji iz kupljenih pelatov ferme (v*******) začinjenih z origanom poprom in soljo. pol pa gor še edamec (obvezno), pa mal kisle smetane, pa v pečico na 180 za 23 min, pol ko pride na krožnik pa še tabasco:tongue:


13 est numéro mystérieux.

doody
12.08.2005, 22:47
Vi pa res nezdravo jeste.Sam holesterol si nabirate.
Zeeeleee! Na vod kuhan je zdrava hrana.Pa še holesterol ti požre.
No,kaj pravite na ta super recept naših babic in prababic.

http://www.shrani.si/ogled/pekel1361479.mpg
http://url-doody.hitri.com
Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak

Smarty
14.08.2005, 10:41
quote:Originalna objava doody

Vi pa res nezdravo jeste.Sam holesterol si nabirate.
Zeeeleee! Na vod kuhan je zdrava hrana.Pa še holesterol ti požre.
No,kaj pravite na ta super recept naših babic in prababic.

http://www.shrani.si/ogled/pekel1361479.mpg
http://url-doody.hitri.com
Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak



Vsakmu tisto, kar mu paše. :approve:




http://freeweb.siol.net/kompar78/Smilies/essen.gif
Kaj bomo dobrega jedli?

lump muc
20.08.2005, 14:37
surovo okisano zelje
ima veliko vitamina c, ki ga pa s kuhanjem precej uničimo,zato je najbolje narezat zeljnato glavo čez pol , odstranit sredico, nato sesekljat v lezane in okisat v skledi, pa malce kimla vmes, da ne preveč napenja:approve:

lump muc
21.08.2005, 23:25
pa ena osvežitev;)
MALICA V KOZARCU

dve zreli nektarini,en rumenjak,jušna žlica sladkorja,2 dl mleka

zreli nektarini olupimo,odstranimo pečko,narežemo
na koščke in zmeljemo v mešalniku.posebej stepemo
rumenjak in sladkor in ko se prično delati mehurčki,
dolijemo mleko in sadno kašo.dobro premešamo in postrežemo s slamico.

katjusha
01.10.2005, 19:41
dons sm kuhala ajdovo kašo z zelenjavo in je božanska! goooood, i love it :D:D:D:2thumbs:

lump muc
03.11.2005, 00:02
kaj pa recept:shy:

maček muri...

Snowblind
08.11.2005, 05:20
Široki Rezanci s belimi tartufi
:tongue::tongue::tongue:

Feuer Frei!!

lump muc
08.11.2005, 23:41
tera misu je zakon , zlasti moskarpone:approve:

maček muri...

mirna
15.11.2005, 18:21
lazanja:approve:

AP
17.11.2005, 18:03
Ingverjeva juha a la Luka's Gourmet
mlada pljučna na žaru
mamina solata

Aja, za prvo ne vem recepta, za ta drugo ga ne rabim, za ta tretjo pa ne obstaja :D

Če verjameš.

mrjerry
19.11.2005, 18:28
quote:Originalna objava AP
...za ta tretjo pa ne obstaja :D


Mami reci, da bi solato, pocakaj 10 minut in dober tek? :dontknow::shy::clown:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
19.11.2005, 21:07
quote:Originalna objava mrjerry

quote:Originalna objava AP
...za ta tretjo pa ne obstaja :D


Mami reci, da bi solato, pocakaj 10 minut in dober tek? :dontknow::shy::clown:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.


:D
Nope. V manj kot 45 minut je nima nikdar narjene (začen se s tem, da se vsak listek motovilca posebaj pod filtrirano vodo opere...). Recepta ni zato, ker ni tud dvakrat ne enaka. Vedno je vsaj 10 sort zelenjave, pa kup svežih zelišč...večina z domačega vrta in se pač prilagaja temu kar tam je. Pa vedno izdatna količina rdeče čebule in olivnega olja (med ostalim). Do zdaj še nisem srečala nikogar, ki ne bi prijavil, da je to najboljša solata, kar jih je jedel. Tud če je bil zaprisežen antizelenjavar. :D

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 10:09
Ja, isto kot zelenjavnja juha od moje babice.

Niti 2x ni enaka, ampak vsaka ubijalsko dobra. :tongue:


Drgac pa... vceraj sem jedel zobatca s krompirjem, ki je bil sigurno top 5 ever.

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 11:14
quote:Originalna objava mrjerry

Ja, isto kot zelenjavnja juha od moje babice.

Niti 2x ni enaka, ampak vsaka ubijalsko dobra. :tongue:


Drgac pa... vceraj sem jedel zobatca s krompirjem, ki je bil sigurno top 5 ever.

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.


