Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Danes bomo jedli [Samo ideje z recepti] ...


Cvetlični deček
20.03.2005, 15:03
Tale lepljiva tema nam bo služila pri izbiri jedilnika. Upam, da se je bo kmalu nabralo ~50 strani, da bomo lahko naključno klikali in vedno našli kaj dobrega. Pa začnimo


Danes bomo jedli:
*grisine s pršutom in sirom
*piščanec z gorčico (priloga riž z grahom)
*zelena solata s fižolom in jajci
*krompirjeva solata s čebulo
*muffini

Grisini s pršutom in sirom
:veryevil: grisine ovijemo s tistim kupljenim sirom v lističih, okoli zavijemo rezino pršuta in damo za 30-60 sekund v mikrovalovko


Piščanec z gorčico
*Potrebujemo 600g piščanca (najbolje prsa, se ve da :angel:)
*olivno olje
*eno čebulo
*dl belega suhega vina
*2 dl juhe / vode
*2dl sladke smetane
*gorčico po okusu
*poper, sol

Priprava:
1. meso razrežemo, solimo, popramo
2. meso enakomerno popečemo, da dobi malo rjave barve, nato ga zložimo na vroč krožnik ali kam drugam, kjer bo ostal topel
3. poskrbimo, da je na ponvi pravšnja količina maščobe za cvrenje čebule in jo kako minutko pražimo (imejte čebulo čimbolj na kupu, da se ne prismodi)
4. zalijemo z vinom, čez kakih 20 sekund prilijemo še juho (vodo, če ni juhe), in vremo nekaj minut (recimo dve)
5. zalijemo še s smetano in mešamo kako minuto, nato dodamo po okusu gorčice (to pomeni najprej žlico, premešamo, potem če je premalo ponovimo)
6. meso dobro prevremo/predušimo
7. postrežemo z rižoto z grahom


Krompirjeva solata
đabe... krompir umit, a ne olupljen, skuhamo, olupimo, narežemo na rezine, zmešamo z veliko čebule, kisa in nekaj olja, ter po okusu solimo. Osebno dam VELIKO popra.


Solata s fižolom in jajcem
1. skuhaš nekaj jajc (7-10 min v kisani vodi)
2. narežeš solato
3. ko so jajca trdokuhana jih narežeš na rezine in zamešaš s kuhanim fižolom/solato/kisom/oljem/origanom/baziliko/soljo


Muffini
Mafini so neverjetno dobra slaščica, ki jo lahko naredimo na 101 način. Danes bomo jedli take z čokolado&orehi ter take z čokolado&borovnicami. Zelo so dobri tudi banana&čokolada.

Za 40 mafinov (2 pladnja) potrebujemo:
*škatlo modelčkov za mafine (link do slike)
*pol kile moke za potico
*2 vrečki pecilnega praška
*2 večji jajci
*300g sladkorja
*2 vanilina sladkorja
*14 velikih žlic olja
*80g margarine/masla
*1dcl jogurta
*1dcl kisle smetane
*1dcl mleka (lahko damo le ene teh stvari 3dcl, če ne gre drugače)

Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 170-200°C

2. Zmešamo moko in pecilni prašek

3. posebej zžvrkljamo jajci, vsujemo sladkor, vanilni sladkor, olje, margarino, ter jogurt&kislo smetano&mleko ter vse skupaj zmešamo, v gladko zmes.

4. posujemo zmes moke&pp na maso, ter mešamo le toliko, da ni preveč gubic

5. vtremo dodatke po izbiri (sam sem razdelil maso v dve posodi, v obe dal čokolado (zdrobljeno na kake 0.5x0.5 velike koščke)), nato v eno stresel še lonček borovnic, v drugo pa lonček ne preveč zdrobljenih orehov (baje je dobro tudi pol lončka fino mletih orehov namočenih v rumu).
Mešamo le toliko, da je vseskupaj enakomerno porazdeljeno, nato pa maso z žlico napolnimo v modelčke (baje je dobro, če daš po dva modelčka drugega v drugega. Napišem zakaj, ko vidim, kaj se bo zgodilo)

6. naložimo modelčke na pladenj, in damo v predgreto pečico za 20 minut, nato pečico ugasnemo, mafine pa pustimo, da se pečejo še 5 minut, nato pa jih vzamemo ven.

Jemo jih lahko hladne, ali še tople. Mafini po tem receptu izgledajo nikakvo, so pa izvrstni :approve: Veliko lepši so, če pečico ogrejemo na 200°C(namesto na 170), modelčke pa napolnimo do 5/7, namesto do vrha.

dober tek :tongue:


še sličica:


"Ecosystem failing. Need ride off this rock. Pick up at Long 14e18, Lat 45n37, Earth."
http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png


http://drmic.org:81/ut/DSC03137t.jpg (http://drmic.org:81/ut/DSC03137.jpg)

Cvetlični deček
21.03.2005, 20:25
sam de veste, da vas bom pobrisov, če ne napišete receptov za to kar ste jedl :approve:

"Ecosystem failing. Need ride off this rock. Pick up at Long 14e18, Lat 45n37, Earth."
http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png

bluesy
21.03.2005, 21:32
Mehiške palačinke

Sestavine

Testo za palačinke: koruzna moka, jajca, pšenična moka, mleko, sol, malo mletega praženega mesa;

1. masa: goveje meso, čebula, česen, mleta kumina, sol, poper;
2, masa: paradižnik, maščoba, sol, poper, čebula;
3. masa: por, maščoba, čebula.

avokado olupimo odstranimo peško in ga zmiksamo skupaj z limoninim sokom in malo vode, da je mazav.

-olive, sir.

Priprava

Spečemo tanke palačinke.

Na maščobi prepražimo mleto goveje meso in dodamo začimbe. Paradižnike zrežemo na kocke in jih prepražimo, ter začinimo.Por zrežemo na kolobarčke in ga prav tako začinimo in spražimo. Olive zrežemo na kolobarčke, sir pa naribamo. Palačinke nadevamo z pol. mesa, paradižnika, pora, malo oliv in naribanega sira. Vsako palačinko posebej položimo v pomaščen pekač in po palačinkah naložimo preostalo maso mesa,paradižnika, pora, oliv, sira in zmiksanega avokada.V pečici pečemo prib. 20-30 min.Toliko, da se segreje in obarva sir.

Dober tek

St.Silda
22.03.2005, 19:37
Sinek imam samo komentar na recept tvojih maffinov(sm ga morala sprobat)-> :nonono:, trenutno jih še pečem, samo zgledajo res bedno:D, upam, da bodo saj jedebilni;), ok bom preživela, čeprav je lahko to moj zadnji post;):D, so jedibilni

recept za muffine (po katerem drugače delam): in so vedno podobni muffinom

125g rjavega sladkorja
2 jajci
1 vanilin sladkor
125g masla (maslo stopi, da je tekoče)po lastnih izkušnjah je maslo najblfajn!!! olje :dead:izgled maffinov:dead:, margerina je pa itak že sama po sebi:dead::dead:
360g moke
polovico pecilnega praška
1 mala žlička sode bikarbone
1 jogurt
2 dcl mleka

dodatki po želji! Čokolada, višnje, mandeljni

Prvo vmešaj, sladkor z jajci, dodaj jogurt, mleko, potem pa moko in suhe sestavine... za barvo lahko daš kako žlico ali dve kakava. Sama potem vmešam čokolado, mandeljne... kar v maso, se lepše pečejo.

Pomaga, če imaš pekač za muffine, in vsekakor tisti paprički za muffine niso kar tako:approve: – se ti ne limajo! V glavnem sama napolnim modelčke da malo gleda čez, ampak ne pretiravam (fora je, da vaja dela mojstra!)

Pečeš pri 180 stopinjah 15/20 min.

p.s. počakam še to peko, da meznem enga z banano in to je to:approve:, dvomim, da jih pojem več kot 4:shy:


[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

bluesy
22.03.2005, 21:03
Zelenjavna lazanja

Sestavine:

1 kg različne zelenjave (čebula, korenje, cvetača, brokoli, grah, koruza, stročji fižol…)
1,5 dl sladke smetane
1,5 dl kisle smetane
1 zavitek testenin za lazanjo
1 jajce
150 g naribanega sira
2 žlici masla
2 žlici moke
sol, poper
olje ali maslo
voda

Priprava:

Na maslu ali olivnem olju dušimo 1 kg različne zelenjave.
Posebej skuhamo testenine za lazanjo.

Pripravimo bešamel omako: na maslu spenimo moko (ne sme porjaveti!), zalijemo z mešanico 1,5 dl sladke smetane in 1,5 dl vode, solimo, popramo in prevremo.

V pomaščen pekač nalagamo plasti testa, obložimo z zelenjavo, zalijemo z bešamelom. Ponavljamo vsaj 4x. Na vrhu je testo. Vse skupaj prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca. Potresemo z naribanim sirom. Pečemo pri 200 stopinjah 30 minut.

Dober tek :tongue:

Oja
23.03.2005, 08:41
Lazanja s tunino in rukolo (moj lastni recept!)

Potrebujemo (za dve osebi):
2 konzervi tunine
1 kislo smetano
1 dl paradiznikove mezge
pol zavitka testenin za lazanjo
100 g rukole
provansalske zacimbe (rozmarin, bazilika, setraj ipd.)
cesen
100 g naribanega sira

Odpremo tunino in odlijemo olje v kozico. Na njem preprazimo sesekljan cesen, da zadisi. Dodamo tunino in zmanjsamo toploto na polovico. Malo poprazimo, potem dodamo paradiznikovo mezgo, zacimbe in kislo smetano. Dobro premesamo, odstavimo in primesamo se rukolo (se ne sme kuhati!). V pomascen pekac damo plast testenin, po njej razporedimo polovico nadeva, na to nalozimo se eno plast testenin in preostanek nadeva. Na vrhu ni testo, ampak nadev oz. sir, ki ga potresemo po njem! pekac postavimo v ogreto pecico in pecemo pri 200 C kake pol ure.

Njami! Mislim, da jo bom danes spet naredila!

_________________________
Svakog dana u svakom pogledu...

silence
23.03.2005, 10:56
2 bučki (skupaj naj imata 50-60 dkg)
olivno ali rastlinsko olje
3 jajca
1 dcl kisle smetane
šopek peteršilja
5-10 dkg naribanega sira
sol, poper
2 stroka česna


Bučki umijemo in narežemo na tanke podolgovate rezine. Če so rezine predolge, jih prerežemo na polovico. Narezane bučke posolimo in zložimo v naoljen pekač kot strešnike. Pečemo v pečici približno 10 minut pri 180 stopinjah.
Medtem zmešamo jajca s kislo smetano, dodamo sesekljan peteršilj ter posolimo in popopramo. Maso vlijemo po na pol pečenih bučkah, potresemo z na tanke rezine narezanim česnom in z naribanim sirom. Pekač vrnemo v pečico in pečemo še 10-15 minut pri 200 stopinjah, oz. dokler se vse ne zapeče in dobi lepo rjavo skorjico

Hel
23.03.2005, 12:01
Nekaj na hitro...

Siroki rezanci s sunko, buckami in gorgonzolo
Zelena solata
Sadne kremsnite (od vceraj)


Siroki rezanci s sunko, buckami in gorgonzolo

- 40 dkg sirokoh rezancev
- olivno olje, maslo
- 5 salotk ali pol čebule
- strok cesna
- 25 dkg presane sunke ali kuhanega prsuta
- loncek kisle smetane
- 1 bucka (25-30 cm dolga)
- 1 trikotnik gorgonzole
- poper, setraj, origano, svez petersilj

V slanem kropu skuhamo rezance »al dente«. Istocasno na mesanici masla in olivnega olja preprazimo sesekljano salotko, ko postekleni dodamo strok strtega cesna, premesamo in dodamo na male kockice narezano sunko.Malo prazimo, dodamo na kockice narezano bucko, loncek kisle smetane, nozevo konico belega popra, scepec origana in setraja, pustimo da dobro prevre, dodamo se na kocke narezano gorgonzolo in mesamo, dokler se sir ne stopi, dodamo kuhane rezance in nasekljan svez petersilj, dobro premesamo in pustimo pokrito na malem ognju se minutko ali dve. Postrezemo skupaj s skledo poljubno zacinjene zelene solate.


Sadne kremsnite

- 2 kg. jabolk
- 3 vrecke praska za vanilijev puding
- ½ litra sladke smetane
- 30 dkg sladkorja
- 1 liter vode
- 30 dkg. Albert keksov

Od litra vode vzamemo toliko zlic, da lahko gladko razmesamo prasek za puding, v ostalo vodo damo sladkor in zavremo. Olupljena in naribana jabolka damo v sladko vrelo vodo. Jabolka kuhamo priblizno 10 minut, nato vodo odcedimo in vanjo zakuhamo vanilijev puding.
Na dno visokega pekaca položimo plast Albertovih keksov, na kekse polozimo plast kuhanih jabolk in damo zopet plast Albertovih keksov, potem damo se celotno kolicino pudinga.
Ko se vse skupaj popolnoma ohladi dodamo se stepeno in po okusu sladkano sladko smetano. Pustimo najmanj 5 ur, najbolje je pa cez noc v hladilniku, nato razrezemo na primerno velike kose.






Look what they done to my song ma...

bluesy
23.03.2005, 21:47
Maharadžin curry

Sestavine:

1 večji piščanec ali puranovo meso, narezano na kose
3 žlice kuhanega masla
2 srednje veliki čebuli, narezani na drobno
3 stroki strtega česna
1 manjši feferon ali nekaj čili pekoče paprike
2 kisla jabolka, olupljena in narezana na kocke
2 banani, olupljeni in narezani na rezine
1 olupljen in narezan mango
2 žlici namočenih rozin
1 žlica mango čatnija
1 žlica rjavega sladkorja
3 žlice indijskih lešnikov /cašev/
1 žlica rdeče sladke paprike
2 žlici curry praška /Madras/
1 žlička nastrganega ingverja
1 žlica curry paste
1 list lovorja
1 žlica sojine omake
ščepec cimeta v prahu
1 jušno kocko ali 1 žlico začimbne mešanice
malo limonine trave ali limonete
1 pločevinka kokosovega mleka
sol in poper po potrebi

Priprava:

V večji posodi stopimo kuhano maslo in ko je vroče, opečemo na njem kose piščanca ali purana. Ko so popečeni, jih vzamemo ven in na maščobi, ki je ostala, popražimo čebulo, česen, počasi dodajamo jabolka in ostale suhe sestavine. Ko je tudi to malo popečeno, vrnemo meso v posodo, zalijemo z malo vode in dušimo v pokriti posodi. Večkrat premešamo. Vmešamo še kokosovo mleko in kuhamo na nizki temperaturi. Curry mora biti gost,zato dodajamo vodo po potrebi.

:tongue:

bogdana
27.03.2005, 16:46
losos s hrenom in rdečo peso za 2 osebi

potrebujemo

2 lososova fileja po 200,250g vsak, ki smo jim odstranili kosti
in na kožni zarezali pol cm globoko
sol
sveže mlet poper, črn
6,8 malih , do mehkega kuhanihin narezanih rdečih pes
prgišče svežega majarona,

deviško oljčno olje
balzamični kis
2 žlici kisle smetane
2 žlici naribanega hrena
sok 1 limone
pest rukole


priprava


lososove fileje damo s kožno stranjo v vročo teflonsko ponev. z lopatko jih rahlo pritisnemo navzdol, da se ne izbočijo.čez minutko, ko bodo rumenkasti, jih obrnemo, posolimo in damo za 10, 15 minut pod grill, da so ravno pečeni.medtem, ko se pečejo mariniramo peso z majaronom,balzamičnim kisom ,soljo, poprom in malce oljčnega olja.smetano zmešamo s hrenom in previdno začinimo s soljo.limoninim sokom in poprom.na krožnik položimo peso in lososa, potresemo z rukolo in pokapljamo s smetanovim hrenom:tongue:


dober tek

bluesy
29.03.2005, 11:15
Pad Thai (praženi rezanci po tajsko)

Sestavine:

250 g riževih rezancev

3 žlice olja (najbolje arašidovega)
3 stroki česna
2 cm svežega ingverja
1 svež čili ali 2 feferona

1 skodelica: na trakove narezan piščančji file in/ali na kocke narezan tofu
pest rakcev – gamberov (lahko izpustimo)
pest narezanega pora ali mlade čebule ali šalotke
1 skodelica: na palčke narezana čvrsta zelenjava v poljubni kombinaciji (redkvica, korenček, zelje, repa, bučke, paprika…)

Omaka:
dve žlici ribje ali ostrigove omake
2 žlici svetle sojine omake
dve žlici sladkorja
sok 1 limete ali pol limone

Za konec:
1 stepeno jajce
2/3 skodelice zdrobljenih nesoljenih arašidov
dobra pest sojinih kalčkov

Po želji: koriandrovi listki, koščki limete, kolobarčki čilija, bananovi cvetovi, drobnjak ali zeleni vršički čebule

Priprava:

Rezance pripravimo po navodilu na embalaži. Če jih je potrebno skuhati, jih na koncu ne odlijemo, ampak pustimo v vodi, da se ne zlepijo. V voku segrejemo olje. Popražimo skupaj drobno nasekljan česen in ingver, na kolobarje narezan čili in meso. Če uporabljamo tofu in rakce, ju dodamo malce kasneje. Sedaj dodamo zelenjavo in med stalnim mešanjem pražimo par minut. Dodamo odcejene rezance in dobro premešamo, da nekoliko zakrknejo. Prelijemo z omako, dobro premešamo. Prelijemo s stepenim jajcem in obračamo približno 1 minuto, da jajce zakrkne. Nato odmaknemo z vročine ter vmešamo polovico arašidov in kalčke. Premešamo, nadevamo na krožnike in po vrhu potresemo še preostanek arašidov in katero od sestavin iz zadnje vrstice.

bluesy
31.03.2005, 22:07
Kitajske roladice

Sestavine:

1 zavitek svežega vlečenega testa
2 velika korenčka
2 veliki čebuli
1 strok česna
1 steblo pora
1/2 glave belega zelja
250 g mletega mešanega mesa
sol
poper
origano
timijan
olje za cvrtje

Priprava:

Sesekljamo čebulo, na kateri prepražimo meso, nato dodamo nariban korenček, na koleščke narezan por, česen ter na tanke rezance narezano zelje. Vse skupaj hitro prepražimo, da je zelenjava še trda in le malo uvene. Dodamo sol, poper in začimbe ter pustimo, da se ohladi. Na mizi si pripravimo kozarec tople vode in čopič ter testo. Testo je že v velikih listih katere razrežemo, da dobimo pravokotnik širine cca 12 cm ter dolžine 17 cm. Na začetek testa položimo žlico nadeva, ter začnemo zvijati. Ko prvič zavijemo testo čez nadev, stisnemo robove, da se sprimejo, ter jih prepognemo na notranjo stran približno 2 cm. Ob straneh jih premažemo s toplo vodo in do konca zvijemo. Na koncu dobimo zavitke, katerih robovi so trdno zalepljeni in masa ob cvrtju ne bo tekla ven. V visoki posodi segrejemo olje ter zvitke ocvremo na vsaki strani, da dobijo barvo. Serviramo tople ali hladne kot prilogo ali glavno jed.

Bluesy vam želi dober tek! :)

bluesy
04.04.2005, 21:12
Paprike v omaki polnjene s tuno

Sestavine:

6 srednje velikih rumenih paprik

Nadev:
skodelica riža,
1 velika čebula,
4 stroki česna,
4 fileti inčuna,
3 srednje veliki paradižniki,
4 žlice vina,
velika konzerva tune,
3/4 skodelice naribanega sira,
žlica sesekljanega peteršilja,
2 čajni žlički svežega timijana,
sol in poper

Omaka:
4 žlice olivnega olja,
1 srednje velika čebula,
2 stroka česna,
50 dag zrelega paradižnika ali pelati iz konzerve,
sol, poper, bazilika,
1 l juhe,
3 žlice rdečega vina,
škrob in moka

Priprava:
Paprikam odrežemo vrh, jih očistimo in blanširamo v slanem kropu 3 min.

Skuhamo riž, odstavimo ga 3 min prej, kot piše na embalaži.

Na olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo narezane filete inčunov, strt česen in po eni minuti še na kocke narezan paradižnik in vino. Dušimo 5 minut, odstavimo in dodamo tuno, sir in začimbe, dobro premešamo in ko se ohladi, z maso nadevamo paprike.

Medtem pripravljamo omako: čebulo sesekljamo in jo popražimo na olju, dodamo strt česen in paradižnik, kuhamo 20 min. Na koncu solimo, popramo in dodamo natrgane lističe bazilike. V omako nato nalijemo juho, premešamo in v posodo pokonci postavimo paprike - omaka naj sega le malo nad vrh paprik, zato je bolje, da tekočino dolivamo sproti.

Na zmernem ognju kuhamo pol ure, paprike predenemo na krožnike, omako pa zgostimo s škrobom, ki smo ga zmešali v rdečem vinu.

Če želimo še gostejšo omako, uporabimo moko in malo prevremo. Omako prelijemo čez paprike.

pk
05.04.2005, 16:53
quote:Originalna objava bluesy

Paprike v omaki polnjene s tuno


Nadev:
skodelica riža,
.
.
.
Skuhamo riž, odstavimo ga 3 min prej, kot piše na embalaži.
...
Na olju popražimo sesekljano čebulo, dodamo narezane filete inčunov, strt česen in po eni minuti še na kocke narezan paradižnik in vino. Dušimo 5 minut, odstavimo in dodamo tuno, sir in začimbe, dobro premešamo in ko se ohladi, z maso nadevamo paprike.



A riz prazis skupaj s cebulo ali ga extra zamesas v nadev?

Don't worry, be happy !

bluesy
05.04.2005, 21:05
PK: Riž posebej pripravljen...

lump muc
07.04.2005, 21:16
pečen mlad krompir s grobo soljo in rožmarinom


za 4 oseb

1kg mladega krompirja
1lica oljčnega olja
groba morska sol
sveže mlet črn poper
2 vejici rožmarina, ki ju osmukamo in listke stremo




krompir operemo in kuhamo, da postane skoraj mehak.nato ga odcedimo, kanemo nanj čisto malo oljšnega olja in ga povaljamo v žlici debele morske soli, malo zmletega svežega popra in rožmarinu.pečico segrejemo na 220 stopinj , damo krompir v pekaš in ga pečemo 25 minut , da zlato porumeni. ali pa ga zavijemo v alufolijo in vržemo na žar za prav toliko časa.


DOBER TEK



lep pozdrav

bluesy
09.04.2005, 21:55
Rdeč chili con carne

Sestavine:

2 - 3 čebule
3 stroki česna
2 - 3 korenjčki
1 kos zeleninega gomolja
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 velika konzerva olupljenih paradižnikov
4 žlice olivnega olja
500 g pustega govejega mletega mesa
5 dl mesne juhe
1 dl rdečega močnega vina
1 žlica svežih lističev timijana
0,5 žličke chili paste
sol, sveže mlet poper
1 konzerva fižola

Priprava:

Česen in čebulo sesekljamo. Korenje in zeleno olupimo, papriko razpolovimo, odstranimo semenje in na drobno narežemo.
Paradižnike grobo nasekljamo.

Velik lonec postavimo na štedilnik, v njem segrejemo olje. Najprej prepražimo meso, nato dodamo čebulo in česen, premešamo in pražimo dalje. Nadaljujemo s korenjem, zeleno in papriko, čisto na koncu dodamo paradižnike s sokom vred.

Prilijemo juho in vino in močno začinimo s timijanom, čilijem, soljo in poprom. Pokuhamo, pokrijemo in pri srednji temperaturi 1 uro in pol dušimo v lastnem soku.

Fižol iz konzerve na cedilu na hitro oplaknemo, stresemo v lonec in 15 minut skupaj z mesom počasi dušimo. Dodatno močno začinimo s čilijem (po poskušanju!)

Bon Apetit :tongue:

bluesy
12.04.2005, 21:43
Madžarski zeljnati zvitki z jogurtom

Sestavine:

16 večjih listov svežega zelja
40 dag kuhanega piščančjega ali govejega mesa
2 mladi čebuli, narezani na drobne koščke
2 lista drobno narezane zelene
15 dag svežih gob, narezanih na koščke
1 strok strtega česna
sol in poper po okusu
1/2 žličke zdrobljenega timijana
1 jajce
2 žlici maščobe
4 žlice moke
1 lonček jogurta
1 dl smetane
2 žlici rdeče paprike
4 dl juhe ali jušne osnove
1 žlica drobno narezanega peteršilja

Priprava:

Liste zelja skuhamo v slani vodi in jih pustimo, da se ohladijo. Odcedimo odvečno vodo in ohladimo. Meso narežemo na drobne kocke in ga dobro zmešamo skupaj z gobami, čebulo, zeleno, česnom in stolčenim jajcem, soljo, poprom in timijanom. Dobro premešamo. Na vsak list zelja damo žlico nadeva, nato ga zvijemo. Sarme vložimo v pekač in prelijemo z omako, ki jo naredimo tako, da stopimo maščobo in vmešamo moko. Preden porjavi, dodamo papriko, juho, jogurt in smetano. Ko omaka prevre in se zgosti, jo prelijemo po zeljnatih zvitkih. Pekač vložimo v pečico in pečemo na srednji temperaturi 40 minut. Preden postrežemo, potresemo z narezanim peteršiljem.

Bluesy vam želi Smaklig maltid! :)

St.Silda
30.04.2005, 15:59
pečeni krompir s piščancem

krompirja po oceni lahkote
deli piščanca(jest sem za prsa:blush:) po izbiri lačnega

krompir olupim, narežem po občutku (po dolgem, počez...) na enako velke kose (nekje do debeline 1,5 cm)
piščanca umijem:D, posolim, pozačinkam, popapriciram, premažem z nekaj gorčice (če imam čas ga pustim nekaj časa v tej marinadi)
na pekač položim peki-papir, na peki-papri stresem krompir, ki ga solim, med krompir položim kose piščanca.
nobenega olja, ko gre za kose s kožo - maščoba pride od tu, če so pa pusta prsa potem pa dam nekaj oljčka.
pekač dam v ogreto pečico in pečem dokler ni krompir fajn zapečen in meso prepečeno.
hemmm zdi se mi da pečem na 180-220 celzijah(če ne še več) in ene 30-45 min
ko vidim, da je gotovo, naribam čez krompirček še malo sirčka:tongue::tongue:

in se nahranim:approve:

[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

doody
24.05.2005, 10:49
Široki rezanci potreseni z mletimi orehi s puranjimi zrezki v gobovi omaki s kislo smetano.
2 puranja zrezka
malo konzervo šampinjonov v slanici
1 čabula(šalotka)
3 stroke česna
začimbe po želji
1 kisla smetana
dve veliki žlici gorčice
10dag sira ementalec
Na vročem olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo s česnom,dodamo navegetane puranje zrezke in jih nekah časa dušimo v lastnem soku.(10min)
dodamo šampinjone in zalijemo z(v vodi razžvrkljana gorčica z dodanimi začimbami)
Dodamo še nariban sir.
Pokrijemo in dušimo cca,1/2 ure


Med tem skuhamo široke rezance v salnem kropu ,jih odcedimo in počakamo da se omaka zgosti.Nato vmešamo razžvrkljano kislo smetano in serviramo na pogrete krožnike.
Široke rezancee na krožniku posujemo z mletimi orehi.
Polg še solata po želji.



Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak.

http://url-doody.hitri.com/http://www.shrani.si/pics/fff11704.jpg

TuNina
25.05.2005, 10:35
danes bom papcala pikantna piščančja nabodalca in doooosti zelene solate :approve:

kupiš ŽE ZAČINJENA piščančja nabodalca, vržeš v ponev in spečeš

otrebiš in umiješ solato, jo vržeš v skledo, prek sol, bučno olje kis in malo peteršilja (pred kratkim odkrila).

in poješ.

dovolj dobro
http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/tiere/fish.gif

lady_lucifer
19.06.2005, 12:34
jst sm ucer naridla tole:

biskvit:
2 rumenjaka
10dag sladkorja
1 vanilin sladkor
pol edci olja
pol deci vode
10 dag moke
2 zlici kakava
1 pecilni prasek
2 beljaka

moko, pecilni, kakav presejes. rumenjake, sladkor, olje, vodo zmiksas. potem dodas te presejane zadeve in sneg iz beljakov. das pect v peki papir, na 175 stopinj, cca pol ure.

ko je peceno, pocakas, da se ohladi in polisej z deci mleka in pol deci ruma, to dvoje mors pa prej se zavret.

potem zmesas 20dag kokosove moke, 10 dag sladkorja v prahu in 40 dag kisle smetane. to das potem lepo gor na biskvit.

cist na vrh pa das 10dag cokolade in 5dag masla, ki ju prej skupaj stopis in ves skup polijes prek.

me likes it:tongue:

Sköt dig själv och skit i andra.
http://www.cosgan.de/images/midi/teufel/d030.gif

ČAROBNI SVET SERVIET
24.06.2005, 13:21
Hmmm... danes smo jedli ocvrte ribje fileje na način Orly in blitvo s krompirjem.
Hiii :D otroke pa pizza ;););) zadnji šolski dan :2thumbs:

Za pripravo ribjega fileja potrebujete:
- ribje fileje
- sol
- moko
- pivovo testo
- olje za cvrenje
- dekoracija


Pivovo testo:
- 25 dag moke
- 2,5 dl piva
- 2 rumenjaka
- sneg iz dveh beljakov
- malo soli
- par kapljic olja

Testo se pripravi kot žvrkljano testo za palačinke, le da temu dodamo še par kapljic olja, kot tekočino pa uporabimo pivo.
Ribje fileje paniramo in ocvremo.

Za sladico :blush: pa ledena kupa..... :clapping: dober tek!

Domišljija razvija v nas kreativnost in edinstvenost........

dragos
24.06.2005, 19:58
No, danes sem se poigraval s kuharijo in pripravil:

Rdeče paprike s koruzo

Sestavine, ki sem jih potreboval:
60 dag paprik rdečih
30 dag kuhanih koruznih zrn
25 dag krompirja
15 dag sira
2 vejici peteršilja
žlica kisle smetane
sol, poper
30 dag zrelega paradižnika
2 žlici paradižnikove mezge
pol žličke sladkorja
sol, olje

Postopek:
Paprikam odrežemo kapice, očistimo semena in posolimo. Krompir razkosamo, skuhamo v slani vodi do mehkega, odcedimo, pretlačimo in pripravimo nadev: zmešamo 10 dag nastrganega sira, kislo smetano in koruzo. Temu primešamo krompir. začinimo s poprom, drobno nasekljanim peteršiljem in po potrebi dodamo sol. S tem polnimo paprike. Preostali sir narežemo na tanke kose, ki jih položimo čez nadev.

Priprava omake:
Paradižnik olupimo (da paradižnik lažje olupite, ga za trenutek ali dva dajte v vrelo vodo) in narežemo na kose. Na olju popražimo mezgo in dodamo paradižnik. Solimo in dušimo petnajst minut. Preden odstavimo, vmešamo pol žličke sladkorja.

Priprava:
V primeren pekač vlijemo omako in vanjo pokončno zložimo nadevane paprike. Pečemo 30 minut na 250°C.

Res, da je brez mesa, a verjemite zelo prija - splača se potruditi.

Dober tek :tongue:





http://www.shrani.si/pics/memberca26925.gif

dragos
26.06.2005, 06:44
Danes bi šlo poskusiti

Pahljače

Sestavine:
1 kg jajčevcev (4 veliki)
25 dag paprik
30 dag paradižnika
20 dag sira
4 stroki česna
4 vejice peteršilja
2 ščepca majarona
4 žlice olivnega olja
sol

Jajčevce vzdolžno narežemo na nekaj milimetrov debele rezine. Zarežemo samo do peclja, da dobimo »pahljače«- Za 20 minut jih namočimo v vodo, v katero smo kanili malce mleka. Vključimo pečico in pripravimo ostalo zelenjavo. Paprike narežemo, jih posebej popečemo na olju in rahlo solimo. Paradižnik narežemo na tanke kolobarje, solimo in potresemo z majaronom. Česen in peteršilj nasekljamo. Tudi sir narežemo na rezine.

Jajčevce odcedimo, posolimo in nato med rezine vlagamo: plast česna in peteršilja, plast paprik, plast paradižnika, plast sira in nato zaporedje ponovimo. Jajčevce zložimo v pomaščen pekač, premažemo z olivnim oljem in jih 30 minut pečemo v vroči pečici na. 250 stopinj C.

- dober tek -





http://www.shrani.si/pics/memberca26925.gif

St.Silda
27.06.2005, 11:22
ker je vroče in se mi ne da kuhat...

polnozrnat kruh namazan z nutello in kislo smetano...:tongue::tongue::tongue: :approve:

[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

WizZ
29.06.2005, 17:38
danes bomo jedli:

nutela pa kruh

potrebujemo:
-krožnik
-nož
-kruh
-nutelo

vzamemo kruh ga narežemo npr.2 kosa
vzamemo nož namažemo kruh z nutelo in to damo na krožnik
to je to:clapping::clapping:

St.Silda
03.07.2005, 17:30
puding:

1x vanilijev puding
1x čokoladni puding
1l mleka
5 žlic rjavega sladkorja

sledimo navodilom na zadnji strani vrečk za puding....

mafni:

zih sem že kdaj dala gor recept!
bodo pa danes mejd espešili za mojo @:blush:

[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

castor
04.07.2005, 10:36
špagete v ragu omaki. + pesa

špagete lepo skuham v ein bishen slani vodi, v ponvi pogrejem ragu iz konzerve, katero sem malo prej kupil v najboljšemu sosedu, prelijem čez špagete in dodam precej parmezana, sveže naribanega. dodam ščepec peteršilja, ščepec česna. zraven pa si v skledico dodam še rdečo peso, kupljeno prav tam kot ragu.

mljask...

------------------------

Bonasera, Bonasera

Hel
08.07.2005, 10:34
Pleskavica v lepinji
Sobska solata

(ce ze vreme ni poletno, naj bo vsaj hrana ;))

Lepinje:

Sestavine (za dve lepinji):
1 skodelica (cca 2 dl) tople vode
1 zlicka soli
1 zlicka sladkorja
4 zlice olivnega olja
2 skodelici moke
pol vrecke (5 g) suhega kvasa

Priprava:
Sestavine stresemo v skledo in zgnetemo z mesalnikom. Pustimo vzhajati slabo uro. Testo je mehko, skoraj tekoce. Na pekac, oblozen s peki papirjem, vlijemo dva kroga testa, damo v pecico, segrejemo na 225 stopinj in pecemo 35-40 minut. Najboljse so se malo tople….







Look what they done to my song ma...

Hel
08.07.2005, 10:58
:D:D:D

Pri "Helini solati" vsaj ni p-jev in b-jev. :clown:


Pa dajmo:

Helina Šobpska solata:

Na rezine narezan paradiznik, papriko, na male koscke nasekljan feferon, olupljeno ter izkosciceno kumaro narezano na kocke zmesamo v veliki skledi. Prelijemo z mesanico olivnega olja, jabolcnega kisa, soli, vode ter fete (tiste iz tetrapaka), se malo pomesamo in na vrh naribamo debelo plast belega sira iz slanice. jaz to jem kar z zlico....:blush:












Look what they done to my song ma...

3nity
08.07.2005, 12:03
ne pa nisem.:disapp:

ok, saj ni nič posebnega.

Sestavine:
veliko pora
1 pišćančji file
začimbe (po želji)
basmat iriž

Piščančji file narežemo na majhne rezine in ga začinimo. V voku segrejemo malo olja in prepražimo piščančje rezine. Ko je na pol kuhano, vržemo noter na drobno narena por in pražimo.

Med praženjem skuhamo basmati riž.

Ko je vse kuhano, najprej damo na krožnik riž in na riž meso.
:tongue::tongue:

------------------------------------------------------------------------
Every day of my life I'm forced to add another name to the list of people who PISS ME OFF!
http://www.langkawi.dk/smileys/u0102.gif

facko
08.07.2005, 18:21
Jest sm jedu sardelce, mešano solato po domač. To je paprika, paradajz, kumare, čebulca pa popečene bučke. Gor je treba polit bučn ole pa čist mal jogurta. Čez sm pa en jupi zvrnu.

==================================================
Slovenija moja dežela. Živim pa na smrek.

dragos
10.07.2005, 11:12
jaz sem si pa danes omislil:
- panirani osliči,
- mešana solata (paradajz+kumarice) in
- krompir s peteršiljčkom

castor
11.07.2005, 09:20
ma, mal sem se zredil, bo treba mal manj.

danes za zajtrk: jabolko, nujno oprano pod tekočo vodo.

------------------------

Bonasera, Bonasera

3nity
14.07.2005, 07:43
curryjev riž s pšiščanščjim filejem:tongue:

prepražimo piščanščji file in dodamo veliko curryja
skuhamo riž in ga vrežmo k mesu
vse lepo zmešamo in pustimo da se še malo "paca" skupaj


------------------------------------------------------------------------
Every day of my life I'm forced to add another name to the list of people who PISS ME OFF!
http://www.langkawi.dk/smileys/u0102.gif

solsikke
14.07.2005, 07:49
Zdele omleta z mlado čebulo, papriko in špinačo + svež paradižnik, za kosilo bomo pa še videli. :)







100% woman and the maraschino cherry on top of everything else.
Good girls get fat, bad girls get eaten http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e020.gif

facko
14.07.2005, 09:22
Jest mam pa recept za mal drgačno omleto. Potenstaš ene 20 dag mletga mesa s čebulo pa en mau slanine. Poj daš zraun še en mau frišne paprke pa na kolobarje narezan paradajz. K je use lepo potenstan (ne sme se predouh) posoliš pa popopraš. Čist na konc pa stepeš 4 debela jajca in jih gor uliješ. Prou na mejhnm ognu pokrit pečeš poj pa obrneš. Ko je pečen daš na pou pa postrežeš. Recep je mišlen za dve osebe. Eni dajo med jajca eno žlico moke d se zadeva bl zgosti. Sam je treba pazt d ni preveč moke k poj je use tko čudn.

==================================================
Slovenija moja dežela. Živim pa na smrek.

silence
15.07.2005, 09:33
zaenkrat banana, jogurt, ribez, kornfleks, misli:tongue:

kosilo :question:

TuNina
15.07.2005, 13:55
makarone-skoljkice a la jaz.
koscke puranjega mesa premazes z gorcico, potreses s sladko papriko, cilijem, poprom in se cem, popeces, dodas narezano papriko v cim vec barvah in pa paradiznik, malo podusis, vsipas zraven se vse drugo, kar najdes, dodatno zacinis po navdihu in prelijes cez skoljkice, ki si jih enkrat vmes ze skuhal. :cool:

http://freeweb.siol.net/tvogrin1/raspa.gif

St.Silda
16.07.2005, 11:58
zeleno solato z musako

musaka:

količino krompirja prilagodimo številu lačnih
mleto meso 1/4 kile
polivka za na musako (jajca, kisla smetana, sir, muškatni orešček...)

olupljen krompir 10 minut kuham v osoljeni vodi, potem ga ohladim in narežem na tanke rezine
mleto meso prepražim na čebulci, ga začinim in mu dodam en mičken paradižnikove mezge.
kislo smetano zmešam z jajci in dodam nariban sir (danes je to dimljena gauda:tongue::tongue:), naribam muškatni orešček, sosoli in začinim z začinko.

v namaščen pekač začnem nalagat na tanke rezine narezan krompir, ko je ena vrsta narejena naložim mleto meso in ponavljam vajo dokler mi ne zmanjka mesa in končam z vrsto krompirja. Potem prelijem polivko in dam musako v ogreto pečico , ter jo pečem 15-20 minut.

mati v tem času pripravijo solato in oča se privlečejo v kuhinjo kjer kritizirajo zadevo v smislu, ma sej je dobro samo jaz bi to bolje naredil... ampak pojejo pa vse in ko mislijo, da jih ne vidim si naložijo še repete :approve:

[}:)]D[}:)]
__________________________________________________ _________________________
Don't offer me advice; give me money

cornholio
21.07.2005, 17:22
sem jedu:
bučn štrudl
listnato testo malček namažemo z olivnim dodamo skuto 1cm čez malo primorskih dišavnic sol in 2cm naribanih bučk, sol in poper, zavijemo.
pokapamo z maslom ali olivnim in 30 minut pri 150. njam !
jurčke s čebulo:
gremo v gozd, naberemo, očistimo (ne operemo !) zemlje in polževih ugrizov, segrejemo ponev, popražimo čebulo, malo osolimo in dodamo na 3mm narezane jurčke, dušimo 15 minut na nizkem ognju, na koncu lahko malo popečemo brez pokrovke, mešat. njam !
marele z jajcem in moko:
gremo pred gozd,..., pomokamo, v jajce, v moko, v jajce, v drobtine. 7 minut na srednjem ognju z obračanjem. njam !

sit :kmet:

Daysleeper
26.07.2005, 23:41
Danes same neke čudne stvari - kos pice (kupljene), polovičko osjega gnezda (z orehi - kupljeno), polovičko sladkega skutinega zavitka (tudi kupljenega) in nek Lumpi mlečni riž s čokolado.
Jutri pa kuham in sicer tiste super sveže testenine;
prepražiš na drobo naseckano čebulo, dodaš tuno, nato na kratke tanke trakove narezano papriko (svežo, zeleno), preliješ z mešanico pelatov iz konzerve in na kocke narezanega svežega paradižnika, vsuješ čili, soliš in, tik preden ugasneš, še veliko ne preveč na drobno narezane sveže bazilike.

--------------------------------------------
Bombing for peace is like fu*king for virginity.

Daysleeper
29.07.2005, 21:03
Kosilo: blitva in pečen slanik
Blitvo skuhaš v slani vodi, precediš, daš v skledo, dodaš nasekljan česen.

Slanik (file) soliš (ker ta riba samo po sebi NI slana), daš v na pekač, ki ga namžeš z olivnim oljem, pečeš cca pol ure, vzameš ven, daš na krožnik in ga poliješ z limoninim sokom.

Večerja: kos pice (kupljene).

--------------------------------------------
Bombing for peace is like fu*king for virginity.

doody
30.07.2005, 09:44
Današnj kosilo bo:Kuhan stročji fižol in kuhan krompir narezan na rezine,narahlo zmešana skupaj v skledi,zabeljeno z, na olivnem olju prepraženo kislo smetano.mmmnjamm.:music:


http://www.shrani.si/pics/cofek51331.gifhttp://www.shrani.si/pics/for51332.gif
Tak je zakon in ne odstopam od tega.Bljak

http://url-doody.hitri.com

3nity
30.07.2005, 14:24
quote:Originalna objava Cvetlični deček

nity, dej opi omakco iz stročiga, me zanima :P

"Ecosystem failing. Need ride off this rock. Pick up at Long 14e3365, Lat 46n2425, Earth."
http://boinc.mundayweb.com/seti2/stats.php/userID:1602/.png


pa kaj pa vem, kako jo naredijo. :dontknow:

mislim, da prepražiš čebulo, vržeš gor stročji fižol in začimbe po okusu.
mi nimamo ne vem kakšnih receptov, vedno delamo vse iz glave in po okusu





http://freeweb.siol.net/kompar78/Avatar/Crta.gifhttp://freeweb.siol.net/kompar78/Avatar/Crta.gif
Where do we go nobody knows
I've gotta say I'm on my way, down
God give me style and give me grace
God put a smile upon my face

chriss
01.08.2005, 10:54
mešano solato(paradižnik,kumare,zelena solata,tuna..):tongue::tongue:

don´t worry,be happy:))

sankos
01.08.2005, 19:20
[/b][b]NAVIHANA GRAHOVA RIŽOTA:

Potrebujemo:
-konzervo graha
-riž
-čebula
-česen
-majaron
-sol
-poper
-vegeta
-tuna

Priprava
Na olju postekleni čebulo,jo posoli in stinstaj,dodaj tuno in praži da tuna malo zadiši in razpade.dodaj česen in začimbe,konzervo graha,pokrij in zduši.Pogumni dodajte nekaj kapljc limone.Ob sezoni se plileže še skleda solate zraven.aja zmešajte z rižem seveda ko je omakca nared dušite jo pa ene 5-7 min.
dober tek...

Odkrij v sebi še neodkrito moč.Glej s čistim srcem in našel boš bistvo.Pojdi kamor želiš in sledi sanjam.

Daysleeper
03.08.2005, 15:49
Testenine z bučkami.

Popražiš čebulo, dodaš na kocke narezane bučke, jih malo poliješ z vodo, kuhaš toliko, da voda izpari, soliš, dodaš kislo smetano, premešaš, ugasneš. Z omako preliješ testenine (kuhane, kajpada) in potreseš s parmezanom.

--------------------------------------------
Bombing for peace is like fu*king for virginity.

dragos
04.08.2005, 19:56
o danes je bilo veliko kuharije:D

zajtrk: kava in jabolko
kosilo: rezina lubenice
večerja: 2 breskvi

sam receptov res ne najdem:cool:

klaudija
08.08.2005, 13:37
Špageti s pesto omako! :approve:

Špagete skuhamo po navodilih. Kuhane špagete takoj odcedimo. Kozarček pesto omake odpremo in primešamo špagetom. V ponvi na smetani vse skupaj še enkrat pregrejemo.

Pol pa se mesana solata - zelena s koruzo in kumarcami!

Yummy!!!! :approve:

klaudija
10.08.2005, 13:04
Testenine (svedrce) s tuno in kislo smetano!

Svedre skuhamo po navodilih. Na olivnem olju preprazimo malo na drobno narezanega cesna, potem dodamo na kocke narezano papriko in jaz sem dala se en feferoncek zraven. Potem pa se tuna iz konzerve (una v olju, ker ona v lastnem soku mi je :dead:). Cisto na koncu dodam se kislo smetano, potem pa testenine kr vsipam v ponev. Dobro premesam in posipam se z malo origana!


Mmmmm!!!! :approve:

Daysleeper
11.08.2005, 00:04
Pradižnikova solata z mocarelo, papriko, baziliko in kumarami. Zraven kruh, nek mlečni namaz z zelišči in vloženimi skoraj nič pekočimi feferončki. Potem pa še krof s čokolado in vanilijo.

Večerja: sladki skutin žepek (kuplen).

Lejte, pesniki pa pisatnli majo doma za svoje rokopise skrbno urejene arhive, jst mam pa namst tega skdn za pokvarjen papir... No in tam notr sm zadnč staknu svojo ta prvo popevko, k sm jo biu kdaj napisou... Hjooj, koko zdavni, zdavni je že to blo - tko sem zdi, k dj blo hmal po stvarenju sveta, mal po tistem, kj bog reku: "Bodi luč.", poj pa elektrika crknla. Pesem se imenuje Ajatutu, ali po slovensko: Ajatutu...

Daysleeper
11.08.2005, 19:02
Smo že in še bomo. Večerja bo pozna, dušene bučke, paprika, paradižnik, curry, čili, čebula, česen, bazilika, origano, melancane - vse v enem loncu.

Lejte, pesniki pa pisatnli majo doma za svoje rokopise skrbno urejene arhive, jst mam pa namst tega skdn za pokvarjen papir... No in tam notr sm zadnč staknu svojo ta prvo popevko, k sm jo biu kdaj napisou... Hjooj, koko zdavni, zdavni je že to blo - tko sem zdi, k dj blo hmal po stvarenju sveta, mal po tistem, kj bog reku: "Bodi luč.", poj pa elektrika crknla. Pesem se imenuje Ajatutu, ali po slovensko: Ajatutu...

klaudija
12.08.2005, 12:56
Krompircek in paradiznik z mozzarello


Majhen krompircek kr cel in neolupljen malce prekuhano. Se preden je popolnoma mehek ga odcedimo, olupimo in narezemo na ploscice, ki jih preprazimo na nekaj olivnega olja.
Dodamo na ploscice narezan paradiznik z nekaj na drobno sesekljanega cesna in zacinimo s soljo, poprom in rozmarinom. Dodamo na koscke narezano mozzarello in pocakamo da se stopi. Na koncu pa dodamo se svezo baziliko, et voila!

V bistvu se mi ravnokar krompircek kuha in se mi ze sline cedijo! :tongue:

Daysleeper
15.08.2005, 01:19
Neko čorbico s fižolom in krompirjem in lečo na solato.
Čorba: popražiš čebulo, malo popasiraš fižol, dodaš že prej napol skuhan krompir, dodaš začimbe (po želji).
Leča: skuhaš lečo, dodaš narezano čebulo, soliš, popraš, dodaš olje (jaz osebno sem za bučno) in kis.

Lejte, pesniki pa pisatnli majo doma za svoje rokopise skrbno urejene arhive, jst mam pa namst tega skdn za pokvarjen papir... No in tam notr sm zadnč staknu svojo ta prvo popevko, k sm jo biu kdaj napisou... Hjooj, koko zdavni, zdavni je že to blo - tko sem zdi, k dj blo hmal po stvarenju sveta, mal po tistem, kj bog reku: "Bodi luč.", poj pa elektrika crknla. Pesem se imenuje Ajatutu, ali po slovensko: Ajatutu...

cornholio
10.09.2005, 11:28
:kmet:
divjačinska jetrca na čebuli
potrebujemo:
lovca v žlahti
jetrca srnce narezane na ne pretanke rezine
četrt drobno nasekljane čebule
sol
poper
olivno olje

čebulo prepražimo da zarumeni, dodamo jetrca in pražimo da diši cela kuhinja
solimo, popramo, lahko začinimo s svežim rožmarinom

zraven postrežemo zeleno solato s krompirjem :tongue:

castor
02.12.2005, 12:36
Danes se mi ne da neki ful kuhat, tako, da bom piščančja nabodala vrgel na vročo ponev, zraven naredil svežo solato in prikuhal brokoli. :)

St.Silda
06.12.2005, 18:58
toast z domačim zeliščnim maslom z veliko česna

cornholio
15.01.2006, 14:22
:2thumbs:
danes smo (in še bomo) jedli
zjutraj sem ujel eno zanimivo poljsko narodno jed ki gre nekako takole:
nariban surov krompir, kake pol kile
dva jajčka
2 dcl mleka
na košče narezana čebula in 10 dg (ali po želji) na košče narezanega pršuta ali slanine

začimbe sol, poper, timijan, majaron, po želji

vse skup zmešamo in pečemo v pečici pri cca 180 stopinj 2 uri oziroma da je zapečeno.

zraven pa pečena postrv in zelena solata. njam :big:

Cvetlični deček
26.03.2006, 18:24
smo jedli gobovo juho , cornholiovo zanimivo poljsko narodno jed, dragosove rdeče paprike s koruzo, file osliča ter solato. Za posladek je bila torta, kupljena :p

Recepta, malce predelana s kulinarike

gobova juha
1 žlica masla
1 por narezan na kolobarje
eno nastrgano korenje
1,5 l vode
1 goveja jušna kocka
pločevinka narezanih šampinjonov (odcejeno cca 15g na osebo, sveže 10g)
1 lonček kisle smetane
1 žlica ostre moke
1 žlica nasekljanega peteršilja
sol, poper

Raztopimo žlico masla, dodamo por in korenje ter pražimo, da se malo zmehčata (čebula bi tudi pasala).

V vreli vodi raztopimo jušno kocko in med vrenjem pritresemo odcejene, na lističe narezane šampinjone, ter korenček in por.

Ko ponovno zavre, počakamo nekaj minut, nato prilijemo še kislo smetano, v katero smo z metlico vmešali ostro moko ter pustimo rahlo vreti še približno pet minut.

Po okusu popopramo & solimo, pred serviranjem potresemo s sesekljanim peteršiljem.



Riba
fileti osliča
olivno olje
česen
peteršilj
en večji paradižnik, lahko tudi konzerva
sol, poper

a/ Segrejemo olivno olje in nanj položimo filete osliča.
b/ Potresemo jih s sesekljanim česnom in začimbami.
c/ Posodo pokrijemo in pustimo, da se malo podušijo.
d/ Potem jih obrnemo in ravno tako posujemo s česnom in peteršiljem.
e/ Pustimo kakšno minuto. Medtem dodamo na kockice zrezan paradižnik.
f/ Vse skupaj zalijemo z vodo ali s kozarcem vina.

Uporabimo lahko tudi zamrznjene osliče, ki jih še zmrznjene damo na olivno olje in posodo obvezno pokrijemo.

Njuška Trap
06.04.2006, 18:15
Razkošna polsezonska solata: motovilec, narezan paradižnik, olive (izkoščičene, narezane), redkvice (narezane na kolobarčke), koruza (iz konzerve) - zmešaš, okisaš, naoljiš in soliš...

Špinača z ovčjim jogurtom: špinačo (mlado) opereš, max. 10 minut kuhaš (daš jo v soljen krop), precediš, dodaš nasekljan česen (količina po okusu). Zmešaš z ovčjim jogurtom in to je to.

lady_lucifer
16.04.2006, 14:40
krompirjev golaz s sojo:approve:

zlo simpl pa za 4 osebe...kupis une mal vecje sojine kosmice, ki so kot kocke, in jih cca 100g skuhas v vodi z zelenjavno kocko (navodila so na vsaki embalazi)...potem na margarini (sli cemerkol takem) poprazis cebulo, notr fliknes ene 4-5 zrelih olupljenih in na kocke narezanih paradajzov, ene 600g olupljenega in na kocke narezanga kropirja in se skuhane sojine kocke. vse to zalijes s cca pol litra vode, ki ti je ostala se od sojinih kock ...po potrebi pa se dodas. solis, itak, na konc das pa se svez nasekljan petersilj in mal majarona...pa seveda micken cilija :shy: :tongue:

spartan
30.04.2006, 17:12
Pečenico s krompirjem in zeljem

Čeprav pri nas klasična zimska jed, paše sedaj, ko je temperatura padla na norih + 8 v tem deževju.

Krompir najprej olupimo, narežemo na kocke, vržemo v posodo (posoda mora biti zvrhana s krompirjem), dolijemo vodo, vodo solimo in kuhamo (v soljenem kropu) dokler ni narejen. Nato zmučkamo i ekola; to je to. Za dodatek še popečemo malo ocvirkov za okus.

Pečenica je bolj simpl; najprej skuhaš, nato popečeš (najboljš v domači masti ). Jaz sem zraven poknil še malo olivnega olja s česnom. Najbolje je peči v zaprti posodi, da pride aroma do izraza.

Zelja nisem jaz kuhal, ampak važno da je blo. Sem ga pa pogrel:clown::D:D

Čeprav ni nujno lahko dodamo še kakšno župco za v nedeljo, npr. z rezanci; vodo v pisker, pisker na plin, nato zavreti. Noter vreči 1 jušno kocko in cca. 2 pesti kupljenih nudlnov. Kuhati dokler ni užitno.

:ham:

nattka
23.06.2006, 11:36
ledvičke z zeljem ...

za tri osebe vzamem 4 svinjske ledvičke
1 veliiiiiko čebulo
2 paradižnika
pol glave zelja ali ohrovta (če je manjše celo)
1dcl vode
1dcl belega vina
1 žlica lutenice ali ostrega ajvarja, če je doma ... sicer nekaj kapljic olivnega olja v katerem imam namočen čili

ledvičke prepolovim, dobro izperem... čebulo nasekljam na srednje drobno, paradižnik in zelje narežem na velike kocke in segrejem teflonsko ponev s pokrovom ( mesa nikoli ne kuham z maščobo).

segrejem ponev, v vročo naložim polovičke ledvičk in na hitro popečem z ene strani ... obrnem in nanje stresem vso čebulo, poravnam plast, pa zelje na koncu paradižnik; solim, popram, malo ingverja v prahu, česen v prahu , malo vegetke, zalijem z vodo in pokrijem; dušim na majhnem ognju ene 3/4 ure...
nato zalijem z vinom, dodam lutenico, vse skupaj malce premešam in pustim še 10 minut ...
če je tekočine premalo med kuhanjem zaliti z vodo ...

zraven zelena solata, tenstan krompir ...

Goody
27.06.2006, 11:14
mislim, da eni malo mešate temi, tisti, ki ne veste recepta za kosilo, objavljajte tukaj: Danes bomo jedli [Ideje za kosilo brez receptov] (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=8669)

Ker v tej, bo vsako kosilo, malca, zajtrk, večerja brisano, če zraven ne bo recepta ... :evil: moderatorja pa tko, držita se tega, da bosta brisala, ne samo obljubljat :angel: :P

Goody
18.07.2006, 10:41
sej ste pridni :kisses: za brisanje še nič pametnega nisem zvedla ;)

tehle par receptkov bo pa zdejle ziher prov prišlo :approve:

Lahke pijače za vroče dni (http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=402&article_id=155402060615084332111&cid=402&pgn=1)

Goody
19.07.2006, 10:40
ja se strinjam, namesto umetnih dodatkov, raje uporabljajte naravne :approve:

še recept za nadevano zelenjavo in sadje ...
Nadevani sadeži ... (http://trendi.siol.net/default.aspx?site_id=155&page_id=445&article_id=155104060719103813108&cid=445)

lady_lucifer
12.08.2006, 07:53
ploski maroski kruh

un enostaven kruh upam, da znate nardit.....torej kilo moke, svez kvas, sol in topla voda. preden se vse to zmesa, notri dodamo se 400g cicerike (lahko je zmeckana, lahko jo vrzete v multiraktik...ce kupte surovo, pol jo je seveda treba prej namocit in skuhat v slani vodi...), 1 zlico koriandrovih semen ter 1 zlico semen kumine pa stremo v terilniku. vse to skupej zmesamo in mesimo, da dobimo testo za kruh (ce se ti testo lima na roke, pomen, da mors dodat se mal moke). posodo s testom pokrijemo s cunjo in damo hajat nekam na toplo.

potem pa tkole....ko testo vzhaja (recimo da je dvakrat vecj kot prej), ga razdelimo na recimo 10 delov, lahko vec, lahko manj, lahko so neenakomerni. vsak del zvaljamo na pol cm (zato je to lahko prakticno kakrsne koli oblike, sam da je pol cm visoko), polozimo na peki papir u pekac in damo v ze ogreto pecico na 230 samo za 5min. ker je testo dost tanko, je 5min dovolj;) pa zadeva se zna zlo napihnit, sam to tko lepo zgleda, k je vsak drugacne oblike:D to ponavljas, dokler ne speces vseh. kamot to peces tudi na resetkah na zaru.

skratka, zelo enostavno, zelo hitro in zelo dobro :P aroma je pa itak bozanska:P

dadka
12.08.2006, 23:55
No ker je lump muc dal tako lepo fotografijo še recept za hitro sladico:

1l mleka
2 vanilijeva pudinga
300g piškotov (katerekoli) bolje, da niso čokoladni
breskve ali jagode ali ribez....


Pudinga skuhamo po receptu, sadje olupimo ali samo operemo in narežemo na manjše koščke. V skledo, ki jo oplaknemo z mrzlo vodo zložimo piškote, dodamo sadje in prelijemo s pudingom. To ponavljamo, dokler skleda ni polna. Ohlajeno damo v hladilnik za 3/4 ure.

kletka
19.08.2006, 17:54
najboljši paprikaš na svetu:

piščančje meso
2 srednje veliki čebuli
100 g maščobe
1 dl belega vina
1 žlica vegete
žlička sledke paprike
1 lovorjev list
2 vejici peteršilja (celega, ne sesekljanega)
2 stroka česna
2-3 žlice paradižnikove mezge
1-2 žlici moke
malo popra
cca 1/2 dl vode
1 žlica kisle smetane

Na olju prepražimo čebulo, dolijemo vino in pustimo, da vse skupaj malo povre. Dodamo na kose narezanega piščanca, vegeto, sladko papriko, lovorjev list, peteršilj (cel), poper, sesekljan česen in zalijemo s polovico vode. Kuhamo vse skupaj na malem ognju tako dolgo, da je meso kuhano.
Posebej zmešamo moko, paradižnikovo mezgo z malo vode in to primešamo k paprikašu. Na koncu prilijemo še preostalo vodo in kislo smetano ter vse skupaj še malo prevremo. Ko je paprikaš kuhan, iz njega poberemo peteršilj.

Dober tek! :ham:

dadka
22.08.2006, 19:54
Ker sem primorka, al pa tud ne, ampak obožujem testenine, zato en fajn recept za pripravo špagetov z jajčevci:lacna: :lacna:

1 velik jajčevec ali 2 manjša
sveža bazilika
manjša čebula
sol
poper
olivno olje
500g špagetov

Jajčevce narežemo na tanke rezine, čebulo nasekljamo, baziliko grobo narežemo. V ponvi segrejemo olivno olje in doamo čebulo in jajčevce. Jajčevce zložimo najprej eno plast in popečemo z obeh strani, zlagamo jih k robu ponve, dodamo druge in tako dalje. Ko so vsi jajčevci v ponvi prepraženi, solimo popramo in dodamo baziliko. Testenine skuhamo, odcedimo in dodamo prepražene jajčevce. Naribamo parmezan.
Zraven paše zelena solata z rukolo in beli pinot.:2thumbs:

Abronsius
02.09.2006, 11:55
Fajn stran, če vam zmanjka idej, kaj skuhat. :)

http://www.cookingbynumbers.com/frames.html

Samo označite, katere sestavine imate na voljo in vam najde recepte. ;)

Abronsius
02.09.2006, 13:18
Pa na osnove kuhanja tudi ne smemo pozabit...
http://www.cookingbynumbers.com/skills/SkillsList.asp

Njuška Trap
14.09.2006, 16:05
Korenčkova juha s peteršiljem in knedlji iz pšeničnega zdroba

Na olivnem olju na hitro prepražimo dva debela korenja, ki ju predhodno nastrgamo, nato prelijemo z 2dcl vode, da se korenje poduši, prelijemo s približno 8dcl vode, medtem naredimo maso za knedlje (jajce, malo mleka, gres - počakamo, da se gres natopi z jajcem - da so knedlji bolj rahli, dodamo že eno žlico olivnega olja), knedlje nato po žlici spuščamo v juho, juho posolimo, kuhamo približno 3-4 minute, ugasnemo plin, nato dodamo kar za kakšno pest nasekljanega peteršilja.
To je to.

p.S. Juha je zaradi precejšnje količine peteršilja in tekočine odlična za odvajanje vode.

Mowgli
14.09.2006, 16:52
POROVA JUHA Z INGVERJEM

(za cca 4 osebe)



35 dkg pora
1 žlica oljčnega olja
1 žlica naribanega ingverja
2 stroka česna
1 kocka zelenjavne juhe
2 srednje velika krompirja
sol
poper



Por operemo, narežemo na kolobarje. Na olju hitro prepražimo sesekljan česen in ingver. Dodamo por, zalijemo z juho iz kocke, ki smo jo prevreli v 1 l vode. Juho zavremo, dodamo olupljen, na kocke narezan krompir in kuhamo do mehkega. Juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo, prevremo in ponudimo s cruotoni.

madmitch
25.09.2006, 18:49
OK, sedaj pa še recept tega, kar smo danes pomlatili:

Goveji vrat - zrezki (biti morajo dobro uležani)
Stročji fižol (okrogli)
Gorčica
česen
peteršilj
meta
limona
sveži pelati
olivno olje

In zgodba:
Zrezke pomažemo z gorčico in na hitro spečemo na VROČI ponvi (ne teflon) najprej s pomazano stranjo zgoraj. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz ponve in vanjo dolijemo malo olja in na njem popražimo česen, nato dodamo peteršilj, meto, ko dobro zacvrči dodamo fižol ter vse skupaj malo popečemo, nato dodamo in narezane pelate (olupljene) in malo limoninega soka (paše tudi belo vino a ga je zmanjkalo :-( ), na rahlo premešamo in pustimo pokrito na rahlem ognju par minut, da se vse skupaj razpusti in okusi zmešajo.

S kleščami serviramo fižol na meso, okrasimo z listki mete in malo paradižnika in okusna jed je pripravljena.

Aja, Kuskus sem spustil, ker bi bilo preveč. danes nismo opek skladali.

Vse skupaj je treba kuhati hitro, nikakor tenstati, da ostanejo okusi in barve. Jemo namreč najprej z nosom in očmi, šele potem z usti!!!

Dobertek :2thumbs:

lady_lucifer
23.11.2006, 16:42
tole (http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=5&c_id=19929) :P:P:P:P

cuisine maniak
25.11.2006, 13:18
Včeraj sem naredil tole ... v bistvu mali spomin iz potovanja po franciji..

Creme Brulee
5 rumenjakov
½ l sladke smetane
1,5 dcl mleka
120 g sladkorja
100 g rjavega sladkorja

Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo smetano, mleko in cimet in premešamo. Nato pustimo stati 1 uro na hladnem. Maso vlijem v ognjevarne posodice ter pečemo v vodni kopeli pri 140º C cca 30 minut
Ohladimo, pred serviranjem potresemo z rjavim sladkorjem in karameliziramo.
Pri tem si lahko pomagamo z gospodinjskim brenerjem ali v pečici.

Ko sem iskal recepti po internetu, sem naletel na tole stran, ki mi je dala še nekaj dodatnih idej:
http://cespov-njok.blogspot.com/2006/11/jesensko-zimska-kolekcija.html

clea
14.12.2006, 14:07
dons riž z grahom+svinjski zrezki v omaki

Riž:
Najprej mal popražim čebulo , dodam riž in ko postekleni ga zalijem z vrelo vodo v kateri sem raztopila eno knorr govejo kocko. Čist na konc dodam še grah in svež peteršilj iz domačega vrta (ki ga je že bore malo, zdej bomo na žalost mogl k najboljšemu sosedu hodit ponj). No mal še posolim, ampak res mal, ker je že zarad kocke dost slano, pa še mal popopram

Zrezki:
Na vročem olju najprej mal popražim čebulo, pol dodam posoljene in popoprane zrezke, ter ogenj zmanjšam. tenstam jih kakšno uro in pol, da so res čist mehki, vmes po malem prilivam vodo. na konc pustim da voda čist povre in dodam še kakšno žlico sladke paprike, sladke smetane, moke in ene pol deci mleka. Dodam še kocko, sol in poper in vse skupi zalijem z vodo, pa kuham še kakih 20 minut na majhnem ognju.

cliena
14.12.2006, 17:34
Dons sm kuhala (domov iz službe sm pozno pršla tk da sem skuhala neki na hitrco)
Testenine v beli omaki:
Omaka:
Stopim košček masla. Ko je stopljen dodam smetano (tisto tekočo za kuhanje), parmezan ali navadni sir (lohk tut oba :clown:),sirov namaz od dukata, stopljeni sir (ni nujno), malo vegete in pol počakam da se vse skupej stopim in nastane nekakšna omaka!
Testenine:
Skuhaš in daš v omako! Omaka se ponavadi prime na testenine (zaradi sira).
:D Zraven sem naredla še mehko solato...
Res je hitro skuhano, sam je pa dobro!
Dober tek :clown:

silence
22.04.2007, 10:36
Ćemaževa juha:p
Najprej je treba cemaz nabrati.:d

Skuhas cemaz in na kocke narezan krompir. Vode das tolk, da je vse pokrito in se lepo kuha Solis, popras po okusu. Ko je krompir skuhan, odlijes odvecno vodo in cemaz in kropmir zmiksas (s palicnim na primer).
Simpl in ubijasko dober.:approve:

clea
22.04.2007, 10:52
Kje pa se ćemaž nabere:rolling: :rolling: :d :2thumbs:

silence
22.04.2007, 11:59
Bos pa mogla iz mocvare uidt ves. :shy:
Vec ali manj v vsaki gmajni - samo ti ne priporocam obmocvirnih gozdickov, ker so polni pasjih drekov in svinjarije.:dead:

silence
22.04.2007, 12:11
Aja.... pa obstaja ena podobna rastlina, ki je strupena. Tko da ce ga ne poznas, ga ne nabirat.:approve:

dvojčica
19.06.2007, 12:52
Aja.... pa obstaja ena podobna rastlina, ki je strupena. Tko da ce ga ne poznas, ga ne nabirat.:approve:

Ta podobna rastlina je šmarnica, ki je strupena. Ima pa tok specifičen in močan vonj, da ni tok lahko tega zamenjat no...se pa kermu nardi ja:d

silence
19.06.2007, 13:14
Ta podobna rastlina je šmarnica, ki je strupena. Ima pa tok specifičen in močan vonj, da ni tok lahko tega zamenjat no...se pa kermu nardi ja:dAha..OK, hvala. :d Mogoce komu z zabasanim nosom ja.:d

Njuška Trap
28.06.2007, 17:42
Musako z bučkami, paradižnikom, navadnim sirom, mocarelo, porom, koruzo, ingverjem (svežim), kislo smetano, jajci, masalo, baziliko, origanom, čebulo, tuno...

made by me, wee-hoo!

Krompir (4 veliiike) napol skuham, narežem na rezine, položim na naoljen pekač, prelijem z jajci (2), ki sem jih zmešala s kislo smetano, čez položim na kolobarje narezan por in bučke, čez to dam malo naribanega sira in maso, ki sem jo prej pripravila v ponvi. In sicer takole: :d prepražila nasekljano čebulo, narezane pelate, ki sem jim dodala dve mali tuni iz konzerve (odvečno olje odlila), dodala par žlic koruze, narezano rumeno in zeleno papriko, začimbe (svež ingver in ingver v prahu, čili v prahu, masalo, suho baziliko in origano). Čez to maso sem potem naložila svež paradižnik in še malo bučko, še čez to pa mocarelo. Nato pride še ena plast krompirja, nato pa vse skupaj posujem še malo naribanega sira. Pečem na 200°C, nato pa še na 250, da se zapeče.

...in ravno zdaj grem jest. :p

kabala
05.10.2007, 17:55
Tagliatelle s tuno in zelenjavo

za dve osebi:
1/2 bučke
1/2 melancana
1/2 rdeče paprike
dve mali pločevinki tune ali ena velika
400 gramov pelatov (olupljenih paradižnikov)
česen
tagliatelle ali druge poljubne testenine

Na olju, ki smo ga zlili s tune, prepražimo česen in tuno. Ko lepo zadiši, čez zlijemo olupljene paradižnike oziroma pelate. Solimo. Ko se malo pokuha, dodamo na kocke narezane bučke, melancane in rdečo papriko. Kuhamo še nekaj minut, a ne predolgo, zelenjava naj ostane takšna, da še malo hrusta. Prelijemo čez testenine. Lahko dodate še baziliko ali kakšno drugo začimbo, jaz je nisem imela pri roki, pa je bilo vseeno zelo dobro. Pač stvar okusa. Zraven pa skleda solate! :ham:

Dober tek!

lady_lucifer
06.10.2007, 15:23
ucer odlicno kosilo v gorizii :p jesprenj z zelisci, narjen kot rizota, rukola&co., piskoti in kozarc ramandola :p:p

dans spet rukola&co., pa testenine z gobami po finsko...ful se mi godi :p:p

Gric
17.10.2007, 11:22
Ćemaževa juha:p
Najprej je treba cemaz nabrati.:d

Skuhas cemaz in na kocke narezan krompir. Vode das tolk, da je vse pokrito in se lepo kuha Solis, popras po okusu. Ko je krompir skuhan, odlijes odvecno vodo in cemaz in kropmir zmiksas (s palicnim na primer).
Simpl in ubijasko dober.:approve:

kaj pa je čemaž?

silence
17.10.2007, 11:23
Divji cesen.

Gric
17.10.2007, 11:33
hvala
še nikol slišal ne za čemaž ne za divji česen
ja sej.. če bi več kuhal.. :)

silence
17.10.2007, 11:44
Listi so - kot smarnca zgleda (kar je dvojcica tud ze povedala). .. pa u gmajno ga je treba it nabrat....:d

Gric
17.10.2007, 11:51
se pravi se ne da online naročit
blah.

:D

freya
17.10.2007, 12:14
Gric, jaz poznam čemaž, nisem pa vedela, da se uporablja v kuhinji...pa ne kuham tako malo. ;) Očitno se pripravlja podobno kot blitva, olkus je pa verjetno po česnu ..ja? :shy:
pri nas čemaž ne raste, vsaj množično ne, našla sem ga pa v višjih legah
S šmarnico se težko zamenja, ker je različen vonj, oblika cveta...tukaj je lepo vidna razlika ;) klik (http://www.presnisvet.net/viewtopic.php?t=338)

Tema je danes bomo jedli...torej gobovo juho s štorovkami in krompirjem

Gric
17.10.2007, 12:18
čemaž, blitva, šmarnica... to je za slovenske jedi? :)

freya
17.10.2007, 12:21
šmarnica rastlina ni za jest, je strupena....na dolenjskem imajo sicer šmarnco, ki se pije, in je tudi rahlo strupena...celo ime je strupeno :d

Gric
17.10.2007, 12:22
jaz poznam peteršilj, origano, koper in ... še neki za v solato. (okus podoben čebuli)
pol se pa zakluč

freya
17.10.2007, 13:11
šnitlih oz. drobnjak :d
ampak da pa koper poznaš, pa ni slabo

p.s we should stop spam

Gric
17.10.2007, 13:18
sej šunka tut ni slaba

clashofopposites
09.04.2008, 09:01
ha... ne vem kako naj to poimenujem, pa vseeno..
recept:

sestavine:

Testo:
180 g moke
80 g masla
0.5 dl vode
ščepec soli

Nadev:
2 čebuli
80 g prekajene slanine
1/8 l mleka
2 jajci
50 g sira
mleta paprika
sol
drobnjak


postopek:

Presejemo moko in dodamo maslo, vodo in sol.
Napravimo testo in ga pustimo počivati eno uro.
Ta čas napravimo nadev. Mleko zmešamo z jajci
začimbami in kockami sira. Dodamo čebulo in slanino, ki smo jo prej prepražili na olivnem olju. Testo razvaljamo v obliko krogcev in ga prestavimo na namaščen pekač ali kar na kose alu - folije. Testo nadevamo z nadevom, potresemo z drobnjakom in damo peči v pečico na 200 stopinj za 20 minut.

Irina
10.05.2008, 10:46
Na Gurmanu sem našla recept, ki je letnemu času primeren (šparglji/beluši) in ga ravnokar vdejanjam, priloga berivka z domačega vrta.

http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=2182

iri
17.05.2008, 16:32
meni se pa zdele v pečici pečeta dva narastka - skutni z rozinami in kuskusov z jabolki. :approve:

spartan
24.05.2008, 21:37
ravno zdajle pizza...pršut in olive:p

spartan
25.05.2008, 12:24
juha z rezanci:p
mrežna pečenka v omaki
restan krompir in endiva

pa še ena kila banan čaka v kotu da jo zmlatim:blush:

kolesar
14.09.2009, 22:55
žlikrofe

Biogirl
27.09.2009, 09:28
Smooothie - Jutranja Serenada :) Za super zdravo dobro jutro
- sok dveh bio pomaranč
-1-2 dcl čiste vode
- žlička ječmenove trave v prahu
-ščepec naravne ali himalajske soli
-listek peteršila

amaze646
28.09.2010, 15:50
Eno fajno solato si bom naredil. Recept:

narezi vse kar je sveze in zgleda dobro, daj v skledo in dodaj eno dobro polivko ...