:tongue::tongue::tongue:

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 11:15
Pomisli... na koncu je bil prelit z vinom in ekstra zapecen :tongue::tongue::tongue:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 11:16
A ti to mene rajcaš [}:)]

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 11:23
quote:Originalna objava AP

A ti to mene rajcaš [}:)]

Če verjameš.

A mi ratuje? :shy:


(sam je bla res z vinckom...)

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 11:28
Dobro ti gre. Getting ho...hungry here :D

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 11:30
Jaz ze pol ure gruntam, kam naj grem jest...

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 11:32
V Ljubljani majo v centru menda dobre fritate :D

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 11:34
quote:Originalna objava AP

V Ljubljani majo v centru menda dobre fritate :D

Če verjameš.

Sej tja me tud najbolj vlece... :tongue::tongue::tongue:
Opcija je se Lovec... Na pico ne bi sel...

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 11:37
Jaz bi zavila v mojga Gourmeta na vročo ingverjevo župco, če bi se dalo :clown:

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 11:39
Kje pa je to?

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 13:56
Stara Ljubljana - če veš kje je Julija (če se še teko reče :clown:), no, naslednji lokal. Majhna stvarca, vse v starem lesu, jaz sem tam prav domače počutim :)

Če verjameš.

mrjerry
21.11.2005, 14:38
Bom sel scekirat.
Dons sem pristal v lovcu :cool:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

AP
21.11.2005, 17:03
Zgleda, da te je navdušil :clown:

Če verjameš.

mrjerry
22.11.2005, 10:05
Blizu mi je :blush:

Bedaki imajo vedno prav, ker so v večini. Žarko Petan.

lump muc
28.11.2005, 22:47
navdušila me je gobova juha

maček muri...

zverina
24.12.2005, 15:19
giros-v Grčiji. Blo je podobno pomijam, ampak suuuupre!

G.GARBO
03.01.2006, 12:07
Fižolova mineštra z bleki je moj favorit.

melancholy
04.01.2006, 10:46
tolk dobrih jedi je, da se je nemogoče odločiti samo za eno....

lump muc
04.01.2006, 15:22
nutelina torta je bila super :2thumbs:

rrr
04.01.2006, 18:33
pusi

galaxy
04.01.2006, 18:39
Paella pr moji tetki:cool: mmmmmmmmmmm

spelca
13.01.2006, 00:12
sirovi ravioli v krušni peči

.....zj sm pa lačna :p

lump muc
15.01.2006, 13:06
sarma

korenje
15.01.2006, 13:18
solata tunnel brez sunke...
pa sarma. ;)
od sladic pa baklava, od manj sladkih pa tiramisu z vec ruma.

croaticus
19.01.2006, 21:02
Solata z morskimi sadeži !!!!

Kalamari dinstani v belem vinu !!!

Škampi na buzaro!!!

lump muc
19.01.2006, 22:44
orehovi piškoti obliti s čokolado

ain
02.02.2006, 18:29
hm... na pamet mi je padu zrezek v teranovi omaki s pršutom, sam kaj ko doma ni nikoli tko dober kot v restavraciji.

ali pa poleti, solata iz paradižnika, kumaric, pač sezonske zelenjave s feto, nujno dodat origano, pa olivno olje.

mrjerry
03.02.2006, 07:53
Najboljsa stvar je bila en ribji file (nekaj od brancina, zobatca ali orade, ampak niti takrat nisem vedel tocno, katera je) na steljici iz belusov, polit z omako iz karamelizirane cebule (se mi zdi) in limonino peno.

Druga najboljsa stvar je biftek s tartufi v ABC.

lump muc
03.02.2006, 20:19
njoki v sirovi omaki :2thumbs:

Niny
04.02.2006, 05:47
:shock: Fotrova rižota prejšn tedn. še kar sem v šoku, da je skuhal boljšo kot jo znam jaz. :sleepy: Jst bi lahko kar od rižot živela.

brunetka
06.02.2006, 17:50
Ni boljša so res dobre morske rižote, sam mora bit notr res velik morskih sadežev.

mrjerry
07.02.2006, 09:05
Rizote so nasploh zakon. Lahko jih kuhas celo zivljenje, pa si ne bosta niti 2 enaki.

mdg
07.02.2006, 09:22
Ajdovi žganci!

-----------------------------------
Gravity makes the heart grow fonder.

Z ocvirki in belo kavo :shy:

fata morgana
07.02.2006, 13:05
kalamari praženi v jajcih in pečen krompir

anjak
07.02.2006, 19:35
špageti s šunko in sirom... pa še priprava je čisto preprosta in kratka:)

lump muc
09.02.2006, 22:17
idrijski žlikrofi so dobri in hitro pripravljeni,
samo počakaš,da priplavajo na površino:wink:

Cvetlični deček
15.02.2006, 17:08
lumpmuc, a teb se tok okus spreminja a ne veš, kaj povemni beseda najboljše ;)?

lump muc
15.02.2006, 22:36
točno vem kaj pomeni beseda najboljše,saj sem sam odprl temo,ne boj se
cvetlični obvladam svojo temo.:2thumbs:

Cvetlični deček
15.02.2006, 22:47
lej, muc, napisov si, naj vsak napiše svojo _najboljšo_ jed. ti si jih pa sem prilimal že ene 30. zarad mene lahko popraviš naziv teme v najboljše jedi oz. najboljša jed, ki sem jo danes jedel :D

lump muc
15.02.2006, 22:53
na začetku je bilo mišljeno kot tema,da bi povedal svojo najboljšo jed in njen recept,
sčasoma sem pa opazil,da vse več postov piše samo svojo jed in temo spremenil v najboljše kar sem jedel.
to vse v prid našim obiskovalcem in vidim da se kar prijelo.

sicer pa okus se spreminja ,vedno znova poskusimo kako novo jed,ki je boljša od prejšnje .

Snowblind
08.03.2006, 08:45
široki rezanci z belimi tartufi
2 die 4

ervin34
08.03.2006, 18:53
Pašta po kraško

Pršut in tartufi v v teranovi omaki. :shock:

JstSama
15.03.2006, 19:14
Lubenice so dobre. Pa redijo tut ne. :tongue:

BettyLu
16.03.2006, 13:41
zelje in matevž:big:

castor
22.03.2006, 10:52
včeraj odličen rižev narastek.

amaze646
30.04.2006, 11:49
Burek 2000 v Mladosti :D

lump muc
30.04.2006, 13:31
njoki z gorgonzolo, pa gobicami

snežko
21.05.2006, 19:59
:) široke rezance s lososom

karmy
29.05.2006, 18:15
pečeno hobotnico :2thumbs: z prilogo ..... mljamsi

nina_nana
11.07.2006, 08:36
krompir na kakršnkoli način...

Nikka06
11.07.2006, 12:02
Dimljen losos, kakorkoli. Njammi!:2thumbs:

Zverinica
11.07.2006, 13:16
Krompir na seljački ... v Fančiti - Vrsar

Njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ............................

lump muc
07.08.2006, 13:28
makova potica

windy
08.08.2006, 09:46
Piščančje Meso Napolnjeno Z Gobami In Vse Skupaj Pečeno V Listnatem Tesu !! Odlično Pa še Enostavno Za Nardit!

lady_lucifer
08.08.2006, 13:14
moji cesnovi kruhki vceraj...waw! :P

dadka
08.08.2006, 17:40
Sušen paradižnik z baziliko in česnom v olivnem olju s špageti!

mturk10
11.08.2006, 19:59
Razne zelenjavne krem juhe,kot so: korenčkova, grahova,paradajzova,porova pa še bi se kakšna našla.

tomba11
11.08.2006, 21:02
Vampi na Pašmanu od domačina so zakon-fileki po njihovo!:P

mare66
21.08.2006, 20:32
gamberi z širokimi rezanci pa čez se rukola in parmazan.

madmitch
14.09.2006, 10:39
Vse kar v morju plava (in iz morja izhaja, da ne bo pomote).
Od kopenskih jedi pa:
Ajdovi žganjci, repa in krvavice
Kakšna res dobra Indijska hrana (Na Bombay Str. V Londonu)
Raznorazne solate

MAh kaj pa vem, kakor kdaj.

Njuška Trap
14.09.2006, 18:00
Vse z morskimi sadeži, vse z blitvo, krompir na sto in en način, bučke v vseh oblikah, tatarski biftek, filane paprike, ribji brodet ... tega je preveč. :nonono:
I quit. :P

Andreea
16.09.2006, 06:59
Gazpacho - lastne izdelave
Tiramisu - isto
pa dober svinjski zrezek in pecen krompir - jao :P

amaze646
03.11.2006, 17:25
- zrezki v smetanovi omaki z gobicami
- testenine na 100 nacinov
- škarpeno lepo peceno pa krompir zraven

.
.
.

zverina
09.11.2006, 13:16
zadnjič.....lepo popečeni rožmarinovi kruhki, namazani z gorgonzolo.

PIPI
02.01.2007, 22:01
Istrski fuži s tartufi... ali biftek s tartufi in veliko skledo rukole... pa dober teran za zraven.

jullia
03.01.2007, 19:43
:P raviole z tartufi... mljask:kisses:

Octapus
13.01.2007, 18:58
Vse kar je povezano z morskimi sadežami pa lazanja:P

Mama Mojca
18.09.2007, 12:09
Meni je pa najboljša hrana musaka. Zelo okusen recept si lahko preberete tule: http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjeva-musaka.html

St.Jimmy
22.09.2007, 09:45
Piščančja prsa (v kakršni koli obliki, razn pohana):2thumbs: